בית פורומים עצור כאן חושבים

מה שאלוהים יכול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2019 12:05 לינק ישיר 
מה שאלוהים יכול

זה נכון שאתם לא יודעים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2019 12:16 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

ישא אלוהיםב והואג יכולד הכלה.

א נדצ"ל ישנם, וע' ס"ק ב'
ב צ"ל אלֹהים, כדמוכח בספרי דווקני
ג נדצ"ל והם, כנ"ל
ד א"א ריח כפירה יש בכאן, כביכול (!) הם רק יכולים, בכוח ולא בפועל, עפ"ל
ה כנ"ל, דמשמע לכאורה דיש מציאות חוץ לו, ואינו

" ועל כל פשעים תכסה אהבה "

(אני מתעלם מזה שאתה לא מבחין בין י-הוה לאלהים,
אבל סיכמנו כבר שאתה היחיד שיודע מה זה אלהים, אז מי אני שאעיר לך...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2019 09:11 לינק ישיר 

...איפה כתבנו שפרה נותנת חלב?
כתבנו שפרה יכולה לתת חלב...

היום אין חלב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2019 16:37 לינק ישיר 

אתה כנראה לא מומחה לכלכלה  תדע! כי הפרה לא נותנת חלב. הפרה נותנת צואה ושתן. 
בשביל חלב צריכים לחלוב אותה. שום דבר לא בא לבד בלי שהאדם יעמול בשבילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2019 13:24 לינק ישיר 

....כמומחה לבהמות,
אתה צריך לדעת שהפרה יכולה לתת חלב....
גבינה תצטרך לעשות לבד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2019 12:13 לינק ישיר 

אם תענה פעם אחת לעניין, זה יהיה שינוי מרענן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2019 10:49 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

שלישישי – אדרבה, תסביר אתה מה פירוש (בראשית ו) "וַיִּרְאוּ בְנֵי הָאֱלֹהִים אֶת בְּנוֹת הָאָדָם" או (תהלים פב) "אֲנִי אָמַרְתִּי אֱלֹהִים אַתֶּם"– ובכלל, למה "אלהים" בלשון רבים?

ועד שאתה מקשה מיעקב שראה פני אלהים ~250 שנה לפני שנאמר למשה "כי לא יראני" וכו', תקשה על אצילי בני ישראל בימי משה עצמו, עליהם נאמר (שמות כד) "וַיֶּחֱזוּ אֶת הָאֱלֹהִים וַיֹּאכְלוּ וַיִּשְׁתּוּ"! (אני מתעלם מזה שאתה לא מבחין בין י-הוה לאלהים, אבל סיכמנו כבר שאתה היחיד שיודע מה זה אלהים, אז מי אני שאעיר לך...)

ולגבי יעקב – מוזר מאוד, הרי כתוב בפירוש "וַיֵּאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ", ועל אלהים שלנו נאמר (הושע יא) "כִּי אֵל אָנֹכִי וְלֹא אִישׁ" וכן הוא אומר (שמ"א טו) "כִּי לֹא אָדָם הוּא" – אז איזה אלהים בדיוק ראה יעקב?
ואגב יעקב ומפגשיו המוזרים, מיד אח"כ כתוב "עַל כֵּן לֹא יֹאכְלוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל אֶת גִּיד הַנָּשֶׁה..." ותמהו גדולי עולם, מה עניין אדם לבהמה? (שאלה דומה יש גם על בְּכורים ואכמ"ל). ותירצו, שאכן יעקב נתפס בעיני עם ישראל הקדום כבהמה, וליתר דיוק – כשור, והראיה שהוא מכונה 3 פעמים בתנ"ך "אֲבִיר יַעֲקֹב". ודפח"ח.

אברם_העברי!

מאיפה הפונטים? מהחנות של תרח?

שאלת המון שאלות...

אז ככה, לגבי "אני אמרתי..." ראה יוחנן 10.
(ואתה צריך כבר לדעת שאני הולך עם אלו שאומרים שאותו האיש לא היה
ולא נברא. ואותו הספר הוא רק משלים, ראה מתי 13.)

קודם נסביר את הפסוק שירוחם הביא:

"וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב, אַל-נָא אִם-נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ, וְלָקַחְתָּ מִנְחָתִי, מִיָּדִי: 
כִּי עַל-כֵּן רָאִיתִי פָנֶיךָ, כִּרְאֹת פְּנֵי אֱ'וַתִּרְצֵנִי."

מדוע יעקב אומר לעשו שהוא ראה את אלוהים? מה זה קשור בכלל?
והפירוש שלי: יעקב אומר לעשו, אני כבר ברמה אחרת ממך, אל תתעסק אתי!

יש הסבר מעניין למה הכוונה שיעקב ראה את א' פנים אל פנים
(יש קשר לחלום יעקב).

מפאת אורכו תצטרך לעשות עבודת קריאה...(ספר ומאמר, קטן עליך...).
אם יש את נפשך, תקבל קישורים.

ומה שמעניין, נראה לי שמצאתי! את פשר אחד המנהגים ביהדות, אבל זה בהמשך...

(אני=אנחנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2019 18:59 לינק ישיר 

שלישישי – אדרבה, תסביר אתה מה פירוש (בראשית ו) "וַיִּרְאוּ בְנֵי הָאֱלֹהִים אֶת בְּנוֹת הָאָדָם" או (תהלים פב) "אֲנִי אָמַרְתִּי אֱלֹהִים אַתֶּם"– ובכלל, למה "אלהים" בלשון רבים?

ועד שאתה מקשה מיעקב שראה פני אלהים ~250 שנה לפני שנאמר למשה "כי לא יראני" וכו', תקשה על אצילי בני ישראל בימי משה עצמו, עליהם נאמר (שמות כד) "וַיֶּחֱזוּ אֶת הָאֱלֹהִים וַיֹּאכְלוּ וַיִּשְׁתּוּ"! (אני מתעלם מזה שאתה לא מבחין בין י-הוה לאלהים, אבל סיכמנו כבר שאתה היחיד שיודע מה זה אלהים, אז מי אני שאעיר לך...)

ולגבי יעקב – מוזר מאוד, הרי כתוב בפירוש "וַיֵּאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ", ועל אלהים שלנו נאמר (הושע יא) "כִּי אֵל אָנֹכִי וְלֹא אִישׁ" וכן הוא אומר (שמ"א טו) "כִּי לֹא אָדָם הוּא" – אז איזה אלהים בדיוק ראה יעקב?
ואגב יעקב ומפגשיו המוזרים, מיד אח"כ כתוב "עַל כֵּן לֹא יֹאכְלוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל אֶת גִּיד הַנָּשֶׁה..." ותמהו גדולי עולם, מה עניין אדם לבהמה? (שאלה דומה יש גם על בְּכורים ואכמ"ל). ותירצו, שאכן יעקב נתפס בעיני עם ישראל הקדום כבהמה, וליתר דיוק – כשור, והראיה שהוא מכונה 3 פעמים בתנ"ך "אֲבִיר יַעֲקֹב". ודפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2019 10:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

1. ופני מה שעוד לא עשיתי  בעתיד אתה לא יכול לדעת ולהבין.

2. לא כל סופרלטיבים חייבים הסבר- הרי ברור שיעקב לא ראה -פני אלוקים -

1. ההסבר שלך לא הולך ביחד עם הפסוקים....
זה מה שנקרא "חידוד".
לדעתנו, לא הבנת את השיחה בין משה לאלוהים.

בבקשה דוגמא ממקום אחר.
לאברם נאמר פעמיים מה הולך להיות.

ח וַיֹּאמַר:  אֲ' יְ', בַּמָּה אֵדַע כִּי אִירָשֶׁנָּה.  ט וַיֹּאמֶר אֵלָיו, קְחָה לִי עֶגְלָה מְשֻׁלֶּשֶׁת, וְעֵז מְשֻׁלֶּשֶׁת, וְאַיִל מְשֻׁלָּשׁ; וְתֹר, וְגוֹזָל.  י וַיִּקַּח-לוֹ אֶת-כָּל-אֵלֶּה, וַיְבַתֵּר אֹתָם בַּתָּוֶךְ, וַיִּתֵּן אִישׁ-בִּתְרוֹ, לִקְרַאת רֵעֵהוּ; וְאֶת-הַצִּפֹּר, לֹא בָתָר.  יא וַיֵּרֶד הָעַיִט, עַל-הַפְּגָרִים; וַיַּשֵּׁב אֹתָם, אַבְרָם.  יב וַיְהִי הַשֶּׁמֶשׁ לָבוֹא, וְתַרְדֵּמָה נָפְלָה עַל-אַבְרָם; וְהִנֵּה אֵימָה חֲשֵׁכָה גְדֹלָה, נֹפֶלֶת עָלָיו.  יג וַיֹּאמֶר לְאַבְרָם, יָדֹעַ תֵּדַע כִּי-גֵר יִהְיֶה זַרְעֲךָ בְּאֶרֶץ לֹא לָהֶם, וַעֲבָדוּם, וְעִנּוּ אֹתָםאַרְבַּע מֵאוֹת, שָׁנָה. יד וְגַם אֶת-הַגּוֹי אֲשֶׁר יַעֲבֹדוּ, דָּן אָנֹכִי; וְאַחֲרֵי-כֵן יֵצְאוּ, בִּרְכֻשׁ גָּדוֹל. טו וְאַתָּה תָּבוֹא אֶל-אֲבֹתֶיךָ, בְּשָׁלוֹם:  תִּקָּבֵר, בְּשֵׂיבָה טוֹבָה.  טז וְדוֹר רְבִיעִי, יָשׁוּבוּ הֵנָּה:  כִּי לֹא-שָׁלֵם עֲון הָאֱמֹרִי, עַד-הֵנָּה.

יזוַי', אָמָר:  הַמְכַסֶּה אֲנִי מֵאַבְרָהָם, אֲשֶׁר אֲנִי עֹשֶׂה.  יח וְאַבְרָהָםהָיוֹ יִהְיֶה לְגוֹי גָּדוֹל, וְעָצוּם; וְנִבְרְכוּ-בוֹכֹּל, גּוֹיֵי הָאָרֶץ.  יט כִּי יְדַעְתִּיו, לְמַעַן אֲ.ץשֶׁר יְצַוֶּה אֶת-בָּנָיו וְאֶת-בֵּיתוֹ אַחֲרָיו, וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְ', לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּטלְמַעַן, הָבִיא יְהוָה עַל-אַבְרָהָם, אֵת אֲשֶׁר-דִּבֶּר, עָלָיו.  כ וַיֹּאמֶר יְ', זַעֲקַת סְדֹם וַעֲמֹרָה כִּי-רָבָּה; וְחַטָּאתָםכִּי כָבְדָה, מְאֹד.  כא אֵרְדָה-נָּא וְאֶרְאֶה, הַכְּצַעֲקָתָהּ הַבָּאָה אֵלַי עָשׂוּ כָּלָה; וְאִם-לֹא, אֵדָעָה.  כב וַיִּפְנוּ מִשָּׁם הָאֲנָשִׁים, וַיֵּלְכוּ סְדֹמָה; וְאַבְרָהָםעוֹדֶנּוּ עֹמֵד, לִפְנֵי יְהוָה.

2. ממש לא ברור.
אתה חושב שמי שכתב שיעקב ראה את אלוהים, לא הבין מה שהוא כותב?
אולי יעקב כן ראה את אלוהים ואתה ואחרים לא מבינים את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2019 13:08 לינק ישיר 

שלישי

כג וַהֲסִרֹתִי, אֶת-כַּפִּי, וְרָאִיתָ, אֶת-אֲחֹרָי; וּפָנַי, לֹא יֵרָאוּ. 
התשובה  היא אתה יכול לראות את אחורי - מה שעשיתי כבר.
ופני מה שעוד לא עשית  בעתיד אתה לא יכול לדעת ולהבין.

לא כל סופרלטיבים חייבים הסבר- הרי ברור שיעקב לא ראה -פני אלוקים -
  יעקב אבינו אהב שימוש בדימוים כאלה

וַיֹּ³אמֶר יַעֲקֹ§ב אַל־נָא© אִם־נָ¸א מָצָ´אתִי חֵן© בְּעֵינֶ₪יךָ וְלָקַחְתָּµ מִנְחָתִ¦י מִיָּדִ¡י כִּ³י עַל־כֵּ®ן רָאִ³יתִי פָנֶ§יךָ כִּרְאֹ«ת פְּנֵµי אֱלֹהִ¦ים וַתִּרְצֵֽנִי: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2019 12:46 לינק ישיר 

שלישישי

אני חושב שכדאי שתגיד איזה סוג של תשובה כן מקובל עליך. כי יכול להיות שאתה מצפה לתשובה של "אלוקים הוא כזה וכזה" או "מה התורה אומרת על מי הוא אלוקים" או "מה הדתות כולן אומרות על מי הוא אלוקים" או "מה ההבנה הלשונית הנכונה של המילה אלוקים" או אולי בכלל "איך צריך להבין את אלוקים לאור ההיסטוריה" או "לאור ההבנה המתמטית של העולם /או של התורה, נניח", והאם אתה מצפה לתיאור של צבע שערו של אלוקים, או לתיאור של תווי פניו, או שאתה מצפה בכלל לתיאור של "אי אפשר לדעת מי הוא אלוקים" - ואם אתה מתכוון לאפשרות הזו האחרונה, אז כדאי להסביר, מה המשמעות של זה מבחינתך - האם זה אומר לדעתך שאין טעם בדיון? או שאסור לדון? ואם כך כדאי שתבדוק אילו דרכים יש לך לשכנע בכך אנשים, כי אנשים ששומעים שלדעתך אין טעם או אסור לדון - אם הם חושבים אחרת, אז סביר שהם ימשיכו לדון גם אם אתה חושב כך. או אולי אתה חושב שצריך להסב את הדיון לתחום אחר - ואם צריך להסב את הדיון לתחום אחר - לאיזה תחום, ואיך? כי קודם נתתי כמה הצעות, אבל עדיין איני יודע האם כוונתך לאחד מהם ואם כן לאיזה מהם, ואם לא לאיזה תחום כן? אני שואל כי גם אני לא יודע. אני כותב על אלוקים מהכיוון של מה שאני מכיר ויודע. אם יש לך נקודת ראות נוספת תמיד זה מעניין לשמוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2019 11:47 לינק ישיר 

ירוחם

למד אותי.

ואח"כ נראה מה אומרים הפסוקים.
ואל תשכח, לאף אחד אין בלעדיות על התנ"ך והבנתו.

הנה, הפסוקים לפניך:

יב וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-יְ', רְאֵה אַתָּה אֹמֵר אֵלַי הַעַל אֶת-הָעָם הַזֶּה, וְאַתָּה לֹא הוֹדַעְתַּנִי, אֵת אֲשֶׁר-תִּשְׁלַח עִמִּי; וְאַתָּה אָמַרְתָּ יְדַעְתִּיךָ בְשֵׁם, וְגַם-מָצָאתָ חֵן בְּעֵינָי.  יג וְעַתָּה אִם-נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ, הוֹדִעֵנִי נָא אֶת-דְּרָכֶךָ, וְאֵדָעֲךָ, לְמַעַן אֶמְצָא-חֵן בְּעֵינֶיךָ; וּרְאֵה, כִּי עַמְּךָ הַגּוֹי הַזֶּה.  יד וַיֹּאמַר:  פָּנַי יֵלֵכוּ, וַהֲנִחֹתִי לָךְ. טו וַיֹּאמֶר, אֵלָיו:  אִם-אֵין פָּנֶיךָ הֹלְכִים, אַל-תַּעֲלֵנוּ מִזֶּה.  טזוּבַמֶּה יִוָּדַע אֵפוֹא, כִּי-מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ אֲנִי וְעַמֶּךָהֲלוֹא, בְּלֶכְתְּךָ עִמָּנוּ; וְנִפְלִינוּ, אֲנִי וְעַמְּךָ, מִכָּל-הָעָם, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה.  {פ}
יז וַיֹּאמֶר יְ' אֶל-מֹשֶׁה, גַּם אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה אֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ אֶעֱשֶׂה:  כִּי-מָצָאתָ חֵן בְּעֵינַי, וָאֵדָעֲךָ בְּשֵׁם.  יח וַיֹּאמַר:  הַרְאֵנִי נָא, אֶת-כְּבֹדֶךָ.  יט וַיֹּאמֶר, אֲנִי אַעֲבִיר כָּל-טוּבִי עַל-פָּנֶיךָ, וְקָרָאתִי בְשֵׁם יְ', לְפָנֶיךָ; וְחַנֹּתִי אֶת-אֲשֶׁר אָחֹן, וְרִחַמְתִּי אֶת-אֲשֶׁר אֲרַחֵם.  כ וַיֹּאמֶר, לֹא תוּכַל לִרְאֹת אֶת-פָּנָי:  כִּי לֹא-יִרְאַנִי הָאָדָם, וָחָי.  כא וַיֹּאמֶר יְ', הִנֵּה מָקוֹם אִתִּי; וְנִצַּבְתָּ, עַל-הַצּוּר.  כב וְהָיָה בַּעֲבֹר כְּבֹדִי, וְשַׂמְתִּיךָ בְּנִקְרַת הַצּוּר; וְשַׂכֹּתִי כַפִּי עָלֶיךָ, עַד-עָבְרִי.  כג וַהֲסִרֹתִי, אֶת-כַּפִּי, וְרָאִיתָ, אֶת-אֲחֹרָי; וּפָנַי, לֹא יֵרָאוּ.  {פ}

ובשביל שיהיה מעניין, נראה אותך מסביר איך יעקב ראה את אלוהים
פנים אל פנים?

"וַיִּקְרָא יַעֲקֹב שֵׁם הַמָּקוֹם, פְּנִיאֵל: 
כִּי-רָאִיתִי אֱ-לֹ-הִ-ים פָּנִים אֶל-פָּנִים, וַתִּנָּצֵל נַפְשִׁי." 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2019 11:22 לינק ישיר 

שלישי 
איני יודע מה השכלתך התורנית -
אבל אם אתה לא זוכר את בקשתו של משה מה'  ''הראני נא את כבודך''. ואת תשובת ה'. אז יש לך בעיה גדולה. יותר נכון לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2019 10:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
כאנשים האמונים על מה שכתוב בתורה- משה ביקש מאלוקים שיגיד לו מה הוא יכול ומה הוא לא יכול. ה' ענה לו וראית את אחורי ופני לא יראו. אתה יכול לדעת עלי רק מה שהיה ומה שעשיתי בעבר. אבל אתה לא יכול לדעת מה אני יכול או לא יכול לעשות. כך אנחנו מבינים ונוהגים לפי התורה- אבל אם לך יש תורה אחרת. זבש'ך

"משה ביקש מאלוקים שיגיד לו מה הוא יכול ומה הוא לא יכול."

זה מהתנ"ך החדש שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2019 13:15 לינק ישיר 

שלישישי

מה אלוהים יכול?
איך שאני מכיר אותו, הוא יכול הכל.
מאיפה אני מכיר אותו? חז"ל עשו לי היכרות איתו. "רצונך להכיר את מי שאמר והיה העולם? למוד הגדה, שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם ומידבק בדרכיו"
וכן כתוב "ידעתי כי כל תוכל, ולא יבצר ממך מזימה"

http://www.daat.ac.il/chazal/maamar.asp?id=253
אני מסתמך על דברים אלו.
אם יש לך דעה שונה בעניין, אשמח לשמוע, וכן כל הסבר, שאלה, טיעון, רעיון, או סתם אמירה מכל סוג בנושא זה.

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 04/02/2019 11:19:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2019 11:05 לינק ישיר 

כאנשים האמונים על מה שכתוב בתורה- משה ביקש מאלוקים שיגיד לו מה הוא יכול ומה הוא לא יכול. ה' ענה לו וראית את אחורי ופני לא יראו. אתה יכול לדעת עלי רק מה שהיה ומה שעשיתי בעבר. אבל אתה לא יכול לדעת מה אני יכול או לא יכול לעשות. כך אנחנו מבינים ונוהגים לפי התורה- אבל אם לך יש תורה אחרת. זבש'ך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה שאלוהים יכול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext