התשובה שלי היא פשוטה, הדעת ניתנה לנו. רק צריך לקחת בחשבון את התוצאות באם טעינו. אבל בגלל הטענה שלך לא נמנע ולא נזרוק את השכל לפח.
אני יודע שזו אינה הדעה הרווחת בציבור הליטאי והחסידי כעצם היום הזה אבל זו האמת ואין בלתה.
נשלח ב-4/3/2019 16:13
momeir כתב:
momeir
אני מכיר את ר' מנדלה עוד בהיותו בחור... האיש הוא שחקן מקצועי. אילולא הדרישות המוגזמות והמופרכות שלו לאמונה מוחלטת ועיוורת בכוחותיו העילאיים. הייתי שותק. אילולא המצב שבו הוא גורם ליהודים לעבודת אלילים של 'בשר ודם' שסופו רימה ותולעה. הייתי שותק. נכון, רק הקב"ה יודע מה בלב. אבל אנוכי הקטן בעיני הבשר שלי , (שעוד זוכר היטב גם את האבא שלו עוד לפני שהיה אדמו"ר וגם את הסבא האמרי חיים זצ"ל) רואה הצגה! עצוב, וגם רחמנות....זה מה יש..... חבל על החסידם שוטים שחושבים אז ד הייליגער - שפילער חאפט מלאכים.... ולא מיניה ולא מקצתיה!
תוקן על ידי momeir ב- 04/03/2019 09:09:42
אני קורא את ההודעה הזו ושאל שאלה כללית, לאו דווקא לכותב ההודעה: יש אדם שמוגדר כמנהיג דתי, רב ואולי עוד דברים וקם אדם וטוען בתוקף שאותו רב הינו שרלטן, שחקן, רשע או שבני ביתו כאלה. בקיצור, הוא מכיר את העובדות היטב והן אינן עולות בקנה אחד עם רצון השם. איזו רמה של היכרות צריך בשביל להעיז לומר כך ושהדבר יהיה לגיטימי? היכרות עם 3 דורות? היכרות מגיל צעיר? היכרות מהעיתון? אולי היכרות מ"כולם יודעים"? מה דעתכם?
אני מכיר את ר' מנדלה עוד בהיותו בחור... האיש הוא שחקן מקצועי. אילולא הדרישות המוגזמות והמופרכות שלו לאמונה מוחלטת ועיוורת בכוחותיו העילאיים. הייתי שותק. אילולא המצב שבו הוא גורם ליהודים לעבודת אלילים של 'בשר ודם' שסופו רימה ותולעה. הייתי שותק. נכון, רק הקב"ה יודע מה בלב. אבל אנוכי הקטן בעיני הבשר שלי , (שעוד זוכר היטב גם את האבא שלו עוד לפני שהיה אדמו"ר וגם את הסבא האמרי חיים זצ"ל) רואה הצגה! עצוב, וגם רחמנות....זה מה יש..... חבל על החסידם שוטים שחושבים אז ד הייליגער - שפילער חאפט מלאכים.... ולא מיניה ולא מקצתיה!
תוקן על ידי momeir ב- 04/03/2019 09:09:42
נשלח ב-4/3/2019 09:46
פיינשמקער כתב:
מעניין אם המגיבים כאן גם רושמים בשולי הגמרא על צורת תפילתו של רבי עקיבא שטויות מעין אלו. וזה לא נוגע לרתיעה מאלמנטים מוזרים אחרים שקיימים בחצר מרכז.
מישהו כאן עורר שיש סיכוי שהעייליגער לא נוהג כך כדהוא מתפלל לבד ובצנעה. אני לא אומר מה נכון, אבל אצל רהי עקיבא הסגנון היה משתנה בין לבד לבפרהסיא ובאופן הפוך...
זה לא האשכול הראשון וגם לא השני בו אתה כל הזמן מדבר על "נפגעי 6-3" כשאינך מבין שאין אף אחד בצד השני שמחכה לך.. לחסידים יש סדר יום אחר מה לעשות.
נשלח ב-3/3/2019 18:56
תודה על האבחנה היפה, אני כבר רץ לפסיכיאטר הממוצע. רק אם תוכל לעזור לי להפנות אותי למגוון האשכולות העצום שכתבתי בהם אחרי הבחירות נגד החסידים, ונערוך השוואה עם נפגעי 6-3?
נשלח ב-3/3/2019 18:50
הנפגע היחיד מה6-3 הוא אתה, אני בטוח שכל פסיכיאטר ממוצע יצליח להוציא לך את צמד המספרים האלו מאיפה שהם תקועים לך במוח
נשלח ב-3/3/2019 18:21
אני אמנם לא אוהב את האשכול ותכניו הנמוכים כל כך. רק חבל שנפגעי 6-3 לוקחים את הנושא למקום הזה. למרות שהם יודעים היטב שלפני אותו 6-3 מזעזע רוב החסידים דברו נגדו התחלחלו ממעשיו וייחלו לרפואתו.
נשלח ב-3/3/2019 16:35
שאפו על תיקון הכותרת. אין ספק שדיון שנפתח באמפתיה וכבוד, מראה על אובייקטיביות ואהבת אדם.
אל תבהל — אל יוציא פיך מלין לפניו בביתו בבהלה, ולבך אל ימהר, כי אם תביננו, כי הלב כמו אובד ותועה בעסקי העולם. על כן אמר משיח ה': "מצא עבדך את לבו" (שמואל ב ז, כז). ודע, כי האלהים נצב עליך ורואה אותך ושומע דבריך, כי הואבשמים בגבהי מרום הגבוהים, ואתה על הארץ ואין למטה ממך. על כן יהיו דבריך מעטים, שלא תסתכן; כמו שהיה כהן גדול ביום הכפורים מתפלל תפלה קצרה ויוצא.
אמר אברהם המחבר: הנה נא הואלתי לדבר, כי בעבור היות כבוד המקום מלא כל מקום, ולא יוכל האדם להשמר בכל מקום, הוכן לו מקום שיהיה לו קבוע לתפילתו, והוא חייב לכבדו. גם חייב הוא האדם להודות ולשבח לאלהיו בכל רגע, כי חסדו עמו בכל חלקי הרגע, שיחיינו ויתענג בהרגשות. רק בעבור היות האדם מתעסק בעסקי העולם, הושם לו זמן שיתפלל בו, והם עתים ידועים: ערב ובקר וצהרים; כי כל מי שיש לו עינים ידע עת צאת השמש ועת נטותו ועת בואו. על כן חייב אדם שיתפלל, שישמור פתחי פיו ויחשוב בלבו שהוא עומד לפני מלך, בידו להחיות ולהמית. על כן אסור שיתפלל אדם ויכניס בתוך תפילתו פיוטין לא ידע עיקר פירושם, ולא יסמוך על המחבר ברצונו הראשון, כי אין אדם אשר לא יחטא, או המעתיקים חטאו.
< id="SL_lng_" style="background: url("chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/content/img/util/.png") 100% 0px no-repeat #ffffff;">>
< id="SL_lng_to" style="background: url("chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/content/img/util/.png") 100% 0px no-repeat #ffffff;">>
הישועות משה כלל לא דמה בהתנהגותו /בסגנון התפילה לאמרי חיים (כפי שכנראה האמרי חיים היה שונה בבחינה זו מאביו). כל אדם הוא אישיות בפני עצמה וזה טבעי ונורמלי. . גם אחיו של ר'מנדלה לא דומה בהתנהגותו /בסגנון התפילה לישועות משה. האמת שרק הקב"ה יודע מה יש בלב של הבן אדם. אנחנו רואים את החיצוניות. מבחינה החיצוניות ר' מנדלה מחכה אחד לאחד (כמו שחקן מקצועי) את אבא שלו בכל התנועות ובהקצנה מאוד גדולה (לא ראיתי את החיקוי בתכונת 'המתמיד' של אביו) לעיניים רגילות של בשר ודם זה לא נראה אמיתי. אבל כאמור, את האמת יודע רק בורא כל עולמים, שהוא ורק הוא יודע מסתרי לב
נשלח ב-3/3/2019 07:33
מפוטרת כתבה:
השאלה האמיתית, האם כשהוא נמצא לבד, האם הוא גם מתפלל ככה?! (כמו שראיתי סירטון מהרב שטיינמן שמברך ברכת המזון בביתו ולא שם לב שמצלמים אותו) או רק כשיש קהל סביבו שכורעים ומשתחווים ומתפללים לכיוונו, כולל כאלה שרק נמצאים בשביל לראות ולא כדי להתפלל?!
שמעתי מבעלי על אדמור מסויים שכשהיו באים אנשים זרים לטיש שהיה עורך בליל שבת, היה עושה את עצמו מנמנם כדי שלא יבואו שוב.
בזמנו קראתי שהרבי מפאשקן נמשך לוויזניץ וזכה להיות חתנו של מרן האמרי חיים, בגלל שבמשך שנים לא ראה את אביו ורבותיו מתפללים בציבור, כיוון שברוז'ין המנהג הוא שהרבי מתפלל בחדר צדדי במקביל לציבור. לכן כשהזדמן לוויזניץ תאב לראות את הרבי מתפלל ואכן הוא הוקסם ונמשך אליו....
כך שיש מעלה חשובה שרואים את הרבי מתפלל ומתלהבים. האמת שגם לא מפריע לי אם הרבי לא יודע מה המקור לכל תפיסה של מלאך (כל עוד הוא שם לב לתפוס את המלאכים בכנפיים ולא במקור, כי אחרת הם גם עלולים לברוח והוא גם עשוי להיחתך).
אני בהחלט חושב שחלק מהמטרה של רבי זה שאנשים יראו אותו ויתפעלו. לפעמים זה גם מרומם אותו בעצמו וזה די לגיטימי (שמעתי פעם סיפור שהרבי הקדוש מראפשיץ מינה את כל בניו לרביים בחייו, מהסיבה הזו). מאידך, בהחלט הסגנון שנצפה בסרטון קצת שונה מהסגנון שעליו אנחנו מדברים.
אבל לפחות לי אין ביקורת על הרבי ממרכז, כי אני לא חסיד שלו ולא קשור אליו. אם כיף לו ולחסידים שלו, שיהנו.
אתאפק מלענות על מה שכתבת, בתקווה שזה ירגיע ויספק אותך
אני לא חסיד, אני מודיע לך הודעה אבל מכבד אותך בתגובה וגם משאיר עליה הודעה עניינית. לא היה צריך שתגיב, גם ככה היית חוזר על המנטרות של תינוק תינוק בלי לענות עניינית.