ליצמן רוצה להעלות מיסים (העלאת מס הבריאות בעוד חצי אחוז מהמשכורת ברוטו)
נשלח ב-16/2/2020 01:08
בזמנו ליצמן הבטיח שתמורת העלאה של המס אזרחי ישראל יזכו לביטוח סיעודי?
נשלח ב-13/2/2020 15:03
נתניהו לא הולך להבריא את מערכת הבריאות, היא בריאה מאוד,
לראיה הנתונים המדהימים של תוחלת החיים במדינת ישראל, וכמות המחלות בארץ,
יש המון מה לשפר, וליצמן ששיפר המון במערכת הבריאות,
עדיין נשאר לו הרבה מה לעשות.
כל מי שח"ו יבוא למערכת הבריאות מכחול לבן יגרום נזק עצום למערכת הבריאות.
ליצמן סיפר שלקח לו הרבה זמן רק כדי לתקן במערכת הבריאות את מה שעשתה יעל גרמן,
ורק אחר כך המערכת החלה להתקדם,
וכל חרדי שמתנדב בבתי החולים,
רואה במו עיניו את ההתפתחות העצומה של בתי החולים בארץ.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/02/2020 15:30:04
נשלח ב-13/2/2020 14:24
משגיחשליטא כתב:
לענ"ד יש למצות קודם אפשרויות הכנסה נוספות ואח"כ לעבור להעלאת מיסים: א. חובת הגשת דוחות על הכנסה שנתית, מיצוי הליכי הגביה עם עוסקים בשחור והעלאת רף הענישה על העלמות מס. ב. מס פרוגרסיבי על הכנסות מניבות מנדל"ן (שלא במסגרת השכרה-שכירות) בדומה למס הכנסה, עם חובת דיווח עסקאות שכירות ומנגנון פיקוח ממשלתי.
זה יכול לפתור בצורה הרבה יותר טובה את המחסור בתקציבים. אבל "אופס", זה עומד בניגוד לאינטרס הסקטוריאלי של בעלי עניין (ע"ע עסקנים). וד"ל.
כדברי אז כן עתה. אגב, הצחיקו אותי אלה שכתבו למעלה "חצי מתקציב המדינה חצי מהאנשים", כאילו תקציב המדינה לא בא מאנשים...
יש לי קרובי משפחה בכל רחבי אירופה (בריטניה, בלגיה, הולנד, ושוויץ) ויש להם רק מילים טובות להגיד על מערכת הבריאות שלנו לעומת שלהם.
מה לגבי הפטירות מהידבקויות מחיידקי על (מוערך בלכה"כ 5000 בשנה!!!). בחלק ממדינות אירופה, נראה לי גם הולנד, מדובר במספרים אפסיים!
אז בבקשה תפסיק לקשקש. יש הרבה מה לשפר, ודחוף מאוד.
נשלח ב-29/4/2019 00:12
לענ"ד יש למצות קודם אפשרויות הכנסה נוספות ואח"כ לעבור להעלאת מיסים: א. חובת הגשת דוחות על הכנסה שנתית, מיצוי הליכי הגביה עם עוסקים בשחור והעלאת רף הענישה על העלמות מס. ב. מס פרוגרסיבי על הכנסות מניבות מנדל"ן (שלא במסגרת השכרה-שכירות) בדומה למס הכנסה, עם חובת דיווח עסקאות שכירות ומנגנון פיקוח ממשלתי.
זה יכול לפתור בצורה הרבה יותר טובה את המחסור בתקציבים. אבל "אופס", זה עומד בניגוד לאינטרס הסקטוריאלי של בעלי עניין (ע"ע עסקנים). וד"ל.
נשלח ב-28/4/2019 23:53
לשמחתי אינני מבלה בבתי חולים. לא הצעתי לחסום מלבחור בתי חולים. מי שרוצה שיבחר בית חולים שלא שייך לקופה שלו אבל זה יהיה כרוך בבירוקרטיה ובקבלת שירות מינימלי בלבד. מי שיבחר בבית חולים ששייך לקופה שלו ייהנה מהטבות.. כאשר הרופא המומחה שקיבל אותך במרפאה של הקופה שלך הוא זה שגם מנתח אותך בבית חולים ששייך לקופה שלך הכל הולך הרבה יותר חלק ומהר..
נשלח ב-28/4/2019 22:57
חריף_ומקשה כתב:
ובלי קשר הגיע הזמן שכל בתי החולים הממשלתיים יעברו אל קופות החולים עצמן זה ייצור תחרות בריאה וישפר מאוד את השירות. (יחסוך בבירוקרטיה כאשר תלך לבית חולים ששייך לקופה שלך לא יהיה צורך להביא התחייבות ואין צורך להביא תיק רפואי..)
אני מתחיל לחשוב שאתה לא רגיל לפגוש את בתי החולים מבפנים...
דבר ראשון, כל קופה רשאית לפתוח בית חולים, וגם כל אזרח רשאי לפתוח כמו מעייני הישועה למשל. הקופות השונות עושות את השיקולים הכלכליים שלהם.
ואם כעת אני רשאי בכל מקרה שהוא לבחור את בית החולים שאני חושב שיטפל טוב יותר בארוע הרפואי שהתרחש. אתה מציע לחסום את האפשרות הזו.
לא מבין את ההגיון לחסום את האזרחים מלבחור לעצמם בית חולים כלבבם.
דבר שני. כרגיל לא צריך בכלל להביא התחייבות (ט.17). אם יש לך הפניה למיון, די בזה. ואם יש צורך באשפוז, לא צריך גם הפניה למיון. הקופה חייבת לממן את החולה בכל בית חולים שהוא בחר.
ועוד דבר, גם כאשר הולכים לבית חולים של הקופה, התיק הרפואי לא זמין לבית החולים. זה באמת בעיה שצריך לפתור, בלי קשר להצעה שלך. צריך לדרוש סינכרון מלא, שבהחלט יכול להציל חיים.
נשלח ב-28/4/2019 22:51
ובלי קשר הגיע הזמן שכל בתי החולים הממשלתיים יעברו אל קופות החולים עצמן זה ייצור תחרות בריאה וישפר מאוד את השירות. (יחסוך בבירוקרטיה כאשר תלך לבית חולים ששייך לקופה שלך לא יהיה צורך להביא התחייבות ואין צורך להביא תיק רפואי..)
נשלח ב-28/4/2019 22:46
אהבתי את הרעיון שרק אנשים שעובדים לבן ישלמו ואילו העובדים בשחור לא ישלמו מס כמו גם אברכי כולל .אכן ליצמן יודע לדאוג לבוחריו היטב. תשמע אדון ליצמן אולי תעלה מעמ בעשירית האחוז ?
אולי ליצמן השתכנע שהמגיפה שקרתה אצל החסידים (שש שלוש) זה בגלל שמערכת הבריאות בקריסה?
נשלח ב-28/4/2019 22:41
avishai323 כתב:
נכון, וגם נכים ומובטלים משלמים מס בריאות. אבל זה בסכומים נמוכים יחסית.
אגב, זה לא פעם ראשונה שליצמן מבקש להעלות את מס הבריאות בחצי אחוז..
מקווה שכשם שביבי לא נתן ידו בעבר למהלך הרסני ומופרע שכזה. ככה יקרה גם הפעם. אמן!
נשלח ב-28/4/2019 22:39
avishai323 כתב:
וודאי שלא טוב להעלות מיסים, אבל צריך להיות הגיוניים, ולחשוב האם ריאלי שהמדינה תממן כעת מתקציבה העלאה גדולה כל כך. ואם זה לא הגיוני, לא כדאי לכעוס כשמביאים פתרונות.
מס הבריאות בארץ גם ככה הוא גבוה ביחס למדינות המערביות המפותחות. ולעומת זאת מערכת הבריאות שלנו טובה ביחס למדינות המערביות המפותחות. (בעיקר באיכות אבל גם בכמות כאשר מתחשבים באחוז הקשישים הנמוך מכלל האוכלוסייה).
אז מה בדיוק בוער לליצמן לרוץ עכשיו ולהעלות מסים?? למה לא לפעול בצורה הגיונית ולהעלות בהדרגה את תקציב הבריאות בהתאם לצמיחה של כלכלת ישראל. מה בוער עכשיו? הוא השתכנע מהבכיות של השמאל שמערכת הבריאות שלנו בקריסה טוטלית?. יש לי קרובי משפחה בכל רחבי אירופה (בריטניה, בלגיה, הולנד, ושוויץ) ויש להם רק מילים טובות להגיד על מערכת הבריאות שלנו לעומת שלהם. ברור שיש מה לשפר. אבל אין צורך בהשתוללות הרסנית של העלאת מסים.
נשלח ב-28/4/2019 22:33
נכון, וגם נכים ומובטלים משלמים מס בריאות. אבל זה בסכומים נמוכים יחסית.
אגב, זה לא פעם ראשונה שליצמן מבקש להעלות את מס הבריאות בחצי אחוז..
נשלח ב-28/4/2019 22:27
חריף_ומקשה כתב:
בממוצע מדובר על כ110 ש"ח לחודש למשק בית. (לפי 2 משכורות ממוצעות. משכורת ממוצעת בישראל לפי הלמ"ס כ11 אלף)
יש לציין שגם קשישים משלמים מס בריאות על הקצבה והפנסיה (בניגוד למס הכנסה)