בית פורומים טיפים עצות ומתכונים

ממרח שוקולד בריא במיוחד, קל מאוד להכנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/5/2019 10:58 לינק ישיר 
ממרח שוקולד בריא במיוחד, קל מאוד להכנה

אחרי פסח השתא, נתקלתי בממרחי השוקולד הקנויים הדוחים במיוחד, לא יודע אם זה בגלל כשרות פסח או בגלל שמן הדקלים או שסתם כך ממרח השוקולד הקנוי פשוט דוחה, החלטתי פעם אחת ולתמיד לטעום לרגע את הדבר הזה שאנחנו שולחים עם הילדים לאכול ונחרדתי מהטעם, וגם מרמת בריאות המוצר הירודה במיוחד
הכנתי בעזרת השם מרשם לממרח שוקולד מיוחד במינו בטעמו המשובח, והרכיבים שלו, כמה פשוטים כמה בריאים.

ולפני שאני מביא את המרשם נדבר רגע על הרכיבים -

טחינה, אחד המקורות הטובים לסידן, חשוב מאוד לילדים
דבש, ידוע בסגולותיו ואין צורך להסביר עד כמה, רק נציין שיש לו כמעט את כל המינרלים והויטמינים הקיימים.
קקאו, עשיר במגנזיום המספק גם הוא סידן לילדים, עשיר בשורה ארוכה של מינרלים וויטמין סי.

הכמות שיוצאת ממרשם זה - 1.2 ק"ג והמחיר בדיוק כמו ממרחי השוקולדים הקנויים - 26 ש"ח (ביחס לקופסאות השוקולד הזולות 350 גרם - 6.90 ש"ח)

הכינו קערה, רצוי גדולה כדי להקל על הערבוב, וגם שמים בקערה לפי הסדר: (רצוי קערה גדולה שיהיה קל לערבב)

1/2 ק"ג טחינה גולמית
1/2 ק"ג דבש
150 גרם מים

מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה, ואז מוסיפים בהדרגה - 

50 גרם קקאו

את הקקאו כאמור יש להוסיף בהדרגה, שליש מהכמות ולערבב היטב, ואז עוד שליש ולערבב

אם לא שמים לפי הסדר שציינתי, התערובת עלולה להפוך לגוש קשה בגלל טבעו של הקקאו שעלול ליצור גושים
אם זה קרה לכם, שימו את כל התערובת במעבד מזון

קלוריות ל100 גרם מוצר: 517 קלוריות.

ממרח השוקולד הזה הוא פשוט פצצת בריאות.
אסור לתת לתינוק מתחת לגיל שנה כי לפי המלצת משרד הבריאות אסור לתת לתינוק מתחת לגיל שנה כי מיצי העיכול שלו אינם מפותחים דיים כדי לעכל דבש.
השוקולד מחזיק טוב כמה חודשים ואין צורך בכלל בקירור כי הרכיבים שלו אינם דורשים קירור.

בתיאבון.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2022 02:49 לינק ישיר 

שייבה כתב:
שמע אתה משהו מיוחד. לא נראה לי שתהיה בעיה למרוח את זה מעל עוגת שוקולד במקום החלופה הכל כך לא בריאה. תקן אותי אם אני טועה.

תודה
כדי למרוח אותו על עוגה, הייתי אולי מדלל אותו עוד טיפה במים או במעט שמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 04:20 לינק ישיר 
שייבה

שייבה כתב:
שמע אתה משהו מיוחד. לא נראה לי שתהיה בעיה למרוח את זה מעל עוגת שוקולד במקום החלופה הכל כך לא בריאה. תקן אותי אם אני טועה.

ניסיתי את המתכון, יצא מעולה, תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2020 13:49 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > טיפים עצות ומתכונים > ממרח שוקולד בריא במיוחד, קל מאוד להכנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext