| נשלח ב-14/6/2019 12:44 |
|
| |
מסתמן: לא תיפתח חקירה נגד השוטר שעצר צעיר חרדי אוטיסט
אף כי הבדיקה טרם הסתיימה, מתחזקת הדעה במחלקה לחקירות שוטרים כי נסיבות האירוע אינן מצדיקות חקירה פלילית כנגד השוטר ששמו נקשר בפרשה
השוטר לא ייחקר: המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בפרקליטות תגיש לקראת השבוע הבא את מסקנותיה בנוגע לבדיקה שהתנהלה בעניין שוטר ממחוז ירושלים בגין תקיפה לכאורה של חרדי אוטיסט לפני כשלושה שבועות. על פי הידוע, ממצאי החקירה אינם מקימים עילה לפתוח בחקירה פלילית או משמעתית נגד השוטר.
אף כי הבדיקה טרם הסתיימה, מתחזקת הדעה כי נסיבות האירוע אינן מצדיקות חקירה פלילית נגד השוטרים בכלל ונגד השוטר ששמו נקשר לאירוע בפרט, שכן בזמן הנתון, בעת פיזור ההפגנה ולנוכח התנהגותו של אותו אדם, השוטר לא היה יכול לזהות כי מדובר באדם אוטיסט. "התנהלות השוטר בזירה, לנוכח הלחץ והאווירה מסביב, הייתה סבירה תוך שימוש בכוח סביר", נמסר ל"מעריב".
כזכור, בעקבות הפצת סרטון ברשתות החברתיות יום אחרי ל"ג בעומר, שעורר כעס בקרב גופים חרדיים, כלי תקשורת וח"כים, פתחה מח"ש בבדיקה. בסרטון מתועד לכאורה מעצר של צעיר חרדי, שבדיעבד הוברר כי הוא אוטיסט, על ידי לוחמי מג"ב, תוך הפעלת כוח עד לאזיקתו. באותו הערב פעלו השוטרים לכבות מדורות שהודלקו שלא כחוק, הואיל והן עלולות לגרום לשריפה, אולם אז התגודדו סביבם עשרות צעירים חרדים ובמקום נתגלעה מהומה.
בעוד בציבור החרדי התרעמו וטענו כי מדובר בהתנהגות אלימה במיוחד, במשטרה טוענים כי קדם לאירוע המתועד בסרטון אירוע אחר: אותו צעיר תקף לטענתם בלשית, ובלש שנחלץ לעזרתה נפל יחד איתו אל הקרקע. כתוצאה מכך נחבל החרדי בפניו. רק לאחר מכן, משהוברר כי מדובר בצעיר על גבול האוטיזם, הוא שוחרר על ידי קצין משטרה והועבר לטיפול מד"א.
"כל מעצר לכאורה שבו החשוד מתנגד ומופעל נגדו כוח, מתפרש כמעצר אלים ומצטלם לא טוב. אבל במח"ש רוצים לבדוק מה גרם לפציעה בפניו של אותו צעיר ואם אומנם היה מעורב תחילה בתקיפה של הבלשית", אומרים גורמים במח"ש. "למעט העובדה שלוחמי מג"ב אוחזים בו והוא מתנגד - נראה כי אין אלימות מצד השוטרים".
(מעריב)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2019 19:03 |
|
| |
המחלקה לחקירות שוטרים סגרה את התיק
שבעה חודשים מאז מעצרו האלים של יענקי רוזנברג בערב ל"ג בעומר על ידי שוטרים, תוך כדי שדם ניגר מפניו והוא זועק "אני חינוך מיוחד, אני "שיח סוד", "מאמי אני רוצה הביתה" - מח"ש החליטה שלא להעמיד לדין את השוטרים והתיק הועבר לבחינת מחלקת משמעת במשטרת ישראל.
כחמישה שבועות לאחר תחילת הבדיקה במח"ש, כפי שדווח ב'בחדרי חרדים', זו הסתיימה ותיק החקירה הונח על שולחנה של פרקליטה בכירה במחלקה לחקירות שוטרים. הבוקר (שני), לאחר שבעה חודשים, נמסרה הודעה לעו"ד עמית חדד, פרקליטו של יענקי, כי לאחר חקירת התיק במח"ש, לרבות חקירת השוטרים המעורבים ובחינת חומר הראיות, החליטה מח"ש להעביר את התיק לבחינת מחלקת משמעת במשטרה לצורך הפקת לקחים בכל הנוגע לטיפול המשטרה במפגש עם אנשים עם צרכים מיוחדים.
המסקנה אליה הגיעו חוקרי מח"ש, נבעה בין היתר מכך שהתלונות על כך שהשוטרים היכו את יענקי, לאחר מעצרו, עת שכב על שפת המדרכה, כשהוא מרותק ואינו יכול לזוז, לא גובו בראיות.
לגבי המעצר עצמו, במפגש הראשון עם יענקי, השוטרים לא ידעו שמדובר בבעל מנת משכל גבולית, כפי שגם אישר אביו ל'בחדרי חרדים', שהופעתו החיצונית אינה מעידה על פנימיותו. כך שהמעצר עצמו היה חוקי, ומה שכאמור נבדק, היא האלימות לאחר מכן.
במח"ש אומרים ל'בחדרי חרדים', כי אין די ראיות בנוגע לטענות בדבר שימוש עודף בכח לצורך המעצר של יענקי. מיד לאחר האירוע, חוקרי מח"ש פתחו בבדיקה, ופנו מיוזמתם לברוך ואסתי רוזנברג, הוריו של יענקי (23) בעל מנת משכל גבולית, אך אלה בחרו שלא לגשת מיד למסור עדות, אלא לקבל ייעוץ מעורך הדין עמית חדד, ורק אז הגישו תלונה במחלקה לחקירת שוטרים.
מקור: בחדרי חרדים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2019 23:18 |
|
| |
דבריחכמים
| רעיונוביץ כתב: |  |
התחושה שלי שעדות השוטרת ובלש נוסף שהנער האטויסט הפיל אותם לקרקע לפני כן,
היא עדות שקר,
|
|
זה לא מה שכתוב שם. תקרא שוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2019 22:42 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | התמונות לא נעימות חוויה קשה עבור הבחור ובני משפחתו תמיד אפשר וחשוב להפיק לקחים, ולהנחות את השוטרים ליותר רגישות וערנות. אבל עם כל הכבוד לתעמולה וליחסי הציבור, אני לא ראיתי בסרטון ש"הכו אותו עד זוב דם", ואני לא היחיד. |
|
לא יודע מה ראית, אבל ברור שלא ראית הכל אם זו המסקנה שלך.. אני למשל ראיתי שהמשיכו להרביץ לו גם אחרי שכבר צעקו לשוטרים שהוא אוטיסט שוב ושוב.. אני ראיתי שוטר בועט לו לפנים כשהוא כבר שוכב על הרצפה, זב דם ומוכה כולו. בגלל שכמותך, הם לא ישלמו מחיר על התנהגות אנטישמית וברוטאלית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2019 21:26 |
|
| |
דריכה סתמית על הרגל אחרי שהוא על הקרקע כששוטרים שוכבים עליו לא נחשב כבעייתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2019 16:31 |
|
| |
זה צפוי - כל מי שמכיר את המשטרע ואת מח"ש לא חשב אחרת,
מה שמאוד מאוד חשוב,
מכיוון שאנחנו יודעים מי העו"ד שמטפל בפרשה, והוא עו"ד מאוד מאוד רציני,
עו"ד עמית חדד, ממשרד חדד- רוט ושות'
כל מי שהיה שם צריך ללכת ולמסור פרטים שניתן לקחת ממנו עדות בפרשה ,
מה בעצם היה שם,לכל אורך האירוע,
גם לפני הגעת המשטרה למקום.
מה היה כשהמשטרה הגיעה,
מה קרה בכל דקה ודקה,
מההתחלה עד לסוף,
לא חייבים עדות מההתחלה עד לסוף,
עדות חלקית היא מאוד מאוד חשובה,
ויכולה להפוך את הקערה על פיה.
התחושה שלי שעדות השוטרת ובלש נוסף שהנער האטויסט הפיל אותם לקרקע לפני כן,
היא עדות שקר,
לכן צריך כל מי שהיה שם, והיו שם עדים רבים ללכת ולמסור עדות,
לברר איפה אפשר למסור את העדות הזאת, אצל המשפחה או אצל איש ציבור כזה או אחר,
שיפנה אותם למקום הנכון למסור את העדות.
רק עונש חמור שייתן בית המשפט ופיצוי גדול והוגן לנער ולמשפחתו,
יפתור את הבעיה הזאת.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 14/06/2019 14:32:29
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2019 15:57 |
|
| |
באמת הגזמתם!
לא הבנתי מה הביג דיל. שוטרים מפזרים הפגנה. לא אבחנו אותו נכון (בכוא, לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר) ונהגו בו כמו שצריך לנהוג במפגין שמשתתף בהפנה לא חוקית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2019 15:49 |
|
| |
לא באמת חשבתי שמחש יעשו משהו בנידון סך הכל לא מדובר בערבי מדובר ביהודי חרדי אוטיסט נוירולוג הם לא ממש היכו אותו אבל משכו לו באוזן מתוך תחביב ומי שראה את הסירטון המלא הוא לא עשה כלום לשוטרת שבכלל היתה על אזרחי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2019 13:17 |
|
| |
מעבר לדמגוגיה הילדותית שאתה מפגין, אתה דוגמה קלאסית לאדם שעיניו רואות מה שליבו רוצה לראות.
מה לעשות שלא רואים בסרטונים ש"הכו" אותו עד זוב דם, זו עובדה רואים תמונות קשות, רואים דם על פניו (שיכול להיות תוצאה של החיכוך בקרקע ועוד אפשרויות אחרות), אך לא רואים שהכו אותו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2019 13:13 |
|
| |
.
| נוירולוג כתב: |  | אני לא ראיתי בסרטון ש"הכו אותו עד זוב דם", ואני לא היחיד. |
|
יש מבצע באופטיקה הלפרין, מי שלא מדבר עם תפילין מקבל מסגרת ראייה.... תנצל את זה, אתה חייב דחוף נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2019 13:10 |
|
| |
התמונות לא נעימות חוויה קשה עבור הבחור ובני משפחתו תמיד אפשר וחשוב להפיק לקחים, ולהנחות את השוטרים ליותר רגישות וערנות. אבל עם כל הכבוד לתעמולה וליחסי הציבור, אני לא ראיתי בסרטון ש"הכו אותו עד זוב דם", ואני לא היחיד.
|
|
|
|
|