בסוד קדושים: "קיבל על עצמו שלא לשעות יותר לקולות ולרוחות"
צדיק בדימוס שייעץ לפונים אליו ע"פ "רוח הקודש", נתפס בקלקלתו, וכעת בי"ד מכובד קבע בפס"ד שהוא חזר בתשובה שלימה וקיבל עליו שלא לשמוע יותר ל"קולות" ו"רוחות" הרוחשים בקרבו, ולכן הוא ראוי להמשיך בהנהגת קהילתו.
אז בבקשה אל תגידו לי שחזרה בתשובה אינה תחליף לטיפול פסיכיאטרי...
בסוד נואפים מי יעמוד! רבנים בכירים: להתרחק מהרב שמואל טל וממוסדותיו הרב דרוקמן, הרב ליאור, הרב אריאל, הרב לבנון והרב שפירא נחשפו לעדויות על קשר אינטימי נוסף שקיים הרב טל עם אישה נשואה שעבדה לצדו.
עם כזה "זיכוי" מהדהד אין ספק שהרב טל יכול להנהיג מוסדות תורה לולשמש כרב לרבים, מורה הוראה ואדמו"ר... במילים אחרות, אם היו "מזכים" אותי ככה ח"ו הייתי מחפש ספינה כדי להימלט בה לחוג הארקטי מרוב בושה וביזיון.
נשלח ב-9/7/2019 19:30
avishai323 כתב:
למה אתה חושב שזה סותר? בבדיקה ראשונית הוא לא ראה סיבה לפרק את הקהילה ולפטר אותו. הוא החליט להקים בי"ד לבירור יסודי. והבירור העלה שהוא לא טעה בבדיקה הראשונית. רק שסוכם גם חזרה פומבית מרוח הקודש ושאר הרוחות והקולות...
אשמח אם כב' יסביר לנבערים כמוני מה הפירוש "סוכם" שהוא יותר לא שומע לרוח הקודש.
וכי הרוחות והשדים שמתרוצצים בגופו של הצדיק היו גם כן צד ל"הסכם", ומהיום והלאה הם יעלמו כלא היו? האם ניתן "לסכם" עם חולה פסיכיאטרי שמהיום והלאה הוא יהיה "בריא"?
נשלח ב-9/7/2019 02:04
הסיבה להתרחק מהאיש הזה איננה ההתנהגות שלו בנושא הנחקר בבית הדין אלא רוח הקודש שלו, אלא שהנושא הנחקר רלבנטי גם לנושא הזה. כי שבעוד שאצל צדיקים/באבות אחרים שאליהם נוהרים רבים בכדי לקבל את עצתם מתוך אמונה שיש להם 'רוח הקודש' אין שום הוכחה האם יש להם רוח הקודש או לא, במקרה הזה מספיק הנושא הנחקר בבית הדין כדי לדעת בודאות שלאיש אין רוח הקודש - אם מישהו חשב אחרת, ולכן הוא גרוע משאר צדיקים שאין להם רוח הקודש, כי הם לא מצהירים שיש להם ואילו הוא או מעמיד פנים או מדומיין שהם שני סיבות מספיקות כדי להתרחק ממנו כמטחווי קשת.
נשלח ב-9/7/2019 01:54
avishai323 כתב:
אני מניח שכוונתו לאינטואיציה, כל ההתנהלות שלו במידה מסויימת עובדת כך...
שום אינטואיציה ושום בטיח, מדובר ברוח הקודש אורגינל!
הרב מזוז חושף את הבקשה שהרב טל ביקש ממנו. צפו
ראש ישיבת 'כסא רחמים', הרב מאיר מזוז, התייחס בעבר ל"רוח הקודש" של הרב שמואל טל וחשף כי בעבר הוא התקשר אליו וביקש ממנו לדעת איך אפשר לקבל רוח הקודש: "מה יצא לך מזה?". צפו
אני מניח שכוונתו לאינטואיציה, כל ההתנהלות שלו במידה מסויימת עובדת כך...
נשלח ב-8/7/2019 23:14
טעה או לא טעה, צריך לעזוב או לא, אולי כן אולי לא, אבל לעזאזל מישהו יכול להסביר לי מה זה הרוח הקודש הזאת? כאילו הוא באמת קיבל הנחיות מאיזו רוח קודש? מה זה הדבר הזה??? זה דורש פסיכיאטר לא בי"ד...
נשלח ב-8/7/2019 23:09
למה אתה חושב שזה סותר? בבדיקה ראשונית הוא לא ראה סיבה לפרק את הקהילה ולפטר אותו. הוא החליט להקים בי"ד לבירור יסודי. והבירור העלה שהוא לא טעה בבדיקה הראשונית. רק שסוכם גם חזרה פומבית מרוח הקודש ושאר הרוחות והקולות... (אגב, זה סתם אשכול מכוער, מדובר ברב קהילה שטעה ונכשל, הכשלון שלו היה מוגבל למילים בלבד, ללא מעשים בפועל. הוא חזר בתשובה, וגם קיבל על עצמו שלא לייעץ יותר בענייני משפחה וכדו', ובפרט לא לנשים. האם פותח האשכול חושב שבית הדין טעה, והיו צריכים להחליט לפרק את הישיבה והקהילה הזו?)
נשלח ב-8/7/2019 22:59
כזכור לפני כמה חודשים התפרסם מכתב של הגר"א וייס, שהוא יכול להנהיג את הקהילה (איך זה מסתדר בדיוק).