רוברט ונונו (רובי ונונו) על מצב המיחזור בישראל
בכתבתו של רוברט ונונו (רובי ונונו) באתר פוסטה, הוא מסביר כי השינוי בהרגל החיים של תושבי ישראל, זינוק בכמות התושבים בישראל בעשרות השנים האחרונות, עלייה בתוחלת החיים בישראל ואף הדרישה לטיפול איכותי בניקיון הרחובות ובאיכות הסביבה מטעם התושבים השונים, הביאה את העיריות והמדינה לחפש אחר גורמים מקצועיים המסוגלים לעמוד בדרישות השונות.
משנות ה – 80 ועד היום, עומד רוברט ונונו במשימה על שמירת איכות הסביבה ולא מעוניין לנוח לרגע: "הדרישות הן גבוהות, הכמות היא גדולה, יש חוקים, יש תקנות עזר עירוניות, מאות עובדים ומנהלים…זה אף פעם לא הפחיד אותי, ההפך, אני שואב את הכוח שלי מהידיעה ששמרנו על איכות הסביבה כל יום מחדש".
בישראל כמו בישראל, לא ניתן שלא לחפש אשמים לכמות ורמת הלכלוך.
מלבד הגידול הטבעי, מחזה של זריקת אשפה ברחובות, בחופים ובחפצים, זריקת חומרים וחפצים שונים לצינורות הביוב שלנו הפכו לדבר שבשגרה – מעלה את השאלה: האם האזרחים אשמים?
ההתייחסות לשמירה על ניקיון וסביבה ירוקה בישראל מתחלקת לשניים, מדינה ממחזרת הדוגלת בשמירה על איכות הסביבה ומקרים רבים בהם אזרחים רבים מלכלכים את הטבע, הרחובות, אתרי נופש שונים ועד לזריקת חומרים ומגבונים לצינורות הביוב.
כשאינו מוכר על-ידי הציבור, אלא בעיקר על-ידי העיריות והמוסדות השונים, רוברט ונונו מפתיע כשמוריד את האשמה מהאזרחים: "אין לטעות, על כל תושב ותושב לשמור על איכות הסביבה, למחזר וחשוב מכל לא ללכלך. אולי תופתעו לגלות למען האמת, לא מאשים את האזרחים בכל הלכלוך הזה, הישראלי הממוצע דווקא מבצע זאת ושומר על איכות הסביבה, נכון ישנם מקרי קצה חריגים אך לא מדובר בהתנהגות כלל ארצית נפוצה כפי שנהוג לחשוב בדרך כלל".
רובי (רוברט) ונונו היה רוצה לראות את ישראל במקום אחר מבחינת המחזור הכולל: "אני מנסה להבין ולא מצליח לפעמים, איך אנחנו כמדינה לא שמים את המחזור בראש סדר העדיפויות שלנו. זה נכון שמשקיעים, זה נכון שמנסים, אך עדיין צריך לבצע עוד פעולות רבות כדי להגדיל את נפח המחזור".
ונונו מסביר את ההיגיון מאחורי עולם המחזור: "אני כבר לא מדבר על טיהור שפכים, זה נושא מורכב ודווקא בו ישראל מצליחה לטפל בצורה לא רעה כלל. אם ישראל תשקיע יותר במחזור היא לא רק תשפר את איכות הסביבה בצורה ניכרת, אלא גם תפנה לעצמה עוד שטחים ואפילו תספק עוד מאות משרות הקשורות למחזור".
תוקן על ידי robivanunu ב- 07/08/2019 15:08:17
 |
|
|