| נשלח ב-20/8/2019 13:47 |
|
| |
הרה"ר אלוקים לאו
לא מבין מי התיר לו להלין נפטרת בגלל בן פושע.. הרי כל מה שנפסק בגמ' כ"פטור מדיני אדם" זה רק בגלל שאנחנו מאמינים שיש דין ויש דיין... אז אולי תענה לי כבוד האלוקים לאו, האם אינך מאמין ח"ו שאלוקים יכול להעניש אותו, בכך החלטת להעניש את אמא שלו? לעניות דעתי, הרב לאו הנ"ל טפש היה ונשאר (חפשו ביוטיוב את הסרטון הביזיוני עם החביתה, שגם אם זה עצוב, הוא קורע מצחוק..),
צרה צרורה היא לדתיים במדינה שהוא הרה"ר... זה ביזיון שאין כדוגמתו, שרב מתמנה רק כי הוא בן של אבא שלו ולא חשוב מה רמתו.. אנחנו יורים לעצמנו ברגל עם המינויים האלו. ואל תגידו לי עכשיו שהוא לא נציג של החרדים, כי אם כך, אז הגיע הזמן להתעלם במופגן מהתפקיד הזה ולא להתערב בו או מי ייבחר אליו!
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 20/08/2019 11:57:07
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2020 15:59 |
|
| |
קלעפער
| אפיקטוזין כתב: |  | אין כל בסיס הלכתי או חוקי ל'פסיקה' שכזו, וכל מה שהוזכר בהרחקות דרבנו תם על סרבני גט הוא בנוגע לקבורת בניו, לא לקבורת הוריו, וגם לגבי זה כבר הורו גדולי הפוסקים שאין לנהוג בהרחקה זו בימינו, וכך פסק כבר בג"ץ בעניין עודד גז וביטל את הרחקת הקבורה עיי"ש.
א. הערה לשם הדיוק: רבנו תם לא מזכיר כלל מניעת קבורת בניו ולא הוריו כפי שניתן לראות כאן, אך הוא מוסיף שכל אחד יכול להוסיף פעולות הרחקה משל עצמו למעגן. למעשה המקור הוא ברמ"א (קנ"ד סכ"א)
ב. הרמ"א כתב "ומכל מקום יכולין לגזר על כל ישראל שלא לעשות לו שום טובה או לשא וליתן עמו או למול בניו או לקברם עד שיגרש (בנימין זאב פ"ח) ובכל חומרא שירצו בית דין יכולין להחמיר בכהאי גונא, ומלבד שלא ינדו אותו"
אז תסביר לי, אם הרמ"א כותב "ובכל חומרא כה"ג" מהיכן לקחת את ההמצאה לחלק בין בניו להוריו?!
אני לא עברתי כעת על האחרונים והפוסקים בעניין, אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאם היה מישהו בר סמכא שמחלק את החילוק שלך הרה"ר היה יודע על כך, ואם יש לך אחד כזה אתה מוזמן לשתף אותנו ולא לתקוף אותו מכח חילוקים לא מנומקים.
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 21/08/2019 22:13:41 |
|
אני הבנתי בפשטות שהכוונה ב"ללוותו" הוא לוויה של המעגן. ומכאן אם הרמ"א סמך על הר"ת מדוייק יותר לכתוב ולקוברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2019 08:32 |
|
| |
מי נתן לו היתר הוראה? אם כוונתך לתעודה מהרבנות, אין זה ראיה לכלום. רבים קיבלו תעודות ללא מבחנים בכלל. יש מסלול חוקי כזה. ויש עוד שקיבלו תעודות ע"י קומבינות שונות במבחנים. בפרט אלו המקורבים לראשי המערכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2019 00:55 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | נכון מאוד. רב ראשי לא חייב להיות רב... |
|
יש לו היתר הוראה, יורה יורה!! למה תגזול ממנו את מה שיש לו? למה אתה רומז כאילו הוא לא רב??
רב ראשי לא חייב להיות דיין, גם אביו הרב לאו כפי הידוע לי לא היה דיין, וכך רוב הרבנים הראשיים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2019 00:53 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | לא, אני לא חבר של פוליטיקאים. הוא בהחלט לא אמור להתייעץ איתי, כפי שאנו הכותבים כאן לא אמורים להתייעץ איתך מה לכתוב. הוא כן היה אמור להתייעץ עם גדולי הרבנים. והוא לא עשה זאת. והתבזה לשוא. |
|
אוח אוח..
רבני ארה"ב הם אלו שפנו אליו בבקשה לעכב את הקבורה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 23:43 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | גם כושר לדיינות יש לו? או שזה לא ממש מעניין אותך? |
|
אכן לא מעניין אותי אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים.. |
|
כמו ששר המשפטים לא חייב להיות עורך דין ושר הבריאות לא חייב להיות רופא (ואפילו לא בעל ידע בעזרה ראשונה בסיסית, ואת ארצות הברית הגדולה ניהלו שחקנים (שחקני קולנוע), אב מה שכשר לכל העולם כשמגיע לרב ראשי הבחור מלא טענות הרימון. נשלח מהאנדרואיד שלי נכון מאוד. רב ראשי לא חייב להיות רב... |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 20:36 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
אכן לא מעניין אותי אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים.. |
|
כמו ששר המשפטים לא חייב להיות עורך דין ושר הבריאות לא חייב להיות רופא (ואפילו לא בעל ידע בעזרה ראשונה בסיסית, ואת ארצות הברית הגדולה ניהלו שחקנים (שחקני קולנוע), אב מה שכשר לכל העולם כשמגיע לרב ראשי הבחור מלא טענות הרימון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| נכון מאוד. רב ראשי לא חייב להיות רב...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 20:36 |
|
| |
לא, אני לא חבר של פוליטיקאים. הוא בהחלט לא אמור להתייעץ איתי, כפי שאנו הכותבים כאן לא אמורים להתייעץ איתך מה לכתוב. הוא כן היה אמור להתייעץ עם גדולי הרבנים. והוא לא עשה זאת. והתבזה לשוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 16:32 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | | רק שאלה, אם לאו רשאי לתת פסיקות בנושא ששייכים לדיינים, ללא הסמכה לדיינות. למה אתה תוקף את הכותבים כאן שהם מביעים את דעתם ללא הסמכה? |
|
"לאו"? החבר שלך הזה מהבסטה??
עיכוב קבורה לא קשור לדיינות, וגם אם אתה חושב שכן, "לאו" החבר שלך אינו רוצה להתייעץ איתך, מה לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 08:23 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
|
כמו ששר המשפטים לא חייב להיות עורך דין ושר הבריאות לא חייב להיות רופא (ואפילו לא בעל ידע בעזרה ראשונה בסיסית, ואת ארצות הברית הגדולה ניהלו שחקנים (שחקני קולנוע), אב מה שכשר לכל העולם כשמגיע לרב ראשי הבחור מלא טענות הרימון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 06:55 |
|
| |
רק שאלה, אם לאו רשאי לתת פסיקות בנושא ששייכים לדיינים, ללא הסמכה לדיינות. למה אתה תוקף את הכותבים כאן שהם מביעים את דעתם ללא הסמכה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 05:18 |
|
| |
|
אכן לא מעניין אותי אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2019 11:16 |
|
| |
אגב יש דרך להעלות לכאן סרטון וידאו? לא קישור?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2019 11:14 |
|
| |
אךטובוחסד
| איש_חשוב כתב: |  | כך או כך, הכפייה אינה יכולה להיות אלא רק כלפי הבעל (קבורתו או קבורת בניו), ואין כל מקור לכפייה הנוגעת גם לאחרים (כגון קבורת הוריו), שהרי חובת הציבור כלפי האחרים שרירה וקיימת.
ואין לנו אלא דברי הרמב"ם בפ"ה מהל' תלמוד תורה "וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה הרי זה שוטה רשע וגס רוח".
פתחת בהוראה ישירה שלך, סברת כרס, וקינחת בדברי הרמב"ם לא יאומן!! פסקת את פסוקך על עצמך.. שוטה רשע וגס רוח
מבין שניכם - אתה והרב לאו - הוא הגיע להוראה יש לו היתר הוראה, ואתה לא..
|
|
גם כושר לדיינות יש לו? או שזה לא ממש מעניין אותך?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2019 07:03 |
|
| |
| נעילה כתב: |  | | זה לגופו של אדם, ומה לגופו של עניין?... |
|
כתבת על הרב לאו בהתייחסות לגופו של אדם "עם הארץ ידוע הנושא משרה רשמית מחליט להתערב ולנצל את כוחו" האם בחנת אותו? האם אתה מספיק בר סמכא לקבוע איזה רב יודע ספר ואיזה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2019 06:57 |
|
| |
| נעילה כתב: |  | כך או כך, הכפייה אינה יכולה להיות אלא רק כלפי הבעל (קבורתו או קבורת בניו), ואין כל מקור לכפייה הנוגעת גם לאחרים (כגון קבורת הוריו), שהרי חובת הציבור כלפי האחרים שרירה וקיימת.
ואין לנו אלא דברי הרמב"ם בפ"ה מהל' תלמוד תורה "וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה הרי זה שוטה רשע וגס רוח".
|
|
פתחת בהוראה ישירה שלך, סברת כרס, וקינחת בדברי הרמב"ם לא יאומן!! פסקת את פסוקך על עצמך.. שוטה רשע וגס רוח
מבין שניכם - אתה והרב לאו - הוא הגיע להוראה יש לו היתר הוראה, ואתה לא..
|
|
|
|
|