בית פורומים בחדרי חרדים

קול קורא ?? יורוך ??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/2/2020 23:14 לינק ישיר 
תזכורת

לקול קורא של יאנקוש קנייבסקי ושות ..
ושאר מזייפי החתימות !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2020 09:59 לינק ישיר 

הכינוסים הריקים והחסידים שמצביעים ליכוד, עוצמה, ימינה וש"ס

למרות שאנו אוחזים בשיאה של מערכת בחירות ועל אף כינוסי הבחירות המושקעים - עושה רושם כי הרחוב החרדי-חסידי מנומנם למדי וכי ביהדות התורה לא מצליחים בשלב זה לייצר את האפקט המתבקש • מסתמן: זליגה המונית של קולות חסידיים למפלגות אחרות • בדיקת 'בחדרי'

ארי קלמן, ל' שבט תש"פ 25/02/2020 20:21השאננות ברחוב החסידי  אילוסטרציה צילום: ד. כהן, א. פיטוסי, י. זינדל

בדיקת 'בחדרי': זר שיקלע בימים אלה לאחת מהשכונות החסידיות בישראל, יתקשה להבחין שבעוד חמישה ימים יש בחירות מכריעות במיוחד עבור רבים מבני הציבור החרדי - כפי שכבר היטיבו להגדיר במטה ההסברה של יהדות התורה כי הפעם מדובר מאבק על "זכות הקיום".
גם בימים אלה, הרחוב החסידי רדום ושאנן אל מול הבחירות הגורליות, ובמפלגה חיפשו דרכים יצירתיות כדי לעורר את השטח החסידי, אך עד כה ללא הצלחה.
גם כינוסי הבחירות בהשתתפות חברי 'המועצת החסידית' לא מצליחה בשלב הזה לייצר את האפקט המתבקש.
בנוסף, קיימת דאגה ביהדות התורה מכך שבשנים האחרונות ובמיוחד בסבבים האחרונים, ישנה תופעות בה חסידים רבים תומכים במפלגות כמו הליכוד, ימינה ועוצמה יהודית.
בפועל, הציבור החרדי-חסידי העובד אינו זוכה ליחס מחברי הכנסת - אלו שאמורים לייצגם במשכן. וכך, בעוד בציבור הליטאי משקיעים מאמצים רבים כדי לגייס את קבוצת החרדים העובדים להצביע למפלגת יהדוה"ת, באגודת ישראל מתעלמים לחלוטין מהתופעה, ומעדיפים לשכנע את המשוכנעים ולהסתפק רק בלרדת אל המטות שם יושבים תומכי המפלגה שגם ככה נלהבים, ומקבלים תחושה שהשטח בוער.
גם בכינוסי הבחירות עם חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל שנערכו ביומיים האחרונים, נצפו בעיקר ציבור חסידי אותנטי שמצביע באופן אוטומטי לאגודת ישראל, אך 'החסידים החדשים' לא נראו שם. העובדים שסובלים מחוסר יחס בקהילות, לא זוכים ליחס מההנהגה הפוליטית ובצר להם הם מעדיפים לערוק למפלגות השכנות מהימין.
המפה משתנה? בן גביר בשיח סוד עם חסידים. צילום: באדיבות המצלם
בשנים האחרונות גוברים הקולות בציבור החסידי - להעדיף את נתניהו, בנט, סמוטריץ ובן גביר על פני ליצמן, פרוש, אייכלר וטסלר. התלונות שנשמעות כלפיהם הם על קיפוח בוטה וחוסר התערבות של הנציגים בנושאים שחשובים להם, ובהם שילוב בתעסוקה, מוסדות ייעודיים, ולימודי חול. אך הנציגים מעדיפים להתעסק בחילולי השבת ובמאבקי דת שפחות נוגעים אל הציבור הזה.
כך נוצר מצב בו הציבור החסידי נראה בתדירות מטרידה ובכמות שלא ניתן להתעלם מקיומה - במטות של ימינה, בכנסי הבחירות של ראש הממשלה בליכוד, ועשרות פעילים חסידיים עובדים בשטח באופן מעשי לטובת מפלגת עוצמה יהודית.
בנוסף, קיימת גם תופעה חדשה בה חסידים מבהירים לחבריהם ולמשפחתם, כי יצביעו הפעם לתנועת ש"ס, אותה הם מעדיפים על הנציגים החסידים שאכזבו אותם בתחומים רבים.
דוגמה לכך תמצאו למשל בחודש החולף בעת שחרשו בדגל התורה את הארץ לארוכה ולרוחבה ופגשו בעיקר פעילים ממגזרים שונים כמו אנשי הקירוב, את המטה הרוסי, וכן עשו כינוסי בחירות לחרדים העובדים, בזמן שבאגודת ישראל בחרו דווקא לפגוש את הקהל הביתי בבני ברק, אלעד, מודיעין עילית וירושלים - שם בכל מקרה נמצא הגרעין הקשה של תומכי המפלגה.
ההוכחה הטובה ביותר להיחלשות התמיכה החסידית באגודת ישראל היא, שלמרות הגידול הטבעי הגבוה שקיים בציבור החסידי שצעיריו נישאים מוקדם יותר - אגודת ישראל כבר במשך שנים ארוכות לא רושמת חיזוק אלקטורלי בבחירות המוניציפליות וכן בנציגות בכנסת.
'בחדרי חרדים' ימשיך לעקוב ולדווח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2020 22:36 לינק ישיר 

שרית560 כתבה:

הכינוסים הריקים והחסידים שמצביעים ליכוד, עוצמה, ימינה וש"ס

למרות שאנו אוחזים בשיאה של מערכת בחירות ועל אף כינוסי הבחירות המושקעים - עושה רושם כי הרחוב החרדי-חסידי מנומנם למדי וכי ביהדות התורה לא מצליחים בשלב זה לייצר את האפקט המתבקש • מסתמן: זליגה המונית של קולות חסידיים למפלגות אחרות • בדיקת 'בחדרי'

ארי קלמן, ל' שבט תש"פ 25/02/2020 20:21השאננות ברחוב החסידי  אילוסטרציה צילום: ד. כהן, א. פיטוסי, י. זינדל

בדיקת 'בחדרי': זר שיקלע בימים אלה לאחת מהשכונות החסידיות בישראל, יתקשה להבחין שבעוד חמישה ימים יש בחירות מכריעות במיוחד עבור רבים מבני הציבור החרדי - כפי שכבר היטיבו להגדיר במטה ההסברה של יהדות התורה כי הפעם מדובר מאבק על "זכות הקיום".
גם בימים אלה, הרחוב החסידי רדום ושאנן אל מול הבחירות הגורליות, ובמפלגה חיפשו דרכים יצירתיות כדי לעורר את השטח החסידי, אך עד כה ללא הצלחה.
גם כינוסי הבחירות בהשתתפות חברי 'המועצת החסידית' לא מצליחה בשלב הזה לייצר את האפקט המתבקש.
בנוסף, קיימת דאגה ביהדות התורה מכך שבשנים האחרונות ובמיוחד בסבבים האחרונים, ישנה תופעות בה חסידים רבים תומכים במפלגות כמו הליכוד, ימינה ועוצמה יהודית.
בפועל, הציבור החרדי-חסידי העובד אינו זוכה ליחס מחברי הכנסת - אלו שאמורים לייצגם במשכן. וכך, בעוד בציבור הליטאי משקיעים מאמצים רבים כדי לגייס את קבוצת החרדים העובדים להצביע למפלגת יהדוה"ת, באגודת ישראל מתעלמים לחלוטין מהתופעה, ומעדיפים לשכנע את המשוכנעים ולהסתפק רק בלרדת אל המטות שם יושבים תומכי המפלגה שגם ככה נלהבים, ומקבלים תחושה שהשטח בוער.
גם בכינוסי הבחירות עם חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל שנערכו ביומיים האחרונים, נצפו בעיקר ציבור חסידי אותנטי שמצביע באופן אוטומטי לאגודת ישראל, אך 'החסידים החדשים' לא נראו שם. העובדים שסובלים מחוסר יחס בקהילות, לא זוכים ליחס מההנהגה הפוליטית ובצר להם הם מעדיפים לערוק למפלגות השכנות מהימין.
המפה משתנה? בן גביר בשיח סוד עם חסידים. צילום: באדיבות המצלם
בשנים האחרונות גוברים הקולות בציבור החסידי - להעדיף את נתניהו, בנט, סמוטריץ ובן גביר על פני ליצמן, פרוש, אייכלר וטסלר. התלונות שנשמעות כלפיהם הם על קיפוח בוטה וחוסר התערבות של הנציגים בנושאים שחשובים להם, ובהם שילוב בתעסוקה, מוסדות ייעודיים, ולימודי חול. אך הנציגים מעדיפים להתעסק בחילולי השבת ובמאבקי דת שפחות נוגעים אל הציבור הזה.
כך נוצר מצב בו הציבור החסידי נראה בתדירות מטרידה ובכמות שלא ניתן להתעלם מקיומה - במטות של ימינה, בכנסי הבחירות של ראש הממשלה בליכוד, ועשרות פעילים חסידיים עובדים בשטח באופן מעשי לטובת מפלגת עוצמה יהודית.
בנוסף, קיימת גם תופעה חדשה בה חסידים מבהירים לחבריהם ולמשפחתם, כי יצביעו הפעם לתנועת ש"ס, אותה הם מעדיפים על הנציגים החסידים שאכזבו אותם בתחומים רבים.
דוגמה לכך תמצאו למשל בחודש החולף בעת שחרשו בדגל התורה את הארץ לארוכה ולרוחבה ופגשו בעיקר פעילים ממגזרים שונים כמו אנשי הקירוב, את המטה הרוסי, וכן עשו כינוסי בחירות לחרדים העובדים, בזמן שבאגודת ישראל בחרו דווקא לפגוש את הקהל הביתי בבני ברק, אלעד, מודיעין עילית וירושלים - שם בכל מקרה נמצא הגרעין הקשה של תומכי המפלגה.
ההוכחה הטובה ביותר להיחלשות התמיכה החסידית באגודת ישראל היא, שלמרות הגידול הטבעי הגבוה שקיים בציבור החסידי שצעיריו נישאים מוקדם יותר - אגודת ישראל כבר במשך שנים ארוכות לא רושמת חיזוק אלקטורלי בבחירות המוניציפליות וכן בנציגות בכנסת.
'בחדרי חרדים' ימשיך לעקוב ולדווח

אנשים התפקחו מאגודת ישראל ומשס
ורבים מהם חסידים והליטאים שהיו בכינוסים של הליכוד !!
רבים מהם התפקדו לליכוד !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2020 22:53 לינק ישיר 

מה שחשוב זה מפלגה שעוברת אחוז חסימה ובגוש הימין. כל השאר לא חשוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2020 23:28 לינק ישיר 

ראשית כל הרבנים הזקנים, כוווולם, רוצים ללכת לעצרות הללו,

אף אחד לא סוחב אותם.

לחלקם היו ויש ביקורות על מה שמתנהל שם,

אולם, כווולם באים ברצון, ואף מבקשים ללכת לעצרות הללו.

(על אף שלא אחת זה קשה להם, לעיתים קשה מאוד. (בגלל גילם המבוגר)

וקצת נתונים על ההצבעה החרדית

לליכוד בכנסת האחרונה,

בבני ברק הליכוד קיבל בסך בכל 4027 קולות, שמינית מנדט בסך הכול.

כולל פרדס כץ על אלפי החילונים שגרים שם.

יש קלפיות חרדיות בבני ברק שהליכוד קיבל בהם רק 2 קולות בלבד !

אני מעריך שכמות הקולות שהליכוד יקבל מחר בבני ברק תהיה זהה או טיפה מעבר, לא יותר.

במקביל המפלגות החרדיות יהדות התורה וש"ס 74948 קולות

שזה אומר שהליכוד קיבל בבני ברק 4.8 אחוז בלבד

בקרית יערים (טלז סטון) הליכוד קיבל 3.82 אחוז בלבד 97 קולות (וזה ישוב מודרני)

באלעד שיש בה חלק סרוג 5.66 אחוז 986 קולות בלבד

ביתר עילית 2.79 אחוז עם 581 קולות

מודיעין עילית 0.8 אחוז עם 186 קולות

כך שככלל החרדים מצביעים מעט מאוד לליכוד

אני מעריך שהחרדים נותנים לליכוד חצי מנדט בסך הכול

משום שיש בייס חרדי די גדול לליכוד בירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2020 09:24 לינק ישיר 

ושקבוצה מחסידי גור יצביעו לשס בשביל נקמה או בשביל כמו שמישהו כתב שכשיצטרכו כסף שס תעזור להם זה בסדר? נגמר שם נושא ככל אשר יורוך של כל אדמורי גור מיום היווסדה של אגודת ישראל? ככה זה . ככה אני רואה את תמצית המצב של החרדים היום. ולכן כל אחד יכול להצביע למי שהוא רוצה. אם בארזים נפלה שלהבת...חבל חבל חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2020 00:00 לינק ישיר 
ניוטרל

איש_חשוב כתב:
אני מוחה על דבריו המחוצפים של בן נחום, וקורא לזרוק את הטיפוס המוזר הזה מהפורום
עקיצתן עקיצת עקרב, וכל ששומע בבזיון תלמידי חכמים ואינו מוחה נענש אף הוא

אם כוונתו ברוחניות. מצטרף למחאה! ,
אך אם בגשמיות? הוא צודק!

כי ר' חיים עצמו אמר על עצמו. 
שהוא התפלל, שהוא לא ידע מה שלא קשור לתורה שהוא לא ידע/יזכור! 
הוא לא יודע מה זה פיצה/קולה/גלידה. וכן לא מחשב/טלפון/סלולרי/אינטרנט/מכונת כביסה/גז... 
ואף לא למלאות מים בקומקום...
וכמו שמסופר שלא ידע את שם הרחוב של הישיבה, בה למד... 

כך שהוא לא הכתובת לדברים כאלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2020 00:04 לינק ישיר 

לצערינו היורוך זה רק כשמשתלם¡¡¡ 

וכמו שאומרים,
כשצריכים את המרן. מורידים אותו מהעץ... 

וכבר ידוע הסיפור שהר' שך התקשר למנעל סמינר בבקשה לקבל איזו בת שסירבו לקבלה¡
אמר המנעל, בסמינר שלי אני (ה)מרן...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ניוטרל ב- 03/03/2020 00:05:24

הממסכן עצמו. מרחמים עליו אך לא מעריכים אותו!!! 
אך מי שלא ממסכן עצמו. לא מרחמים עליו! 
אלא מעריכים אותו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2020 01:13 לינק ישיר 

קרשינדו כתב:

ושקבוצה מחסידי גור יצביעו לשס בשביל נקמה או בשביל כמו שמישהו כתב שכשיצטרכו כסף שס תעזור להם זה בסדר? נגמר שם נושא ככל אשר יורוך של כל אדמורי גור מיום היווסדה של אגודת ישראל? ככה זה . ככה אני רואה את תמצית המצב של החרדים היום. ולכן כל אחד יכול להצביע למי שהוא רוצה. אם בארזים נפלה שלהבת...חבל חבל חבל.

הם לא רצו שעוד נציג של גור נדלן יהיה בכנסת !
וזה מובן במיוחד שאותו נציג אוסף כסף באירופה על מנת ללחום בקהילה של הרב שאול אלתר!
כנראה הם קיבלו הרבה הבטחות והיה להם הסכם עם שס !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > קול קורא ?? יורוך ??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.