| נשלח ב-24/9/2019 20:11 |
|
| |
ממבט נוצץ למבט מאובן...
בס"ד*
הי חבר'ה...
רציתי לשתף במה שחוויתי לאחרונה...
ובתובנות(:
זה היה שידוך ארוך שהשקעתי בו את כל תמצית כוחי ונשמתי...
זה נמשך מעל חודשיים...
הבחור כבר דיבר על חתונה...
ואני הרגשתי שזה קצת מלחיץ שעל ההתחלה מדבר כך...כשעדיין התקשורת שלנו לא עמוקה מספיק...
שיתפתי אותו שעדיין לא מרגישה שלמה עם ההחלטה...
בהתחלה הראה סבלנות ותמיכה...
אך לאחר זמן היחס הפך לקריר ומרוחק...
הרגשתי שגם אם משקיעה אך לעולם לא אוכל להגיד "כן" לאדם שכבר קריר כלפיי...
השינוי היה כואב...
אך מה שהכי הכאיב את ליבי הקטן זה שבלי הכנה מוקדמת...
הוא היישיר מבט ואמר "אני חושב שאנחנו לא יכולים להמשיך יותר" ...
בלי מילות ריכוך.בלי מילים טובות. בלי כל הנימוסים שעטף את עצמו לפני...
מילים חלולות בלי לב.רק שכל קר ומנוכר...
הבטתי בו בעיניים עצובות ודומעות ואמרתי "זהו?אחרי כל ההשקעה שלי ושלך ...אלו המילים שאתה בוחר לסיים"?
התשובה שלו לא כזה עניינה אותי.כי היה שם רק קור.שכל קר ומנוכר ובלי לב.
ושום מילה שיוצאת מהשכל לא יכולה לרפא ולתת הרגשה טובה.
האמת שהלא האמנתי שבחור שהראה את עצמו כרגיש ומפנק ותומך הופך את עורו רק כי בשכלו החליט שהשקיע יותר מדי וכבר פקעה סבלנותו...
כשראיתי אתזה יכולתי להבין את אלו שמתחתנים ומגלים אחרי חתונה את הפנים האמיתיות של האדם שיושב ממול...
מה שרואים לפני זה לא תמיד היחס שנקבל אחרי.
לא שאני שופטת אנשים ואיני יכולה לדעת מה גרם לו לנהוג בחוסר דרך ארץ אחרי כל האהבה ששידר כלפי לפני...
אך מה שבטוח שהוא סדק את ליבי הקטן.
את האמון שלי באהבה.
שאני יודעת שגם אדם שאוהב יכול להתהפך לאדם זר ומנוכר,חסר לב ודרך ארץ בסיסית.
גם אם מישהו מרגיש שאין לו כוחות להשקיע יותר בשידוך,עדיין צריך להיות רגישים ולשתף ממקום מכבד ,לדבר מהלב ולעטוף בהמון מילים טובות כלפי השני אם דרך השדכנית או פנים אל פנים.
אך מה שבטוח לא לדבר ממקום שכלי וקר ולהשאיר לב פגוע...
אנחנו בני אדם ולא רובוטים...
לא פעם אני שומעת מחברות על סיפורים על גברים שמחליטים שמשהו לא מתאים להם..
.ואז הם מרשים לעצמם "לחתוך" בחדות ולנהוג בחוסר דרך ארץ ואמפתיה.
אני חושבת שזה מראה על האדם ועל מידותיו.
הכעס שלי עליו עבר לרחמים...
מרחמת על כך שיחד עם כל ההצגה שלו הוא עדיין נשאר נכה רגשית...
הוא אולי יעשה המון סגולות ואולי יטוס לקברי צדיקים כדי למצוא זיווג.אך לא מבין שהתשובה נמצאת במקום אחר.
התשובה נמצאת בכך שהאדם ייצא מעצמו ויתחיל להרגיש את השני.
בדרך כשהוא נוהג ואני לצידו...
שתקתי והרהרתי לי במחשבותי...
נזכרתי במה שכתבתי כאן על "למה צריך להתחייב?"
ואז הבנתי.
התורה הבינה את האופי הגברי...
כשהם לא רוצים משהו פתאום הם הופכים את עורם.
מאבדים דרך ארץ ונימוסים.
התורה באה ללמד את האדם דרך ארץ ולקיחת אחריות על מעשיו.
התחתנת?קח אחריות ותדאג לאישתך!
הבאת ילדים?קח אחריות ותדאג לילדיך!
יום אחד קמת בבוקר עם ג'ננה שרוצה לעזוב?
קח אחריות על מעשיך!תכבד את האישה שאהבת בעבר ותפצה אותה על העוגמת נפש ועדיין תדאג לילדיך!
זה דרך ארץ זו אהבה אמיתית.
לא להיות טוב ונימוסי רק כשאתה רוצה אלא גם כשאתה לא רוצה.
אלו שעדיין ילדותיים ולא מבינים מזה להיות גבר...אולי לוקחים את הכתובה כבדיחה או כתמונה לקיר...
אבל מי שמבין לעומק.
מבין שיש כאן משהו עמוק יותר.
משהו שמחנך את האופי שלנו לקחת אחריות על מעשינו ולהיות אנושיים תמיד כלפי אנשים שאהבנו...
לא אומרת שאני טלית שכולה תכלת(:
(וגם אני חשבתי ולקחתי לעצמי כמה נקודות שיפור להמשך...)
אבל בכל מקרה חושבת שיש דרך לכל דבר...
דרך ארץ קדמה לתורה.
ה' מוכן לוותר על כבודו העיקר שאנשים יכבדו זה את זה.
ובשידוכים זה חשוב.מאד חשוב.
בחורה זה ייצור רגיש אז נא להתנהג בהתאם(:
מאחלת לכולנו להיות תמיד אוהבים ונאהבים באמת.
וכמובן שנה טובה ומתוקה וכתיבה וחתימה טובה,לשנה מלאה באור ושמחה.
בריאות והמון שפע,אושר ועושר והתחזקות רוחנית...
באהבה,
חייכנית(:
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/09/2019 18:13:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2020 00:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד נכון  התחושות שלי אומרות שאני ציפור דרור ונולדתי לחופש...  החופשה קסמה לי כ"כ  כך שפתאום בא לי להאריך אותה מעט  הנסיך והסקרנות שלי לדעת מי הוא?שיחכו קצת...לא יקרה לנו כלום 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 17/02/2020 00:42:53 |
|
יש את העניין "שמה יקדמנו אחר", ואולי הוא באמת המכסה המתאים והמיוחד ?
את יכולה לבדוק בנחת, אם את זקוקה למנוחה, בבקשה, לכן הצעתי לך להרגע בדרכים שונות, כיאה לאנשים רגישים
|
|
בס"ד מה אתה אומר על הצעת שידעך נוספת,שבה השם של הבחור הכי יחודי יותר מכולם... חוצניק מחו"ל,הנמצא בארץ... ישלו שם מסקרן  משו בסיגנון כמו "אנדרסלו" תחשוב על שם כזה בהזמנה לאירוע הנסיכותי...זה יהיה בהחלט מקורי  שם של נסיך מהאגדות 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/02/2020 23:31:00 |
|
מעולה, מקסים. אולי קוראים לו מקסים ?
|
|
בס"ד חחחח  נראה לך שהוא רוסי חחח  |
|
מקסים זה מזרחי איפשהו
|
|
בס"ד טוב אנלא ממש מבינה בשמות...לי זה נשמע כמו עולה חדש מרוסיה  האמת?שזה גם שם חמוד... הייתי קוראת לו "מקסימי הילד הכי מקסים בבית"...זה גם רומנטי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/02/2020 00:30:42
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2020 00:11 |
|
| |
בס"ד נו שויין...  יש האומרים שמנהג זה השפיע על גברים רבים להיות כפויי טובה לעם הנשי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2020 23:34 |
|
| |
חייכנית, יופי, מעולה, בהצלחה ! תנסי לגשש מה הכי מתאים, או שתלכי לפי הסדר, מי שבא ראשון - את בודקת, לפי הסדר,
|
|
בס"ד אני לא מבינה רק דבר אחד...(לבינתיים  ) למה ה' לא כותב בזרוע של כל אחד מי הזיווג שלו ובאיזה תאריך הוא יתחתן...למה אנחנו צריכים לחפש גרגיר בערימה של חול?  |
|
במקרה כזה היית אומרת לה' ; סליחה, לא מתאים לי, מה זה הדבר הזה !?
|
|
בס"ד כן...אני רוצה עולם משודרג יותר  ואם משתנה פתאום הזיווג לפי מעשי האדם?אז שיהיה עדכון מסך בזרוע  בנוסף לזה ג'י פי אס מובנה במוח כדי להגיע ליעד בדרך הקלה ביותר  פעם היו נולדים תאומים שהיו גם מתחתנים האחד עם השני...אח"כ זה השתנה והיו מתחתנים רק מבני אותו כפר...והיום?משימתך למצוא את זיווגך בכל העולם בלי מצפן  |
|
פעם היינו בגן עדן, והנה, אדם הראשון חטא, ומאז, יש לנו תיקונים, ובכל זאת, בורא עולם מושך בחוטים
|
|
בס"ד נו שויין אם אני בובה על חוטים אז למה אני צריכה להתאמץ?שה' יזיז אותי לאן שהוא חושב שטוב עבורי...וזהו  |
|
כי האדם מעריך ואוהב משהו שהוא בעצמו בחר, ואז יש לו כוחות להתאמץ, ואז הבחירה נראית מקסימה. אצל האדם הראשון בורא עולם נתן לו אישה נפלאה, והוא זילזל במתנה, ואמר ; האישה שנתת עמדי היא אמרה לי תאכל.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2020 23:30 |
|
| |
בס"ד נכון  התחושות שלי אומרות שאני ציפור דרור ונולדתי לחופש...  החופשה קסמה לי כ"כ  כך שפתאום בא לי להאריך אותה מעט  הנסיך והסקרנות שלי לדעת מי הוא?שיחכו קצת...לא יקרה לנו כלום 
|
את יכולה לבדוק בנחת, אם את זקוקה למנוחה, בבקשה, לכן הצעתי לך להרגע בדרכים שונות, כיאה לאנשים רגישים
|
|
בס"ד מה אתה אומר על הצעת שידעך נוספת,שבה השם של הבחור הכי יחודי יותר מכולם... חוצניק מחו"ל,הנמצא בארץ... ישלו שם מסקרן  משו בסיגנון כמו "אנדרסלו" תחשוב על שם כזה בהזמנה לאירוע הנסיכותי...זה יהיה בהחלט מקורי  שם של נסיך מהאגדות 
|
|
|
בס"ד חחחח  נראה לך שהוא רוסי חחח  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2020 00:31 |
|
| |
חייכנית, יופי, מעולה, בהצלחה ! תנסי לגשש מה הכי מתאים, או שתלכי לפי הסדר, מי שבא ראשון - את בודקת, לפי הסדר,
|
|
בס"ד אני לא מבינה רק דבר אחד...(לבינתיים  ) למה ה' לא כותב בזרוע של כל אחד מי הזיווג שלו ובאיזה תאריך הוא יתחתן...למה אנחנו צריכים לחפש גרגיר בערימה של חול?  |
|
|
|
בס"ד כן...אני רוצה עולם משודרג יותר  ואם משתנה פתאום הזיווג לפי מעשי האדם?אז שיהיה עדכון מסך בזרוע  בנוסף לזה ג'י פי אס מובנה במוח כדי להגיע ליעד בדרך הקלה ביותר  פעם היו נולדים תאומים שהיו גם מתחתנים האחד עם השני...אח"כ זה השתנה והיו מתחתנים רק מבני אותו כפר...והיום?משימתך למצוא את זיווגך בכל העולם בלי מצפן  |
|
פעם היינו בגן עדן, והנה, אדם הראשון חטא, ומאז, יש לנו תיקונים, ובכל זאת, בורא עולם מושך בחוטים
|
|
בס"ד נו שויין אם אני בובה על חוטים אז למה אני צריכה להתאמץ?שה' יזיז אותי לאן שהוא חושב שטוב עבורי...וזהו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2020 00:29 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2020 23:39 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2020 23:37 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
פעם היינו בגן עדן, והנה, אדם הראשון חטא, ומאז, יש לנו תיקונים, ובכל זאת, בורא עולם מושך בחוטים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2020 23:34 |
|
| |
|
|
|
בס"ד כן אבל אולי ה"שמה יקדימנו" קרה כבר בחופשה הקודמת שלי...  איך אדע אם אין אצלי אפשרות להציץ בספרי השידוכים של ה'?  אני צריכה לשחד מלאך 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/02/2020 23:57:56 |
|
את צריכה לעשות את שלך. שם המשחק הוא הגיון . גם עם פספסת אז משהו, חבל לפספס את המציאה הנוכחית, יתכן שהוא יהלום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2020 03:41 |
|
| |
בס"ד חחח ברור שזה שם מוזר...וזה מה שעושה אותו למיוחד ומסקרן יותר מיתר הבחורים  כן זהו שמו האמיתי..אבל ברור ששינתי מעט כי איני יודעת אם הבחור הזה כאן או לא  אכן לא פוסלים בגלל שם...אבל לדעתי זה יתרון שם מיוחד...אני אישית אוהבת שמות מקוריים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/02/2020 03:42:08
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2020 19:55 |
|
| |
המממ שם מוזר מאד מאד, זה באמת השם של ההצעה שלך?קשה לי אפילו לנסות לבטא אותו.
אבל בכללי, אני לא פוסלת כל כך מהר...אם הבעיה היא רק השם שלו?אתרגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2020 22:18 |
|
| |
בס"ד אמממ מוזר בקטע של מנטליות או איפה נחיה אחרי חתונה?  בכללית...היית נפגשת עם בחור עם שם כזה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2020 06:41 |
|
| |
חייכנית, זה לא מוזר להיפגש עם "חוצניק"?שהוא בעצם לא גר בארץ אפילו?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 23:24 |
|
| |
|
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/02/2020 23:31:00
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 23:18 |
|
| |
| Rosalia כתבה: |  | חייכנית, אני מאמינה זאת מספיק חכנה ויודעת בדיוק למה הקב"ה לא כתב לך על היד מי האחד שלך ומתי תמצאי אותו...מאותה הסיבה שהוא לא כתב באיזה יום נמות וממה... |
|
בס"ד תודה על המחמאה  כן אני בעצמי מרצה דגולה... אבל אשמח לשמוע את דעתך 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/02/2020 23:29:40
|
|
|
|
|