בית פורומים בחדרי חרדים

תגובה למאמר של הרב גרילק "גויים מדברים עברית"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2019 11:43 לינק ישיר 
תגובה למאמר של הרב גרילק "גויים מדברים עברית"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2019 11:43 לינק ישיר 

כבוד הרב משה גרילק שיחי'

שבוע טוב

בתגובה ל"גויים מדברים עברית"

אני מכיר את כב' כאחד שהשקיע מיגיעו ומדמיו כדי לקרב את אחינו התועים לאבינו שבשמים, לכן אינני מבין את מטרת המאמר הנ"ל. האם מטרתך להוביל תיקון – או רק ליילל?

גם בעלת הבית וגם החתול רודפים אחרי העכברים, אבל בעוד בעלת הבית רוצה שלא יהיו חתולים בכלל, החתול רוצה שיהיה עכבר אחד בכל יום, אחרת-מה יאכל?

זו תחושתי לאחר שקראתי את המאמר הנ"ל. ואסביר.

אם מטרתנו לחיזוק שמירת השבת בכל מרחבי ארץ ישראל, לא ע"י חקיקה ממשלתית נשיג זאת. אלא דווקא ההיפך: נוציא את הממשלה מתחום קבלת החלטות בנושאים ערכיים ונניח זאת לרשויות המקומיות בכל אתר ואתר.

הממשלה צריכה רק לדאוג למעטפת של החיים, ו/או לכל הנושאים שבהם האזרח הבודד אינו יכול לדאוג לעצמו. כגון צבא, בטחון פנים, מערכת משפטית ("איש את רעהו חיים בלעו") תשתיות, וכל שאר הנושאים הציבוריים שבלעדיהם לא יכונו חיים נורמליים במדינה מודרנית.

בנושאים ערכיים: צביון רשות הרבים, חינוך, תרבות וכיוצא – על הממשלה לסור הצידה ולתת את מלוא הכלים לציבור ולקהילה המקומים כדי שהם יקבעו לעצמם.

קח לדוגמא את מצעד התועבה. לדידי, כל רשות מקומית רשאית להחליט לעצמה אם לאפשר זאת בתחומה או לא. כמובן יכאב לי מאד על עיריית תל אביב ותושביה אם זה יתקיים, אבל כנגד זה – אם עיריית ירושלים תחליט לא לאפשר, שום שמאלני לא יוכל לעתור לבגץ על כך. זה יהיה תהליך ארוך אבל אני משוכנע שהניצוץ היהודי והאנושי יגבר ובסופו של דבר לא יהיה מצעד כזה בשום מקום.

כנ"ל שמירת שבת וחוק המרכולים, אם הממשלה לא תתערב, ותניח את הנושא לפתחם של האזרחים – עם ישראל יבחר בטוב דווקא בגלל שזה יבוא מבחירה חופשית ולא מחקיקה.

חינוך: שיטת השוברים תתן לכל הורה את התקציב ורק ההורים יחליטו לאן לשלוח את הילדים ומה הם ילמדו. המימון יהיה שווה לכולם וחסל סדר התערבות מפקחי משרד החינוך בתכני הלימוד אצלנו.

מדינת ישראל הוקמה ע"י אנשים סוציאליסטים, יוצאי משטרים סוציאליסטיים, בעידן בו הסוציאליזם נחשב לדבר חיובי. אבל היום "מה זה פה, רוסיה?"

גם לנו החרדים קצת קשה להיגמל מדפוסי החשיבה הללו. אבל אם המדינה תתערב בכל דבר – אל תתפלא שזה מתחיל בסלאח שבתי , מתקדם לגזיזת פיאות וממשיך במוטי שטיינמץ. ועוד לא רואים את הסוף. דינה זילבר כבר אמרנו?

עוד הרבה רעיונות כהנה וכהנה לשחרור עם הקודש מידי ה"ערב רב" וכנופיית  שלטון החוק, נמצאים במצע תנועת "זהות" המצורף כאן. אם אתה אכן רוצה להוביל מהלך של תיקון ולא רק של יללות אציע לך לקרוא אותו, ואפילו לזמן את משה פייגלין לראיון עומק.

אני מאמין שאתה רוצה להוביל תיקון, העיתון שלך מסוגל בהחלט לזה הרי "יתד נאמן" יש לנו כבר ולא צריך יללן נוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2019 13:50 לינק ישיר 

הבאת דוגמה נפלאה - בירושלים אין חלולי שבת ויש מצעד תועבה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תגובה למאמר של הרב גרילק "גויים מדברים עברית"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext