בית פורומים בחדרי חרדים

התלבטתי הרבה אם להעלות את הנושא...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/12/2019 09:17 לינק ישיר 
התלבטתי הרבה אם להעלות את הנושא...

נתקלתי במשהו קצת מעצבן מקודם, במאמר של מישהו בכיכר השבת, על פרשת השבוע.
זה לא משהו חדש, ומקובל מאוד אצל חסידים, שמפרשים משהו "איך שבא להם", ואז בונים על זה תילי תילים של חזיונות (מקווה שלא הלכות..).
אז הוא לקח דרשה של הגאון מוילנא, לא הבין ממנה כלום, ובנה עליה מאמר שלם, על איך הרבי מחב"ד לקח את ה"גלייך ווערטל" (כן, שמעתם טוב.. הגאון מוילנא דרש "חסידישע וורטים"), ולמד אותה לאמת, מה שהגאון ,רק שיחק בפרפראות...

אז שלא יובן לא נכון, אין לי דבר וחצי דבר נגד הרבי מחב"ד זי"ע, אבל מי שאומר על הגאון שהוא התעסק בפרפראות, לא קרא ממנו כנראה מספיק... מה גם, שהוא לקח שורה אחת של פרפרת בסוף החידוש של הגאון, ואת כל השאר הפך לגמרי ממה שהגאון כתב מאוד ברור...

פעם שמעתי אדמו"ר מפורסם דורש ב"וורט" של חבר שהיה חסידו, על "והוא כחתן יוצא מחופתו". הוא שאל מה זה "יוצא", וענה: "מוציא זיין", ז"א מוציא ידי חובה (לא זוכר מה ואת מי בדיוק). ואז הקשה: והרי לא זה מה שכתוב? ופלפל ופלפל עד שיצאה נשמתי...

עכשיו... למה זה מעצבן?
כי זה מאפיין, שמזכיר שטחיות של עצלנות לקרוא עוד טיפה ולהבין מה כתוב. פשט! וזה בא אח"כ לידי ביטוי בכל מיני דברים בחיים, ואז דברים נעשים (בלי דוגמאות) רק כדי "לצאת ידי חובה", כמו לעשות מבחן במטרה להגיע ל-60 הנכסף לקבלת התואר, בלי לנסות בכלל להוציא 90... 
זה הרי לא שהחסידים לא יודעים ללמוד או שאין להם "ראש" (לכו לצאנז, ולמי שזוכר את גור של פעם, ולעוד כמה ישיבות וכויללים חסידיים, ותראו כמה למדנים יש, איפה שלא בוחרים בדרך הקלה..), זו פשוט דרך קלה ל"יוצא זיין"...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 12:31 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

פעם שמעתי אדמו"ר מפורסם דורש ב"וורט" של חבר שהיה חסידו, על "והוא כחתן יוצא מחופתו". הוא שאל מה זה "יוצא", וענה: "מוציא זיין", ז"א מוציא ידי חובה (לא זוכר מה ואת מי בדיוק). ואז הקשה: והרי לא זה מה שכתוב? ופלפל ופלפל עד שיצאה נשמתי...

ואז הבנת מה זה ה"מוציא זיין"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 11:52 לינק ישיר 
נצל

חידת השבוע:
מי אמר
מה שראוי לעשות למתנגד הוא
לעטוף אותו בטערקישער טלית
להספיג את הטלית בשמן זית מהודר של חנוכה
ולהציתו באש שריפת החמץ ...
ויקיימו בזה כמה מצוות ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 10:32 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

תם_יושב כתב:
אין בנמצא שונאי ישראל כחבדניקי"ם.
כל האנטישמיים יכולים לקחת אצלם קורס.
כמויות השנאה שילד בחב"ד יונק עם חלב אמו ל'מתנגדים' הם בלתי נתפסות.
ביחד עם אגדות מופרכות והזויות.
אתה רק מגרד קצת מכל חבדני"ק וזה ישר משפריץ.
אני מוחה על הדברים.
הם שונאים את הרב שך, ובצדק מבחינתם. כי הרב שך פגע מאוד ברב שלהם.
אין להם גרם של שנאה למתנגדים באשר הם, כל עוד הם לא מדברים נגד חב"ד.

לצערי אתה טועה,
יש בהם (כמובן בהכללה גסה) קצת את מה שיש לסרוגים,
אהבה קירוב לאלו מבחוץ ושנאה לאלו מבפנים כולל חסידים,
דוגמית לכך הסכסוך המכוער על הבית כנסת המרכזי בערד,
וכן כן אני לא מהסס להציג זאת כפניה המכוערים של חבד כי זה בדיוק מה שהיה למי שיודע מה היה,
אם הרבי היה חי זה לא היה קורה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 10:06 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:
אני מוחה על הדברים.
הם שונאים את הרב שך, ובצדק מבחינתם. כי הרב שך פגע מאוד ברב שלהם.
אין להם גרם של שנאה למתנגדים באשר הם, כל עוד הם לא מדברים נגד חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 19:55 לינק ישיר 
אךטובוחסד

מידלומר כתב:
מדוייק.לגזור ולשמור.
כמה מזל שאתה לא שונא ישראל ולא אנטישמי ושינקת עם חלב אמך כמויות של עדינות, רכות ואהבה לכל השונה ממך.
כך גם שכחת להם את מנהגם הנואל לשחוט בסכין מלוטש נער ליטאי מדי י"ט כסליו ולהכניס את דמו לסופגניות שיחלקו כעבור שבוע, במקום ריבה.

מצטער שצחקתי (הקטע עם הסופגניות..) כשזה באמת נשמע עצוב... התיאור שלו נשמע לקוח מנאומי ההסתה של הכומר טדיאוס מהספר על הגולם מפראג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 18:54 לינק ישיר 

עפר אני לרגלי הגר"א וכנגדו גם לבעל התניא, למשל. אבל הגאווה המטופשת של חלק מהליטאים כביכול הם בעלי ה'פשט', יש בה כדי להוציא אותי מדעתי.

במה דברים אמורים? החסידים כשהם אומרים 'וארט' הם אומרים זאת בגלוי, הם מדברים על 'בבחינת' על 'רמז' וכיו"ב, אבל חלק מהליטאים, מנסים לעשות מעשה חסידים ולבקש שכר כליטאים, מנסים למצוא ווארט המתאים לסיטואציה כלשהי, שבע ברכות, חנוכה, וכיו"ב ושיהא בו גם מוסר השכל.. ואז משתמשים ב'לומדות' ובלוליינות לשמה כדי להסביר שהוורט שלהם הוא ממש עיקר הפשט, ומי שחושב אחרת טועה (שלא כמו החסידים שאומרים 'אין משיבין על הדרוש', הם מבינים שזה במסגרת 'חסידישע ווערטער').

תפתח מוסף שבת קודש של יתד, בעמודים הראשונים, כמה אחוזי אמת תמצא שם? במה זה שונה מכל עלון חסידי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 18:16 לינק ישיר 

מדוייק.לגזור ולשמור.
כמה מזל שאתה לא שונא ישראל ולא אנטישמי ושינקת עם חלב אמך כמויות של עדינות, רכות ואהבה לכל השונה ממך.
כך גם שכחת להם את מנהגם הנואל לשחוט בסכין מלוטש נער ליטאי מדי י"ט כסליו ולהכניס את דמו לסופגניות שיחלקו כעבור שבוע, במקום ריבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 17:36 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 17:23 לינק ישיר 

טיןטין1 כתב:

באותו עניין עיינו בחב"דפדיה על הערך הגאון מווילנה.
לא ידעתי האם לצחוק או לבכות

אה, הם כותבים נגדו באופן מכוון וקבוע?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 17:22 לינק ישיר 

אגב, אני כתבתי במפורש שיש לי ביקורת לא קטנה על הליטאים גם, ומה שהוא העלה בנושא ה"לונה פראקים" אכן בוקר כבר לפני 50 ע"י רה"י הגרי"ש כהנמן, שאמר בישיבת המועצת שצריך לחפש "איצטלא דרבנן" חדש.. ויש הרבה מה לומר על הליטאים בעוד הרבה נושאים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 17:20 לינק ישיר 

באותו עניין עיינו בחב"דפדיה על הערך הגאון מווילנה.
לא ידעתי האם לצחוק או לבכות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 17:15 לינק ישיר 
תם_המיתמם

קרשינדו כתב:
השנאה לחסידים מגיעה כאן באתר לשיאים.. חשבתי שאחרי השפרצת השנאה כלפי החסידים בתקופת הבחירות לעירית ירושלים זה השיא ובמיוחד שהיום רואים כמה צדקו המתנגדים לליאון/ליברמן. אבל לבוא ולהגיד שהחסידים ממציאים וכד. סו שנרת עמי ארצות לתלמידי חכמים. היום כל חתן ליטוואק לובש פראק כאילו הוא איזה ראש ישיבה ויתכן שאפילו לא יודע מאיזה כיוון פותחים גמרא. נגמרו מזמן הימים שהליטאים יכלו להגיד שהתורה אצלם (גם אז זה לא היה נכון) אבל היום??? יש יותר חסידים לומדי תורה מליטאים גם אם הם עובדים וגם אם הם מחייכים ולא תמיד עם פרצוף תשעה באב

ברור! וכלפי הליטאים יש כאן אך ורק נופת צופים! הצביעות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2019 17:47 לינק ישיר 

השנאה לחסידים מגיעה כאן באתר לשיאים.. חשבתי שאחרי השפרצת השנאה כלפי החסידים בתקופת הבחירות לעירית ירושלים זה השיא ובמיוחד שהיום רואים כמה צדקו המתנגדים לליאון/ליברמן. אבל לבוא ולהגיד שהחסידים ממציאים וכד. סו שנרת עמי ארצות לתלמידי חכמים. היום כל חתן ליטוואק לובש פראק כאילו הוא איזה ראש ישיבה ויתכן שאפילו לא יודע מאיזה כיוון פותחים גמרא. נגמרו מזמן הימים שהליטאים יכלו להגיד שהתורה אצלם (גם אז זה לא היה נכון) אבל היום??? יש יותר חסידים לומדי תורה מליטאים גם אם הם עובדים וגם אם הם מחייכים ולא תמיד עם פרצוף תשעה באב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2019 14:50 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אךטובוחסד כתב:

זה לא משהו חדש, ומקובל מאוד אצל חסידים, שמפרשים משהו "איך שבא להם", ואז בונים על זה תילי תילים של חזיונות (מקווה שלא הלכות..).

הנה, גם בדבריך ניתן למצוא דברים מעצבנים, בחינת על דאטפת אטפוך

על הדרך שאתה רוצה לדבר על מישהו ספציפי שכתב שלא לטעמך, אתה מדבר על דרך החסידים בצורה מזלזלת, "איך שבא להם" "תילי תילים של חזיונות", "מקוה שלא הלכות", מבלי לשים לב שאתה מדבר כאן על דרך מסוימת של ציבור גדול.
אפשר להעמיד אותך / הציבור שלך, גם בצורה נלעגת בלי הרבה בעיה, סמוך עלי, ובזכותך הבנתי עכשיו טוב יותר את מאמר חז"ל איזהו מכובד המכבד את הבריות, כשאתה לא מכבד אחרים, אתה סוג זול.

זו ביקורת נקודתית, שמוגשת בצורה צינית עם "קריצה"… זה חוש ההומור שלי, ועם זה אנצח

אגב, יש לי הרבהההה על מה לקטול גם את הליטאים, והרבה אהדה לחסידים בדברים אחרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2019 12:47 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

הנה, גם בדבריך ניתן למצוא דברים מעצבנים, בחינת על דאטפת אטפוך

על הדרך שאתה רוצה לדבר על מישהו ספציפי שכתב שלא לטעמך, אתה מדבר על דרך החסידים בצורה מזלזלת, "איך שבא להם" "תילי תילים של חזיונות", "מקוה שלא הלכות", מבלי לשים לב שאתה מדבר כאן על דרך מסוימת של ציבור גדול.
אפשר להעמיד אותך / הציבור שלך, גם בצורה נלעגת בלי הרבה בעיה, סמוך עלי, ובזכותך הבנתי עכשיו טוב יותר את מאמר חז"ל איזהו מכובד המכבד את הבריות, כשאתה לא מכבד אחרים, אתה סוג זול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > התלבטתי הרבה אם להעלות את הנושא...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext