בית פורומים בחדרי חרדים

בריונים אוהבים שתיקה (גור)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2019 10:33 לינק ישיר 

אם מישהו אחר היה מספר לי את הסיפור הזה הייתי משוכנע שזה פייק לחלוטין.
אבל נתחיל מהתחלה. אתמול אשתי לאה נסעה לירושלים.
היא עלתה על קו 402 בבני ברק.
בשלב כלשהו עולים לאוטובוס המלא לעייפה קבוצה של בחורים מישיבת גור, ומתחילים כמובן להזיז את הנשים "יש מקום מאחורה!" "אחורה! זה אוטובוס מהדרין!" כמובן אין פוצה פה.
לא היה מקום לכולם אז חלקם נעמדו במעבר.
ופה זה רק מתחיל.
זוג אחד נאלץ להיפרד, ובעוד האב נותר בקדמת האוטובוס אשתו והילדה בת ה3 ישבו מאחור.
בחורים עומדים ביניהם, הילדה עוברת בין האב לאם ובמעברה נגעה בטעות באחד הבחורים.
ובכל פעם שהיא עוברת הוא מסנן לעברה "שיקצע"(לילדה בת שלש, כן?)
בשלב מסויים נמאס לו והוא אומר לה, "זו הפעם האחרונה שאת עוברת, שיקצה"
הילדה עקב קומתה הנמוכה לא ממש שמעה אותו,מתישהו היא משתעממת ומתחילה לבכות, אבא שלה שמע אותה מקדימה קרא לה לבוא.
נאמן לדברו הבחור לא נותן לעבור.
בשלב הזה אשתי כבר לא יכלה להתאפק, היא אמרה לאמא אבל היא פחדה לעשות משהו.
אז לאה קמה ואמרה לו שיתן לה מיד לעבור, הבחור כמובן לא נותר חייב וכינה אף אותה בשלל כינויים נאים.
למזלה היה באוטובוס חייל והיא ביקשה ממנו להתערב, הוא איים על הבחור שיוריד אותו מהאוטובוס ותשקוט הארץ.
אז קודם כל, מיותר להרחיב על עומק הסטייה, אך יותר מכך זה מלמד על בריונות. כוחם של בריונים בשתיקה, בפחד, בחוסר הנעימות לעמוד מולם ולעשות סצינה.
אבל ברגע שמעזים להתמודד מולם הם מוכיחים את הטענה כי כלב נובח לא נושך.
אז תעשו טובה, אל תתנו להם.

דניאל פקטורוביץ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2019 15:13 לינק ישיר 

כל הסיפור של אוטובוס מהדרין זה אלימות ובריונית גוראית לשמה
אין בזה שום דבר ליהדות

כי כאשר בבית שמש יש קו מהדרין החס"ג המנוולים קמו נגדם ונוסעים בקו 417 418 419 שאינו מהדרין כלל
כיון שקו מהדרין אינו נוסד על ידם

הכל כסף ובריונות ימ"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 21:00 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

איש_חמום כתב:
בא לך תיעוב? סע באטובוסים שלכם, יש לכם מספיק קוים
כולה לקחו כמה קוים מאיזורים חרדיים, תפסיק להידחף לכל אוטובוס מזדמן..

ואחרי זה תנסה לשכנע שאתה לא מתלהם חמום מוח..

שום התלהמות ושום דמגוגיה פשוט אמת רק עם טעות אחת,
שום קו לא נלקח למען הקטין החרדים,
אלו קוים יעודיים לצורך הציבור החרדי,
כל קו קודם שהיה לא מהדרין נשאר כזה,
כגון קו 400 קו 315 ועוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 20:57 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

איש_חשוב כתב:
תרשה לי לחלק בין שתי הנושאים
יש ענין לעשות מהדרין, ויש ללא קשר בחורים קצרי רוח חסרי נימוס, שגם בינם לבין חביריהם מתנהגים בבוטות, ולא רק בנושאי מהדרין
איזה יופי לראות איך אתה רותם את אותם כמה בחורים חסרי טקט למלחמה שלך באוטובוסי מהדרין, שבינינו, ניכר שהנושא הזה מרתיח אותך, ולא מהמבט הפמיניסטי, אלא מהמבט של הפושטק המזרחיסטי שלקחו לו את הממתק, הוא לא יוכל נעבעך לשבת אחורי אשה..

דמגוגיה זולה והתלהמות כרגיל.
תענה על שאלה פשוטה.
למה לא לאפשר למשפחות לשבת באמצע?
למען השם!! למה??

למה למען השם אינך יודע שבאוטובוסים מהדרין משפחות יכולות לשבת באמצע,
מסתבר שאתה לא רוצה לדעת בכדי שלא תאבד כלי ניגוח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 17:29 לינק ישיר 

איש_חמום כתב:
בא לך תיעוב? סע באטובוסים שלכם, יש לכם מספיק קוים

ואחרי זה תנסה לשכנע שאתה לא מתלהם חמום מוח..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 14:37 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תענה על שאלה פשוטה.
למען השם!! למה??

כל ילד מבין, ברגע שחלק מהאוטובוס מעורב, ומקדימה יושבות נשות הדווקא, אחת מהן מפיצה כאן את גאוותה בזה
מה נשאר לנו? כמה ספסלים בהם יושבים אנשים לחוד?
גדרו גדר של צניעות, בא לך תיעוב? סע באטובוסים שלכם, יש לכם מספיק קוים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 12:41 לינק ישיר 
למה גורמת האלימות וביריונות

לפני כחצי עלה זוג לאוטובוס לכותל
זוג בן בני 50+
הבעל עלה עם מקל כי הוא היה נכה !! אם הוא היה עומד כל הנסיעה הוא היה עלול ליפול והיה נחבל !!
והיה מקום אחד הוא התישב שם ומולו בצד ישבה אישה מבוגרת
שביקשה ממנו לזוז כי מפריע לה לשבת מול גבר !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 12:14 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

איש_חשוב כתב:
יש ענין לעשות מהדרין, ויש ללא קשר בחורים קצרי רוח חסרי נימוס, שגם בינם לבין חביריהם מתנהגים בבוטות, ולא רק בנושאי מהדרין
איזה יופי לראות איך אתה רותם את אותם כמה בחורים חסרי טקט למלחמה שלך באוטובוסי מהדרין, שבינינו, ניכר שהנושא הזה מרתיח אותך, ולא מהמבט הפמיניסטי, אלא מהמבט של הפושטק המזרחיסטי שלקחו לו את הממתק, הוא לא יוכל נעבעך לשבת אחורי אשה..

תענה על שאלה פשוטה.
למען השם!! למה??

אין לו תשובות
הכול אשמים העסקונה של כת רשעי גור
שכפו באלימות את ההסדר השינוי במחלוקת נגד דעת הרב
אלישיב ונגד דעת הרבנים הליטאים והספרדים וכל הציבור ;;
עד שהנושא הגיע לדיון בבגץ שביטל את ההסדר הגרוע הזה !!
מותר לצעוק ולבזות נשים חלקן יכולות סבתא רבא של החוצפן !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 11:58 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

תענה על שאלה פשוטה.
למען השם!! למה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 05:42 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 21:19 לינק ישיר 

אוטובוס מהדרין, טוב או רע?

אדם שמקפיד על מצוות ה´גדולים´ שציוו על ´קו המהדרין´, ובמקום לכבד את הבריות הוא משפיל ופוגע כנגדן – יצא שכרו בהפסדו (דעות)

בנימין לוינזון
|
ז' באלול תשסט   00:13  27.08.09

אה... סליחה..?"

הוא שאל, בחור מסולסל פיאות שגילו לא עולה על 17, כשהוא רוכן מעל אשה שמחזיקה את תינוקה בן ארבעת החודשים בחיקה, כשראשו מוסט הצידה, לבל יביט בה חלילה.

"זה מהדרין פה".

כך זה התחיל.

קו 15א בירושלים, לפני כמה ימים.

האשה היא אשה חרדית שלא זכרה כי ההבדל בין קו 15 לקו 15א מתבטא בהפרדה בין נשים לגברים במהלך הנסיעה.

"אה, סליחה, לא ידעתי". היא ענתה – והמשיכה לשבת. לא העלתה בדעתה שמישהו התכוון ברצינות שהיא תקום עם תינוק, ותנייד את העגלה בידה השניה יחד עם עצמה ועם תינוקה אל העבר האחורי של האוטובוס, אחר שכבר ממילא התישבה.

"אה, סליחה?" הוא שב ולחש לאויר, כשלחיו מופנית לכיוונה, מוקף בשניים או שלושה מחבריו.

"כן" ענתה האשה, והוא המשיך – "זה מהדרין פה. תוכלו (מי זה 'תוכלו'? היא והתינוק, או היא והפיאה? היא התלבטה בינה לבין עצמה, מנסה להפיק חיוך מהאירוע המתפתח, שמן-הסתם לא בחיוכים ילווה) לעבור אחורה?"

"אני עם תינוק", אמרה האשה ולא יספה, כשהיא מצביעה גם על העגלה.

"תעברי אחורה!" הוא כבר אמר בקול תקיף, והוסיף באיום – "עכשיו זה עוד בעדינות!"

נחסוך מכם, קוראים יקרים, את הסאגה שהתפתחה כאן ואולי התאימה לרמתו הרוחנית של אותו בחור, אך לא מתאימה לרמתם של יהודים יראי-שמים שקוראים כאן באתר, או יהודים יראי-שמים בכלל.

אתן לכם לבד להמשיך בתיאור המעשה, שמן-הסתם צפיתם בשכמותו בעצמכם לא פעם, או לפחות שמעתם ממי שצפה.

אפשר להבין הרבה דברים.

אפשר להבין שחלק מפוסקי הדור פסקו משהו, וקהל שומעי-לקחם מקיימים את דברם.

אולם מהיכן נלקח ההיתר לדבר עם נשים?

מהיכן נלקח ההיתר להתווכח עם נשים?

מהיכן נלקח ההיתר לצעוק עליהן?

להמשיך?

מהיכן נלקח ההיתר לדחוף, להציק, להשפיל אותן?

האין הן יהודיות כמונו בדיוק, עליהן הובטח לנו בפה מלא, שמי שילבין פניהם כשופך דמים הוא?

שהמרים עליהן יד – גם אם לא היכה בפועל – רשע הוא – על אחת כמה וכמה אם היכה.

אחד מגדולי הדור האחרון (שלא אזכיר שמו למען יקיימו הקוראים 'קבל האמת מפי מי שאמרה' ולא יקטלגו דבריו ישר לפי המגזר) שואל שאלה מעניינת:

מצינו בהלכה שיהודי שהזיק לחברו, חובה עליו לפייסו. מדוע? שואל אותו גדול – שהרי ידוע לנו ומקובל בידינו ש"אין רע יורד מלמעלה", ואם כן – אזי "מגלגלין זכות על ידי זכאי וחובה על ידי חייב" משמע שאמנם המזיק צריך לעשות תשובה לפני המקום, אבל את היהודי הניזק הוא לא צריך לפייס, שהרי אם לא המזיק הזה, היה מגיע מזיק אחר, שכן נגזר עליו מלמעלה להיות ניזק!

ואם המזיק מבקש לפייס את הניזק – הרי הוא ככופר בהשגחה העליונה שגלגלה את ההיזק על הניזק רחמנא-ליצלן!

עונה אותו גדול, ע"י שהוא מצטט מה שכתב הרמב"ם ב'שמונה פרקים', אותו חיבור גדול של הרמב"ם שמהוה הקדמה לפירושו על מסכת המוסר שהביאו לנו חז"ל, הלא היא מסכת אבות.

הרמב"ם מסביר שם בפרק ו' שתי דרגות ביהודי – "החסיד", ו"המושל בנפשו".

"המושל בנפשו", מסביר הרמב"ם, מתאוה לרע וחושק בו, אך מתגבר על עצמו ואינו עושה אותו.

"החסיד" לעומת-זאת, אנו מתאוה לרע כלל. הרמב"ם אומר שהחסיד מבחינה זו הינו אדם נעלה יותר, מאחר והוא מוסרי בטבעו שלא כמו "המושל בנפשו" שאמנם מתגבר על טבעו, אך בטבע מידותיו הינו אדם מושחת ולא מוסרי.

אותו גדול מסביר על ידי כך את השאלה ששאלנו קודם – לא מספיק להיות מחושב וקר, יש כללים, יש הלכה, ואם הזקתי למישהו הרי שנגזר עליו להיות ניזק, ואת התשובה שלי אני צריך לעשות רק אל מול המקום ברוך הוא.

לא ולא, אומר אותו גדול, אדם צריך להיות גם מוסרי וטוב במידותיו, לא רק קר ומחושב.

ואם הוא אינו כזה, הוא צריך לעשות תשובה.

אדם שמקפיד על מצות ה'גדולים' שציוו על אוטובוסי ה'מהדרין', אך אינו מכבד את הבריות, ולא זו בלבד אלא שמבזה, משפיל, ופוגע כנגדן – יצא שכרו בהפסדו. פושע יאמר לו, ולא צדיק.

אין זו לא דרך התורה, פשוט משום שאין זו דרך האנושיות הבסיסית, המוסריות הטבעית.
https://www.kikar.co.il/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%91%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9F-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A2.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 20:55 לינק ישיר 

ומאחר ובכל חתונה חרדית על פני תבל יש כהיום מחיצה, אם כן מוכח שאין הלכה כמותו בכל מקום......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 14:35 לינק ישיר 
מצדרביעי

בונדמן כתב:
מכל מבול הגידופים צדו עיני את חידושו הנפלא של חריף ומקשה ( שצריך להסב את שמו לחריף ומחדש) שכל הטעם שיש הפרדה באולם שמחות למרות שלשם באים כל המשפחה מלכתחילה יחדיו, הוא משום הריקודים והמחולות וכמו בשמחת בית השואבה, 

אמור מעתה שבבר מצוה וברית שבו אין ריקודים ומחולות, מותרת הישיבה במעורב, ודפחחחח

הקדים אותו כבר הרב משה פיינשטיין...
להרחבה:

https://orot.ac.il/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%92%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%AA#_ftnref15

ק
טעים קטנים למי שרוצה טעימה:

אם צריך מחיצה בחתונה להפריד בין גברים ונשים"

ככלל, בנוגע לצורך ההלכתי במחיצה, אם לדבר רשות, אם לחתונות ואם לבית הכנסת בשעת תפילה, ערך הרב משה פיינשטיין[15] הבחנה ברורה:

במקום קיבוץ לדברי הרשות ואף בחתונות מסופקני אם יש האיסור זה באופן שליכא חשש ייחוד, ויותר נוטה שליכא לאיסור זה [...] אבל בביהכ"נ ובשעת התפילה הוא איסור ברור ומדאורייתא וצריך שתהיה מחיצה של י"ח טפחים ביניהם או שיהיו הנשים למעלה והאנשים למטה כדביארתי.

נטייתו אם כן היא להתיר חתונה ללא מחיצה. ושוב הורה[16] בנוגע לשאלה "אם צריך מחיצה בחתונה להפריד בין גברים ונשים": "ובקשר להצטרכות למחיצה בחתונה, ידוע שהסברתי בספרי [...] שהחיוב למחיצה יש רק לדבר שפתוח לרבים, וחתונה נחשב כדבר פרטי", ולכן אין צורך.[17]    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 14:30 לינק ישיר 

מכל מבול הגידופים צדו עיני את חידושו הנפלא של חריף ומקשה ( שצריך להסב את שמו לחריף ומחדש) שכל הטעם שיש הפרדה באולם שמחות למרות שלשם באים כל המשפחה מלכתחילה יחדיו, הוא משום הריקודים והמחולות וכמו בשמחת בית השואבה, 

אמור מעתה שבבר מצוה וברית שבו אין ריקודים ומחולות, מותרת הישיבה במעורב, ודפחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 13:51 לינק ישיר 

שרית560 כתבה:
אוטובוס ציבורי הם מנסים להפוך לאוטובוס פרטי

שחור_כתום כתב:

אם מישהו אחר היה מספר לי את הסיפור הזה הייתי משוכנע שזה פייק לחלוטין.
אבל נתחיל מהתחלה. אתמול אשתי לאה נסעה לירושלים.
היא עלתה על קו 402 בבני ברק.
בשלב כלשהו עולים לאוטובוס המלא לעייפה קבוצה של בחורים מישיבת גור, ומתחילים כמובן להזיז את הנשים "יש מקום מאחורה!" "אחורה! זה אוטובוס מהדרין!" כמובן אין פוצה פה.
לא היה מקום לכולם אז חלקם נעמדו במעבר.
ופה זה רק מתחיל.
זוג אחד נאלץ להיפרד, ובעוד האב נותר בקדמת האוטובוס אשתו והילדה בת ה3 ישבו מאחור.
בחורים עומדים ביניהם, הילדה עוברת בין האב לאם ובמעברה נגעה בטעות באחד הבחורים.
ובכל פעם שהיא עוברת הוא מסנן לעברה "שיקצע"(לילדה בת שלש, כן?)
בשלב מסויים נמאס לו והוא אומר לה, "זו הפעם האחרונה שאת עוברת, שיקצה"
הילדה עקב קומתה הנמוכה לא ממש שמעה אותו,מתישהו היא משתעממת ומתחילה לבכות, אבא שלה שמע אותה מקדימה קרא לה לבוא.
נאמן לדברו הבחור לא נותן לעבור.
בשלב הזה אשתי כבר לא יכלה להתאפק, היא אמרה לאמא אבל היא פחדה לעשות משהו.
אז לאה קמה ואמרה לו שיתן לה מיד לעבור, הבחור כמובן לא נותר חייב וכינה אף אותה בשלל כינויים נאים.
למזלה היה באוטובוס חייל והיא ביקשה ממנו להתערב, הוא איים על הבחור שיוריד אותו מהאוטובוס ותשקוט הארץ.
אז קודם כל, מיותר להרחיב על עומק הסטייה, אך יותר מכך זה מלמד על בריונות. כוחם של בריונים בשתיקה, בפחד, בחוסר הנעימות לעמוד מולם ולעשות סצינה.
אבל ברגע שמעזים להתמודד מולם הם מוכיחים את הטענה כי כלב נובח לא נושך.
אז תעשו טובה, אל תתנו להם.

דניאל פקטורוביץ

כת רשעי גור
אלימים וביריונים !!
שאני עולה לקו 402 אני משתדלת לעלות שהאוטובוס עדין ריק ואני יושבת בספסל הראשון ואם חסג מעיר לי
אני אומרת לו שזכותי לשבת בכל מקום ועוד מילה אני מתקשרת למשטרה כי הוא מטריד אותי!!
רק ככה צריך להתנהל מולם !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

ראיתי פעם ב402. בנסיעה לירושלים.
אשה כזאת!
זו היית את!?!
או שלימדת נשים נוספות לנהוג כך!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הממסכן עצמו. מרחמים עליו אך לא מעריכים אותו!!! 
אך מי שלא ממסכן עצמו. לא מרחמים עליו! 
אלא מעריכים אותו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2019 16:58 לינק ישיר 

המכיר כתב:
יהודים יקרים!
הבה ונתחזק במצוות עשה של וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוךָ ובכלל זה לימוד סנגוריה וטוב על בניו של קב"ה באשר הם.
אני מוחק את תגובותיי שגרמו להיפך מזה. ומבקש מחילה ממי ששלוותו נפגמה כתוצאה מהם.
גם אתם רשאים למחוק.
שנזכה להרבות שלום בעולם, ולברכת השלום שאין גדולה הימנה בחיינו הפרטיים והכלליים.
המכיר

בהמשך לכך,
כל היודע את אופן יצירת קשר עם מנהלי הפורום, לבקשות מחיקה, נא ישלח לי בפרטי.
תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בריונים אוהבים שתיקה (גור)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext