בית פורומים בחדרי חרדים

מגדל פיז"ה קורס - או איך לא לשקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/12/2019 00:08 לינק ישיר 
מגדל פיז"ה קורס - או איך לא לשקר

בעיתון יתד נאמן של היום יום שלישי י"ט כסלו פורסמה כתבה עליה חתומה ט. כץ, וכולה טענות ומענות ומילות גנאי על "כשלון החינוך הממלכתי במבחני פיז"ה", בפרט בתחום אוריינות הקריאה.
למי שלא יודע מבחני פיזה הם מבחני המודדים את הישגי התלמידים בהשוואה למדינות החברות בOECD (ארגון המדינות המפותחות).
סקרן אותי העניין אז הלכתי לבדוק. ומה גיליתי? כל הכתבה בשקר יסודה. מנתוני מבחני פיזה עולה דווקא שהתלמידים דוברי העברית בישראל עולים על הממוצע במדינות הOECD. מי שמוריד את הממוצע הישראלי הם התלמידים דוברי ערבית (שם מכובס לערבים).

אז באמת מישהו נכשל פה באוריינות קריאה, ואלה דווקא לא תלמידי ישראל...

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 17/12/2019 22:12:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 15:41 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

לא נכנס לביתי העיתון הטמא הזה, אבל  הסיבה שהיתד התמקד באוריינות קריאה, כי בשאר המקצועות גם החרדים מורידים את הממוצע, דוקא באוריינות קריאה החרדים טובים.

כי שיטת הקריאה כמכלול פשטה את הרגל ומגדלת דיסלקטים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 13:25 לינק ישיר 

לה''ו. תיקון טעות של המילון האוטומטי. *ראתה בצאנה וראנה*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 13:24 לינק ישיר 

לה''ו. משגיח שליט''א. גב' Cat's לא קרא על זה התאנה וראנה, וכנראה שגם ''בבתיה'', זה לא היה נושא לפעולה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 04:39 לינק ישיר 

מה שלי לא ברור בכתבה המקורית זה מדוע בתי הספר הערבים מתוקצבים בחסר של 17% ובתי ספר החרדים ב 20% בעוד הממ"ד בתקצוב יתר של36% כשבמבחן התוצאה הממ"ד הכי כושל בקרב דוברי העברית. מה הסיבה לתקצוב חסר לחרדים ולערבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2019 01:53 לינק ישיר 

לא נכנס לביתי העיתון הטמא הזה, אבל  הסיבה שהיתד התמקד באוריינות קריאה, כי בשאר המקצועות גם החרדים מורידים את הממוצע, דוקא באוריינות קריאה החרדים טובים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגדל פיז"ה קורס - או איך לא לשקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext