בית פורומים בחדרי חרדים

גור תורה? ע"ש מה? אותי לימדו שמי שמלבין פני חבירו אין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2019 16:24 לינק ישיר 

לו חלק לעוהב ומוטב ישליך עצמו לכיבשן האש וכו . אותי לימדו שגאווה אם כל חטאת! הרי אין כאן ויכוח על תורה ומצוות אז מה קורה כאן? אני בור ועם הארץ אפשר לקבל תשובה פשוטה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2019 11:50 לינק ישיר 

גם אם נניח שיש מישהו שמאמין שאתה צודק [ואין... כי הכל בא מהראש בכל מקום]

עדיין גם לדבריך זה בגדר פרתו של ראב"ע ודי לחכימא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2019 09:00 לינק ישיר 

momeir כתב:
momeir

כשרואים את ההתנהגות האצילה, המידות הטובות  של הגאון הרב ר' שאול שליט"א , לעומת ההתנהגות גסת הרוח של הצד השני, מקבלים 'המחשה' לווארט  של הרב סורוצקין זצ"ל 

"ותשא אשת אדוניו את עינה אל יוסף" (ט"ל, ז')

יש כאלו מחז"ל שדרשו שכוונתה של אשת פוטיפר הייתה לשם שמים להעמיד זרע מיוסף, וצריך להבין מה שכתוב בתמר שכיוון שעשתה לשם שמים שמה נשאר לשם ולתהילה, מה שאין כן אשת פוטיפר נשאר שמה לדראון עולם. הביאור בזה בכדי לבחון את אמיתת הכוונה לשם שמיים בכל מעשה שנעשה, צריכים להתבונן איך להתנהג ברגע שלכאורה נראה מכשול. אצל תמר מצינו שהייתה מוכנה להשרף כשתאומים בבטנה ובלבד לא להלבין את פני יהודה והיינו שאמרה אני עשיתי את שלי וכשמעכבים מהשמיים את מעשי כנראה שאין מעשי רצויים בעיני ה', מה שאין כן אשת פוטיפר שראתה שיוסף ממאן, מה עשתה? "צדקת" זו הוציאה דיבה בזויה על צדיק זה ומסרה אותו לבעלה החשוד על שפיכות דמים ונכנס לבית הסוהר על ידו. וזו דרך לבחון כל המתנשא לאמר מעשי הם לשם שמים (אזנים לתורה)

תוקן על ידי momeir ב- 27/12/2019 14:20:27

המשל יפה רק שהטרור מצד גור ירמיהו הוא מצד העסקנים וממש לא האדמור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2019 14:18 לינק ישיר 
momeir

כשרואים את ההתנהגות האצילה, המידות הטובות  של הגאון הרב ר' שאול שליט"א , לעומת ההתנהגות גסת הרוח של הצד השני, מקבלים 'המחשה' לווארט  של הרב סורוצקין זצ"ל 

"ותשא אשת אדוניו את עינה אל יוסף" (ט"ל, ז')

יש כאלו מחז"ל שדרשו שכוונתה של אשת פוטיפר הייתה לשם שמים להעמיד זרע מיוסף, וצריך להבין מה שכתוב בתמר שכיוון שעשתה לשם שמים שמה נשאר לשם ולתהילה, מה שאין כן אשת פוטיפר נשאר שמה לדראון עולם. הביאור בזה בכדי לבחון את אמיתת הכוונה לשם שמיים בכל מעשה שנעשה, צריכים להתבונן איך להתנהג ברגע שלכאורה נראה מכשול. אצל תמר מצינו שהייתה מוכנה להשרף כשתאומים בבטנה ובלבד לא להלבין את פני יהודה והיינו שאמרה אני עשיתי את שלי וכשמעכבים מהשמיים את מעשי כנראה שאין מעשי רצויים בעיני ה', מה שאין כן אשת פוטיפר שראתה שיוסף ממאן, מה עשתה? "צדקת" זו הוציאה דיבה בזויה על צדיק זה ומסרה אותו לבעלה החשוד על שפיכות דמים ונכנס לבית הסוהר על ידו. וזו דרך לבחון כל המתנשא לאמר מעשי הם לשם שמים (אזנים לתורה)

תוקן על ידי momeir ב- 27/12/2019 14:20:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2019 03:02 לינק ישיר 

שרית560 כתבה:

אבאבאווער כתב:

אהוביי , אנ"ש היקרים.

כידוע לכם, קהילתנו התארגנה בהתייעצות עם גדולים וצדיקים שסמכו ידיהם עלי'ה, והרי הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל.

אין בדעתנו להגיב על השמצות ודברי בלע שנאמרים ונכתבים כלפינו לרוב, והרי זו אחת המטרות הראשיות של התארגנותנו, להתנהל בדרכי שלום ומידות טובות.

ובאשר לריחוק בין משפחות וידידים, הפתגם העממי אומר : מה שלא יעשה השכל - יעשה הזמן, וכמדומה שכאן השכל והזמן גם יחד ישקיטו וירגיעו מדנים, וסוף השלום לבוא כשיובן שקהילתנו היא עובדה קיימת בעז''ה.

רגשות העשיה החיובית והסיפוק מהתפתחותה של קהילתנו על מוסדותיה [בימים אלו עתידה בעז''ה להפתח ישיבה גדולה, וגם משכן קבוע לבית מדרש לקהילתנו], בצירוף עם ההכרה וההבנה שעל בחירת דרכנו בעבודת השי''ת, כדאי וראוי לשלם כל מחיר, ולפום צערא אגרא.

ועל כן ידידיי, נשתדל מצדנו לא לענות על ריב ובוודאי לא לקנטר אחרים ח''ו, הלא אנשים אחים אנחנו ומענה רך ישיב חימה, נתאמץ לדון לכף זכות ולהרבות בשלום כפי היכולת, והשי"ת ישים גבולנו שלום.

כברכת ידידכם
* rel="async" commentable_item="" collapsible_comments"="" method="post" data-ft="{"tn":"]"}" action="https://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" id="u_1b_2" style="margin: 0px; padding: 0px; position: relative; color: #1c1e21; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; text-align: right; background-color: #ffffff;">

מסתבר שבגור נדלן לא מישמים את החרם על העשירים והנגידים
השבוע אחד מבעלי אושר עד הגיע להדלקה ברחוב ירמיהו
ויונתן בורשנטיין מאיחוד פנה אליו !!

החרם רק על דלת העם

היום הגיעו לגור נדלן ללעכטיל שלושה אילי הון שהיו גם בלעכטיל בגור תורה.
יונתן רץ אחריהם וכירכר סביבם בלי בושה ולא הזכיר כלל היכן היו.
שוב מוכח שבגור נדלן דין אחד לעניים ודין אחר לעשירים.
רק לא מובן
אם ע"פ הלכה הם עוקרי דת, איך מותר להיות במחיצתם???
מענין אם המשגיח המפוטר מאיר שמחה
מישיבת אמרי אמת היה מגיע לגור נדלן איזה יחס הוא היה מקבל ???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2019 15:51 לינק ישיר 

אבאבאווער כתב:

אהוביי , אנ"ש היקרים.

כידוע לכם, קהילתנו התארגנה בהתייעצות עם גדולים וצדיקים שסמכו ידיהם עלי'ה, והרי הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל.

אין בדעתנו להגיב על השמצות ודברי בלע שנאמרים ונכתבים כלפינו לרוב, והרי זו אחת המטרות הראשיות של התארגנותנו, להתנהל בדרכי שלום ומידות טובות.

ובאשר לריחוק בין משפחות וידידים, הפתגם העממי אומר : מה שלא יעשה השכל - יעשה הזמן, וכמדומה שכאן השכל והזמן גם יחד ישקיטו וירגיעו מדנים, וסוף השלום לבוא כשיובן שקהילתנו היא עובדה קיימת בעז''ה.

רגשות העשיה החיובית והסיפוק מהתפתחותה של קהילתנו על מוסדותיה [בימים אלו עתידה בעז''ה להפתח ישיבה גדולה, וגם משכן קבוע לבית מדרש לקהילתנו], בצירוף עם ההכרה וההבנה שעל בחירת דרכנו בעבודת השי''ת, כדאי וראוי לשלם כל מחיר, ולפום צערא אגרא.

ועל כן ידידיי, נשתדל מצדנו לא לענות על ריב ובוודאי לא לקנטר אחרים ח''ו, הלא אנשים אחים אנחנו ומענה רך ישיב חימה, נתאמץ לדון לכף זכות ולהרבות בשלום כפי היכולת, והשי"ת ישים גבולנו שלום.

כברכת ידידכם
* rel="async" commentable_item="" collapsible_comments"="" method="post" data-ft="{"tn":"]"}" action="https://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" id="u_1b_2" style="margin: 0px; padding: 0px; position: relative; color: #1c1e21; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; text-align: right; background-color: #ffffff;">

מסתבר שבגור נדלן לא מישמים את החרם על העשירים והנגידים
השבוע אחד מבעלי אושר עד הגיע להדלקה ברחוב ירמיהו
ויונתן בורשנטיין מאיחוד פנה אליו !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2019 02:18 לינק ישיר 

אבאבאווער כתב:

תמיד ידעתי שהרב הגאון שאול אלתר הוא איש של שלום
שלא עונה ולא מחזיר מלחמה גם שכל השנים כת רשעי גור
השפלו אותו !!
האיסור שאסור להיות איתם בקשר עבר את גבולות הרוע ורשע עונשם של מי מבזה תלמידי חכמים גדול מאוד !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2019 00:30 לינק ישיר 

אהוביי , אנ"ש היקרים.

כברכת ידידכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2019 00:20 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2019 18:35 לינק ישיר 
momeir

קרשינדו כתב:
לו חלק לעוהב ומוטב ישליך עצמו לכיבשן האש וכו . אותי לימדו שגאווה אם כל חטאת! הרי אין כאן ויכוח על תורה ומצוות אז מה קורה כאן? אני בור ועם הארץ אפשר לקבל תשובה פשוטה

ממש 'ונהפכו'
הקוזק הנגזל מתלונן....
שים לב, אנחנו בחנוכה. עדיין לא פורים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2019 15:17 לינק ישיר 

עומדת מעצמה עולמית ומנהלת בפומבי מסע רדיפה אכזרי ורצחני נגד 200 איש ,
ול200 הנרדפים האומללים אסור גם לטפוח לעצמם על השכם?
זה גאווה והלבנת פנים?

מאז שהאיש המושמץ ביותר בתקשורת הישראלית הועמד לדין על קבלת סיקור תקשורתי אוהד,
לא נשמע אבסורד כזה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2019 10:14 לינק ישיר 

בעושה מעשה עמך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2019 00:46 לינק ישיר 

קרשינדו כתב:

לו חלק לעוהב ומוטב ישליך עצמו לכיבשן האש וכו . אותי לימדו שגאווה אם כל חטאת! הרי אין כאן ויכוח על תורה ומצוות אז מה קורה כאן?אני בור ועם הארץ אפשר לקבל תשובה פשוטה

את זה תשאל את גור נדלן !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2019 00:32 לינק ישיר 

ואותי לימדו שבריה אינה בטלה בשישים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גור תורה? ע"ש מה? אותי לימדו שמי שמלבין פני חבירו אין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext