|
|
| נשלח ב-1/1/2020 13:20 |
|
| |
בונדמן
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא כופים על אף אישה ללכת לרב ספציפי או לרב בכלל ומכ"ש שלא לבודקת טהרה. זה וולנטרי לחלוטין!! אז תפסיק לקשקש.
|
| לא כופים על אף אשה או משפחה לשלוח לת"ת של סאטמאר או בכלל למוסד כל שהוא, זכותה לגדל בלורית ולשלוח את ילדיה לת"ת כלל חסידי, זה וולנטרי לחלוטין, אז אתה יכול להמשיך לקשקש,
"וולנטרי". הצחוק שלי נשמע כעת ממונרו ועד ויליאמסבורג. האדמו"ר מסאטמר מורה לחסידים שלו שהם יכולים לשלוח את הילדים לאיזה מוסד שהם רוצים? הדמוקרטיה והפלורליזם הגיעה למחוזות סאטמר ורק בונדמן שמע על זה?
|
|
אז אתה באמת לא יודע מהחיים שלך, בסאטמאר אתה יכול לשלוח את הילדים לאן שאתה רוצה ואף אחד לא יגיד לך מילה, כמובן שיש זכויות לבוגרי המוסדות כמו עזר נישואין וכיו"ב, אבל בגדול, זו בחירה אישית, הדבר היחיד אולי שהרבי הביע מורת רוח מכך שהבחורים בישיבות גדולות באים ללמוד כאן במיר או בבריסק ומתגלגלים בחוצות ירושלים ושבתות במירון וצפת ועוד ללא שום בקרה ופיקוח, ועכ"ז עדיין באים כאן בחורים ללמוד, מאחר ואין זה איסור גורף,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2020 13:44 |
|
| |
בונדמן בגדול אתה צודק. אבל תבין גם שאם זה היה תקנה לפני שהילדים התחילו להיכנס לחיידר, אז באמת יש מדה מסוימת של בחירה חופשית. אבל כשהילד כבר בכתה ה' או ו' וכדומה, וכש"כ כשיש כמה ילדים, זה ממש החלטה כבדת משקל ביום בהיר אחד להוציא את הילדים ממסגרת אחד לשני. זה בעיה, כי אם היה שייך היו קובעים תקנון מפורט לפני שהילד הראשון נכנס למוסדות, ואז יחליטו ההורים. הבעיה שהמודע'ס והפירצע'ס מתחדשות חדשים לבקרים וא"א לחזות את הכל מראש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 09:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 12:45 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | מה מחריד בזה? |
|
אתה רציני? מי שחושב שאפשר לנהל חברה תקינה ובריאה, כאשר יש מפקחות שחודרות לצנעת הפרט ויכולות להחליט אם האשה לא מגולחת מספיק ולכן צריך לזרוק את ילדיה מהמוסדות באמצע השנה. חסר לו משהו בסיסי באיך עובדת חברה ואיך עובד נפש האדם. לא במקרה בצפון קוריאה יש רק מספר תספורות מסוימות שבהם מותר להסתפר.. |
|
כשאני שומע אותך נזעק אני מבין שהחסידות צודקת בפיקוחה, ובכלל ההשוואה לצפון קוריאה היא דמגוגיה עלובה וטיפשית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-5/1/2020 12:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עכשיו אני רוצה לראות את החכם הראשון שיגיד "אם לא טוב לה שתלך לחסידות אחרת" כאילו שהיא באמת יכולה לעשות את זה בלי לשלם מחירים איומים ונוראים. לא נפלנו לכאן מהירח.
|
|
מי שיוצא בשאלה, מי שחוזר בתשובה, ובכלל שינויים בחיים גובים מחיר, אין כל חדש או שונה כאן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-5/1/2020 12:47 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | נניח שיש מודה שחדרה בקרב מחננו, לעשות קעקוע - שזה איסור דאורייתא ,האם לא היה מקום לתקן כי אמא ששולחת בת"ת תוודא לנו שהיא לא חוטאת בפרצה החדשה. כל קהילה עם הקעקוע ('השריטה') שלה |
|
אתה רוצה להעמיד שוטרות\מפקחות שמידי כמה שבועות יסרקו את גופן של בנות ישראל כולל מקומות המוצנעין לראות אולי עשו קעקוע? ויעיינו היטב האם זה קעקוע אמתי או מדבקה חולפת?
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 31/12/2019 00:45:36 |
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 12:51 |
|
| |
| טיןטין1 כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מפקחת תבדוק אם האישה מגולחת למשעי
מחריד!! בחסידות סאטמר (מהר"א) בארה"ב אישה נשואה חייבת לגלח את שערות ראשה לחלוטין. ומידי פעם תגיע מפקחת שתבדוק ותאכוף שהיא אכן קירחת למשעי. במידה והאישה תסרב, יזרקו את ילדיה מהמוסדות, אפילו באמצע שנת הלימודים. |
|
ככה בדיוק החילוני חושב עליך בנושא בודקות טהרה למשל
|
|
ויתכן שחריף ומקשה חושב כמוהם אבל מעדיף לתקוף את מה שנראה לו פחות בקונצנזוס כמנהגו עמלק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-19/4/2022 19:28 |
|
| |
הגר"ש פישר זצ"ל על המנהג לגלח נשים: רע ומטופש. נגד הדין והשכל. וצער גדול מאד לנשים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 22:55 |
|
| |
עמ_קנית
| בונדמן כתב: |  | החילונים מזועזעים לא פחות מהענין של בודקת טהרה, מקום יותר צנוע מהקרקפת,
נו, מה אתה משווה בכלל, וזה לא .............. |
|
מה ההבדל??
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 03:39 |
|
| |
ירו_שלמי
| יוחנןש כתב: |  | נניח שיש מודה שחדרה בקרב מחננו, לעשות קעקוע - שזה איסור דאורייתא ,האם לא היה מקום לתקן כי אמא ששולחת בת"ת תוודא לנו שהיא לא חוטאת בפרצה החדשה. כל קהילה עם הקעקוע ('השריטה') שלה |
|
אני מבין את הרצון הזה, וכך גם בקהילה שבה שיער וקעקוע זה אותו דבר.. אבל - במקרה כזה ברור לי שתפקיד המדינה, ולא משנה אם זה ארה"ב או הציוינים, הוא לשמור על כך שלא יתקיים משטר שכזה בתחום שיפוטה, ולהכניס לכלא את כל מי שמעז להגיע לבתים ולבדוק אנשים שנולדו לחסידות הזאת ולא רוצים לשמור על כל כלליה, כדי לעשות להם שיימינג לנדות ולהחרים.
|
|
|
|
|