|
|
| נשלח ב-6/1/2020 01:18 |
|
| |
ב"ה ששיטתו של הא"א בנידון האמור לא התקבלה, וכהיום בל יראה ובל ימצא באף בית מדרש חרדי מספרי הרב קוק, ואף נואם חרדי לא יעיז לצטט מדבריו באף פורום חרדי,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 05:57 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ב"ה ששיטתו של הא"א בנידון האמור לא התקבלה, וכהיום בל יראה ובל ימצא באף בית מדרש חרדי מספרי הרב קוק, ואף נואם חרדי לא יעיז לצטט מדבריו באף פורום חרדי, |
|
ב"ה ששיטתו של הרבי מסאטמר בנידון האמור של האשכול לא התקבלה ורבבות עמך בית ישראל מתחברים ללימוד תורה על ידי רעיון הדף היומי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 06:42 |
|
| |
מצדרביעי
| בונדמן כתב: |  | | ב"ה ששיטתו של הא"א בנידון האמור לא התקבלה, וכהיום בל יראה ובל ימצא באף בית מדרש חרדי מספרי הרב קוק, ואף נואם חרדי לא יעיז לצטט מדבריו באף פורום חרדי, |
|
א. לא נכון, באוצר של ישיבת חברון יש את כל הש"ס הלבן, וגם בהרבה ישיבות נוספות ניתן למצוא ספרים כדגומת עין איה.
ב. כפי שכבר כתבתי בעבר, עשיתי דוקטורט בנושא, ודברתי לדוגמה עם הרב דב יפה זצוק"ל שאמר לי-שחבל שמסתכלים על ספריו בצורה כזאת בעייתית, והיו יכולים לתת תועלת להרבה אנשים, וכן, אמר לי בשם הגרש"ז ש"גדול כזה הוא ראה, אבל צדיק כזה לא"... בנוסף, שמעתי מר' יונתן דיויד בשם חמיו הרב הוטנר זצוק"ל, ש"כנראה הראי"ה קוק היה יותר גדול מאלו שחלקו עליו".
ג. גם לרמח"ל הייתה התנגדות גדולה בימי חייו, אבל עם הזמן הוא וספריו נכנסו לפנתיאון התורני (בין היתר ע"י הגר"א), וכך, סביר להניח שיקרה עם הזמן לרב קוק...
|
|
|
|
|