| נשלח ב-6/1/2020 21:17 |
|
| |
עיתון הפלס נכשל בפשרנות- כולם יוצאים למערכה אדירה- וכל הגולה כמדורת אש
ערב טוב, אמנם בד"כ אני משתדל לקיים את הוראת ה"גדולים" שלא לקרוא הפלס. אבל באשכול הסמוך- הביא בןציוןכהנא קטע מעניין- וקשה היה לי להתאפק מלקרוא.
אדהכי והכי- תוך כדי קריאה, אני קופץ כנשוך נחש, התברר ש"שחור על גבי לבן" הם מצטטים את הרב טייכטל ה"ציויני"!!!
יותר "גרועים" מהרב שטיינמן ה"פשרני"!!!
כולם למערכה אדירה נגד הפלס. וכל הגולה כמדורת אש!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 22:44 |
|
| |
הקטע המצוטט נכתב על ידו בתקופת היותו אנטי ציוני מובהק
חבל שטרם הריגתו ע"י הנאצים ימ"ש המיר קבלת רבותיו ונסחף למערבולת הרוחות הזרות הציוניות האפיקורסיות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 23:01 |
|
| |
מצדרביעי
| ערלכער_ייד כתב: |  | הקטע המצוטט נכתב על ידו בתקופת היותו אנטי ציוני מובהק
חבל שטרם הריגתו ע"י הנאצים ימ"ש המיר קבלת רבותיו ונסחף למערבולת הרוחות הזרות הציוניות האפיקורסיות |
|
נו-נו...
א. מה עם "סופו הוכיח על תחילתו"?
ב. בהקדמה לספר "אם הבנים שמחה" הוא כותב מפורשות שגם זה שבעבר התנגד לציונות זה לא היה מתוך מחשבה, אלא פשוט כי "כך כולם חשבו", כך שקשה לומר שאי פעם הוא היה "באמת" ב"השקופע"...
(אא"כ להחזיק בדעות מסוימות בלי מחשבה אלא רק כי "כך כולם חושבים"-זה נקרא "השקופע")
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 23:37 |
|
| |
מצדרביעי אתה דן אדם, רב וגדול בישראל לכל הדעות, על דברים שכתב בשעה שרוב היהדות בארצות השכנות כבר נשרפה באושוויץ, ובארצו שלו השריפה היתה על הסף? או בשביל לנגח את הפלג המתחרה (בהצלחה לכולם אכי"ר) גם חיטוטי שכבי זה בסדר אצל הליטאים הדפוקים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 23:53 |
|
| |
מצדרביעי
| פיינשמקער כתב: |  | מצדרביעי אתה דן אדם, רב וגדול בישראל לכל הדעות, על דברים שכתב בשעה שרוב היהדות בארצות השכנות כבר נשרפה באושוויץ, ובארצו שלו השריפה היתה על הסף? או בשביל לנגח את הפלג המתחרה (בהצלחה לכולם אכי"ר) גם חיטוטי שכבי זה בסדר אצל הליטאים הדפוקים? |
|
אני לא דן אותו, אלא להיפך-מוכיח שגם אנשי הפלס מסכימים לקבל "פשרנויות" כביכול.
לגבי נושא השואה, ניכר מספרו שהשקיע רבות בבירור הסוגיה, ולא שעשה את זה כביכול "כלאחר יד" מתוך טירוף הדעת מהצרות או משהו כזה. להיפך, דווקא לפני השואה החזיק בתפיסות אנטי-ציוניות כלאחר יד...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2020 00:24 |
|
| |
מה שבאמת לא ברור,זה למה הערל לא מצטרף להבערת כל הגולה, ולא מאשים את שנוא נפשו "אשר קרחה" בהידרדרות הנוראה...
|
|
|
|
|