אמנם, ידעתי שלרב אמסלם יש דעות מקוריות בנושאי גיור, אבל חשבתי שגם הוא לא "ישבור את הכלים" ויעשה שדברים רק בגיבוי רבני גדול יותר.
עכשיו, שראיתי איך הצטרף למקהלת המגנים של הרב יוסף על התבטאויותיו "החמורות", בזמן-שלמרות הסגנון שאולי לא מכובד- הוא דבר על עובדות ידועות, שעל פיהם לפחות 40% מהעולים מבריה"מ בשנים האחרונות-אינם יהודיים- ולגבי טענה זו-על כל יהודי אורתודוקסי לגבות...
אין לי אלא לומר, עם כל הצער, שיכול להיות שטוב שזהות לא עברה במועד א'...
נשלח ב-19/1/2020 16:03
asaf2000 כתב:
יצחק, האם אי פעם יצאת מארץ ישראל?
מעולם לא (גם לא לצורכי שידוך או פרנסה) ובעזרת השם בלי נדר עד מאה ועשרים.
הנה "הקריטריונים" (בואו אלי ואני אסדר את זה אחת- שתיים...) כפי שנאמרו מפי קדשו של מרן זיע"א. ומי יבוא אחר המלך...
"מקרים דחופים פתרתי תמיד, תוך ימים אחדים. באו אלי למשל הרב של כפר סבא, הרב של דימונה, של נצרת עילית, שהיו להם מקרים דחופים. כשכבר קבעו את תאריך הנישואין וכו' והנה התברר שהאמא של הכלה היא גויה. במקרים כאלה אמרתי: בואו אלי ואני אסדר את זה אחת-שתים, וכך היה. אבל אינני עושה זאת לפרסומת אנחנו פועלים בצניעות! לא נבנים על חשבון אומללים אלה"
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 09/01/2020 19:41:11
. ומה יש לצפות מעושים פרנסתם מהישות הציונית. לא ניתן לפתור את הבעיה הדמוגרפית של הישות הציונית "על ידי התזה של קורטוב אבק קסם רבני על ראשי המהגרים ולהכריז עליהם כיהודים", כהגדרת העיתונאי יונתן רוזנבלום בעיתון "מעריב". ואין זה מן הראוי "לדחוף רבנים אל התפקיד המפוקפק לפתור סיטואציה שלא הם יצרו". ואותם "רבנים" המשתפים פעולה עם השלטון הציוני, עושים לצחוק וקלס את הדת היהודית ואת כל היקר לנו
הנה "הקריטריונים" (בואו אלי ואני אסדר את זה אחת- שתיים...) כפי שנאמרו מפי קדשו של מרן זיע"א. ומי יבוא אחר המלך...
"מקרים דחופים פתרתי תמיד, תוך ימים אחדים. באו אלי למשל הרב של כפר סבא, הרב של דימונה, של נצרת עילית, שהיו להם מקרים דחופים. כשכבר קבעו את תאריך הנישואין וכו' והנה התברר שהאמא של הכלה היא גויה. במקרים כאלה אמרתי: בואו אלי ואני אסדר את זה אחת-שתים, וכך היה. אבל אינני עושה זאת לפרסומת אנחנו פועלים בצניעות! לא נבנים על חשבון אומללים אלה"
. ומה יש לצפות מעושים פרנסתם מהישות הציונית. לא ניתן לפתור את הבעיה הדמוגרפית של הישות הציונית "על ידי התזה של קורטוב אבק קסם רבני על ראשי המהגרים ולהכריז עליהם כיהודים", כהגדרת העיתונאי יונתן רוזנבלום בעיתון "מעריב". ואין זה מן הראוי "לדחוף רבנים אל התפקיד המפוקפק לפתור סיטואציה שלא הם יצרו". ואותם ״רבנים״ המשתפים פעולה עם השלטון הציוני, עושים לצחוק וקלס את הדת היהודית ואת כל היקר לנו
============::::::::====.
נכתב מחוץ לישות הציונית טרם כניסת שבת קודש
נשלח ב-17/1/2020 21:40
אנחנו מודים לך מאד על שבסוף לא יצא מכשול מתחת ידיך.
נשלח ב-9/1/2020 19:26
בהרבה מקומות בחו"ל גיורים במסלול מיוחד ל"זרע ישראל" זו ממש לא מילה גסה, ואני מדבר על גיורים המוכרים כאן בארץ ע"י הרבנות בשופי.
הרב אמסלם תמיד תמך בגיור גויים מזרע ישראל, זה לא חדש.. (אני מתאר לעצמי שהוא דיבר על גויים שיש להם אבא/סבא/סבתא יהודים)
אגב, הרב יצחק יוסף תקף אותו אישית בדבריו, צפוי היה שהוא יגיב ויאמר מה שאמר..
נשלח ב-7/1/2020 21:13
אם היתה בך קצת הגינות היית "מצפה" מכב' הראשל"צ שיפסיק לבזות את פסקי ההלכה של אביו הרב עובדיה, לפני הציפייה מהרב אמסלם שיתן לו גיבוי על דברים (נכונים כשלעצמם) שכל דרדק יודע שאסור לאמרם בציבור...
נשלח ב-7/1/2020 21:01
אז הוא יכול לתקוף אותו על תקיפת אלו שמגיירים לפי פסקי הרב עובדיה.
אבל מצד שני, להדגיש שעם החלק בדברי הרב יוסף שעורר את עיקר הסערה- בנושא כמויות הגויים שבאים לפה מרוסיה- הוא כן מסכים... משהו מסובך פה?
נשלח ב-7/1/2020 20:56
מצדרביעי כתב:
למר באבא זוטא- כפי שאמרתי, יכול להיות שאין בעייה עקרונית בעצם שיטתו בגיור, אבל גם לפי השיטה הכי מקילה, המציאות בה עולים לישראל מרוסיה עשרות אלפים (אם לא מאות) של גויים גמורים-היא דבר בעייתי-איך שלא נתסכל על זה.
ובהקשר זה, הייתי מצפה מאמסלם שיגבה את הרב יוסף כשטוען טיעונים ברורים כגון אלו
אז כעת מסתבר שכב' פשוט מבלבל את המוח...
להזכירך כי למרבה הבושה כב' הראשל"צ תקף בחרפות וגידופים את רבני מערך הגיור הממלכתי שמגיירים את אותם עולים גויים בדיוק לפי פסקי הרב עובדיה..
ואתה עדיין מצפה שהרב אמסלם יתן גיבוי לכב' הראשל"צ שמבזה את אביו???
לא הייתה התכסחות, פשוט מדובר היה בחיבור טכני עם שריון לצורך הבחירות במועד א', וכשראו ש"לא סיפק לדעתם את הסחורה" לא המשיכו את ההסכם של השריון, אבל כמובן שאמסלם יכול כמו כל אחד אחר-להתפקד לזהות ולהתמודד בפריימריז.
למר באבא זוטא- כפי שאמרתי, יכול להיות שאין בעייה עקרונית בעצם שיטתו בגיור, אבל גם לפי השיטה הכי מקילה, המציאות בה עולים לישראל מרוסיה עשרות אלפים (אם לא מאות) של גויים גמורים-היא דבר בעייתי-איך שלא נתסכל על זה.
ובהקשר זה, הייתי מצפה מאמסלם שיגבה את הרב יוסף כשטוען טיעונים ברורים כגון אלו