בית פורומים בחדרי חרדים

האם מותר להיכנס לבית הכנסת עם נשק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2020 22:19 לינק ישיר 
האם מותר להיכנס לבית הכנסת עם נשק?

הגר"ח נשאל: האם להביא נשק לבתי הכנסת
בתיעוד וידאו מרתק, נראה הגר"ח קנייבסקי, מעניק פסק הלכה לתושבי ארצות הברית בנוגע לנשיאת נשק בבתי הכנסת, בעקבות אירועי הטרור שפוקדים את היהדות החרדית בניו יורק וניו ג'רזי.
https://www.bhol.co.il/news/1066495
ממש מרתק. אה?
וצריך לבוא מארה"ב עד בני ברק כדי לשאול שאלה זו את – לא פחות – רב חיים. אה?
נכנסתי לאתר הידברות וזה מה שמצאתי
נכון ורצוי מאד שחייל הנכנס לבית הכנסת יכסה את נשקו תחת בגדיו, ולא יראה לחוץ. ואם אי אפשר לו לכסותו, כגון רובה גדול וכדומה, ויש צורך שישא את נשקו עמו, מסיבה בטחונית, וכיוצא בזה, יש להקל להכנס עם הנשק לבית הכנסת לתפלה. [ילקוט יוסף, הלכות קס''ת וביהכ''נ עמ' רנז].
https://www.hidabroot.org/%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%98-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%AA/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%93%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%AA

מישהו יכול להסביר לי מה הטראסק הגדול הזה? או פשוט יש כאן עמארצות גמורה? או סתם זילות להסריט את רב חיים בכל תואנה שהיא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 08:27 לינק ישיר 

נראה לי שאם יקנו לגר"ח מכשיר שמיעה המצב ישתפר פלאים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2020 10:41 לינק ישיר 

הרב גם ענה שילך לישון

אם אתה לא רואה פה את הזלזול בספר תורה חי, אתה עיוור או חסיד שוטה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2020 09:08 לינק ישיר 

גם אני שמעתי את ההקלטה, והרב לא ענה שצריך להגיע עם נשק לביהכנ"ס אלא שהוא נשאל האם מותר וענה שבמקום פיקו"נ מותר.
לגבי שומר הוא ענה שכשאין צורך מיידי לשמירה לא להעמיד שומר.
זה שכמה עוכרי דת מחפשים לדבר סרה בספר התורה החי של הדור מצער וכואב, וכבר נאמר בחז"ל הקנאה והתאווה והכבוד וכו' ואצל הקבוצה הזו היה מכל שלושת הדברים וחבל מאד וכואב מאד כי הם אחים טועים שלנו.
כידוע הרב עונה רק על השאלות המופנות באופן ישיר ולא מאריך בהסברים זו דרכו וכך נהג מאז ומעולם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2020 03:09 לינק ישיר 

מזמן אבדה הבושה

אבל הרי מדובר ב"מאוד חסידים גדולים של הרב" אז הכל מובן...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2020 23:17 לינק ישיר 

הלכתית פותח האשכול צודק שאדרבה עדיף שומר שיחזיק כלי נשק מחוץ לביהכנ"ס מאשר הכנסתם אל תוך ביהמ"ד, דבר שאסור ע"פ ההלכה שאסור להכניס כלי זיין או סכין ארוכה וכיו"ב לביהמ"ד.

ואולי כוונתו מצד הלכות 'ביטחון' שלא להרבות בהשתדלות הכרוכה בהוצאות רבות, ומספיק  בהשתדלות מינימלית

ולגופו של ענין, מצער מאד לראות ס"ת שרוי מזה שנים רבות בצער ובבזיון ע"י אויבי איש אנשי ביתו, וד"ל ואכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם מותר להיכנס לבית הכנסת עם נשק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext