בית פורומים בחדרי חרדים

סרטון חובה-המסביר את התועלת הגדולה במעבר לצבא מקצועי...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2020 20:25 לינק ישיר 
סרטון חובה-המסביר את התועלת הגדולה במעבר לצבא מקצועי...

סרטון חובה המסביר את התועלת והצורך הקריטיים במעבר לצבא מקצועי.

השאלה היא-מה יעשה במקרה כזה ליברמן-שיהיה לו פחות על מה לתקוף, וגם לחכי"ם החרדים יהיו פחות גימיקים לעורר במצביעים תחושת רדיפה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 15:04 לינק ישיר 

זה טעות יסודית שנעוצה בחוסר הבנת השינויים הקיימים.
בעבר עניין הצבא באמת היה מחסום גדול.
כיום זה לא קיים בכלל כמחסום.
ומאידך, גם בחו"ל כמות האברכים הולכת וגדלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 14:47 לינק ישיר 
מצדרביעי

חריף_ומקשה כתב:
אין לי ספק שנושא המסים, תח"צ ומרכולים בשבת, נישואין אזרחיים. מטרידים את החילונים וגורמים לחיכוך.
אבל לדעתי יש כאן משהו הרבה יותר עמוק. ואפילו אם לנושאים הנ"ל יימצא פתרון מוסכם, עדיין לחילונים תהיה בעיה עם החרדים.

ולא, אני לא מאלה שסבורים שכל מטרת החילונים זה אך ורק לנסות לחלן אותנו. חלקם אולי היו שמחים שזה יקרה (חוץ מקהילה חרדית קטנה שתישאר כמוצג מוזיאוני). אבל אני לא חושב שזה המטרה שלהם. לרובם לא מפריע שהחרדים יישארו חרדים. אז מה בכל אופן מפריע להם? מה מפחיד אותם?

החילוני יודע שהערכים הכי מקודשים שלו כמו פלורליזם, חופש הביטוי, דמוקרטיה, שיווין מגדרי, זכויות הפרט, ועוד אינם יכולים לדור בכפיפה אחת עם אורח החיים החרדי. וזה מה שמפחיד אותו יותר מהכול. מה יהיה עתיד המדינה כשהחרדים יהיו כאן רוב? האם החילונים יוכלו לחיות כאן ולקבל זכויות כמו בכל מדינה מערבית נורמלית? אם החילונים היו יכולים לענות על השאלה הזו בחיוב, אז אני מניח שמפלס השנאה והקיטוב היה יורד כמעט לחלוטין. אבל מאחר והתשובה היא שלילית, מפלס השנאה רק ילך ויעלה, הרוחות ילכו ותלהטו..

לעצם העניין אני סבור שהתורה אינה מתנגדת לערכים כמו פלורליזם ודמוקרטיה. אבל מרבית הציבור החרדי לא חושב כמוני.

מעניין, אתה בוודאי צודק, אבל עדיין, אחת הטענות הכי רווחות של חילונים הם- "למה אתם לא יכולים לעבוד כמו החרדים בארה"ב?".
ועל זה אני אומר-שאם אכן יבוטל גיוס החובה, זה יהיה צעד בדרך לכך שהחרדים ידמו יותר לחרדים בחו"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 14:30 לינק ישיר 

אין לי ספק שנושא המסים, תח"צ ומרכולים בשבת, נישואין אזרחיים. מטרידים את החילונים וגורמים לחיכוך.
אבל לדעתי יש כאן משהו הרבה יותר עמוק. ואפילו אם לנושאים הנ"ל יימצא פתרון מוסכם, עדיין לחילונים תהיה בעיה עם החרדים.

ולא, אני לא מאלה שסבורים שכל מטרת החילונים זה אך ורק לנסות לחלן אותנו. חלקם אולי היו שמחים שזה יקרה (חוץ מקהילה חרדית קטנה שתישאר כמוצג מוזיאוני). אבל אני לא חושב שזה המטרה שלהם. לרובם לא מפריע שהחרדים יישארו חרדים. אז מה בכל אופן מפריע להם? מה מפחיד אותם?

החילוני יודע שהערכים הכי מקודשים שלו כמו פלורליזם, חופש הביטוי, דמוקרטיה, שיווין מגדרי, זכויות הפרט, ועוד אינם יכולים לדור בכפיפה אחת עם אורח החיים החרדי. וזה מה שמפחיד אותו יותר מהכול. מה יהיה עתיד המדינה כשהחרדים יהיו כאן רוב? האם החילונים יוכלו לחיות כאן ולקבל זכויות כמו בכל מדינה מערבית נורמלית? אם החילונים היו יכולים לענות על השאלה הזו בחיוב, אז אני מניח שמפלס השנאה והקיטוב היה יורד כמעט לחלוטין. אבל מאחר והתשובה היא שלילית, מפלס השנאה רק ילך ויעלה, הרוחות ילכו ותלהטו..

לעצם העניין אני סבור שהתורה אינה מתנגדת לערכים כמו פלורליזם ודמוקרטיה. אבל מרבית הציבור החרדי לא חושב כמוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 14:04 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

avishai323 כתב:
אתה לא מעודכן כנראה. ליברמן הבין שזה לא נושא חם, והוא ירד מהנושא כמעט לגמרי. הוא כמעט ולא מזכיר את הנושא הזה.
עיקר ההסתה שלו היא בנושאים שבאמת יש סיכוי שיעסיקו את החילונים. כמו כסף, ושאר נושאי דת.

א. עדיין, כל פעם שנגמר מה להגיד- חוזרים לנושא המוכר והטוב...
(אני עוקב אחרי ליברמן בפייס, ורואה מה הטוקבקים הקבועים אומרים).

ב. סוד גלוי הוא, שברגע שיבוטל גיוס החובה- החרדים יצאו הרבה יותר לעבודה, גם בגלל שלא יהיו חייבים להתגייס אוטומטית, וגם כי תחושת האיום מהחילונים והמדינה תרד...

אל דאגה,
החילונים יעשו הכל שהחרדים לא ישתלבו במעגל העבודה,
וזה לא תאוריה כבר כיום שמים לחרדים רגלים על ימין ועל שמאל מלהיכנס למעגל העבודה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 13:05 לינק ישיר 

חוץ מזה שמצביעי לפיד וליברמן אף פעם לא ישלימו עם הרשימה שרשמתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 12:52 לינק ישיר 

יש גם את תקציב הישיבות והכוללים

יש את זה שאברכים לומדים כשרצון העם שיצאו לעבוד

יש את המשכורת הגבוהה של 4.5 אלף שמקבל כל אברך מהמדינה (חישוב של הנחה בארנונה ובמעונות ואבטחת הכנסה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 09:47 לינק ישיר 
מצדרביעי

avishai323 כתב:
רוב העם בעד שנוותר על נושאי השבת למשל. גם אלו ששומרים שבת לגמרי או חלקית, לא מתאים להם הרעיון הזה שמונעים תח"צ בשבת מאלו שמבקשים ליסוע.
וכן בגיור ובנישואין. ועוד.

נכון שהתקשורת מציירת את זה כך, ויש גם כמה "סמולנים" ו-דתיים "ליברלים" מתיפייפים (לכאורה:) שזה בוער להם.
אבל עדיין נראה לי שלמזרחים המסורתיים לדוגמה
זה פחות מפריע  מאשר נושא הגיוס, כי רובם עדיין רוצים צביון יהודי למדינה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 09:38 לינק ישיר 

רוב העם בעד שנוותר על נושאי השבת למשל. גם אלו ששומרים שבת לגמרי או חלקית, לא מתאים להם הרעיון הזה שמונעים תח"צ בשבת מאלו שמבקשים ליסוע.
וכן בגיור ובנישואין. ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 09:07 לינק ישיר 
מצדרביעי

מהשחושבים כתב:
יש כל כך הרבה דברים שהציבור יצטרך להתפשר וגם אז יהיה על מה להשמיץ את הציבור

על השבת

על הנישואין

על הלימוד ליבה

על השמיעה לרבנים

על הלימוד בכוללים (גם ללא הקצבאות)

על יבוא אנשים שאינם יהודים

על חמץ בפסח, מנהג הכפרות ועוד

להמשיך?

יש עוד הרבה דוגמאות שיכולות להביא המון מנדטים (וכסף) לליברמן לפיד ודומיהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

חוץ מנושא לימודי הליב"ה והכוללים (פחות), רוב הדברים שהעלית-עדיין רוב העם נוטה למסורת ולכן פחות "קונה" את ההסתה בנושא זה.

מספיק לראות-איך חלק גדול מהתקשורת (גם החילונית) שם "על האש" את קושניר אחרי "סרטון הטהרה".

לעומת זאת, בנושא הגיוס-נראה שעדיין חלק גדול מהעם מבקר אותנו בנושא זה.
(ואפילו[ואולי גם בראש ובראשונה...] הדתיים-לאומיים- שבשאר הנושאים שהעלית-הם יחסית כן בצד שלנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2020 02:28 לינק ישיר 

יש כל כך הרבה דברים שהציבור יצטרך להתפשר וגם אז יהיה על מה להשמיץ את הציבור

על השבת

על הנישואין

על הלימוד ליבה

על השמיעה לרבנים

על הלימוד בכוללים (גם ללא הקצבאות)

על יבוא אנשים שאינם יהודים

על חמץ בפסח, מנהג הכפרות ועוד

להמשיך?

יש עוד הרבה דוגמאות שיכולות להביא המון מנדטים (וכסף) לליברמן לפיד ודומיהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2020 21:07 לינק ישיר 
מצדרביעי

avishai323 כתב:
אתה לא מעודכן כנראה. ליברמן הבין שזה לא נושא חם, והוא ירד מהנושא כמעט לגמרי. הוא כמעט ולא מזכיר את הנושא הזה.
עיקר ההסתה שלו היא בנושאים שבאמת יש סיכוי שיעסיקו את החילונים. כמו כסף, ושאר נושאי דת.

א. עדיין, כל פעם שנגמר מה להגיד- חוזרים לנושא המוכר והטוב...
(אני עוקב אחרי ליברמן בפייס, ורואה מה הטוקבקים הקבועים אומרים).

ב. סוד גלוי הוא, שברגע שיבוטל גיוס החובה- החרדים יצאו הרבה יותר לעבודה, גם בגלל שלא יהיו חייבים להתגייס אוטומטית, וגם כי תחושת האיום מהחילונים והמדינה תרד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2020 21:03 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2020 20:30 לינק ישיר 
מצדרביעי

הנה עוד אחד על התועלת הכלכלית:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 09/01/2020 20:31:16

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 09/01/2020 20:38:16

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סרטון חובה-המסביר את התועלת הגדולה במעבר לצבא מקצועי...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext