בית פורומים בחדרי חרדים

מזל טוב לשר התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2020 23:29 לינק ישיר 
מזל טוב לשר התורה

92 אביבים יחי אדונינו מורנו ורבנו מלך המשיח לעיילום ועד
והוא ייליכינו קייממיוס לארצינו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2020 03:36 לינק ישיר 

ר' מיכאל דוב ווייסמנדל ידע דברים מסובכים יותר בתנ"ך. עליו בוססה הקוד התנכ"י.

ומבלי להפחית בגדלותו של הגר"ח יש הבדל גדול למי שיודע מהו מחפש כמו בווארט של הגר"ח לבין מה שהרמ"ו עשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 22:25 לינק ישיר 

יש להערכתי, כיום בקרב היהודים בכל תפוצות העולם, מקסימום כמה מאות בודדים של ידענים 'מופלגים' בש"ס. ולדעתי אין אפילו מאתיים. כי אני אישית מכיר רק 10 עד 15 בלבד. כולל גדולים ידועים כמו ר' מיכל זילבר ור' אשר ווייס. אבל אני נוטה להאמין (וגם שמעתי על אישים שאינני מכיר אותם אישית) שיש יותר, ולכל היותר מגיע למספר הנ"ל.

ועם כל ירידת הדורות - זה המון המון !!!

יש אמנם מאות רבות של יודעים בצורה חופפת, וזה כמובן גם בזכות 'מפעל הש"ס', מפעל 'דרשו', מפעל כולל ש"ס-אידן, ועוד כגון דא. שתרמו לעולם התורה עוד כמה עשרות בעלי בקיאות. אבל רובם ככולם, עם כל הכבוד, בוודאי אי אפשר להגדירם שהם יודעים את התלמוד בגדר 'ישר והפוך'.

ועדיין - אני חוזר ואומר שוב במלוא הביטחון: את הוורט הנ"ל שציטטתי [שהוא דווקא בתנ"ך ולא בש"ס], וכגון דא עוד כמה וורטים שיש לי באמתחתי. שבהם סורק הגר"ח במוחו 'מיליוני אותיות', לא 'דינים' הגיוניים, ולא מימרות וכדומה, אלא פשוט 'אותיות', זה אין אפילו אחד בדור הזה ובדור שלפנינו !! ומסופקני אם היה אחד כמותו בענין זה מאז הגר"א מווילנא (שהמציא את הוורט השורשי, עיין לעיל) ואילך.

זה מדהים (ויש לי עוד דוגמאות) !!!
בפרט בשים לב, שכוחו של ר' חיים אינו בחידודי אותיות <ולכן אולי אפשר 'לתפוס' אותי עם איזה דוגמא של בעל כשרון 'מוזר' שג"כ יכול אולי אולי להשיג בקיאות כזו באותיות הש"ס והמקרא>, אלא עיקר כוחו הגלוי הוא בשלל ספריו, שבהם חורש בעומק סוגיות מקצועיות נידחות וגם מוכרות, בשפה ברורה ונעימה. והנ"ל הוא כנראה איזה בונוס ו'חוש על טבעי' שנתן לו הבורא ית"ש [וקדם לו הגר"א כאמור, ואולי עוד מתי מספר מאז היה ישראל לגוי].

אכן "שר" ומושל על תורה. בפן המעשי והפשוט ביותר

תוקן על ידי יוחנןש ב- 14/01/2020 22:30:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 21:31 לינק ישיר 
לבחירתכם

יוחנןש כתב:
וורט "קטן" דלהלן, לא יכלו לכתוב גדולי האחרונים בדור האחרון - טרום עידן המחשב. המתבוננים יבינו!!
מספר "טעמא דקרא" של מרן הגרח"ק:

וכתב לה ספר כריתות. כתבו בשם הגר"א ז"ל, דלכך נקרא 'גט', משום שאותיות ג"ט לא מצינו סמוכים זה לזה בכל הפסוקים ולכך הוא סימן להרחקה. וצ"ע, דגם אותיות ג"ק ז"ט ז"ץ ז"ס ס"ץ לא מצאתי סמוכים בפסוקים [אבל השאר נמצאים או ישר או הפוך]. וי"ל ד'גט' הוא הראשון שאינו סמוך.

לא בדקתי סומך עליך
אבל חברה תדעו שהולכים להיות לנו עוד 400 כאלו בזכות דירשו
זה חברה שיודעים את הש'ס גפת דורך און דורך בני 40 חמישים ועד גיל תשעים גם הם יוכלו להגיע לכזו רמה
אני מאמין שגאונות כזו אפשר למצא אצל רבנים מזרוחניקים אבל ר חיים הוא משהו מיוחד רוח הקודש מדברת מתוך גרונו [רציני] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 20:14 לינק ישיר 

לגמרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 20:06 לינק ישיר 

אשרי שנתפסתי על דברי תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 17:40 לינק ישיר 

אלמלא הפה הגדול והמלוכלך של  הניק החלאה המתקרא hhaavv. אין לי שום עניין ח"ו לגמד את הגר"ח :לפי מיטב ידיעתי אין לו אפילו סמיכה הוא לא פוסק? מה שיש לו כן, זה יחסי ציבור מעולים לכאורה עם זה, זה נגמר:בארץ יש כמה אלפי יהודים שעולים עליו בכל פרמטר: בגאונות,במידות ובמעשים טובים,בפה נקי וכו' לא "תתפוס אותם" אומרים על יהודים :בהמות כמנהג המטיפים במסגדים! או על חסידים ישרים ,ואנשי מעשה "משנאי ה'"  משום מה משנאי ה' הוא מסוג הביטוים שמשתמע גם (מדבריו של נציג ישראל ביתנו בחיפה הבנתם?!)רק בגלל שלרבותיהם דעה אחרת משלו? פתאום "נעלם" ממנו "אפילו אומר לך על ימין שמאל, או על שמאל שהוא ימין" רק בגלל שסגרו דיל שנוגד את הדיל שלו?! בקיצור אני מייעצת לילדיי להתרחק מטיפוסים אלה,גם אם יש להם לכאורה מכונה משומנת  של יחסי ציבור?
נ.ב.ידוע לי שבגילאים האלה יש אפשרות שאין להאשימו : כי יש אולי מי שמנתב את דרכו והדברים לעיל אינם משקפים אותו אך,ברור שבניו לכאורה מודעים לה? בכל אופן על הבמה בחיפה כשהכריזו "משנאי ה'" על יהודים חסידים ואנשי מעשה,בניו היו נוכחים!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/01/2020 17:56:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 03:03 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

רשע מרושע נאלח! תמהני אם תמות מיתת עצמך.
להוכיח מה? שמרן כתב את טעמא דקרא?
להוכיח שבשנת תשל"ג טרם היה מחשב?

אתה מתכוין לגרח קנייבסקי והוא מדבר בכלל על הגרח סטנסיל ולא קשיא מידי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 00:45 לינק ישיר 
יוחנןש

לךתדע1 כתב:
הפסק לקשקש בזנב,בסופו של יום הנך מנסה להגן על אישיות ששנויה במחלוקת?אישיות רבנית שאמרה על חסידים ואנשי מעשה שהם משנאי ה' רק בגלל שאלה בחרו לשמוע בקול רבותיהם! לכן לא התפלאתי שאותו רב קבל את ליברמן.

זה בדיוק המקום החמור והטיפשי שאתה נופל בו. 
גם אם יש לך השגות על דעותיו של ה'אישיות', עליך להיות מספיק חכם ולהבין כי מה שיש לו אי אפשר לקחת ממנו - הוא השולט הכי גדול בכל מכמני התורה, בדורנו ובדור הקודם לפחות. שקדן וידען פלאי.
ילדות וקטנוניות (שאולי אתה מייצג זאת בצורה הכי הולמת) היא, שבכל מחלוקת צדדית, לבטל בכלל את הכוחות/הכשרונות/ההישגים/הגדלויות שיש לאישיות שאני בר פלוגתא שלו.
החכם, יודע כי הצד השני אמנם גדול ככל שהוא גדול, ומכל מקום יש לנו איזו פלוגתא עמו, כי רבותינו נחלקו עמו בעניינים מסויימים. אילו היית כותב ברוח כזו, לא היית נכשל בצואה רותחת לעיני עם ועדה.

בהכירי את כתיבותיך, לא תקלוט את הדברים הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 16:27 לינק ישיר 

הפסק לקשקש בזנב,בסופו של יום הנך מנסה להגן על אישיות ששנויה במחלוקת?אישיות רבנית שאמרה על חסידים ואנשי מעשה שהם משנאי ה' רק בגלל שאלה בחרו לשמוע בקול רבותיהם! לכן לא התפלאתי שאותו רב קבל את ליברמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 16:01 לינק ישיר 

מישהו יכול להסביר למה הכלב המצורע הפוער את פיו המתועב נגד קדוש ישראל טרם נחסם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 15:47 לינק ישיר 

יש כאן מי שמבולבל,ומבלבל.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 13:40 לינק ישיר 

https://twitter.com/sharp_questions/status/1216452539824136197

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 11:24 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
תוכיח את דבריך!

תוכיח שאתה לא יודע, ואתה לא סתם נודניק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 11:08 לינק ישיר 
hhaavv

לךתדע1 כתב:
החיים למדוני כשהכלב נובח סימן שהחץ פגע בו: תופעה ידועה ומוכרת :"שגדולי עולם ובפרט היתומים שבהם" "נעזרים" בחיבוריהם בגאונים אמתיים!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 13/01/2020 10:41:08

המטורף/ת מעמיק/ה לעצמו/ה את בור הצואה הרותחת. אישפוז כפוי דחוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2020 10:46 לינק ישיר 

בלי קשר להנ"ל :כן תלמיד חכם לא תלמיד חכם:השאלה המכריעה האם מדובר בתלמידי חכמים שיש בהם דעת?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 13/01/2020 10:48:00

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מזל טוב לשר התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext