| נשלח ב-20/1/2020 08:11 |
|
| |
כ 7 הרוגים הלילה בנסיבות שונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2020 11:18 |
|
| |
| אופטימיסת כתב: |  |
חברה קרובה של חני ושטערנא, שתי בנות הדודות שקפצו אל מותן מבניין בירושלים, מספרת על הקשר שהתפתח בין השתיים ואומרת כי הן הזינו אחת את השנייה בדיכאון ובעצבות
כרמל ליבמן | החדשות 12 | 09:02 22.01.20
שלושה ימים עברו מאז נפגשו שטערנא שרה קלפמן בת ה-24 וחני סוליש בת ה-19 בבית סבתן, עלו לגג בניין בגבעת שאול ועל פי הערכת המשטרה קפצו אל מותן. אתמול התברר שאחת מהן חוותה בצעירותה פגיעה מינית מקרוב משפחה וכן שהמשטרה מעריכה שברקע ההתאבדות עמדו התחבטויות שקשורות לתהליך העזיבה את הדת. ואולם בעדות חדשה של חברה קרובה שהכירה את השתיים, שאנו מביאים לראשונה, היא טוענת כי ככל הנראה היה זה הקשר ביניהן שהביא לאסון.
"לא לחצו עליהן, זה לא קשור לדת או לחינוך", טענה החברה הקרובה בשיחה עם חדשות 12. "לשטערנא היו חיים לא קלים. לא היה קרע עם המשפחה, אבל הייתה מורכבות. המשפחה עזבה לחו"ל ולשטערנא זה היה מאוד קשה. זה קרה לפני ארבע שנים בפתאומיות, היא הייתה באמצע התואר, אהבה את הלימודים ורצתה להמשיך רגיל. עד אז היא גרה עם משפחתה. ברגע שההורים שלה עזבו היא הייתה שנה במעונות ואז אחר כך עברה לסבתא".
|
|
איך חברה קרובה (אולי חילונית ולכן לא מבינה) לא הבינה את הקשר המשפחתי מהותי בסיפור בשל הסבא שהמיר את דתו והביא את הנכדות לביקור (ובטח ניסה להשפיע עליהן בכיוון) והתוצאות המתבקשת תאונה בנפש שזו התוצאה הכואבת, וכאן מגיע שוב זעקתי לכך שינתן מענה לשאלות אמוניות ואחרות ללא כל סימון השואל/ת מה שימנע הרבה צרות הן בנפש והן בגוף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-23/1/2020 10:23 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | hot_tr כתב:
לה''ו. הסוד בדתלשים-חרדלשי''ם, הוא לאהוב אותם, בדיוק כמו שאנחנו מבקשים מה' שיאהב אותנו על אף שחוטאים אנחנו. נ.ב. הכותב הנו אבא ל3!!! לשעברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
נכון מאוד !!!!!
הרבה הרבה חום ואהבה ,
הם מבולבלים מאוד מסכנים
וכמו שהתנאים לא רצו להיות בדור שלנו
כך גם אנו כהורים - לא נבין את הניסיונות שלהם אפילו שאנו חיים באותה תקופה
כי מה שתפל לנו כאנשים בוגרים ולא מעניין
להם זה משמעותי . |
|
כבר פסק מרן הגרי"ג אדלשטיין שליטא: שהם בגדר 'אנוסים'. וצריך לנהוג בהם בכבוד ובידידות. https://www.youtube.com/watch?v=yhml_KxVRVY
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2020 08:59 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. הסוד בדתלשים-חרדלשי''ם, הוא לאהוב אותם, בדיוק כמו שאנחנו מבקשים מה' שיאהב אותנו על אף שחוטאים אנחנו. נ.ב. הכותב הנו אבא ל3!!! לשעברים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נכון מאוד !!!!!
הרבה הרבה חום ואהבה ,
הם מבולבלים מאוד מסכנים
וכמו שהתנאים לא רצו להיות בדור שלנו
כך גם אנו כהורים - לא נבין את הניסיונות שלהם אפילו שאנו חיים באותה תקופה
כי מה שתפל לנו כאנשים בוגרים ולא מעניין
להם זה משמעותי .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2020 23:33 |
|
| |
חברה קרובה של חני ושטערנא, שתי בנות הדודות שקפצו אל מותן מבניין בירושלים, מספרת על הקשר שהתפתח בין השתיים ואומרת כי הן הזינו אחת את השנייה בדיכאון ובעצבות כרמל ליבמן | החדשות 12 | 09:02 22.01.20 שלושה ימים עברו מאז נפגשו שטערנא שרה קלפמן בת ה-24 וחני סוליש בת ה-19 בבית סבתן, עלו לגג בניין בגבעת שאול ועל פי הערכת המשטרה קפצו אל מותן. אתמול התברר שאחת מהן חוותה בצעירותה פגיעה מינית מקרוב משפחה וכן שהמשטרה מעריכה שברקע ההתאבדות עמדו התחבטויות שקשורות לתהליך העזיבה את הדת. ואולם בעדות חדשה של חברה קרובה שהכירה את השתיים, שאנו מביאים לראשונה, היא טוענת כי ככל הנראה היה זה הקשר ביניהן שהביא לאסון. "לא לחצו עליהן, זה לא קשור לדת או לחינוך", טענה החברה הקרובה בשיחה עם חדשות 12. "לשטערנא היו חיים לא קלים. לא היה קרע עם המשפחה, אבל הייתה מורכבות. המשפחה עזבה לחו"ל ולשטערנא זה היה מאוד קשה. זה קרה לפני ארבע שנים בפתאומיות, היא הייתה באמצע התואר, אהבה את הלימודים ורצתה להמשיך רגיל. עד אז היא גרה עם משפחתה. ברגע שההורים שלה עזבו היא הייתה שנה במעונות ואז אחר כך עברה לסבתא". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2020 11:03 |
|
| |
לה''ו. אז הרגע נודע לי שהן נכדות ובנות חברים משפחתיים, שעלו עמנו מארה''ב. סבם שהתראיין הבוקר על כך ''שהוא לא מבין למה הן מבולבלות''?! אז מייקל, כשעזבת את בנותיך ואשתך , למען שיקצע, והתחתנת איתה, והבאת את הבנות אליך להולנד, ''לכייף ולראות חיים אחרים'', זה לא ''קצת'' בלבל אותן?! ולא, זה לא מוריד כהוא זה באם מישהו פשע בגופן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2020 10:27 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. הסוד בדתלשים-חרדלשי''ם, הוא לאהוב אותם, בדיוק כמו שאנחנו מבקשים מה' שיאהב אותנו על אף שחוטאים אנחנו. נ.ב. הכותב הנו אבא ל3!!! לשעברים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לשעברים לשעברים (חזרו למקור)?. או עדיין רק לשעברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2020 07:31 |
|
| |
כתבה מכיכר השבת: זעקה! משפחות איבדו את ילדיהן - בגלל "או הכל או כלום" https://www.kikar.co.il/344840.html נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2020 04:41 |
|
| |
| אופטימיסת כתב: |  |
| יצחקהספרן כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | זוועה! המשפחה שלה דפקה אותה פעמיים. גם עברה תקיפה אכזרית בתוך המשפחה וגם המשפחה באכזריות מנעה ממנה טיפול. אולי יש כאלו שאין להם לב ואינם נחרדים מכך. אני לא "זכיתי" לכך. |
|
מנעה טיפול, ממש לא, היא טופלה ובהמשך הפסיקו זאת, בדקת מה הסיבה לכך, אתה יודע כמה מטפלים (כולל בעלי דיפלומות) כושלים ולוקחים כסף, כמה מטפלים יוצרים תלות המטופל בהם מה שמבטיח הכנסה בטוחה, מצב כזה לעיתים חשוב להפסיק את הטיפול אצל הנצלן, החיים לא שחור לבן כפי שאתה מצייר.
_________________ |
|
במילים אחרות אתה אומר שעדיף להתאבד מאשר טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי.
האם הן בכוונה טרחו והתאמצו להתאבד דווקא מבניין ישיבת אש התורה בגבעל שאול כיוון שבן המשפחה שתקף אותה/אותן עובד/מלמד שם?
|
|
למה לדחוף לי דברים שלא אמרתי, וכאחד שראיתי טיפולים כושלים כולל של המובחרים במקצוע הנפש אז אם להזדקק לבעלי תעודות שכאלו, לעיתים עדיף אכן להפסיק טיפול כי הנזק במצבים כאלו גדול בהרבה על התועלת, זה שיש מי שמתאבד זה דבר שקורה גם למטופלים, הבדיקה צריכה להיות עניינית בלי משוא פנים ובלי התרשמות מתוארים מפוצצים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-21/1/2020 22:08 |
|
| |
לה''ו. הסוד בדתלשים-חרדלשי''ם, הוא לאהוב אותם, בדיוק כמו שאנחנו מבקשים מה' שיאהב אותנו על אף שחוטאים אנחנו. נ.ב. הכותב הנו אבא ל3!!! לשעברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2020 22:05 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | זוועה! המשפחה שלה דפקה אותה פעמיים. גם עברה תקיפה אכזרית בתוך המשפחה וגם המשפחה באכזריות מנעה ממנה טיפול. אולי יש כאלו שאין להם לב ואינם נחרדים מכך. אני לא "זכיתי" לכך. |
|
מנעה טיפול, ממש לא, היא טופלה ובהמשך הפסיקו זאת, בדקת מה הסיבה לכך, אתה יודע כמה מטפלים (כולל בעלי דיפלומות) כושלים ולוקחים כסף, כמה מטפלים יוצרים תלות המטופל בהם מה שמבטיח הכנסה בטוחה, מצב כזה לעיתים חשוב להפסיק את הטיפול אצל הנצלן, החיים לא שחור לבן כפי שאתה מצייר.
_________________ |
|
במילים אחרות אתה אומר שעדיף להתאבד מאשר טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. האם הן בכוונה טרחו והתאמצו להתאבד דווקא מבניין ישיבת אש התורה בגבעל שאול כיוון שבן המשפחה שתקף אותה/אותן עובד/מלמד שם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2020 21:29 |
|
| |
|
מנעה טיפול, ממש לא, היא טופלה ובהמשך הפסיקו זאת, בדקת מה הסיבה לכך, אתה יודע כמה מטפלים (כולל בעלי דיפלומות) כושלים ולוקחים כסף, כמה מטפלים יוצרים תלות המטופל בהם מה שמבטיח הכנסה בטוחה, מצב כזה לעיתים חשוב להפסיק את הטיפול אצל הנצלן, החיים לא שחור לבן כפי שאתה מצייר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-21/1/2020 21:05 |
|
| |
זוועה! המשפחה שלה דפקה אותה פעמיים. גם עברה תקיפה אכזרית בתוך המשפחה וגם המשפחה באכזריות מנעה ממנה טיפול. אולי יש כאלו שאין להם לב ואינם נחרדים מכך. אני לא "זכיתי" לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2020 20:56 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | פורסם שאחת מהן עברה תקיפה מינית בתוך המשפחה. החלה טיפול במרכז תמיכה מטעם המדינה. ובלחץ המשפחה הטיפול הפסיק. |
|
חדשות 12צילום: ללא במשטרה חששו: גם חברותיהן של בנות הדודות עלולות לפגוע בעצמן חני סוליש ושטרנה שרה קלפמן, שתי בנות הדודות ששמו קץ לחייהן, היו חברות בקבוצת וואטסאפ, בה כנראה פיזרו רמזים על כוונתן להתאבד. חברה אחת כתבה שהיא מבינה את שעשו, והחברות אף כתבו שאין ברירה מלבד מהלך כזה. משטרת ירושלים עודכנה, ואיתרה את הבנות - כדי לוודא שלא יעשו מעשה דומה משה נוסבאום | מיכל פעילן | המהדורה המרכזית | פורסם 20:30 21.01.20 תגובות 2,337 במשטרה חוששים שחברות של חני סוליש ושטרנה שרה קלפמן, שתי בנות הדודות ששמו קץ לחייהןשלשום (ראשון) עלולות לנסות לפגוע בעצמן, כך נחשף הערב במהדורה המרכזית. השתיים היו חברות בקבוצת וואטסאפ עם כמה צעירות נוספות, גם הן במקור מחסידות חב"ד, בה שיתפו זו את זו בקשיים שעוברים עליהן, כמו גם בהתלבטויות ובשאלות על ההתרחקות מהדת. לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות ככל הנראה, בקבוצה היו גם רמזים על ההחלטה של הצעירות לשים קץ לחייהן. לאחר שהתברר לחברות הקבוצה מה אירע, כתבה אחת מהן לחברותיה: "אני יכולה להבין את מה שהן עשו", ובהמשך כתבו הצעירות על כך "שאין ברירה אלא למוות תשומי" – כלומר, תשומת לב. כתבות נוספות שוטר פלסטיני חשוד בהברחת ניידים לאסירים Recomme nded by גורם בתוך הקהילה קיבל מידע על קבוצת הוואטסאפ, ופנה למשטרת ירושלים. החוקרים הצליחו לאתר את שלוש הבנות הנוספות, ובאמצע הלילה יצאו צוותים לבתיהן. הם נפגשו איתן ועם בני משפחתן, במשטרה לוודא שלא יפגעו בעצמן. מוקדם יותר היום נחשף כי אחת הצעירות חוותה בעבר פגיעה מינית מצדו של קרוב משפחתה. הוא נעצר, הורשע ונשלח לעבודות שירות ומאסר על תנאי. הצעירה, שחוותה תא הפגיעה בהיותה קטינה, טופלה לאחר כמה שנים - אולם בלחץ בני משפחתה הפסיקה את הטיפול, חרף חוות דעתם של הגורמים המטפלים נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2020 18:50 |
|
| |
לבחירתכם
| חריף_ומקשה כתב: |  | פורסם שאחת מהן עברה תקיפה מינית בתוך המשפחה. החלה טיפול במרכז תמיכה מטעם המדינה. ובלחץ המשפחה הטיפול הפסיק. מחריד. לבכות. |
|
איזה קטע במשפט הזה מחריד אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2020 10:23 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | | פורסם שאחת מהן עברה תקיפה מינית בתוך המשפחה. החלה טיפול במרכז תמיכה מטעם המדינה. ובלחץ המשפחה הטיפול הפסיק. |
|
מחריד. לבכות.
|
|
|
|
|