בית פורומים בחדרי חרדים

אין לאן לברוח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/1/2020 12:15 לינק ישיר 
אין לאן לברוח

אין לאן לברוח
אם עד היום חשבנו בתמימותנו לברוח לארה"ב מפני רדיפת הדת ע"י שלטונות הציונים. הנה גם שם לא הונח לנו.
בחוברת זו https://drive.google.com/open?id=1jcHW7UAMN7lCd-jRHzQyP2UZpy6Z4MEa מקוננים ומתריעים על התערבות השלטון האמריקאי בחינוך של חסידות סאטמר ובנותיה.
הגיע הזמן להתעשת. אם גם תנועת "זהות" איננה רצה לכנסת כיום הזה. מותר לנו לדרוש מנציגינו בכנסת שיאמצו את שיטת השוברים בחינוך וידרשו אותה בהסכם הקואליציוני הבא.
מילא שלא פעלו מאומה בענין מצוקת הדיור, ולא פתרו מהשורש את הקונפליקט עם צה"ל (צבא מקצועי – התנדבותי) . לכל הפחות, אולי, יבטיחו את עצמאותו של החינוך החרדי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2020 15:05 לינק ישיר 

רק צריך להדגיש שמדובר בתיכון. חינוך יסודי הם חייבים ואף שולחים. ובחינוך היסודי הם לומדים שפות (אנגלית וגרמנית והניב שלהם היחודי) ומתימטיקה ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2020 23:51 לינק ישיר 

דווקא גם אני הבנתי כמו חריף_ומקשה, ואני לא מחזיק מעצמי חסר הבנה. . נמנו חמישה יסודות לפטור כת ההאמיש מחינוך חובה. הראשון והאחרון וודאי אינם שייכים בחרדים. השאר מי יותר ומי פחות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2020 19:55 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

הסיבה ש'כת האמיש' ניצלו מ"גזירת החינוך"
בגלל שהם הוכיחו לבית המשפט שהם מצליחים להתקיים לבד בזכות עצמם.
הם לא לוקחים שום תקציבים או תלושי מזון מהשלטון. והם מפרנסים ומקיימים את עצמם בכבוד באמצעות עבודת כפיים בעיקר בחקלאות.
אבל אצל החרדים מספיק קיצוץ בתקציבי הישיבות וכבר הכותרות זועקות "עולם התורה בסכנה"..

כנראה שגם פסיקה משפטית בסיסית אינך יודע לקרוא,הנימוקים שם קצת אחרים מהצגתך את הדברים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2020 16:08 לינק ישיר 

הסיבה ש'כת האמיש' ניצלו מ"גזירת החינוך"
בגלל שהם הוכיחו לבית המשפט שהם מצליחים להתקיים לבד בזכות עצמם.
הם לא לוקחים שום תקציבים או תלושי מזון מהשלטון. והם מפרנסים ומקיימים את עצמם בכבוד באמצעות עבודת כפיים בעיקר בחקלאות.
אבל אצל החרדים מספיק קיצוץ בתקציבי הישיבות וכבר הכותרות זועקות "עולם התורה בסכנה"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2020 15:37 לינק ישיר 
מצדרביעי

יש כתבה יפה של יצחק הורוויץ במגזין המקום 2 , שמנתח גם את ההבדלים בין שיטות ההתנגדות ל"גזירות" בישראל מול ארה"ב.
בתמצות, הוא מדבר על זה ששם עוסקים פחות בשריפת פחים ומשיכת זנבות, ויותר משתמשים בכלים "דמוקרטיים" כמו עצומות, התחברות לקבוצות המדברות על חירות ההורים להחליט איך לחנך וכדומה...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 27/01/2020 15:36:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2020 15:15 לינק ישיר 

מצאתי דבר חביב בחוברת הזו
התמודדות 'כת האמיש' עם גזירת החינוך
לא לוקח אחריות עד כמה התיאור חופף לאמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2020 12:34 לינק ישיר 

יש מצב שיום אחד תחדל מהשטויות האלו, ותצביע לנו על מדינה אחת נורמלית שיש שם שיטת שוברים בלי פיקוח מלא + חובת ליב"ה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אין לאן לברוח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext