שלום לך בבא זוטא!
רציתי להפנות את תשומת ליבך בעניין הפורומים שהעלת ופתחת לאחרונה על הינוקא:
אני מבין ששלחו לך בתיבה הפרטית מידע מסויים על הינוקא כפי שכתבת, אך מה אם המידע נשלח אליך בערמה מגורם אינטרסנט שהציג לך את הדברים בצורה מוניפולטיבית בתקווה שאולי תעשה בשבילו את העבודה השחורה שהוא מאוד לא רוצה לעשות..
אין לי קצה חוט למי יש אינטרס להכפיש את שמו של הינוקא, אבל עצם העובדה שבן אדם הפך כל פינה למצוא ולהמציא מידע על אדם אחר מעידה כאלף עדים על חוסר ניקיון כפיים.
במקרים מסוימים אנו הולכים רחוק, ולפעמים רחוק מדי.
לפעמים תוך כדי ריצה אנו נוטים לא לעצור ולחשוב, אך במשך הזמן כשאנחנו מביטים לאחור לא פעם היינו רוצים להחזיר אחורה את הגלגל..
כשמסתכלים על דברים בחשיבה בוגרת ומפוקחת אנו חייבים להיות אמיתיים, לעצור לרגע, ולחשוב טוב וכמה פעמים אם אנחנו פועלים נכון. ראשית כל כלפי בורא עולם, שנית כלפי המצפון שלנו, ולא פחות חשוב כלפי הצד השני שלא אחת קרה שלא ראינו או שמענו את עמדתו לפני שחרצנו את דינו..
לצערנו אין אדם חף מטעויות, ולאורך ההיסטוריה שלנו לא חסרים מקרים בהם דאגנו להשמיץ ולחרף דווקא את ענקי הדורות שהיו לנו (במרחק הזמן, ולאחר שהתפזר העשן זה נראה לנו תמוהה איך זה קרה ואיך טעינו בזה בעקביות, אך זה פשוט לכל מבין שכלפי חוץ הצדיקים היו נראים האנשים הפשוטים ביותר וכל מטרת היצר היא שנהיה פזיזים ולא נעצור לחשוב ולבדוק. אזכיר שבזמנו היו כאלו שניסו להשחיר את שם הבעל שם טוב - בכינוי ש"צ, וכן את רבי יהונתן אייבשיץ ועוד צדיקים רבים, ומה חשבו לעצמם אלו שקראו לו כך? מן הסתם חשבו שהם מצילים את העולם..)
לגופו של עניין:
ראשית כל אני אדם שלא ממהר לכתוב, לדבר, או להגיב על שום דבר עד שאני בודק בעצמי את העניין טוב טוב, לעומק, וכל דבר לגופו ואכן הדברים צריכים בדיקה, אך תמיד זה צריך להיות באופן הוגן וניטרלי.
וכאן אוכל לומר שאכן בדקתי את הדברים לעומק במשך תקופה ארוכה ורק מכלי ראשון.
אתחיל עם זה שהלכתי בעצמי לאחד משיעוריו של הינוקא לאחר ששוחחתי עם כמה רבנים גדולים שהגיעו בעצמם לשיעוריו ועם עוד כמה רבנים חשובים שמכירים אותו (פעולה פשוטה שכל אחד יכול לעשות) ושאלתי אותם איך התרשמו ממנו, והתשובות שקיבלתי היו חד משמעיות, הם הגיעו מעצמם לתהות על קנקנו אחרי שראו או שמעו שיעורים שלו והתפעלו מאוד, וכולם אמרו לי שלא ראו עדיין תלמיד חכם עצום כזה.
לגבי הטענות שמנסים להסתיר את משפחתו, נוכחתי לדעת שגם בזה אין ממש, כל מי שמכירו ענה לי בגילוי לב ולפרטים על כל שאלה ששאלתי על משפחתו או עברו וכו', בנוסף ראיתי שבספריו או בחוברות וכו' מזכירים בעקביות את שם אימו - "שלמה יהודה בן דליה", וכן מוזכר להתפלל לע"נ אביו "גואל בן נעמי", כך שלא הרגשתי שמסתירים דבר, ולא הייתה שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה מספקת.
הטענה שכביכול לא גדל כילד דתי גם היא המשך ישיר וחלק משרשרת הדברים שאילו היו נבדקים היו מתבהרים בקלות, אך כנראה שלמישהו היה פחד גדול לבדוק ולגלות את האמת.. כל מכיריו מילדותו מספרים שתמיד גדל בדרך התורה, וישנן תמונות שלו עוד משנות ילדותו הראשונות עם כיפה לראשו ופיאות ארוכות.
כמו כן דיברתי עם אנשים שהיו גרים בשכנות איתו מצעירותו והם אכן אישרו שהיה מוסר שיעורים מגיל צעיר יחסית, והם קראו לו הינוקא עוד מאז.
לדעתי מטבע הדברים ייתכן שבכל תופעה כזאת ישנם דברים שוליים שיצאו מפרופורציה, אך בשורה התחתונה כל מי שהגיע התרשם והבין שמדובר בתלמיד חכם פלאי עם פשטות ואהבת ישראל אמיתית.
בנוסף רואים שהמידע נגדו הוצג באופן מגמתי ומטעה, כגון גימטריות שהובאו עליו מאתר חסר זהות (ששם מעלים גם גימטריה שדונלד טראמפ הוא המשיח למשל ועוד..), ולא רק שלא צויין שזה הובא מאותו אתר, אלה זה הוצג כאילו זה הגיע ממקור שקשור אליו.
וכן להעלות ציטוטים מויקיפדיה או המכלול באופן שלפעמים אתה משתמש בהם כאמינים ולפעמים כנוכלים, ובנוסף להשמיט את העובדה שבאגרון רואים שקוראים לסביו שלמה ויהודה, וכך זה חוזר על עצמו בעקביות..
כמו כן אם יהודי אומר שהוא נולד בליל ט"ו באייר לאחר השקיעה, מדוע שלא נאמין לו..
לסיכום, התוכנית לבנות את מגדל הקלפים היא כך: קודם כל להמציא ולקבוע שמסתירים משהו, אחר כך להמציא מה מסתירים, אחר כך להמציא למה מסתירים, ואז לקבוע מה באמת "התאוריה הנכונה"..
בשורה התחתונה הייתי רוצה להזכיר לכולם שבניגוד לכותבים שיושבים מאחרי ניק וירטואלי, מושאי הפורומים הם אנשים אמיתיים שיש להם אשה, ילדים קטנים, ומשפחה שבשבילם הם כל עולמם, לא צריך להרחיב כמה אכזר העולם ובפרט עולמם של ילדים, ולא צריך דמיון גדול להבין כמה הרס, רע וחורבן יכולה לגרום הוצאת שם רע (לא לחינם אמרו חכמים שלשון הרע שקולה כנגד ג' עברות הכי חמורות).
בתקווה שהדברים יהיו לתועלת.