בית פורומים בחדרי חרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2020 18:21 לינק ישיר 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2020 20:12 לינק ישיר 

מתמידים כתב:
ובאם תרצה לקבל תשובות באמת, אתה מוזמן ללכת ולחקור באמת כמו שכל תחקירן מתחיל שקצת מכבד את עצמו עושה..

...

כל מילה נוספת מיותרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 09:24 לינק ישיר 

אף שאינני חסידה של בבא שמתיז אפיקורסיות פה ושם, אבל בהרבה מקרים הוא צודק מאד מאד! חלק ענק מהציבור החרדי היום הוא ילדותי להחריד והולך שולל אחרי כל מתחזה שמוכר לו חזיונות בגרוש. אם ניקח לדוגמא את הכללים לקדושת המחשבה נראה בהם את מצבו של חלק מאיתנו (לצער כולם) הרי מה יש בכללים הללו חוץ ממשהו ילדותי לגמרי שכל מתחזה מתחיל יכול לכתוב, כל הסיפורים של שמים ואש וואאוו כמה שהם בוגרים!!! במקרה הזה בבא אתה עושה עבודה טובה ונכונה, אנא המשך במה שאתה עושה, אבל גם תפסיק להיות אפיקורס איפה שאתה כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2020 23:12 לינק ישיר 

משגיחשליטא כתב:
הרבה מלל ולא ענית לבבא. אני שומע פה התחמקות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 10:46 לינק ישיר 

שוב ראיתי שהקדימני קלעפער באשכול השני. ודפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 10:41 לינק ישיר 

הרבה מלל ולא ענית לבבא. אני שומע פה התחמקות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 00:25 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:

שלום לך הניק החדש "מתמידים",

ראשית, שמחתי (סוף סוף) לקבל תגובה מפורטת (לאחר מבול האיומים וההשמצות שקיבלתי בתיבה האישית...) מאדם הטוען כי : במשך תקופה ארוכה בדק את הדברים לעומק מכלי ראשון.

בפתח הדברים אציין כי היה מצופה ממי שטוען כי "בדק את הדברים לעומק מכלי ראשון" להתייחס באופן ממוקד לטענות העובדתיות שהבאתי ולהפריך אותן אחת לאחת. אלא שבמקום זאת קיבלנו המון מלל "מעורפל" (בלשון המעטה), שאין בו להפריך במאומה את העובדות שהבאתי כאן.

עם יד על הלב! האם אתה מצפה שרבבות הצופים האינטליגנטיים הצופים באשכול זה "יתרשמו" מסיסמאות בנוסח: "דיברתי עם מכרים ושכנים והם נתנו לי תשובה מפורטת לכל שאלה ששאלתי"  וזאת מבלי לכתוב ולו מילה אחת אודות מקומות לימודיו בתקופת ילדותו (בהנחה שהוא לא התחבא במערה נסתרת בהרי הגליל)?

אז אם "קיבלת תשובות מפורטות מכלי ראשון" מדוע הנך מסתיר אותן?

למותר לציין כי אילו היית מביא ראיה חותכת אחת כי פרסמתי ח"ו דבר שקר, אני הראשון שהייתי מתנצל מעומק ליבי ואף מבקש סליחה!

לא זו אף זו, הטענה כי כביכול "מישהו שהעביר לי מידע אנונימי בתיבה הפרטית (איפה כתבתי את זה?) 'משתמש' בי ע"מ שאעשה עבורו את העבודה השחורה" הינה הזויה ובזויה ואינה מוסיפה לך כבוד.

מן המפורסמות כי במשך השנים פרסמתי כאן עשרות סקופים ותחקירים בלעדיים. האם יעלה על הדעת שהמקורות שלי מסתמכים על "מידע אנונימי"? האם נראה לך שהייתי מעז להסתכן בעשרות תביעות דיבה! רק על סמך "מידע אנונימי" שאינו מגובה באסמכתאות?

במאמר מוסגר אציין כי יש בידי עוד חומרים "מעניינים" על הינוקא ש"צ ומשפחתו שאיני מפרסמם מכמה סיבות, ואני שומר אותם אך ורק על כל צרה שלא תבוא למקרה שבו "התפתחויות" מסוימות יאלצו אותי לחשוף אותם... וד"ל.

למרבה הצער הנך מנסה להסיט את הדיון באופן מלאכותי אודות שיעוריו של הינוקא וגדלותו התורנית הפלאית (נושא ששוה דיון בפני עצמו) וזאת בעוד הנך יודע היטב כי הנושא היחיד שעומד כאן על הפרק הוא: מדוע הינוקא מסתיר מהציבור מידע רלוונטי אודות משפחתו ותקופת ילדותו, כאשר בד בבד אנשי שלומו  מספרים סיפורים מבהילים על תקופת ילדותו כדוגמת "העדות" שהבאתי על כל שסיים את כל הש"ס בעיון בגיל 11, וכן "הדף הקדוש" בכת"י שפרסמתי כאן ונטען כי כתב אותו בגיל 8?

בשולי הדברים אציין כי העובדה (שנוספה ב"המכלול" רק לאחר שחשפתי את שמו האמיתי...) ששמות זקיניו של הינוקא ש"צ היו שלמה ויהודה (ולכן קראו לו בשם שי שהוא ר"ת על שמם), אין בה בכי הוא זה "לתרץ" את העובדה שהינוקא ש"צ פרסם את עצמו ברבים בשם הפיקטיבי: שלמה יהודה (כשהשם "יהודה" פורסם כשם המשפחה שלו)...

אשר על כן ולאור העובדה שהצהרת כי קיבלת תשובות מפורטות מכלי ראשון מן הראוי כי תענה כאן על השאלות הבאות:

1.        באיזה מוסדות חינוך למד הינוקא ש"צ בילדותו ונערותו? נא ציין שמות.

2.        מדוע הינוא ש"צ הסתיר מהציבור את שם משפחתו האמיתי (צובארי)?

3.        האם הינוקא ש"צ רשום בת.ז. בשם: שי (לפחות עד שנת 2006)?

4.        האם  בויקפדיה "המכלול" פורסם באופן שקרי (בעקבות הפרסום שלי זה נמחק...) כי נולד להוריו "גואל ודליה יהודה" (קרי: שם משפתו: יהודה)?

5.        מדוע שעה קלה לאחר שחשפתי כאן את שמו "נעלם" דף הפייסבוק של אמו הגב' דליה צובארי?

6.        מדוע הנך מסתיר את "התמונות" מתקופת ילדותו שבהן הוא נראה (לטענתך) "עם כיפה ופאות ארוכות"?

7.        מדוע שעה קלה לאחר שחשפתי כאן את שמו, "נעלם" מהרשת אתר "תפילה לשלמה" שהכיל את מאות השיעורים והתפילות האישיות שהוא חיבר לפני כעשר שנים?

8.        האם באתר "תפילה לשלמה" היה שיעור משנת תשע"ב שבו הינוקא מתרברב בפני חסידיו (שמעתי במו אוזני!) כי "ראה  הבעש"ט בחלום"  וכמו כן "הנועם אלימלך ובעל התניא ועוד הרבה צדיקים הגיעו אליו בחלום"?

לתשובתך (מכלי ראשון) אודה.

קודם כל לשאול שאלות ולרצות לדעת וללמוד זה תמיד טוב, אך לא נראה לך שזה מאוחר מידי אחרי 4 פורומים אובססיביים שהעלת תוך שלשה ימים שכולם רצופים הוצאת שם רע, כינויי גנאי, שקרים ומניפולציות? 

האם "תחקירן מנוסה ואובייקטיבי" מנסה לסרטט קוים אפלים לדמות שהוא מעולם לא ראה או הכיר? 

האם מותר להוציא לעז על תלמידי חכמים רבים הפוקדים את שיעוריו כבר למעלה מעשור? 

היית צריך לחפש תשובות בשיעורים הפתוחים לכלל הציבור, היית צריך ללכת ולשאול לפני שאתה קובע שמסתירים משהו. 

אשמח לראות אם תוכל לענות בכנות על כמה שאלות

1 אם עשית 'תחקיר' כפי שאתה מציין מדוע אתה מטייח עובדות כמו תאריך לידתו? 

2 מדוע הצמדת תמונת מאתר תפלה לשלמה לגמטריאות משיחיות מאתר אחר?

3 באיזה אומץ לקחת מודעת אבל של יתום ואלמנה ולהתעמר עם מידע זה? האם אין כאן חצית כל קו אנושי ומוסרי?

4  מדוע טפלת שקרים לחבר שבבי מידע שמצאת ב'תחקיר' בלי להתייחס למידע רב מהרשת המוכיח היפך טענותיך?

למסקנא ברור לך שבבמה של רכילות זו אינך יכול לקבל תשובות כי מכל תשובה תבנה 1000 שאלות חדשות..  וכבר ענית לעצמך שב'סוד נוכלים מי יעמוד'  ואולי מה שהעלימו לטענתך מידע כלשהוא זה מפני הרשעים וליצני הדור.. שינברו כעלוקות ונחשי צפע.. ולראיה תראה כמה 'פשעים' מצאת בשם שי.. או בכללים לשמירת מחשבה בקדושה.. והרי לך שהשיעורים והמידע הרב שכן ניתן לצפות בהם יוכיחו לנו שליצנות אחת דוחה מאה תוכחות ועובדות.. ואני מציע לך בזמן שנותר לך לעיין בגמרא שבת קכז: קיימת את המעשה  בהידור רב בהיפוך..
ובאם תרצה לקבל תשובות באמת, אתה מוזמן ללכת ולחקור באמת כמו שכל תחקירן מתחיל שקצת מכבד את עצמו עושה..

ולסיום הרי כל מה שהתאמצת להוכיח שלכאורה מסתירים שמו ועברו עקב היותו חילוני לשעבר, אם היית רואה הוכחות חד משמעיות שהוא גדל כילד דתי בקדושה אתה מתחייב להתנצל ולתקן את העוולות והחטאת הרבים הנורא שגרמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2020 19:35 לינק ישיר 

ראשית, שמחתי (סוף סוף) לקבל תגובה מפורטת (לאחר מבול האיומים וההשמצות שקיבלתי בתיבה האישית...) מאדם הטוען כי : במשך תקופה ארוכה בדק את הדברים לעומק מכלי ראשון.

בפתח הדברים אציין כי היה מצופה ממי שטוען כי "בדק את הדברים לעומק מכלי ראשון" להתייחס באופן ממוקד לטענות העובדתיות שהבאתי ולהפריך אותן אחת לאחת. אלא שבמקום זאת קיבלנו המון מלל "מעורפל" (בלשון המעטה), שאין בו להפריך במאומה את העובדות שהבאתי כאן.

עם יד על הלב! האם אתה מצפה שרבבות הצופים האינטליגנטיים הצופים באשכול זה "יתרשמו" מסיסמאות בנוסח: "דיברתי עם מכרים ושכנים והם נתנו לי תשובה מפורטת לכל שאלה ששאלתי"  וזאת מבלי לכתוב ולו מילה אחת אודות מקומות לימודיו בתקופת ילדותו (בהנחה שהוא לא התחבא במערה נסתרת בהרי הגליל)?

למותר לציין כי אילו היית מביא ראיה חותכת אחת כי פרסמתי ח"ו דבר שקר, אני הראשון שהייתי מתנצל מעומק ליבי ואף מבקש סליחה!

לא זו אף זו, הטענה כי כביכול "מישהו שהעביר לי מידע אנונימי בתיבה הפרטית (איפה כתבתי את זה?) 'משתמש' בי ע"מ שאעשה עבורו את העבודה השחורה" הינה הזויה ובזויה ואינה מוסיפה לך כבוד.

מן המפורסמות כי במשך השנים פרסמתי כאן עשרות סקופים ותחקירים בלעדיים. האם יעלה על הדעת שהמקורות שלי מסתמכים על "מידע אנונימי"? האם נראה לך שהייתי מעז להסתכן בעשרות תביעות דיבה! רק על סמך "מידע אנונימי" שאינו מגובה באסמכתאות?

במאמר מוסגר אציין כי יש בידי עוד חומרים "מעניינים" על הינוקא ש"צ ומשפחתו שאיני מפרסמם מכמה סיבות, ואני שומר אותם אך ורק על כל צרה שלא תבוא למקרה שבו "התפתחויות" מסוימות יאלצו אותי לחשוף אותם... וד"ל.

למרבה הצער הנך מנסה להסיט את הדיון באופן מלאכותי אודות שיעוריו של הינוקא וגדלותו התורנית הפלאית (נושא ששוה דיון בפני עצמו) וזאת בעוד הנך יודע היטב כי הנושא היחיד שעומד כאן על הפרק הוא: מדוע הינוקא מסתיר מהציבור מידע רלוונטי אודות משפחתו ותקופת ילדותו, כאשר בד בבד אנשי שלומו  מספרים סיפורים מבהילים על תקופת ילדותו כדוגמת "העדות" שהבאתי על כל שסיים את כל הש"ס בעיון בגיל 11, וכן "הדף הקדוש" בכת"י שפרסמתי כאן ונטען כי כתב אותו בגיל 8?

בשולי הדברים אציין כי העובדה (שנוספה ב"המכלול" רק לאחר שחשפתי את שמו האמיתי...) ששמות זקיניו של הינוקא ש"צ היו שלמה ויהודה (ולכן קראו לו בשם שי שהוא ר"ת על שמם), אין בה בכי הוא זה "לתרץ" את העובדה שהינוקא ש"צ פרסם את עצמו ברבים בשם הפיקטיבי: שלמה יהודה (כשהשם "יהודה" פורסם כשם המשפחה שלו)...

אשר על כן ולאור העובדה שהצהרת כי קיבלת תשובות מפורטות מכלי ראשון מן הראוי כי תענה כאן על השאלות הבאות:

4.        האם  בויקפדיה "המכלול" פורסם באופן שקרי (בעקבות הפרסום שלי זה נמחק...) כי נולד להוריו "גואל ודליה יהודה" (קרי: שם משפתו: יהודה)?

5.        מדוע שעה קלה לאחר שחשפתי כאן את שמו "נעלם" דף הפייסבוק של אמו הגב' דליה צובארי?

6.        מדוע הנך מסתיר את "התמונות" מתקופת ילדותו שבהן הוא נראה (לטענתך) "עם כיפה ופאות ארוכות"?

7.        מדוע שעה קלה לאחר שחשפתי כאן את שמו, "נעלם" מהרשת אתר "תפילה לשלמה" שהכיל את מאות השיעורים והתפילות האישיות שהוא חיבר לפני כעשר שנים?

8.        האם באתר "תפילה לשלמה" היה שיעור משנת תשע"ב שבו הינוקא מתרברב בפני חסידיו (שמעתי במו אוזני!) כי "ראה  הבעש"ט בחלום"  וכמו כן "הנועם אלימלך ובעל התניא ועוד הרבה צדיקים הגיעו אליו בחלום"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2020 19:32 לינק ישיר 

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 06/02/2020 19:33:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2020 18:08 לינק ישיר 

בל"נ בהמשך אכתוב כאן תגובה.

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 06/02/2020 18:11:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2020 03:38 לינק ישיר 

שלום לך בבא זוטא!

רציתי להפנות את תשומת ליבך בעניין הפורומים שהעלת ופתחת לאחרונה על הינוקא:

אני מבין ששלחו לך בתיבה הפרטית מידע מסויים על הינוקא כפי שכתבת, אך מה אם המידע נשלח אליך בערמה מגורם אינטרסנט שהציג לך את הדברים בצורה מוניפולטיבית בתקווה שאולי תעשה בשבילו את העבודה השחורה שהוא מאוד לא רוצה לעשות..

אין לי קצה חוט למי יש אינטרס להכפיש את שמו של הינוקא, אבל עצם העובדה שבן אדם הפך כל פינה למצוא ולהמציא מידע על אדם אחר מעידה כאלף עדים על חוסר ניקיון כפיים.

במקרים מסוימים אנו הולכים רחוק, ולפעמים רחוק מדי.
לפעמים תוך כדי ריצה אנו נוטים לא לעצור ולחשוב, אך במשך הזמן כשאנחנו מביטים לאחור לא פעם היינו רוצים להחזיר אחורה את הגלגל..

כשמסתכלים על דברים בחשיבה בוגרת ומפוקחת אנו חייבים להיות אמיתיים, לעצור לרגע, ולחשוב טוב וכמה פעמים אם אנחנו פועלים נכון. ראשית כל כלפי בורא עולם, שנית כלפי המצפון שלנו, ולא פחות חשוב כלפי הצד השני שלא אחת קרה שלא ראינו או שמענו את עמדתו לפני שחרצנו את דינו..

לצערנו אין אדם חף מטעויות, ולאורך ההיסטוריה שלנו לא חסרים מקרים בהם דאגנו להשמיץ ולחרף דווקא את ענקי הדורות שהיו לנו (במרחק הזמן, ולאחר שהתפזר העשן זה נראה לנו תמוהה איך זה קרה ואיך טעינו בזה בעקביות, אך זה פשוט לכל מבין שכלפי חוץ הצדיקים היו נראים האנשים הפשוטים ביותר וכל מטרת היצר היא שנהיה פזיזים ולא נעצור לחשוב ולבדוק. אזכיר שבזמנו היו כאלו שניסו להשחיר את שם הבעל שם טוב - בכינוי ש"צ, וכן את רבי יהונתן אייבשיץ ועוד צדיקים רבים, ומה חשבו לעצמם אלו שקראו לו כך? מן הסתם חשבו שהם מצילים את העולם..)

לגופו של עניין:
ראשית כל אני אדם שלא ממהר לכתוב, לדבר, או להגיב על שום דבר עד שאני בודק בעצמי את העניין טוב טוב, לעומק, וכל דבר לגופו ואכן הדברים צריכים בדיקה, אך תמיד זה צריך להיות באופן הוגן וניטרלי.

וכאן אוכל לומר שאכן בדקתי את הדברים לעומק במשך תקופה ארוכה ורק מכלי ראשון.
אתחיל עם זה שהלכתי בעצמי לאחד משיעוריו של הינוקא לאחר ששוחחתי עם כמה רבנים גדולים שהגיעו בעצמם לשיעוריו ועם עוד כמה רבנים חשובים שמכירים אותו (פעולה פשוטה שכל אחד יכול לעשות) ושאלתי אותם איך התרשמו ממנו, והתשובות שקיבלתי היו חד משמעיות, הם הגיעו מעצמם לתהות על קנקנו אחרי שראו או שמעו שיעורים שלו והתפעלו מאוד, וכולם אמרו לי שלא ראו עדיין תלמיד חכם עצום כזה.

לגבי הטענות שמנסים להסתיר את משפחתו, נוכחתי לדעת שגם בזה אין ממש, כל מי שמכירו ענה לי בגילוי לב ולפרטים על כל שאלה ששאלתי על משפחתו או עברו וכו', בנוסף ראיתי שבספריו או בחוברות וכו' מזכירים בעקביות את שם אימו - "שלמה יהודה בן דליה", וכן מוזכר להתפלל לע"נ אביו "גואל בן נעמי", כך שלא הרגשתי שמסתירים דבר, ולא הייתה שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה מספקת.

הטענה שכביכול לא גדל כילד דתי גם היא המשך ישיר וחלק משרשרת הדברים שאילו היו נבדקים היו מתבהרים בקלות, אך כנראה שלמישהו היה פחד גדול לבדוק ולגלות את האמת..  כל מכיריו מילדותו מספרים שתמיד גדל בדרך התורה, וישנן תמונות שלו עוד משנות ילדותו הראשונות עם כיפה לראשו ופיאות ארוכות.

כמו כן דיברתי עם אנשים שהיו גרים בשכנות איתו מצעירותו והם אכן אישרו שהיה מוסר שיעורים מגיל צעיר יחסית, והם קראו לו הינוקא עוד מאז.

לדעתי מטבע הדברים ייתכן שבכל תופעה כזאת ישנם דברים שוליים שיצאו מפרופורציה, אך בשורה התחתונה כל מי שהגיע התרשם והבין שמדובר בתלמיד חכם פלאי עם פשטות ואהבת ישראל אמיתית. 

בנוסף רואים שהמידע נגדו הוצג באופן מגמתי ומטעה, כגון גימטריות שהובאו עליו מאתר חסר זהות (ששם מעלים גם גימטריה שדונלד טראמפ הוא המשיח למשל ועוד..), ולא רק שלא צויין שזה הובא מאותו אתר, אלה זה הוצג כאילו זה הגיע ממקור שקשור אליו.
וכן להעלות ציטוטים מויקיפדיה או המכלול באופן שלפעמים אתה משתמש בהם כאמינים ולפעמים כנוכלים, ובנוסף להשמיט את העובדה שבאגרון רואים שקוראים לסביו שלמה ויהודה, וכך זה חוזר על עצמו בעקביות..

כמו כן אם יהודי אומר שהוא נולד בליל ט"ו באייר לאחר השקיעה, מדוע שלא נאמין לו..

לסיכום, התוכנית לבנות את מגדל הקלפים היא כך: קודם כל להמציא ולקבוע שמסתירים משהו, אחר כך להמציא מה מסתירים, אחר כך להמציא למה מסתירים, ואז לקבוע מה באמת "התאוריה הנכונה"..

בשורה התחתונה הייתי רוצה להזכיר לכולם שבניגוד לכותבים שיושבים מאחרי ניק וירטואלי, מושאי הפורומים הם אנשים אמיתיים שיש להם אשה, ילדים קטנים, ומשפחה שבשבילם הם כל עולמם, לא צריך להרחיב כמה אכזר העולם ובפרט עולמם של ילדים, ולא צריך דמיון גדול להבין כמה הרס, רע וחורבן יכולה לגרום הוצאת שם רע (לא לחינם אמרו חכמים שלשון הרע שקולה כנגד ג' עברות הכי חמורות).

בתקווה שהדברים יהיו לתועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2020 00:27 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
מכיר את המחקרים השונים. מכיר גם גרפולוגים שיודעים מה שהם אומרים, וגם כאלו שהם מאחזי עיניים בלבד (ולכאורה הם הרוב).

אתייחס למשפט האחרון מהקישור שהבאת:

ולסיום, עוד דבר אחד: לו הייתי אני גרפולוג המשוכנע בתקפותה של הגרפולוגיה, הייתי עושה כל מאמץ להוכיח זאת למטילים בה ספק. כל עוד הוכחה זו מתמהמהת, השימוש מרחיק הלכת הנעשה כיום בגרפולוגיה אינו מוצדק בעיני.

אני סבור שזה פשוט טעות.
כי אלו שמבינים בתחום ועושים עבודה טובה, אין להם עניין להוכיח את העובדה הזו. יש להם מספיק עבודה.

הכל סיפורים.
חוקר שיביא מחקר שמתקף את הגרפולוגיה בצורה מדעית רצינית, יזכה לתהילת עולם. איזה חוקר לא רוצה כזה דבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2020 21:46 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
מכיר גם גרפולוגים שיודעים מה שהם אומרים, וגם כאלו שהם מאחזי עיניים בלבד (ולכאורה הם הרוב).

ועל פי מה נבדיל אם הוא "יודע מה שהוא אומר" או מאחז עיניים כמו הרוב? אם לא ע"י מחקרים מדעיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2020 21:00 לינק ישיר 

מכיר את המחקרים השונים. מכיר גם גרפולוגים שיודעים מה שהם אומרים, וגם כאלו שהם מאחזי עיניים בלבד (ולכאורה הם הרוב).

אתייחס למשפט האחרון מהקישור שהבאת:

ולסיום, עוד דבר אחד: לו הייתי אני גרפולוג המשוכנע בתקפותה של הגרפולוגיה, הייתי עושה כל מאמץ להוכיח זאת למטילים בה ספק. כל עוד הוכחה זו מתמהמהת, השימוש מרחיק הלכת הנעשה כיום בגרפולוגיה אינו מוצדק בעיני.

אני סבור שזה פשוט טעות.
כי אלו שמבינים בתחום ועושים עבודה טובה, אין להם עניין להוכיח את העובדה הזו. יש להם מספיק עבודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2020 20:34 לינק ישיר 

אבישי

המחקרים התומכים בקישור שהבאת הם מחקרים שבודקים תוקף ניבוי או תוקף התאמה, אין שם את המחקרים המלאים עם המתודולוגיה שלהם, אבל קשה לפקח במחקרים כאלו שלא יהיו משתנים משפיעים נוספים.

לא מצאתי שם מחקרים תומכים שהם מחקרים השוואתיים, שמשווים בין גרפולוגים לבין כאלו שאינם גרפולוגיים שבדקו כתבי יד, מי מהם אבחן טוב יותר. מחקרים כאלו, אלו שאני קראתי, הראו שאין פער משמעותי או שאין פער כלל.
ראה למשל כאן:
http://www.haayal.co.il/story?id=1421&NewOnly=2&LastView=2006-04-27%2014%3A59%3A31

או בבלוג חשיבה חדה, או בספר מכונת השקר של בר ובן שחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2020 17:40 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:
מסקנה: מייסדי המיזם העסקי "ינוקא" עשו טעות מרה בבחירת היח"צן שעליה הם משלמים כעת ביוקר...ואכמ"ל וסוד גדול יש בדבר!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים >
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext