בית פורומים בחדרי חרדים

האברך שתלש וחתך לחרדית את הפאה לא מתחרט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/2/2020 10:54 לינק ישיר 

כתבה מלפני כשבועיים. אבל רק עכשיו נתקלתי בה.

האברך שתלש את הפאה של האשה החרדית משחזר
א' תושב מודיעין עילית נחקר לפני כעשור בחשד כי תלש לאשה חרדית את פאתה בגלל שרצה למחות כנגד אשה חרדית שהתלבשה בצורה פרובוקטיבית. בשיחה ל'אקטואליק' הוא משחזר שלב אחר שלב על הרגעים הדרמטיים
יהודה וייס
20/01/2020, 19:33

א' תושב מודיעין עילית נחקר לפני כעשור בחשד כי תלש לאשה חרדית את פאתה בגלל שרצה למחות כנגד אשה חרדית שהתלבשה בצורה פרובוקטיבית. המשטרה חקרה את הפרשה, הרבנים התערבו, ובית המשפט חייב את א' לשלם סכום מזערי בעבור הנזק שנגרם לאשה החרדית.

עבור האשה שהגיעה להתגורר בשכונה החרדית הממוקמת בכניסה למודיעין עילית הייתה זה טראומה של ממש, נשים רבות התרגלו באותה שכונה להערות וגערות על סגנון הלבוש המוחצן שלהן, אך כזאת עוד לא הייתה. אברך, מגיע באור יום לעבר אשה חרדית וגוזר את הפאה שלה לעיני כל השכנים והשכנות 'למען יראו ויראו'. השכונה כולה הזדעזעה. רבים הזדהו עם האשה למרות הטענות כי הייתה לבושה בצורה שאינה מספיק הולמת, אך היו שדווקא צידדו בא' הקנאי שהחליט לעשות מעשה שהיה יכול לגמור את חייו.

א' הוא אברך שגדל בבית חסידי, והתחנך על תורת הצניעות, במרוצת השנים הספיק לחבר ספר על הלכות צניעות על פי הנהגת חב"ד, מעולם לא הסכים לדבר על הפרשה. היום (שני) לראשונה הוא מגולל את הפרשה שהסעירה את מודיעין עילית. "זה היה הרבה לפני שסערת הדרת נשים פרצה, ולכן היה לי נס שיצאתי בזול". הוא פותח את השיחה.

בשיחה ל'אקטואליק' הוא מתאר שלב אחר שלב את השתלשלות האירועים:

מדוע גזרת לה את הפאה?

זה לא מדוייק. היא הייתה שכנה שלי, היא התגוררה ליד הבית שלי, בכל פעם שראיתי אותה הזדעזעתי והתחלחלתי, היא לבשה פאה מאוד ארוכה ולבשה בגדים פרובוקטיביים, הדבר הסב לי צער גדול ועלה לי מחשבה לעשות מחאה.

אז מה בדיוק עשית?

"הצטיידתי במספריים וחיכתי לרגע המתאים. יום אחד אני רואה אותה שוב הולכת באופן פרוץ, נורא כעסתי ולא יכולתי להתאפק, ניגשתי לעברה כמו שעושים לילד בחלאקה והחלתי לגזור את הפאה, היא החלה לצרוח וכל השכנים שהיו שם מסביב החלו לצעוק עלי".

ואיך זה נמשך?

"יום אחד הגיעו השוטרים לבית הכנסת וביקשו אותי לחקירה. לא עצרו אותי. בשלב הבא נאלצתי לבלות בבתי הדין במודיעין עילית כאשר רוב רבני העיר לא נתנו לי גיבוי. אחד הרבנים אמר שלא עושים כאלו דברים, ואני השבתי לו "כי היא הולכת בפריצות נוראית". לדבריו, "הרבנים לא התייחסו לטענות והם הסבירו כי לא מעירים לנשים". היו דיינים שצידדו בעמדתי ואמרו כי צריך לשמוע את הטענה שלי. הרבנים שיתפו פעולה עם המשטרה ואף הסגירו אותי לידי המשטרה".

ומה קרה עם אותה אשה?

פיצתי אותה ב-2000 שקל על פי החלטת בית המשפט על נזק שגרמתי לפיאה שלה. יצאתי בזול. אותה אשה עזבה את העיר לאחר שהילדים שלה לא התקבלו בבתי הספר בעיר, ובכך זה מאשש את טענתי.

ובמחשבה לאחור, אתה לא מתחרט?

"לא. אני נורא כעסתי ורציתי לזעזע את העיר באופן שידעו כי נשים לא יכולות להתלבש בצורה שכזאת. אם לא היו לי ילדים אני הייתי מוכן לשבת בכלא על זה."

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 11:39 לינק ישיר 

Safra כתב:

ולפני שיקפוץ עם הארץ כלשהו וידמה את הסוטה הזה לרב אדא בר אהבה (ברכות כ) שקרע "כרבלתא" (סוג בגד חשוב) שלבשה בת ישראל בשוק, יש לציין שהפירוש העיקרי המובא בראשונים הוא שמדובר בבגד כלאים, והלכה היא שאין עצה ואין תבונה וחייב לפשטו בשוק, ומסתבר שהיה ניכר מרחוק שהוא כלאיים.

בב"י (יו"ד סי' שג) כתב, דמכאן מקור דברי הרמב"ם (פ"י מהל' כלאים הכ"ט) דהרואה כלאים של תורה על חבירו אפילו הוא בשוק קורעו מעליו ע"ש. וכ"כ ברדב"ז על הרמב"ם שם.

ובספר יוחסין מאמר שני סדר האמוראים אות האל"ף: "ומעשה דכרבלתא דמתון, פירש רב צמח גאון ז"ל משום שעטנז עשה". וכן איתא בשם רב צמח גאון באוצה"ג על הגמרא סי' קט"ו. ובתשובות הגאונים סימן קא: "וששאלת רב אדא בר אהבה חזא לההיא איתתא דהוה לבישא כרבלתא משום שעטנז הוא דעבד".

כל זאת, עוד לפני שנבוא לדון, האם המציאות בימינו דומה למציאות דאז, ואם הסוטה הזה מתקרב לקצה קצהו של רב אדא בר אהבה.

לציין שהדרישה מביא את הסיפור כאילו זה היה איש שהלך עם בגד שעטנז ולא אשה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 03:43 לינק ישיר 

כל הכועס כאילו עובד ע"ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2020 02:35 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

כתבה מלפני כשבועיים. אבל רק עכשיו נתקלתי בה.

האברך שתלש את הפאה של האשה החרדית משחזר
א' תושב מודיעין עילית נחקר לפני כעשור בחשד כי תלש לאשה חרדית את פאתה בגלל שרצה למחות כנגד אשה חרדית שהתלבשה בצורה פרובוקטיבית. בשיחה ל'אקטואליק' הוא משחזר שלב אחר שלב על הרגעים הדרמטיים
יהודה וייס
20/01/2020, 19:33

א' תושב מודיעין עילית נחקר לפני כעשור בחשד כי תלש לאשה חרדית את פאתה בגלל שרצה למחות כנגד אשה חרדית שהתלבשה בצורה פרובוקטיבית. המשטרה חקרה את הפרשה, הרבנים התערבו, ובית המשפט חייב את א' לשלם סכום מזערי בעבור הנזק שנגרם לאשה החרדית.

עבור האשה שהגיעה להתגורר בשכונה החרדית הממוקמת בכניסה למודיעין עילית הייתה זה טראומה של ממש, נשים רבות התרגלו באותה שכונה להערות וגערות על סגנון הלבוש המוחצן שלהן, אך כזאת עוד לא הייתה. אברך, מגיע באור יום לעבר אשה חרדית וגוזר את הפאה שלה לעיני כל השכנים והשכנות 'למען יראו ויראו'. השכונה כולה הזדעזעה. רבים הזדהו עם האשה למרות הטענות כי הייתה לבושה בצורה שאינה מספיק הולמת, אך היו שדווקא צידדו בא' הקנאי שהחליט לעשות מעשה שהיה יכול לגמור את חייו.

א' הוא אברך שגדל בבית חסידי, והתחנך על תורת הצניעות, במרוצת השנים הספיק לחבר ספר על הלכות צניעות על פי הנהגת חב"ד, מעולם לא הסכים לדבר על הפרשה. היום (שני) לראשונה הוא מגולל את הפרשה שהסעירה את מודיעין עילית. "זה היה הרבה לפני שסערת הדרת נשים פרצה, ולכן היה לי נס שיצאתי בזול". הוא פותח את השיחה.

בשיחה ל'אקטואליק' הוא מתאר שלב אחר שלב את השתלשלות האירועים:

מדוע גזרת לה את הפאה?

זה לא מדוייק. היא הייתה שכנה שלי, היא התגוררה ליד הבית שלי, בכל פעם שראיתי אותה הזדעזעתי והתחלחלתי, היא לבשה פאה מאוד ארוכה ולבשה בגדים פרובוקטיביים, הדבר הסב לי צער גדול ועלה לי מחשבה לעשות מחאה.

אז מה בדיוק עשית?

"הצטיידתי במספריים וחיכתי לרגע המתאים. יום אחד אני רואה אותה שוב הולכת באופן פרוץ, נורא כעסתי ולא יכולתי להתאפק, ניגשתי לעברה כמו שעושים לילד בחלאקה והחלתי לגזור את הפאה, היא החלה לצרוח וכל השכנים שהיו שם מסביב החלו לצעוק עלי".

ואיך זה נמשך?

"יום אחד הגיעו השוטרים לבית הכנסת וביקשו אותי לחקירה. לא עצרו אותי. בשלב הבא נאלצתי לבלות בבתי הדין במודיעין עילית כאשר רוב רבני העיר לא נתנו לי גיבוי. אחד הרבנים אמר שלא עושים כאלו דברים, ואני השבתי לו "כי היא הולכת בפריצות נוראית". לדבריו, "הרבנים לא התייחסו לטענות והם הסבירו כי לא מעירים לנשים". היו דיינים שצידדו בעמדתי ואמרו כי צריך לשמוע את הטענה שלי. הרבנים שיתפו פעולה עם המשטרה ואף הסגירו אותי לידי המשטרה".

ומה קרה עם אותה אשה?

פיצתי אותה ב-2000 שקל על פי החלטת בית המשפט על נזק שגרמתי לפיאה שלה. יצאתי בזול. אותה אשה עזבה את העיר לאחר שהילדים שלה לא התקבלו בבתי הספר בעיר, ובכך זה מאשש את טענתי.

ובמחשבה לאחור, אתה לא מתחרט?

"לא. אני נורא כעסתי ורציתי לזעזע את העיר באופן שידעו כי נשים לא יכולות להתלבש בצורה שכזאת. אם לא היו לי ילדים אני הייתי מוכן לשבת בכלא על זה."

אברך חצוף וגם חולה בראש !!!באם הוא כזה צדיק ??
איפה שמירת העיניים שלו ???
איך הוא מסתכל על אשת איש ??
המעשה החמור שהוא גזר במספרים את הפאה !!
הוא הלבין את פנייה וגם גרם לה נזק !!
ורוב רבני קרית ספר היו נגדו !!
2000 שח זה מעט עבור הרס של פאה!!
חבל שהיא תבעה אותו בתביעה אזרחית ודרשה פיצוי !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 14:47 לינק ישיר 

לא מבין את בית המשפט, 2000 שקל וזהו? לא מתאים להם, ומה לי כי אלין על הרבנים ועל המראיינים.. (אין שום תירוץ לראיין אדם דוחה רק בגלל רייטינג)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 14:11 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
אני לא מבין אותך, אם האברך לא היה אמור לראות אותה בכלל וברגע שהוא נכשל בה הוא "סוטה" אז לשם מה צריכים את כל הלכות הצניעות, כל אשה תלך איך שבא לה ואיך שנוח לה, ומי שיראה אותה זה הבעיה שלו שהוא לא שומר על עיניו, גבר לא אמור בכלל לראות איך שאשה לבושה, כנראה שלחכמי ישראל היה יותר שכל בקודקוד מאשר לחכמי הפורום

שכחתי להגיב על הרישא של דבריך.

ובכן, מדובר בשני דברים שונים: האשה מחוייבת שלא לבלוט, ע"י לבוש בולט ופרוץ, כמו כן מחוייבת לא להסתובב סתם ברחובות אלא רק לפי הצורך, כמפורש ברמב"ם, והגבר מצידו מחוייב שלא להסתכל. 

אין מושג כזה "זו בעיה שלו", כי כל אחד מחוייב לבצע את תפקידו בעולם הזה. אשה שגרמה לגברים להסתכל עליה, נענשת. הגבר שהסתכל, גם הוא נענש, ולא יועיל לו לטעון "היא אשמה". 

ותימה כיצד אתה מביא ראיה 'מחכמי ישראל' (דהיינו סיפור שלא ברור מה מקורו), ושוכח גמ' מפורשת שחכמי ישראל (בע"ז דף כ') תמהו על רבן גמליאל כיצד הבחין ביופיה של אותה אשה, והרי אסור להסתכל בנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 14:07 לינק ישיר 

Safra כתב:

בונדמן כתב:
אני לא מבין אותך, אם האברך לא היה אמור לראות אותה בכלל וברגע שהוא נכשל בה הוא "סוטה" אז לשם מה צריכים את כל הלכות הצניעות, כל אשה תלך איך שבא לה ואיך שנוח לה, ומי שיראה אותה זה הבעיה שלו שהוא לא שומר על עיניו, גבר לא אמור בכלל לראות איך שאשה לבושה, כנראה שלחכמי ישראל היה יותר שכל בקודקוד מאשר לחכמי הפורום, 
על החפץ חיים מסופר כי פעם נכנסה לביתו נערה מבנות השכנים כשהיא לבושה שלא כדת, והח"ח ישב עם תלמידים, וכשהבחין בה הוא גער בה " מה את חושבת, שאנחנו מלאכים? " פה בפורום היו עונים לו "מי ביקש ממך להסתכל " אה, זה היה בבית שלו והיא נכנסה לשם, אז גם במודיעין  עילית זה היה בבנין שלו והיא באה להתגורר שם, 
וכל זה מבלי להיכנס לעצם מעשה הקנאות אם זה היה במקום או לא, 

ראשית תרשה לי לפקפק בעדינות בסיפור על החפץ חיים. כלל לא בטוח שהמעשה אכן התרחש, ואם אכן התרחש, כיצד היה בדיוק, מה לבשה בת השכנים, אולי יצאה בפריצות נוראה ובולטת.

ובלאו הכי אין קושיה על החפץ חיים, כי מסתמא הרים עיניו ובטעות ראה אותה, וכאשר מסופר בגמ' (ע"ז דף כ) על רבן גמליאל שראה מישהי יפהפיה ובירך "שככה לו בעולמו" והקשו כיצד ראה אותה (לשיטתך הרי אין קושיה כלל...) ותירצו שפגש בה בקרן זווית והופתע, ולא שהרים עיניו במתכוון.

אבל שאדם רואה את השכנה שלו, ולא רק רואה את פניה אלא יש לו זמן להתבונן ולבדוק את מלבושיה ואורך פאתה, ולדעת מה חריג ומה לא, בזה אין תירוצים כמו על הח"ח (אם בכלל היה מה שהיה) ועל רבן גמליאל.

ואחד כזה שהולך וגוזר לה את הפאה ומתבטא כמו עבריין "הייתי יושב עליה בכלא", במקום לשלוח את אשתו לדבר עם השכנה, או לדבר עם רב השכונה, שידבר עם בעלה וכו', מה שהיה הכי הגיוני לעשות (במקרה שמטריד אותו הענין שהשכנה יותר יפה מאשתו וקשה כשאול קנאה), אחד כזה הוא גם חולה נפש וגם בעל תאוות.

ספרא אמר ספרא (לא) יודע,
דבריך הבל ורעות רוח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 14:07 לינק ישיר 

כבודו מזדהה עם האישור של 'בונדמן' ומעשה רב להתיר להסתכל על השכנות שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 14:05 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

אני לא מבין אותך, אם האברך לא היה אמור לראות אותה בכלל וברגע שהוא נכשל בה הוא "סוטה" אז לשם מה צריכים את כל הלכות הצניעות, כל אשה תלך איך שבא לה ואיך שנוח לה, ומי שיראה אותה זה הבעיה שלו שהוא לא שומר על עיניו, גבר לא אמור בכלל לראות איך שאשה לבושה, כנראה שלחכמי ישראל היה יותר שכל בקודקוד מאשר לחכמי הפורום, 
על החפץ חיים מסופר כי פעם נכנסה לביתו נערה מבנות השכנים כשהיא לבושה שלא כדת, והח"ח ישב עם תלמידים, וכשהבחין בה הוא גער בה " מה את חושבת, שאנחנו מלאכים? " פה בפורום היו עונים לו "מי ביקש ממך להסתכל " אה, זה היה בבית שלו והיא נכנסה לשם, אז גם במודיעין  עילית זה היה בבנין שלו והיא באה להתגורר שם, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 13:58 לינק ישיר 

כל אשכול שנוגע ולו במעט בפריצות הפיאות יש מי שהופך אותו לאשכול למדנות ובכך מסרס אותו מעיקרא ובכוח הלמדנות מי אמר שלגזול אסור ומי קבע שלקרוע פיאות של השכנה זה איסור ומי קבע שלאכול בשר וחלב זה איסור אותם אלה קבעו שאשה צריכה ללכת בצניעות עם כל המשתמע מזה וכאשר אשה הולכת בפריצות ועוקרת דת תורה באים גברים ועוקרים גם הם בין בגזל ובין בחילול השם אך דא עקא הגלות היא שעל אותן אלה שעוברות על דת יהודית אין מי שמוחה בהן אך על הגנבים וקורעי הפיאות יש רבבות עמלקים וערב רב שמוחה וכולא, ואין לזה שום קשר למי שעובר עבירות אחרות או מי שאתמול צעק שמירת עיניים ולמחרת הצטלם עם שחקנית... יש מותר ואסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 13:58 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

ראשית תרשה לי לפקפק בעדינות בסיפור על החפץ חיים. כלל לא בטוח שהמעשה אכן התרחש, ואם אכן התרחש, כיצד היה בדיוק, מה לבשה בת השכנים, אולי יצאה בפריצות נוראה ובולטת.

ובלאו הכי אין קושיה על החפץ חיים, כי מסתמא הרים עיניו ובטעות ראה אותה, וכאשר מסופר בגמ' (ע"ז דף כ) על רבן גמליאל שראה מישהי יפהפיה ובירך "שככה לו בעולמו" והקשו כיצד ראה אותה (לשיטתך הרי אין קושיה כלל...) ותירצו שפגש בה בקרן זווית והופתע, ולא שהרים עיניו במתכוון.

אבל שאדם רואה את השכנה שלו, ולא רק רואה את פניה אלא יש לו זמן להתבונן ולבדוק את מלבושיה ואורך פאתה, ולדעת מה חריג ומה לא, בזה אין תירוצים כמו על הח"ח (אם בכלל היה מה שהיה) ועל רבן גמליאל.

ואחד כזה שהולך וגוזר לה את הפאה ומתבטא כמו עבריין "הייתי יושב עליה בכלא", במקום לשלוח את אשתו לדבר עם השכנה, או לדבר עם רב השכונה, שידבר עם בעלה וכו', מה שהיה הכי הגיוני לעשות (במקרה שמטריד אותו הענין שהשכנה יותר יפה מאשתו וקשה כשאול קנאה), אחד כזה הוא גם חולה נפש וגם בעל תאוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 13:53 לינק ישיר 

רש"י כתב ביאור מילולי למילה כרבלתא, והוא לבוש חשוב, אין שום קשר להנ"ל ולא סותר להנ"ל. הערוך הוא היחיד שכתב שמדובר במלבוש אדום והוא מנהג הגויים ואין דרך בנות ישראל להתכסות בו. וקרע מעליה משום חילול ה'. מיותר לבאר עד כמה כל זה לא שייך בימינו, אך על כל פנים, רבים לא יודעים שהערוך הוא דעה יחידאה ורוב הפרשנים מדברים על שעטנז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 13:45 לינק ישיר 

Safra כתב:
ולפני שיקפוץ עם הארץ כלשהו וידמה את הסוטה הזה לרב אדא בר אהבה (ברכות כ) שקרע "כרבלתא" (סוג בגד חשוב) שלבשה בת ישראל בשוק, יש לציין שהפירוש העיקרי המובא בראשונים הוא שמדובר בבגד כלאים, והלכה היא שאין עצה ואין תבונה וחייב לפשטו בשוק, ומסתבר שהיה ניכר מרחוק שהוא כלאיים.

בב"י (יו"ד סי' שג) כתב, דמכאן מקור דברי הרמב"ם (פ"י מהל' כלאים הכ"ט) דהרואה כלאים של תורה על חבירו אפילו הוא בשוק קורעו מעליו ע"ש. וכ"כ ברדב"ז על הרמב"ם שם.

ובספר יוחסין מאמר שני סדר האמוראים אות האל"ף: "ומעשה דכרבלתא דמתון, פירש רב צמח גאון ז"ל משום שעטנז עשה". וכן איתא בשם רב צמח גאון באוצה"ג על הגמרא סי' קט"ו. ובתשובות הגאונים סימן קא: "וששאלת רב אדא בר אהבה חזא לההיא איתתא דהוה לבישא כרבלתא משום שעטנז הוא דעבד".

כל זאת, עוד לפני שנבוא לדון, האם המציאות בימינו דומה למציאות דאז, ואם הסוטה הזה מתקרב לקצה קצהו של רב אדא בר אהבה.

ואיך מפרש רש"י? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 13:37 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 11:48 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2020 11:40 לינק ישיר 

אינני בא בטענות לזה שראיין אותו, כי כולם אוהבים רייטינג, ולצורך זה מוכנים לראיין גם את היטלר.

רק חשוב להדגיש עבור הקוראים התמימים שלא מדובר בפנחס קנאה, ולא בצדיק הדור שחשובה לו קדושת ישראל, אלא ברשע מרושע שמידי יום ביומו עבר על "ולא תתורו" והסתכל בצורה בוחנת על השכנה שלו, ומן הסתם גם השווה את יופיה לאותה מסכנה שהוא חי איתה, וכך פעפע בו היצר עד שהגיע למצב שהוא פשוט נוגע בה וגוזר את שערותיה (למרבה המזל, לא הספיק להפשיט אותה מבגדיה "הפרוצים").

חולה נפש כזה צריך לקבל טיפול רפואי בהקדם ואולי גם אישפוז בכפיה, כי אי אפשר לדעת להיכן יובילו אותו תאוותיו ודחפיו הבהמיים בהמשך הדרך, ועל מי הוא יכפה את עצמו.

הסטייפלר שקיבל מכתב ממאן דהו שטען על הפאות בזמננו שנראים כשיער ממש (טעות בפני עצמה, כי בכל הדורות היו נראות כשיער ממש ועל זה גופא היתה המחלוקת), תמה עליו: איך בכלל אתה יודע זאת?

ירידת הדורות הובילה לכך שכל חולה נפש מציג את עצמו כקנאי לדבר ה', וכל סוטה חולני שעיקר עיסוקו הוא צפיה בנשים, מציג את עצמו כדואג לרוחניות הדור. לא חסרות עדויות על עסקנים שוטים שכתבו ספרי צניעות, ונשים בבני ברק העידו שהללו היו נוסעים ברכב ועוברים ובוחנים אותם. משוגע אחר היה עובר עם רמקול בעיר אלעד וצועק על הצניעות, כאשר דקה קודם הצטלם בחיוך עם שחקנית קולנוע לרגל השקת סרטו החדש. הצביעות והטירוף משמשים בערבוביה ולא נותר לנו אלא לצפות לביאת המשיח במהרה בימינו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האברך שתלש וחתך לחרדית את הפאה לא מתחרט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext