בית פורומים בחדרי חרדים

דת האקולוגיה מביאה עלינו את הקורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2020 08:23 לינק ישיר 
דת האקולוגיה מביאה עלינו את הקורונה

טהרני האקולוגיה בעיצומו של פרויקט הרב פעמי, יותר ויותר גופים של עסקנים רפי שכל ותאבי פופולריות של הברנז'ה גוזרים גזירות על החד פעמי, בעקבות האופנה השלטת באירופה ובערי החוף של אמריקה .
בכך מרגישים הישראליטים כי הם בעלי ערכים ואם בני אדם לא כל כך חשובים להם אזי הטבע חשוב .
אמנם חד פעמי מונע הדבקות כתוצאה ממעבר חידקי או ויראלי, אבל מה לעזאזל חשובה הבריאות למול ההרגשה שאני אירופאי מתקדם .

אמנם בארץ שטיפת כלים רב פעמיים כרוכה בהתפלת מים המיוצרים בהתפלה על ידי דלק מזהם .
אבל העיקר שאנחנו מתקדמים כמו במושאי הערצתנו מעבר לים .
לכן נלחמנו בעד שעון קיץ כמו באירופה למרות קו הרוחב הדרומי של ישראל, עד שלפתע האירופיים השפלים ביטלו לנו אותו     ( השנה כן השנה )
ולקינוח מי הן שתי הערים ה"ירוקות" ביותר בארץ לפי מדדי הארגונים לאיכות הסביבה : לא תאמינו בני ברק ורהט שכן להיות ירוק אמיתי צריך לייצר פחות זבל ( תל אביב אלופת הזבל ביחס לתושב,) להשתמש בתחבורה ציבורית ולא במכונית ענק כנוסע בודד יעוד ועוד
אבל כאשר המטרה איננה נקיון אלא להיות אין ...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 10:29 לינק ישיר 
מצדרביעי

אפיקטוזין כתב:
מצדרביעי כתב:

אני גם לא זוכר הכול בעל פה, (גם לי בבית זה חסום...)
אבל בתמצית חלק מהשיטות טוענות שבעבר זה קרה פי כמה וחזר להתקרר-וכך גם סביר שיקרה עכשיו.
וגם אם נניח שזה משהו ייחודי-לא הוכח עדיין שזה נובע מפעילות האדם, וגם אם יש השפעה לפעילות האדם-השאלה היא האם היא משמעותית...

מה שכן, יש עוד נושא של החשיבות בהפחתת זיהום אוויר וכו'- בלי קשר להתחממות האקלים-שדווקא על זה הבנתי שיש יותר קונצנזוס...

זאת בדיוק הנקודה, אין שפוי שחולק על העובדה שהקרחונים נמסים בצורה מגמתית, אין שפוי שחולק על העובדה שאם המגמה לא תעצר זו תהיה קטסטרופה, ולכן ברור שלדאוג שהיא תעצר יהיה דבר מבורך

כנגד זה כל מה שיש לך לטעון שזה כבר קרה פעם וחזר והתקרר לכן סביר שזה יקרה שוב? יש כאלה שלא מסתפקים בסביר והם מתאמצים שזה יהיה יותר וודאי מאשר סביר, מה בדיוק הבעיה שלך איתם?

הטענה של פותח האשכול שבגללם הקורונה מתפשטת שווה באוילותה לטענה שמוזכרת באשכול סמוך שהיהודים או החרדים אחראים להפצת הנגיף

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא התייחסת לאת"ל הבאים- שטוענים שאין השפעה למעשי האדם ואת"ל שכן יש-הרי שזו השפעה מאוד מועטת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 01:39 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
הוא אשר דברתי לאמור- לכל אחד יש צורך באמונה...
אוסיף, שככלל- החופש המדעי ובכלל החירות נמצאת בדרך כלל הרבה יותר במחוזות ה"ימין", כך-שזה ש"כל" ה"שמאל הפרוגרסיבי" ה"פוסט-קומוניסטי" חושב משהו-זה לא אומר שזה בהכרח נכון-בלשון המעטה...

לגבי מאמרים מדעיים-חלק מהמאמרים שהבאתי-לענ"ד יכולים לענות להגדרה של "סקירה מדעית", האם אתה קראת מאמרים מדעיים/סקירות מדעיות בנושא או שרק צד אחד צריך?...

בעבר עיינתי. אחרי שנתחזקה דעתי לא ראיתי צורך לחזקה שוב ושוב בגלל כתבה כאן או שם. אגב גם ממשלו של טראמפ מוציא את אותם דוחו"ת למרות דעתו של הבוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 00:37 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אבל בתמצית חלק מהשיטות טוענות שבעבר זה קרה פי כמה וחזר להתקרר-וכך גם סביר שיקרה עכשיו.
וגם אם נניח שזה משהו ייחודי-לא הוכח עדיין שזה נובע מפעילות האדם, וגם אם יש השפעה לפעילות האדם-השאלה היא האם היא משמעותית...

מה שכן, יש עוד נושא של החשיבות בהפחתת זיהום אוויר וכו'- בלי קשר להתחממות האקלים-שדווקא על זה הבנתי שיש יותר קונצנזוס...

זאת בדיוק הנקודה, אין שפוי שחולק על העובדה שהקרחונים נמסים בצורה מגמתית, אין שפוי שחולק על העובדה שאם המגמה לא תעצר זו תהיה קטסטרופה, ולכן ברור שלדאוג שהיא תעצר יהיה דבר מבורך

כנגד זה כל מה שיש לך לטעון שזה כבר קרה פעם וחזר והתקרר לכן סביר שזה יקרה שוב? יש כאלה שלא מסתפקים בסביר והם מתאמצים שזה יהיה יותר וודאי מאשר סביר, מה בדיוק הבעיה שלך איתם?

הטענה של פותח האשכול שבגללם הקורונה מתפשטת שווה באוילותה לטענה שמוזכרת באשכול סמוך שהיהודים או החרדים אחראים להפצת הנגיף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 22:48 לינק ישיר 

הוא אשר דברתי לאמור- לכל אחד יש צורך באמונה...
אוסיף, שככלל- החופש המדעי ובכלל החירות נמצאת בדרך כלל הרבה יותר במחוזות ה"ימין", כך-שזה ש"כל" ה"שמאל הפרוגרסיבי" ה"פוסט-קומוניסטי" חושב משהו-זה לא אומר שזה בהכרח נכון-בלשון המעטה...

לגבי מאמרים מדעיים-חלק מהמאמרים שהבאתי-לענ"ד יכולים לענות להגדרה של "סקירה מדעית", האם אתה קראת מאמרים מדעיים/סקירות מדעיות בנושא או שרק צד אחד צריך?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 22:37 לינק ישיר 

אל תקרא "לינקים"...תקרא מאמרים מדעיים וסקירות מדעיות ותבין שזו האמא של הקונספירציות, ושים לב שהיא מגיעה מימין...כל מי שמאמין שיש"ו הלך על המים פתאום נהיה לי סקפטי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 22:20 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 22:13 לינק ישיר 

לא עברתי על הלינקים שהבאת, כי הם חסומים לי.
בתמצית, אתה רוצה לומר לי שהם טוענים שהקרחונים לא נמסים משנה לשנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 21:34 לינק ישיר 

מר אפיקטוזין:
תוכל להסביר לי לפי מה אתה מחליט מה קונספירציה ומה לא??...
הרי לננקתי לך כמה מאמרים שמראים שהמיתוס לפיו "97% ממדעני האקלים מסכימים שיש התחממות (לא מחזורית) ושהיא תוצאה של מעשי האדם" הוא מיתוס מאוד רחוק מהמציאות,
אז נכון שאל גור השקיע הרבה במודעות לנושא, ופגש הרבה קומוניסטים בנפשם שרצו להלחם בבעלי המפעלים שנואי נפשם, וכן באנשים שחפשו אחר ערך שיתן להם הרגשת נעלות, אבל זה לא הופך את כל מי שחושב אחרת ל"קונספירטור"....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 21:13 לינק ישיר 

העובדות הם שהעולם מתחמם מי שרוצה לעצום עיניים שיערב לו, אמריקה מלאה במטורפים חובבי קונספירציות, מהכחשת הנחיתה על הירח ועד רצח קנדי ומגדלי התאומים, כמעט אין עובדה שאי אפשר לערער עליה, גם על העובדה המדעית שהעולם עגול יש כת שלמה שמאמינה שהעולם בכלל שטוח ולטענתם מדובר בקנוניה כלל עולמית ושכל הלוויינים הם בדייה בלתי אפשרית, ויש להם מאמינים גם בארץ שעושים מחקר ומדידות כדי להוכיח את התזה שלהם, או יותר נכון להפריך את הטענה שהעולם עגול, וזה אגב המשותף לכל הקונספירציות, הם מאוד עסוקים בלהפריך את הידוע אבל זה לא ממש מונע מהם להציג את התזה המחוררת שלהם בביטחון מוחלט ללא שום הוכחות רציניות, העיקר שיש להם קושיות על התזה
הרווחת, נו אז הם אומרים, בנתיים המדענים ימשיכו לטפל בבעיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 19:11 לינק ישיר 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5683686,00.html#autoplay

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 09:46 לינק ישיר 

לאבישי-בטורים שהבאתי יש ראיות שבעבר היה יותר חם-כך שזה די מבוסס.
עוד דוגמאות להטיות בנושא:

“ההונאה של ההתחממות הגלובאלית, עם טריליונים של דולרים המניעים אותה, סחפה את האגודה כמו גל גואה. זו ההונאה הפסיאודו-מדעית הגדולה והמצליחה ביותר שראיתי בימי חיי הארוכים כפיסיקאי. כול מי שיש לו ספק שיקרא את מסמכי קליימט-גייט, החושפים את ההונאה. איני מאמין שפיסיקאי כלשהו, או מדען כלשהו, יכול לקרוא את החומר ללא רגשות גועל. הייתי מגדיר גועל כזה כמהות המדען. מה עשתה אגודת הפיסיקאים עם פרשייה זו? היא קיבלה את השחיתות כנורמה וזרמה איתה..”
פרופ’ הרולד לואיס מאוניברסיטת ברברה, אשר התפטר לאחר 60 שנות חברות באגודה האמריקאית לפיזיקה. במכתבו מחודש פברואר 2011 המיועד לנשיא האגודה האמריקנית לפיזיקה.

חתן פרס נובל לפיזיקה Ivar Giaever, אמר בשנת 2008: “אני סקפטי, נושא ההתחממות הגלובלית הפך להיות לדת”.

מדען שחצה את הקוים וחושף את ההונאות:

https://mida.org.il/2017/02/08/%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%9F-%D7%90%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%A3-%D7%94%D7%95/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 09:43 לינק ישיר 

יש כאן שני נושאים.

1. האם יש התחממות - כולל גם התקררות קיצונית. היינו מצבי מזג אוויר קיצוניים יחסית לעבר.
כולל גם המסת קרחונים ברמה גבוהה מאוד.

2. אם זה אכן קיים. האם מי שטוען שזה עניין מחזורי, עליו הראיה. או שאפשר לטעון זאת בסברא בעלמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 09:40 לינק ישיר 
מצדרביעי

momeir כתב:
מצד רביעי,
האדונים הנ"ל טוענים שאין כלל התחממות. גם כשמראים גרף של  מדידות . עדיין הם מתעקשים שזו 'אמונה' בלבד...
לגבי הגורם להתחממות, דעת רוב רובם של החוקרים האובייקטיביים שמקורו בזיהום התעשייתי. 

א. טענתך שהם מתעלמים מגרף המדידות
- לא נכונה, כפי שכבר כתבתי אני סומך על יו"ר ביה"ס לסביבה וקיימות באונ' תל אביב שאומרת שישנם דעות של מדענים שמכחישים התחממות אקלים, אם הם היו מתעלמים מנתונים כמו אלו שהצגת שכל ילד מכיר-סביר להניח שהיא הייתה אומרת את זה (היות ודעתה שלילית מאוד לגבם כאמור).
בכל מקרה מלננקק מה שמצאתי בגוגל קצר של מדענים שטוענים שאמנם הייתה עלייה במאה השנים האחרונות, אבל גם בימי הביניים היה חם לפחות כמו עכשיו ובתקופה הרומית יותר מעכשיו-כך שזו מחזוריות...
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001217404

https://mida.org.il/2015/01/12/%d7%91%d7%99%d7%95%d7%9d-%d7%a9%d7%90%d7%97%d7%a8%d7%99-%d7%9e%d7%97%d7%a8-%d7%9c%d7%90-%d7%a6%d7%a4%d7%95%d7%99%d7%94-%d7%a1%d7%a2%d7%a8%d7%94/

ב. לגבי טענת "רוב רובם של החוקרים האויבייקטיבים"-אז קודם כל זה לא רוב רובם, 
דבר שני-לא מדובר באובייקטיבים-היות וכמו שאמרתי זה מופנה מאוד נגד מנהלי תעשיות עשירים-ושנאת עשירים אינה דבר "אובייקטיבי"- במיוחד כשמגיעה מאותו צד פוליטי שתמיד תמך בקומוניזם.

מאמר המנתח איך התפתח המיתוס של "רוב רובם":

https://mida.org.il/2016/12/22/%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A8%D7%99-%D7%A2%D7%9C-97-%D7%9E%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%92/

עוד מאמר שעוסק בשני השאלות:
https://www.haaretz.co.il/nature/1.7695575

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 24/02/2020 09:42:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 09:03 לינק ישיר 

מצד רביעי,
האדונים הנ"ל טוענים שאין כלל התחממות. גם כשמראים גרף של  מדידות . עדיין הם מתעקשים שזו 'אמונה' בלבד...
לגבי הגורם להתחממות, דעת רוב רובם של החוקרים האובייקטיביים שמקורו בזיהום התעשייתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2020 13:56 לינק ישיר 
מצדרביעי

momeir כתב:
מה שאתה קובע כ"עובדה" אחרים, שאינם מאמינים בדתך, יפטרו כאוסף הבלים שאינו עובדתי יותר ממפלצת הספגטי המעופפת. הרי לא מדובר בעובדה אמפירית לעין כל, אלא במשהו שרק לכוהני הדת שלך, המדענים שמיישרים קו, יש את היכולת להציג לו סימוכין.
כך שכל האוטוריטות שאתה מנופף בהן לא יותר טובות בעיני המתבונן מהצד מכפרי בור באיזו עיירה ברומניה שבטוח בכל ליבו שהבחורצ'יק היהודי הלא אפוי אכן הלך על המים ומביא "ראיה" שאין לה פירכה, "הכומר ניקולאסקו אמר!" ואם הכומר ניקולאסקו לא מספיק, אז יש לו ראיה ניצחת שאין עליה תשובה, "האפיפיור אמר!".

נשלח מהאנדרואיד שלי

כְּכֶלֶב שָׁב עַל קֵאוֹ כְּסִיל שׁוֹנֶה בְאִוַּלְתּוֹ.

מציגים בפניך מדידות .
מ-ד-י-ד-ו-ת !!! בעובדה אמפירית לעין כל !

תוקן על ידי momeir ב- 23/02/2020 11:06:40

איך שהבנתי ישנם טענות שזה מחזורי, ושגם בעבר היו שינויים מסוג הגרף הזה- ואחר כך הייתה ירידה שוב...

בכל מקרה, אני סומך כאמור על מנהלת ביה"ס לסביבה וקיימות באונ' תל אביב -שהודתה שיש מדענים שחולקים.

ואני לא סומך עליה בטענה ש"הם נגועים" היות וגם הצד השני נגוע כאמור בשנאת עשירים ובצרכים דתיים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דת האקולוגיה מביאה עלינו את הקורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext