בית פורומים בחדרי חרדים

מחפש את סיפור הבעש''ט שהורה לפונדקאי להכין חתונה לאותו ערב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2020 17:26 לינק ישיר 
מחפש את סיפור הבעש''ט שהורה לפונדקאי להכין חתונה לאותו ערב

לה''ו. זכור לי סיפור שקראתי לפני שנים רבות, על הבעש''ט, שהגיע לפונדק, והורה להם להכין חתונה, מבלי שידעו למי מיועדת החתונה.
ניסיתי לחפש במרשתת, גם ביידיש, ולא מצאתי.
ייתכן שזה מסופר על רב אחר.
תודה מראש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 14:59 לינק ישיר 

התוכל לפרט, מעט יותר!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הממסכן עצמו. מרחמים עליו אך לא מעריכים אותו!!! 
אך מי שלא ממסכן עצמו. לא מרחמים עליו! 
אלא מעריכים אותו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 16:55 לינק ישיר 

לה''ו. נדמה לי שהמעשיה הייתה עם יתומה שעבדה בפונדק תמורת אוכל ומקום ללון. והחתן היה בדרך למז-יבוז' לקבל ברכה למצוא שידוך. תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 17:09 לינק ישיר 

כמדומני שזה מנוגד להלכה
אם הסיפור הזה אכן התרחש הוא בטח לא כמו שהובא כאן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 17:43 לינק ישיר 

לה"ו תו"ב כהעי"י ונ"י... מה הבעיה להמציא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 22:19 לינק ישיר 

נשלח ב-20/02/2020 22:07

ללא נושא

אף פעם לא היה לי ניק פה עשיתי עכשיו רק כי ניסיתי לענות לך בפרטי וראיתי שאי אפשר רק אם אתה רשום... אז נרשמתי.... ייתכן שמחר אני כבר לא יזכור את הקוד

הסיפור אם אני לא טועה זה עם הרבי ר' אלימלך ותלמידיו
לרבי ר' אלימלך היה הויז בוחר שהסתובב\גר אצלו, הוא היה יתום ומסכן, והר''ר מיילך גידל אותו.

יום אחד פנה אליו הר''ר מיילך ואמר לו שיקום ויפקפק פקלאות וילך לו מהבית, הוא התחנן על נפשו אבל כלום לא עזר והוא הי צריך לקום וללכת.

באותו זמן היו קבוצת תלמידים בדרך מרבם או אל רבם.... אני שמעתי את הסיפור הזה הרבה פעמים אבל ייתכן שתמצא כמה פרטים לא מדוייקים כי אני כותב מזיכרון

הבחור שלקח את מקל הנדודים וחזר אל גלמודתו כמו שהיה לפני שהגיע לר''ר אלימלך הצטרף לקבות החסידים שעשו את דרכם ברגל מחחוסר אמצעים, וכך חשב מה שיעבור עליהם בדרך יעבור עליו.... היכן שהם יישנו הוא יישן, הלילה ירד והחסידים בדרך בקור בלי כסף וכמובן בלי אוכל חם, לא הרחק משם היה קרעטשמע שהיה שייך ליהודי.... החליטו שהם הולכים לכיוון הקרעטשמע ולפחות ישבו שם ליד התנור כי כסף לשכור אכסניה אין.

הגיעו לקרעטשמע הם תכננו לבקש מבעל הבית רשות לישון או קצת אוכל... אך אז התברר להם שהבעל הבית לא נמצא והשאיר את ניהול הקרעטשמע ביד המשרתת שלו שהיא הייתה גם בחורה גלמודה ויתומה, החסידים הבינו שאוכל כבר לא יהיה היום אז התיישבו בצד, ומהכמה גרושים שהצליחו לאסוף מביניהם הזמינו קצת משקה לחמם את העצמות וקצת לחם, וכך שימחו את עצמם קצת..... כטוב ליבם  קם אחד התלמידים..... שהם היו מחשובי התלמידים [לא מדובר בקטלא קניא] והגה רעיון, הנה יש איתנו נער יתום מאבא ואימא ואין לו אף אחד.... והנה יש כאן נערה גלמודה ויתומה.... בואו נגדיל את השמחה ויהיה סיבה לשמוח אוכל יש משקה יש חתן יש איתנו רק חסר כלה..... והנה נשאל את פיה.... והיא לא ידעה מה רוצים ממנה והבינה שכנראה רק בשביל להרבות השמחה רוצים הם וזה מדובר בהצגה אז הסכימה... כמובן שלא הייתה מסכימה בלי הבוס שהוא בעל הבית עליה והיא גרה אצלו.

והנה החסידים שברו צלחת ונהיה ששון ושמחה.... והם ביקשו לה שתוציא אוכל לכבוד השמחה והיא הוציאה כל מה שהיה , והעמידו חופה ואחד החסידים הביא איזה שעון או משהו שיקדש ואחד עשה סידור קידושין...  בקיצור ס'גיווען פריילאך.
וכל הלילה רקדו ושמחו, לקראת סוף הלילה התעייפו ואז אמרו איש לרעהו צריך לברך ושבע ברכות.

נווו מנהד ישראל [לאחרונה הפסיק מנהג זה אבל ראיתי עדיין] שלפני ברכת המזון מכריזים דרשה גישאנק.. מי נותן... התחילו להכריז... ואז אמר אחד אני נותן טחנת קמח [שידוע שאז זה היה אחד הפרנסות של הכפריים כמו הבתי מרזח שחכרו מהפריץ] השני אמר אני נותן איזור שלם שתשלומי המס שייכים להם, השלישי אמר אני נותן אחוזה, וכך נשמעו הבטחות גדולות ואולי מושונות לחתן כלה.... ומבחינתם הכל הצגה, בירכו והלכו לישון.
למחרת בבוקר קמו קבוצת החסידים התפללו ויצאו לדרכם..... והיתום הוא מבחינתו טוב לו עם העסקה כי אם לא הוא לבד...
הבעל הבית חזר והוא רואה גדל לו עוד אחד בבית.... מי זה... אז המשרתת סיפרה לו את כל הסיפור.... עלה לו הפיוזים ואמר בשום אופן אני לא מסכים תשמחי שאני מחזיק ומאכיל אותך אני לא מוכן להחזיק עלי עוד מישהו..... תשלחי אותו.... אבל הבחור מיאן... ואז התחיל לעשות חקירות ודרישות איך היה ומה היה ונהיה לו שחור בעינים... היה פה קידושין כדת משה וישראל האופציה היחידה זה גט... וזה כמובן הבחור לא רצה לתת....

הודיע נחרצות לשתיהם שיקומו ויעזבו את הבית
ושוב לקח הבחור את מקל הנדודים אבל עכשיו לפחות לא לבד יש איתו עוד שותף לגרול שלו
הבע''ב נתן להם כמה לחמים שיהיה להם ובירך אותם לדרכם... וכך נדדו להם יום יומיים
יום אחד בהולכם בשלג הם שומעים מרחוק קול מוזר.... ניגשו קרוב ראו איזה גוי מכובד צעיר שוקע עם העגלה שלו בביצה
הם מיד זרקו לו חוט ובקושי בקושי הוציאו אותו הוא כבר היה רגע מן המוות.......
אני מקצר כי אני ממהר
הם סחבו אותו למקום שהוא בקושי מלמל לאן עד שהגיעו לארמון התברר שזה הבן של הפריץ האיזוי שהוא היה עשיר מאוד גדול ומקושר עם כל הפריצים באיזור
והפריץ כ''כ התרגש הוא לא נתן להם ללכת וביקש אותם להישאר עד שיזמין את כלללל החברים שלו הפריצים לעשות מסיבה לכבוד הצלת בנו, וכך היה הגיעו כל הפריצים העשירים של האיזור וכיבדו את הבן לספר באיזה מסירות הם הצילו וטיפלו בו ואז האב אמר תמורת זה אני נותם להם בית עם טחנת קמח שיהי להם להתפרנס כל החיים בדיוק כמו שהתלמיד הראשון אמר.... ואז הרגיש הפריץ ליד שהנה חבר שלו מראה את עצמו גדול שהוא יש לו יותר כסף ממני..... אני יראה שלי יש יותר.... אז אמר אני נותן מיסים של איזור פלוני ופלוני אני חותם חוזה שהכל שיך להם... וכך המשיכו הפריצים להתגאות מי יכול יותר וכל אחד נתן מתנות בדיוק כמו שהתלמידים אמרו......

הוא התעשר הוא הבין שהכל סיבב אותו קדוש הרבי ר' אלימלך..... הוא חזר לר''ר אלימלך אמר לו שהוא ראה שהשידוך שלו לא אצלו והוא יהיה חייב ללכת למצוא אותה ואין לו רשות לגלות לא.... והוא אין ספור פעמים רמז לו שילך אבל הוא נשאר ולא רצה עד שלא הייתה בררה והיה צריך בכח לזרוק אותו כדי שימצא את זיווגו וגם התעשר 

זכותו יגן עלינו ועל כל ישרא אמן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 22:20 לינק ישיר 

לה''ו. אם זה מזכיר למאן דהו, ויש מקור, אשמח. תודה מראש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 23:40 לינק ישיר 

מופיע סיפור בסגנון זה בספרו של ר' בצלאל לנדוי.
מעוניין בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 23:45 לינק ישיר 

לה''ו. אשמח מאוד. תודה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2020 23:49 לינק ישיר 

תבדוק אם זה הסיפור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2020 00:04 לינק ישיר 

לה''ו. הפון לא פותח את הקובץ. ייש''כ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2020 00:07 לינק ישיר 
חרדי

ירד לך לפון? זו תקיה מכווצת עם 3 דפים בפנים.
יתכן ואין לך תוכנת חילוץ?

נסה בבודדים:

תוקן על ידי חרדי ב- 21/02/2020 00:08:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2020 00:19 לינק ישיר 

לה''ו. לא. גם לא. זה בסדר. תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מחפש את סיפור הבעש''ט שהורה לפונדקאי להכין חתונה לאותו ערב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext