בית פורומים בחדרי חרדים

חרדי שהצליף בילדיו באכזריות טוען זה חינוך, לא מכעס אלא "ביישוב הדעת"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2020 14:19 לינק ישיר 
חרדי שהצליף בילדיו באכזריות טוען זה חינוך, לא מכעס אלא "ביישוב הדעת"

כתבה באתר: www.bhol.co.il/news/1082162
שיטת חינוך מחרידה
מזעזע: אב הצליף בילדיו הקטנים וגרם להם חבלות
אב לחמישה נעצר בשבוע שעבר יחד עם אשתו - ובהליך מהיר הוגש נגדו כתב אישום על התעללות קשה בילדיו
אלי שלזינגר, כ"ט שבט תש"פ 24/02/2020 13:25

המשטרה עצרה בשבוע שעבר אב לחמישה, תושב אזור המרכז בן 38, יחד עם אשתו, והיום בהליך מהיר הוגש נגדו כתב אישום על התעללות קשה בילדיו. אשתו חשודה בעבירות אלימות כלפי הקטינים, היא שוחררה בתנאים מגבילים וצפוי להתקיים בעניינה שימוע.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד שגיא שגב, במהלך השנתיים האחרונות בתדירות של כפעם בחודש, פעל הנאשם באלימות כלפי חמשת ילדיו הקטינים בדרכים שונות, וזאת כשיטת חינוך וכגמול למעשים שעשו אשר אינם לרוחו.  כחלק משיטת החינוך נהג הנאשם להצליף באמצעות חגורה על גופם של הילדים, בין היתר על ידיהם, רגליהם, בטנם וראשם, וגרם להם לכאב רב.

הנאשם נהג לסטור לילדים בפניהם ובחלקי גופם השונים, ביודעו כי המכות וההצלפות כואבות לילדים. בחלק מהמקרים נותרו סימני חבלה על גופם של הילדים, לעתים למשך מספר ימים.

באחד המקרים, הורה הנאשם לאחד מילדיו הקטינים להחליף את בגדיו לבגדים קצרים והצליף בו בכבל של מחשב 10 הצלפות על רגליו וידיו החשופות. במהלך ההצלפות החל הקטין לבכות מכאב, אך הנאשם לא חדל ממעשיו והורה לקטין להיות בשקט. בעקבות ההצלפות נגרמו לקטין כאבים עזים וסימני חבלה ברגליו, גופו רעד והוא התקשה ללכת.

בבקשת המעצר כתב עו"ד שגיא שגב כי: "מסוכנתו של המשיב כלפי ילדיו גוברת נוכח היעדר כל מודעות מצדו לפסול שבמעשיו, וסברתו כי מעשיו הם לטובת הילדים, בהתעלמו מהכאב הרב שגרם להם, על אף שהיה מודע לו היטב. אמרותיו של המשיב בחקירתו כי הצליף נמרצות בילדיו כשיטת חינוך, לא מתוך כעס אלא "ביישוב הדעת", מלמדות על התנהגות מטילת אימה מצד המשיב כלפי ילדיו כדבר שבשגרה".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 14:25 לינק ישיר 

אם זה כשזה ב י ש ו ב הדעת!
(אבוי לישוב הדעת שכזה!)
אז כיצד זה היה ללא ישוב הדעת!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הממסכן עצמו. מרחמים עליו אך לא מעריכים אותו!!! 
אך מי שלא ממסכן עצמו. לא מרחמים עליו! 
אלא מעריכים אותו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 02:20 לינק ישיר 

מקווה מאוד שרשויות החוק ימצו את הדין עם האב הרשע !!
שהתעלל בילדים !!
והיכה אותם באכזריות קשה מאוד מאוד!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 16:45 לינק ישיר 

ר' גרשון איידלשטיין מנהיג הציבור הישיבישיאי אסר גם תוכחה לילדים נושרים מפני הטעם הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 16:39 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף ומקשה

לא ממש טעות כי כך מופיע בשולחן ערוך.
בכל מקרה אני מודה לך על שהארת את עיני עם הריטב"א!
איישר כוחכם!

הלשון גדול מופיע בגמרא וברמב"ם. והשו"ע בסך הכול העתיק את הלשון.
המכה לבנו גדול – מנדין אותו, שהרי עובר על "לפני עיוור לא תתן מכשול"
אבל ברור שאין הכוונה לבר מצווה בדיוק.
אין בזה שום היגיון (אולי לגבי האם מנדין את האב או לא שאפשר לומר שתיקנו רק על אחרי בר מצוה).
הנושא הוא האם במציאות זה יגרום לילד לשנוא ולקלל את אביו או לא.
למשל הרמ"א כותב שאצלם לפני כ450 היה נהוג להכות אפילו עד גיל 22 ויש שנהגו עד 24. משום שבדור שלו גם בגיל כזה היו הילדים מקבלים את המכות באהבה.
ועל זה כותב החיי אדם שחי לפני כ200 שנה שלא להכות עד גילאים כאלו אלא הכול לפי טבע הבן.
ואילו היום ברור לכל בר דעת שהכאת ילדים קטנים כשיטת חינוך באופן שוטף גורמת לילדים לשנוא ולקלל את ההורים המכים.
למעשה כל גדולי הפוסקים בדור האחרון אסרו להכות ילדים בזמנינו באופן שוטף. ורובם אסרו לגמרי את ההכאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 15:43 לינק ישיר 

חריף ומקשה

לא ממש טעות כי כך מופיע בשולחן ערוך.
בכל מקרה אני מודה לך על שהארת את עיני עם הריטב"א!
איישר כוחכם!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 15:42 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
לה''ו. ועבר על דברי ''הגדויילים'', בהחזקת מחשב.

למה סתם לחשוד ב"כשרים"?
הוא כנראה קיבל היתר מיוחד לכך
כי משתמש רק כדי לכתוב חידושי תורה. בטח כתב בעניין "חוֹשֵׂךְ שִׁבְטוֹ שׂוֹנֵא בְּנוֹ והמסתעף"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 15:15 לינק ישיר 

לה''ו. ועבר על דברי ''הגדויילים'', בהחזקת מחשב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 15:06 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

על כמה לאווים עבר האבא הנאשם? במוחי עולים שתיים. לפני עוור, ולא יוסיף להכותו. אבל אני בטוח שיש עוד הרבה. מוזמנים להוסיף.

איזה לפני עיוור?

בשולחן ערוך כתוב שלפני עיוור יש רק בבנו גדול שיש חשש שבנו יחזיר לו, משא"כ בקטן

טעות מצויה.

הריטב"א במו"ק דף י"ז כתב: "נראים הדברים שלאו גדול, גדול ממש, אלא הכל לפי טבעו, שיש לחוש שיתריס בדיבור או במעשיו, כי אפילו לא יהא בר מצווה אין ראוי להביא ילד לכך שיקלל את אביו."

הפלא יועץ (ערך הכאה) כתב :"לאו דווקא מכה בנו הגדול אלא אפילו קטן, כל שיודע בו שאינו מקבל מרוּת, כגון בדורות הללו שחוצפא יסגא ובן בועט באביו, לא על ידי הכאה אלא אפילו אם גוער בו בכעס, גם הוא יכעס ואינו מקבל גערה."

החיי אדם (בכלל ס״ז סע' כ״א) כתב: "ונראה לי דהכל לפי טבע הבן, ואפילו פחות מבן כ״ב שנים מנדין האב אם מכה בנו, שהרי עובר על ״לפני עור לא תתן מכשול״, אלא יוכיחנו בדברים."

הגרא"מ ש"ך זצ"ל דיבר שהורים צריכים להימנע מלהכות את ילדיהם באומרו: "פעם היה אפשר להכות ילד. היום אם תיתן לו מכות, למחרת יהיה על שפת הים" (חנוך לנער עמ' טו)

הגרי"ש אלישיב אמר: כתוב 'חנוך לנער על פי דרכו'. צריך לחנך בדרך הטובה, ושלא יהיה ח"ו לרועץ. בדור שלנו, למעשה המציאות היא שבדרך כלל הכאה גורמת לתוצאה הפוכה. פעם ילד היה כפוף למבוגרים, היום ילד הוא עצמאי. (מלאכת ה' עמ' רעג-רעד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 14:50 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

על כמה לאווים עבר האבא הנאשם? במוחי עולים שתיים. לפני עוור, ולא יוסיף להכותו. אבל אני בטוח שיש עוד הרבה. מוזמנים להוסיף.

איזה לפני עיוור?

בשולחן ערוך כתוב שלפני עיוור יש רק בבנו גדול שיש חשש שבנו יחזיר לו, משא"כ בקטן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 14:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חרדי שהצליף בילדיו באכזריות טוען זה חינוך, לא מכעס אלא "ביישוב הדעת"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext