בית פורומים בחדרי חרדים

למי להצביע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/2/2020 08:59 לינק ישיר 
למי להצביע?

למי להצביע?
טוב השאלה האמיתית היא לא למי, אלא למה. כלומר, מה בדיוק מציעות לנו המפלגות השונות?
לשום מפלגה שנפגוש בשבוע הבא מאחורי הפרגוד, אין איזה חזון ובשורה. למעשה עסוקות כל המפלגות בלבדל את עצמן מהאחרות. "הצביעו עבורי כי אני לא כמו ההוא".
האכזבה הבולטת ביותר היא כמובן מפלגת הציונות הדתית, שהתיימרה במשך שנים להציב בפני עם ישראל את חזון הגאולה, אך כל שנותר ממנו הוא חיבור מאולץ של רסיסים מגזריים מסוכסכים שכל אמירתם היא:
אל תלכו עם הליכוד כי אנחנו יותר 'ימינה'.
הליכוד מצידו אומר- 'הצביעו עבורי כי כחול לבן ילכו עם הערבים',
כחול לבן אומר, הצביעו עבורי כי הליכוד עבריינים.
ליברמן אומר, הצביעו עבורי כי רק לא חרדים - וכו וכו...

ועבור השממה הזו, אנו נקראים לצאת ולהצביע. "אין לך זכות לוותר על הזכות", מסביר לנו קמפיין וועדת הבחירות וזה כמובן קשקוש גמור. אם אין בחנות את הסחורה המבוקשת, יש לנו את מלוא הזכות להחליט אם אנו מסתפקים במה שיש או ממתינים לסחורה טובה יותר.
כולנו הרי מבינים שסוחר שבכל מקרה ירכשו את סחורתו העלובה, לא יתאמץ להציע שום דבר אחר – ייתכן שדווקא אחוזי הצבעה גבוהים תורמים לקיבוע המצב, ובמובן זה, מי שאינו מצביע תורם לא פחות ממי שמצביע.

אבל באמת, מתחת לפני השטח, ובלי שהמפלגות התכוונו לכך, יש ויש תוכן ברור לבחירות הללו.
הבחירות הקרובות סובבות סביב שתי שאלות מרכזיות:
• מי אנחנו?
• למי אנחנו (המדינה) שייכים?

כלומר הבחירות הללו הן על זהות ועל חירות - דמוקרטיה אם תרצו.

גנץ הוא מלך הישראלים ונתניהו מלך היהודים.

מי שלשאלה 'מי אנחנו?' עונה: 'אני קודם כל יהודי' - מצביע נתניהו, ומי שעונה – 'אני קודם כל ישראלי', מצביע גנץ.
אבל יש שאלה נוספת שעולה בבחירות הללו. 'למי אנחנו שייכים?' האם מדינת ישראל שייכת לאזרחיה ומתנהלת על פי בחירתם? או שהיא שייכת באמת לקבוצות כוח (בעיקר משפטיות), שאינן עומדות לבחירה.
מי שאינו סומך על בחירת העם ומפקיד את חירותו ואת הדמוקרטיה בידי אנשים שאינם נבחרים – מצביע עבור גנץ.
ומי שאינו מוכן לוותר על ריבונותו המלאה של העם – מצביע נתניהו.

בכל שאר העניינים אין באמת הבדל גדול בין הגושים – שניהם ישאירו אותנו תקועים פחות או יותר באותה שממה משוללת חזון (למעט כמובן ההבדל התהומי שבין ניר ברקת כשר אוצר ורחמנא ליצלן – אבי ניסנקורן). מעזה ימשיכו לעוף טילים ואני בספק גדול מאוד אם החלת הריבונות תתממש.
אבל מתחת לפני השטח רוחשות שתי השאלות הבסיסיות הללו:
שאלת הזהות ושאלת החירות – ועל אף שהן נשאלות בדיעבד, נכון לצאת בגינן ולהצביע.

משה פייגלין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2020 10:56 לינק ישיר 

עכשיו גנץ מודה בקולו שזה היעד שלו-פשוט מפחיד!!!
 כל מי שמכיר מישהו שחושב על כחול לבן שישלח לו את זה:

ח"כ רב אלוף במיל' בני גנץ מועמד 'כחול לבן' לראשות הממשלה, ל- ואריה אלדד: "אני בעד שהמערכת המשפטית תהיה עליונה על המערכת הפוליטית. אם המערכת הפוליטית תהיה עליונה, זו סכנה למדינה. הנה, אני, כמי שרוצה להיות ראש ממשלה, מוותר על הכוח הזה".

תמונה יכולה לכלול: ‏‏טקסט‏‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 21:22 לינק ישיר 

למר/גברת לך תדע:
פייגלין מאז ומעולם היה מראשי המבקרים של נתניהו בנושא זה.
ואגב, בשונה מנתניהו ושאר ה"ביביסטים" הוא טען את אותם טענות לגבי רומן זדורוב-אפילו שהוא היה הפוליטיקאי היחיד שהעז אז, ואפילו על חקירות אולמרט- הוא טען שלא טוב שפקידים מדיחים ראש ממשלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 21:17 לינק ישיר 

לה"ו- גם האנגלים עד לאחרונה לא  היו במצב טוב כל כך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 19:41 לינק ישיר 

שחור_כתוםנשלח ב-25/2/2020 11:23

חריף_ומקשה כתב:
פייגלין כהרגלו כותב חד ומדויק. תענוג לקרוא.

אני מקווה ששנינו נצביע עבורו בסבב דל"ת.

נשלח מהאנדרואיד שלי
לה''ו. הכונו לביאת בחירות 004. אולי האנגלים יישלחו את 007 להציל אותנו מעצמנו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 19:11 לינק ישיר 
momeir

hot_trend כתב:
לה''ו. מצביע לס''ת, ב-''וזאת התורה''.
בוא נאמר כך. אם היה חובה להצביע, ולא, תושם בכלא או תיירה,
הייתי מצביע לרשימה המשותפת.
למה? כי המדינה בצורתה הנוכחית חולה קשה ומתייסרת, וצריכים ''המתת חסד'' מאחמד טיבי.
וישאלו כל ''החכמים יודעי העתים'' דכאן ק''ק בח''ח, ובפקולטות לנייעס וקפה בכוייללים המובחרים בארה''ק, אבל... וחבל.. ועמייאת...
ת-ת-מ-ד-ד-ו!!! עם האמת הכואבת.
ובע''ה שנזכה יום שלישי הבעל''ט, להתחיל ולהמשיך את הגאולה האמיתית בא''י, על דרך התורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

'חכמולוג' ממש לא חידשת כלום!
אגב, גם בגרמניה הנאצית היו יהודים שהזדהו עם הנאצים.
טיפש יהיה תואר מכובד מידי עבורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 11:23 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אני מקווה ששנינו נצביע עבורו בסבב דל"ת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 10:27 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 10:04 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 10:02 לינק ישיר 

נראה לי שפייגלין נפל על הראש? אם יש לו בעיה עם "השליטים"שלא נבחרו שיבוא בטענות אל נתניהו,שלא השכיל לבצע שינוים במערכת המשפט אם אלה בכלל נחוצים?.בכל אופן אני סוברת שיהודי שומר תורה ומצוות, מצווה  ועושה ומציית לרבנים! בפרט שלאחרונה  משהו זז במוחם של ההנהגה החרדית,וסוף,סוף "הבינו" שדיבורי ליברמן הם לא הבלים,"ורק דיבורים" וניתן לשבת עמו "בגועליציה" אחת ויש להתייחס אליהם ברצינות: רק השבוע (יהודים בארץ ,חוו התנכלויות איומות  מיוצאי בריה"מ! )ולא לתת להם לגיטימציה.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/02/2020 10:12:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2020 09:23 לינק ישיר 

לה''ו. מצביע לס''ת, ב-''וזאת התורה''.
בוא נאמר כך. אם היה חובה להצביע, ולא, תושם בכלא או תיירה,
הייתי מצביע לרשימה המשותפת.
למה? כי המדינה בצורתה הנוכחית חולה קשה ומתייסרת, וצריכים ''המתת חסד'' מאחמד טיבי.
וישאלו כל ''החכמים יודעי העתים'' דכאן ק''ק בח''ח, ובפקולטות לנייעס וקפה בכוייללים המובחרים בארה''ק, אבל... וחבל.. ועמייאת...
ת-ת-מ-ד-ד-ו!!! עם האמת הכואבת.
ובע''ה שנזכה יום שלישי הבעל''ט, להתחיל ולהמשיך את הגאולה האמיתית בא''י, על דרך התורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למי להצביע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext