| נשלח ב-3/3/2020 01:55 |
|
| |
בחור באמצע לימודים...
בס"ד לילה טוב חבר'ה  מה דעתכם על בחור שנמצא באמצע לימודים אקדמאיים? האם הוא בנוי להקים משפחה במצב כזה? לא ממזמן החלטתי שאני רוצה להפגש רק עם כאלו שסיימו ללמוד כבר ואפילו שקלתי להקשיח את התנאים לרק אם הוא גם עובד כבר בתחום,כדי שיוכיח רצינות...וגם כי חשוב לי להכנס לחיים מסודרים יותר...  מאידך הוא ספציפית נראה בחור ממש איכותי ועם שילוב מיוחד,משהו בעיניו מראה שהוא יכול להיות חבר טוב לחיים,כך שקשה לוותר...  נראה לכם שבחורים כאלה יכולים לפרנס משפחה במקביל ללימודים? והאם כדאי לוותר מראש אם חשוב לי גבר מסודר כבר בחיים?  דילמה לא פשוטה...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/03/2020 02:34:28
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2020 00:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2020 00:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2020 23:00 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד אני חושבת שזה חלק מהנושאים הקריטיים...י. האם אני אצטרך לקום בבוקר עם הבחילות והחוסר שינה ולרוץ לעבודה בכוח,כשהוא רץ ללמוד מקצוע?! האם אני אצטרך להשליך את התינוקת למעון(שלך תדע מי המטפלות שם...) ישר אחרי 3 חודשים ומשהו של חופשת לידה?! האם אני אצטרך לנטוש את הילדה כשהיא חולה במעון/בגן,רק כי המנהל כועס ואסור להחסיר ולהשאר עם הילדה החולה ולטפל בה בבית?!ואם אחליט שעוזבת את העבודה,נצטרך לחיות בצימצום ועל סף עוני? זה החיים בסוף.הדברים "הקטנים" האלו שמבאסים לאישה את החיים  אתה לא בחורה.אז אתה לא מבין עד כמה חשוב לבחורה שמבינה את החיים,הנושא הזה  אז נכון שצריך אמונה בה',אך איזהו החכם?הרואה את הנולד.ואני רואה שבחשבון הפשוט ממש לא נסתדר בלי נס.(ללא התחייבות מצידי לעבוד רציני,בכל מצב/להיות תלותית בהורים,שזלא תמיד נעים)) אשמח לשמוע איזה חשבון יש לך...אולי פספסתי משהו במשוואה  אגב,ישלי חברה נשואה,שבעלה סטודנט,כך שאני כבר יודעת ממקור ראשון שאנלא טועה  ולא אנלא מחפשת נושאי שיחה.זה אכן דילמה שלי 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 22:24:53 |
|
וואיי יש לך בחילות בהריון ?... כל אישה יש לה בחילות בהריון ?
ולכן אחרי שתיים שלוש ילדים יש חלק מהנשים שמפסיקות לעבוד מחוץ לבית. ונשים צעירות מסתדרות, נדמה לי שאפשר גם לקחת חופשת הריון. את כבר תתאמי את הענין בינך לבין בן זוגך, והוא יבין אותך. יש המוני פיתרונות בחיים.
ואת צודקת, שימלא את חלקו בהסכם, ותדברו על זה.
ועוד משהו לכולנו, עלינו פשוט להתבונן מה שקורה, ולתכנן את החיים נכונה. אם נעשה ההתבוננות ובירור על כל נושא מטריד ומפחיד - נגיע לשקט, אסור לנו ללמד חובה על החיים הנפלאים שיש כאן, החיים קצת קשים כי יש משימות חשובות למלא. במיוחד אם נודה לבורא על מה שיש הכל יסתדר.
והעיקר לא לפחד
|
|
בס"ד חחחח כן רק מלחשוב על הריון...ישלי כבר בחילות  לרוב הנשים יש בחילות בזמן ההריון,זה יכול להיות בחודש הראשון או כמה חודשים...כל אחת ותופעות הלוואי שלה  נכון כי רק אחרי ההריונות והלידות,הן קולטות שזלא שייך לשלב אתזה עם קריירה,בצורה רצינית...(לפני החתונה?רובן דיברו כמו רוסליה(;...שהרי כולנו באותו כור היתוך...שמחנך נשים לקריירה ו"הגשמה עצמית"...רק שאחרי כמה ילדים?החלום הכי גדול שלהן?זה פשוט לברוח לחופשה/לישון  ) אגב, לא לכולן המעבר קל.כשהגבר מתחיל ללמוד מקצוע בזמן מאד לחוץ...אחרי 3 ילדים...  כך שזלא המצב האידיאלי להתחתן בצורה הזו...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/03/2020 23:41:33
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2020 03:16 |
|
| |
בס"ד אמן מתוקה  בעז"ה אתן לו כנראה צ'אנס בקרוב...רק כי הוא נראה שובב ומסקרן  ...לא יודעת אם כדאי לשאול מראש,זלא מקובל לשאול עלזה  מה גם שבעבר?כמעט פסלתי מישהו מראש בגלל שלא היה נשמע רציני,בסוף היו הפתעות משמחות בפגישה...  בכל מקרה לא ממש מחפשת מאצ'ו קשוח...אלא גבר שהוא חבר טוב לחיים שמבין את ההבדלים ולוקח אחריות...וכמובן משדר ביטחון ולא תלותי...  אגב,ברור לי שכל מי שלומד מקצוע הוא רציני ואחראי...מעצם זה שלומד ואיכפת לו מחייו...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/03/2020 03:49:46
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2020 02:47 |
|
| |
צודקת חייכנית אין כמו בחור שהוא מאצ'ו  אל תדאגי כפרה ה' ישלח לך בדיוק מישהו שמתאים לך.את בחורה נשמה וזה נורמלי לגמרי המחשבות שלך לגבי הבחור הסטודנט תבררי איתו ותראי אולי יהיו לך התפעות לגביו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2020 01:22 |
|
| |
בס"ד בקשר לחיסכונות...אין לזה קשר  גם אם הייתי עשירה,הייתי רוצה מישהו יותר עשיר ממני,כי איני מעריכה גבר שמשדר תלות בי...  או שהייתי מתחתנת עם רב גדול ומרצה לקהל,שכל מילה שלו זה פנינה...שאז לפחות הייתי נהנית מהעוצמה של חוכמתו וכמובן זוכה לחיות לצד רב... אבל לא הייתי רוצה אברך זוטר 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/03/2020 01:39:45
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2020 00:58 |
|
| |
בס"ד אגב,רוסליה,קראתי שוב את דברייך  מעניין לדעת...הוריך שחיים ב"יחד" הזה...זה היה גם בתחילת הנישואין?כל השנים?גם בזמן הריונות?תמיד היא עבדה? ומה היה אחרי הלידות?שלחה אתכם לפעוטון אחרי 3 חודשים? וכשהיית חולה,מי שמר עלייך בבית? האם היא התחייבה "יחד" כמו היום למשכנתא 20-30 שנה, בשביל קורת גג,במקביל לגידול ילדים? ואשמח גם לדעת כמה ילדים היא הביאה כשהיא עובדת תמיד תמיד ביחד עם אביך  בכל מקרה יש שוני בין פעם להיום,שחייבים לזכור.בעבר היה ממש קל לקנות בית.כך ש"היחד" הזה היה רק לדאוג לאוכל/שכר לימוד/בגדים ומותרות,אך האישה בתת מודע ידעה שהיא לא חייבת לעבוד נון סטופ כי אם לא הבנק יקח להם את הבית  כך שהלחץ בדורנו שונה לחלוטין ומתפרס על 20-30 שנה,שזה בעצם כל החיים הצעירים כזוג.ששניהם חייבים להיות חזקים תמיד,לא בשביל מותרות אלא בשביל קורת גג/שכירות יקרה,וההוצאות שהיה כמו בעבר וקצת פינוקים...שזה אומר...שורדים את החיים. כך שזה שונה לחלוטין מהדור הקודם שהאישה שפכה את כל המשכורת על עצמה כמעט והרגישה מתוגמלת על עבודתה בחוץ...היום רוב הכסף שלה הולך לבסיס של הבית...  לא למנקה ולא לפינוקים. כך שיתכן שבגלל זה הן פחות שמחות  כך שלפני שאת משווה את עצמך להורים,תבצעי עבודת מחקר לגבי אז והיום ומה היה כשהייתם קטנים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/03/2020 01:33:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 21:01 |
|
| |
| Rosalia כתבה: |  | אני לא מסכימה איתך כמעט בכלום ממה שאמרת, בואי נגיד ככה.חיי נישואים זה לא כמו יציאה לקרב במטרה להרוג ולנטרל כל מי שתוקף אותך.זה חיי זוגיות, מתנצלת אבל את אולי פמניסטית על פי היהדות אבל את חוזרת להגדרה של נשים במטבח וגברים לציד.החיים שונים היום, זמנים משתנים.אני בתור *אני*, יודעת שאם תתני לי כל היום להיות בבית, רגל על רגל ורק לבשל ולעשות שופינג ולגדל שבט כמו שאת קוראת לזה זה לא יקרוץ לי בשום צורה ולא אסכים לזה.אני חייבת משהו שיספק אותי בפן האינלקטואלי, לעבוד, לעזור לאנשים אחרים, לתרום מעצמי, ללמוד, להתפתח וכו וכו, גם נניח יהיה לי כרגע 70 מיליארד דולר בחשבון בנק ואני אהיה מולטי מיליארדרית ובלה בלה אעבוד, כמובן תחת התנאים שלי ואהיה הבוסית של עצמי ואבחר בדיוק מה אני רוצה לעשות ומה לא אבל הבנת את העיקרון.אני לא חושבת שרק הבעל צריך לפרנס בדיוק כמו שלא רק האישה צריכה לנקות ולסדר את הבית, אצלי במשפחה, שני ההורים עובדים, שני ההורים מנקים ושני ההורים מכינים אוכל, שניהם יוצאים לקניות ושניהם מנהלים את הבית באותו ה *יחד* שאת טוענת שלא קיים.כמובן שיש דברים מסוימים שאמא שלי לוקחת עליהם יותר פיקוד ויש דברים שאבא שלי לוקח יותר פיקוד, אבל בשורה התחתונה הם פועלים בשיתוף וזה בדיוק הסוד למערכת יחסים וזוגיות בריאה.להבין שהבן/ת זוג משלים/מה את השני/ה.לפי מה שאת מתארת רוב חברותייך הנשואות לא ממש שמחות ומאושרות ודי רוצות לברוח מהכל ומהחיים שלהן כי לא טוב להן, אולי כדאי לבדוק מה לא תקין שם.אולי לפני שממהרים ללדת 12 ילדים כדאי קודם לבנות אמון בין בני הזוג, לבנות יחד מערכת יחסים, חיים *משותפים*.מי יודע, אולי כל מה שכתבתי כאן הוא בולשיט אחד גדול, אולי אני תמימה ונאיבית, אולי...אבל אני מסרבת לחשוב בצורה שלילית והגדרתית, אני עושה כפי יכולתי ואני מצפה בדיוק לאוצו הדבר מהבן זוג שלי.בקשר לעבודות, עבדתי בכמה עבודות בחיי, ואני מודעת לעניין שיש הגנות לעובד/ת, יש ימי מחלת עובד, יש ימי חופשה, יש ימי מחלת הילד, גם לאמא וגם לאבא...לא הכל שלילי כמו שאת טוענת.הפלות?קורות לאו דווקא אם האישה הרימה דברים כבדים או לא.מה שכן זה בושה לבעל של אותה אישה שנתן לה לעבוד ולהרים ולשאר העובדים סביבה שאיפשרו לה לסחוב במהלך ההיריון.בקיצור, לא הכל בלתי אפשרי חייכנית, נסי לצאת מהדעות שהכנסת את עצמך אליהן, תזמני לך במחשבה אך ורק דברים טובים ובהצלחה... |
|
בס"ד יש הכל עפ"י חוק.על הנייר. דיברתי על היחס,זלא סוד שהמנהלים מראש בקושי מעוניינים לקבל נשים בזמן הריון/גידול ילדים קטנים,כך שהן עושות הכל כדי שהמנהל ירצה להמשיך להעסיק אותן ולפעמים מבטיחות מראש לא להחסיר בגלל ילד חולה,כדי שירצו לקבל אותן לעבודה...אני לא מוכנה להיות אמא אכזרית בשביל הקריירה שלי.(בתקופת חורף,הילדים חולים המון...בגן?מתקשרים לאמא באמצע העבודה שתגיע לקחת את התינוק/הילד...יש נשים ששולחות ילדים חולים לגן,כאילו לא שמו לב...כי אין להן ברירה...) ולא מתכוונת להתווכח עם בן זוגי שהוא ישאר בבית כדי לשמור...ולמה? חשוב לי שלפחות המנהל,לא יפטר אותו בסוף...אם הוא עצמאי?אולי ניתן  כך שאולי אם תהי פרילנסרית/עצמאית תוכלי לאפשר לעצמך לחיות קצת בשפיות,כאישה...וזה בעצם חלומי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/03/2020 21:31:57
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:30 |
|
| |
בס"ד דבר שני האישה מסכימה לכך כרווקה חסרת נסיון וידע בחיים. עכשיו נזכרתי שאף כששוחחתי עם בחורה מלאה,שהתחתנה... היא כעסה על אביה מאד שקנה להם כזוג בית,אך היא הייתה צריכה לשלם את המשכנתא כשבעלה לומד בכולל,היא הייתה צריכה ישר אחרי החתונה לעבוד רציני במקביל להריון ראשון...זה היה לה קשה מאד...כך היא סיפרה לי... ועוד כאחת מלאה על גבול השמנה וחזקה...כך שזה לא קשור לחוזק פיזי  אתה צריך להבין שהן עושות זאת למרות הקושי. ולכן באשכול "כמה האישה שווה" הערכתי אותן מאד. הן מלאכיות בעיני. ואין רצוני לפתוח שוב את הנושא...אלא אם כן יש לי מה להוסיף חוץ ממה שכתבתי באשכול הנ"ל 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/03/2020 20:01:03
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:24 |
|
| |
בס"ד אני חושבת שזה חלק מהנושאים הקריטיים...י. האם אני אצטרך לקום בבוקר עם הבחילות והחוסר שינה ולרוץ לעבודה בכוח,כשהוא רץ ללמוד מקצוע?! האם אני אצטרך להשליך את התינוקת למעון(שלך תדע מי המטפלות שם...) ישר אחרי 3 חודשים ומשהו של חופשת לידה?! האם אני אצטרך לנטוש את הילדה כשהיא חולה במעון/בגן,רק כי המנהל כועס ואסור להחסיר ולהשאר עם הילדה החולה ולטפל בה בבית?!ואם אחליט שעוזבת את העבודה,נצטרך לחיות בצימצום ועל סף עוני? זה החיים בסוף.הדברים "הקטנים" האלו שמבאסים לאישה את החיים  אתה לא בחורה.אז אתה לא מבין עד כמה חשוב לבחורה שמבינה את החיים,הנושא הזה  אז נכון שצריך אמונה בה',אך איזהו החכם?הרואה את הנולד.ואני רואה שבחשבון הפשוט ממש לא נסתדר בלי נס.(ללא התחייבות מצידי לעבוד רציני,בכל מצב/להיות תלותית בהורים,שזלא תמיד נעים)) אשמח לשמוע איזה חשבון יש לך...אולי פספסתי משהו במשוואה  אגב,ישלי חברה נשואה,שבעלה סטודנט,כך שאני כבר יודעת ממקור ראשון שאנלא טועה  ולא אנלא מחפשת נושאי שיחה.זה אכן דילמה שלי 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 22:24:53 |
|
וואיי יש לך בחילות בהריון ?... כל אישה יש לה בחילות בהריון ? ולכן אחרי שתיים שלוש ילדים יש חלק מהנשים שמפסיקות לעבוד מחוץ לבית. ונשים צעירות מסתדרות, נדמה לי שאפשר גם לקחת חופשת הריון. את כבר תתאמי את הענין בינך לבין בן זוגך, והוא יבין אותך. יש המוני פיתרונות בחיים. ואת צודקת, שימלא את חלקו בהסכם, ותדברו על זה. ועוד משהו לכולנו, עלינו פשוט להתבונן מה שקורה, ולתכנן את החיים נכונה. אם נעשה ההתבוננות ובירור על כל נושא מטריד ומפחיד - נגיע לשקט, אסור לנו ללמד חובה על החיים הנפלאים שיש כאן, החיים קצת קשים כי יש משימות חשובות למלא. במיוחד אם נודה לבורא על מה שיש הכל יסתדר. והעיקר לא לפחד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:21 |
|
| |
בס"ד ואגב,אני יודעת שיש לזה מחיר  לכל דרישה יש מחיר.במיוחד כשהמון נשים מסכימות לחיות ברמת חיים כזו קשה...בשם התמיכה בלומד תורה/הפמניזם... כשכל אחת נלחצת כרווקה למצוא עבודה כמה שיותר "קלה" וכמה שיותר מכניסה... אז ברור שבחורים חושבים שהריון זה משהו קל ולא מבינים כמה שזה ממש לא כך.וכמובן שהריון ראשון ידוע כהכי קשה,כך שאני לא ממש מבינה את הזילזול בחייה של האישה,כשאומרים שבהתחלה ניתן להעמיס עליה גם את צער הפרנסה...(או שהנשים מזלזלות בחייהן,בעצמן,מעצם זה שמסכימות לכך...) אם הייתי גבר?הייתי מתבייש בעצמי לראות את אשתי סובלת כשהיא בהריון,בשביל לפרנס אותי/לעזור. וזו גם התשובה לרציף.גבר שבודק אישה בקטע של פרנסה-זה משפיל אותו כגבר ואותה,כאישה 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 21:00:12 |
|
מסירות נפש לתורה זה ערך, האישה מוכנה לפרנס לצד בעלה בשיתוף פעולה ובשמחה. לרוב, נשים לא עובדות כל היום. נשים מוכנות גם לעבוד הרבה יותר קשה עבור קריירה.. כמדומני שכתבת פעם שאת חלשה יותר, אז תגידי ככה ; אני חלשה יותר, ואל תבקרי את הרבנים, הם יודעים מה שהם עושים. טוב ?
|
|
בס"ד כל הנשים חלשות מטבען פיזית,במיוחד אם הן רזות. אם הן שמנות?זה סיפור קצת אחר... לכן פעם בחרו נשים שמנות כי התאימו לתפקידי הבית הקשים,ללא מכונות עזר  מבחינה נפשית?לנשים יש כח סבל רב מאד. וזה שקשה להן מהמצב?אני בטוחה.רק שהגברים(במיוחד האשכנזים)עושים הכל כדי להקל עליהן את הקושי. זה שאישה חלשה?מוזכר כבר בתורה. זה שהריון ולידה וגידול ילדים-זה צער?כתוב בתורה. כך שאתה לא יכול להגיד שלא קשה להן. אני רואה את הנשים ושומעת מה הן משוחחות... הרבה מהן מביטות בי כמו אסיר בכלא ואומרות "תנצלי את הרווקות..."  כשאני מספרת למישהי נשואה,עובדת+ילדודעס על חיי בשידוכים... היא אומרת לי במבט מותש "מה את חושבת שתגרדי דבש מהקיר בנשואין?זה קשה מאד" לא יודעת מה הרבנים.ולא מדברת נגד אף אחד וגם אין כוונתי דווקא לאברכים אלא לכל גבר החושב שאישתו,גבר.אני אומרת מציאות מהשטח. 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/03/2020 19:40:25
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:13 |
|
| |
בס"ד שימי לב מה את אומרת...אחרי האמונה  עבודה אחת ומשכורת של כולל... אני לא רואה את עצמי מתחייבת לפרנס בית אפילו לא יום אחד בחיי כנשואה.פשוט לא יכולה להימשך ולהגיד "כן"לגבר שלא משדר גבריות בנושא...כבר ניסתי ולא הלך...כך שיתכן שאצא איתו ורק אבזבז לו ולי את הזמן היקר...  פעם הסכמתי שנה ראשונה,כדי שילמד בכולל,כשעוד הייתי תמימה.אבל מאז ראיתי מזה מנהלים.איך הם מאיימים בפיטורין על עובדת שמחסירה כשלא מרגישה טוב(ברור שיש חוקים שמגנים על אישה הרה,אך עדיין היחס כלפיה,רע,מאשים ומלחיץ אם תחסיר/תאחר).איך אישה בהריון רצה לאוטובוס,כדי לעבוד ונופלת על הבטן  (אני ליוותי אותה עד לבית הרפואה) ואף כשהייתי סטודנטית עבדתי במוקד וראיתי איך אחת(בהריון) הקיאה בשירותים והאחראית משמרת,צועקת עליה למה התעכבה יותר מדי זמן בחוץ.איך אחת יושבת בקושי על הכיסא כי התינוק בדיוק בועט לה בבטן,באמצע העבודה/גיסתי שסיפרה,שבאמצע שלקוחות מדברים איתה היא לא יכלה לדבר פתאום,כי בדיוק יש לה התקף בחילה ארוך...ושומעת על נשים עם קשיי נשימה/בחילות/בצקות ברגליים/גלי חום/שלא ישנות בלילה ואח"כ רצות לעבודה בבוקר,בכוח...(לא חושבת שגבר שנותן לאישתו חיים כאלה מכבד אותה כאישה.) אני לא רואה את עצמי בתוך הלחץ הזה,חשוב לי לחיות חיים רגועים ונורמליים.מבחינתי אישה מאבדת שליטה על גופה מהרגע שנכנסת להריון.ולא יודעת מה יהיה ואיך היא תחווה את התקופה וחייבת גבר חזק לצידה ולא רק פסיכולוג תומך  כך שלי אישית חשוב,שתמיד יהיה לי את החופש לעזוב את העבודה אם רצוני בכך,כבר באותו היום  ומכיוןן שכך חשוב שהוא ידע להסתדר גם לבד/שהוריו יתמכו רציני+התחייבות שהם לא מתערבים לי בחיים  ואנלא מעוניינת לחכות עם הילדים. כרגע,ישלי ביעד נסיכה קטנה(;...כך שלא מוכנה לדחות יותר מדי את החלום שלי...בגללו  ובכלל אסור הלכתית למנוע בגלל סיבה כזו,על ההתחלה,כך שאם אתחתן עם גבר חזק רוחנית(והבחור הזה חזק רוחנית),הוא לגמרי יביט עלי כאל מודרנית אם אגיד לו כך... 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 20:21:13 |
|
עכשיו הבנו. צודקת. את לא מחפשת מותרות. אז תמצאי דרך לברר את הנושא הכלכלי
|
|
בס"ד כל אחד בשבילו "מותרות" זה משהו אחר...  אצלך מותרות זה גם מגש פיצה וערב בבית קפה  מה שבטוח שאנלא רוצה לרדת מהרמת חיים שאני חייה בה כרגע(שהרי לא מגיע לי עונש,על כך שאני נשואה ומייצרת צאצאים;)) וברור שמעדיפה גם תוספות משמחות 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 21:48:54 |
|
יחד עם זאת, נישואין זה התחייבות לשאת בעול בכל נושא שהוא
|
|
בס"ד כן אני בהחלט מוכנה לשאת בעול...ולסחוב אבטיח בבטן במקומו  ברור לי שכדי להשיג גבר חזק רוחנית כנראה אצטרך לוותר על מוצרי טיפוח של ללין ולרדת לרמה של הוואי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:10 |
|
| |
בס"ד ואגב,אני יודעת שיש לזה מחיר  לכל דרישה יש מחיר.במיוחד כשהמון נשים מסכימות לחיות ברמת חיים כזו קשה...בשם התמיכה בלומד תורה/הפמניזם... כשכל אחת נלחצת כרווקה למצוא עבודה כמה שיותר "קלה" וכמה שיותר מכניסה... אז ברור שבחורים חושבים שהריון זה משהו קל ולא מבינים כמה שזה ממש לא כך.וכמובן שהריון ראשון ידוע כהכי קשה,כך שאני לא ממש מבינה את הזילזול בחייה של האישה,כשאומרים שבהתחלה ניתן להעמיס עליה גם את צער הפרנסה...(או שהנשים מזלזלות בחייהן,בעצמן,מעצם זה שמסכימות לכך...) אם הייתי גבר?הייתי מתבייש בעצמי לראות את אשתי סובלת כשהיא בהריון,בשביל לפרנס אותי/לעזור. וזו גם התשובה לרציף.גבר שבודק אישה בקטע של פרנסה-זה משפיל אותו כגבר ואותה,כאישה 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 21:00:12 |
|
מסירות נפש לתורה זה ערך, האישה מוכנה לפרנס לצד בעלה בשיתוף פעולה ובשמחה. לרוב, נשים לא עובדות כל היום. נשים מוכנות גם לעבוד הרבה יותר קשה עבור קריירה.. כמדומני שכתבת פעם שאת חלשה יותר, אז תגידי ככה ; אני חלשה יותר, ואל תבקרי את הרבנים, הם יודעים מה שהם עושים. טוב ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:09 |
|
| |
| Ano2525 כתב: |  |
אם זה כל כך חשוב לך, עדיף לך באמת, לחפש מישהו שהוא יהיה המפרנס היחיד.
עדיף לתאם את זה לפני הפגישה. את ממילא לא רוצה מישהו לא מסודר כלכלית.
|
|
בס"ד נכון  וזה בעצם הדילמה כי יתכן שבעתיד רוצה להיות מפרנס יחיד...וזה למה איכשהו חשבתי לתת לו צ'אנס נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 19:01 |
|
| |
בס"ד שימי לב מה את אומרת...אחרי האמונה  עבודה אחת ומשכורת של כולל... אני לא רואה את עצמי מתחייבת לפרנס בית אפילו לא יום אחד בחיי כנשואה.פשוט לא יכולה להימשך ולהגיד "כן"לגבר שלא משדר גבריות בנושא...כבר ניסתי ולא הלך...כך שיתכן שאצא איתו ורק אבזבז לו ולי את הזמן היקר...  פעם הסכמתי שנה ראשונה,כדי שילמד בכולל,כשעוד הייתי תמימה.אבל מאז ראיתי מזה מנהלים.איך הם מאיימים בפיטורין על עובדת שמחסירה כשלא מרגישה טוב(ברור שיש חוקים שמגנים על אישה הרה,אך עדיין היחס כלפיה,רע,מאשים ומלחיץ אם תחסיר/תאחר).איך אישה בהריון רצה לאוטובוס,כדי לעבוד ונופלת על הבטן  (אני ליוותי אותה עד לבית הרפואה) ואף כשהייתי סטודנטית עבדתי במוקד וראיתי איך אחת(בהריון) הקיאה בשירותים והאחראית משמרת,צועקת עליה למה התעכבה יותר מדי זמן בחוץ.איך אחת יושבת בקושי על הכיסא כי התינוק בדיוק בועט לה בבטן,באמצע העבודה/גיסתי שסיפרה,שבאמצע שלקוחות מדברים איתה היא לא יכלה לדבר פתאום,כי בדיוק יש לה התקף בחילה ארוך...ושומעת על נשים עם קשיי נשימה/בחילות/בצקות ברגליים/גלי חום/שלא ישנות בלילה ואח"כ רצות לעבודה בבוקר,בכוח...(לא חושבת שגבר שנותן לאישתו חיים כאלה מכבד אותה כאישה.) אני לא רואה את עצמי בתוך הלחץ הזה,חשוב לי לחיות חיים רגועים ונורמליים.מבחינתי אישה מאבדת שליטה על גופה מהרגע שנכנסת להריון.ולא יודעת מה יהיה ואיך היא תחווה את התקופה וחייבת גבר חזק לצידה ולא רק פסיכולוג תומך  כך שלי אישית חשוב,שתמיד יהיה לי את החופש לעזוב את העבודה אם רצוני בכך,כבר באותו היום  ומכיוןן שכך חשוב שהוא ידע להסתדר גם לבד/שהוריו יתמכו רציני+התחייבות שהם לא מתערבים לי בחיים  ואנלא מעוניינת לחכות עם הילדים. כרגע,ישלי ביעד נסיכה קטנה(;...כך שלא מוכנה לדחות יותר מדי את החלום שלי...בגללו  ובכלל אסור הלכתית למנוע בגלל סיבה כזו,על ההתחלה,כך שאם אתחתן עם גבר חזק רוחנית(והבחור הזה חזק רוחנית),הוא לגמרי יביט עלי כאל מודרנית אם אגיד לו כך... 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 20:21:13 |
|
עכשיו הבנו. צודקת. את לא מחפשת מותרות. אז תמצאי דרך לברר את הנושא הכלכלי
|
|
בס"ד כל אחד בשבילו "מותרות" זה משהו אחר...  אצלך מותרות זה גם מגש פיצה וערב בבית קפה  מה שבטוח שאנלא רוצה לרדת מהרמת חיים שאני חייה בה כרגע(שהרי לא מגיע לי עונש,על כך שאני נשואה ומייצרת צאצאים;)) וברור שמעדיפה גם תוספות משמחות 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 21:48:54 |
|
|
|
|
|
|