בית פורומים בחדרי חרדים

אביגדור ליברמן - ספר מוסר חי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/3/2020 21:47 לינק ישיר 
אביגדור ליברמן - ספר מוסר חי

לאן מגיעים עם תאוות הנקם.
בן אדם שהפך את עורו ומוכר את כל העקרונות שלו בגלל סיבה אחת ויחידה. הכל אך ורק כדי לחסל את נתניהו לתקוע סכין לא בגבו אלא בלבו, ולסובב את הסכין לוודא הריגה.

לא שהפוליטיקאים האחרים הם צדיקים גדולים. גם לפוליטיקאים החרדים יש הרבה הרבה מה להשתפר.

אבל בכל זאת, גם בין המושחתים במדות, ליברמן הוא חידוש.

הַשִּנְאָה וְהַנְּקִימָה קָשָׁה מְאֹד לְשֶׁיִּמָּלֵט מִמֶּנּוּ לֵב הוּתַל אֲשֶׁר לִבְנֵי הָאָדָם, כִּי הָאָדָם מַרְגִּישׁ מְאֹד בְּעֶלְבּוֹנוֹתָיו, וּמִצְטַעֵר צַעַר גָּדוֹל. וְהַנְּקָמָה לוֹ מְתוּקָה מִדְבַשׁ, כִּי הִיא מְנוּחָתוֹ לְבַדָּה, עַל כֵּן לְשֶׁיִהְיֶה בְכוֹחוֹ לַעֲזוֹב מַה שֶׁטִבְעוֹ מַכְרִיחַ אוֹתוֹ, וְיַעֲבֹר עַל מִדּוֹתָיו וְלֹא יִשְֹנָא מִי שֶׁהֵעִיר בּוֹ הַשִּנְאָה וְלֹא יִקֹּם מִמֶּנּוּ בְּהִזְדַּמֵּן לוֹ שֶׁיּוּכַל לְהִנָּקֵם, וְלֹא יִטֹּר לוֹ, אֶלָּא אֶת הַכֹּל יִשְׁכַּח וְיָסִיר מִלִּבּוֹ כְּאִלּוּ לֹא הָיָה – חָזָק וְאַמִּיץ הוּא, וְהוּא קַל רַק לְמַלְאֲכֵי הַשָּׁרֵת שֶׁאֵין בֵּינֵיהֶם הַמִּדּוֹת הַלָּלוּ, לֹא אֶל שׁוֹכְנֵי בָּתֵּי חֹמֶר אֲשֶׁר בֶּעָפָר יְסוֹדָם.
אָמְנָם גְּזֵרַת מֶלֶךְ הִיא, וְהַמִּקְרָאוֹת גְּלוּיִים בָּאֵר הֵיטֵב, אֵינָם צְרִיכִים פֵּרוּשׁ, "לֹא תִשְֹנָא אֶת אָחִיךָ בִּלְבָבְךָ" (ויקרא יט). "לֹא תִקֹּם וְלֹא תִטֹּר אֶת בְּנֵי עַמֶּךָ" (שם). וְעִנְיַן הַנְּקִימָה וְהַנְּטִירָה יָדוּעַ, דְּהַיְינוּ, נְקִימָה – לִמָּנַע מֵהֵיטִיב לְמִי שֶׁלֹּא רָצָה לְהֵיטִיב לוֹ, אוֹ שֶׁהֵרַע לוֹ כְּבָר. וּנְטִירָה – לְהַזְכִּיר בְּעֵת שֶׁהוּא מֵיטִיב לְמִי שֶׁהֵרַע לוֹ אֵיזֶה זִכָּרוֹן מִן הָרָע שֶׁעָשָֹה לוֹ.
וּלְפִי שֶׁהַיֵּצֶר הוֹלֵךְ וּמַרְתִּיחַ אֶת הַלֵּב, וּמְבַקֵּשׁ תָּמִיד לְהַנִּיחַ לְפָחוֹת אֵיזֶה רֹשֶׁם אוֹ אֵיזֶה זִכָּרוֹן מִן הַדָּבָר, וְאִם לֹא יוּכַל לְהַשְׁאִיר זִכָּרוֹן גָּדוֹל, יִשְׁתַּדֵּל לְהַשְׁאִיר זִכָּרוֹן מוּעָט, יֹאמַר דֶּרֶךְ מָשָׁל לְאָדָם, אִם תִּרְצֶה לִתֵּן לָאִישׁ הַזֶּה אֶת אֲשֶׁר לֹא רָצָה הוּא לָתֵת לְךָ כְּשֶׁנִּצְרַכְתָּ, לְפָחוֹת לֹא תִּתְּנֵנוּ בְּסֵבֶר פָּנִים יָפוֹת, אוֹ אִם אֵינְךָ רוֹצֶה לְהָרַע לוֹ, לְפָחוֹת לֹא תֵּיטִיב לוֹ טוֹבָה גְדוֹלָה, וְלֹא תְסַיְּעֵהוּ סִיּוּעַ גָּדוֹל; אוֹ אִם תִּרְצֶה גַּם לְסַיְּעוֹ הַרְבֵּה, לְפָחוֹת לֹא תַעֲשֵֹהוּ בְּפָנָיו, אוֹ לֹא תָשׁוּב לְהִתְחַבֵּר עִמּוֹ וְלִהְיוֹת לוֹ לְרֵעַ, אִם מָחַלְתָּ לוֹ שֶׁלֹּא תֵרָאֶה לוֹ לְאוֹיֵב – דַּי בָּזֶה, וְאִם גַּם לְהִתְחַבֵּר עִמּוֹ תִרְצֶה, אַךְ לֹא תַרְאֶה לוֹ כָּל כָּךְ חִבָּה גְדוֹלָה כְּבָרִאשׁוֹנָה, וְכֵן כָּל כַּיּוֹצֵא בָּזֶה מִמִּינֵי הֶחָרִיצוּת שֶׁבַּיֵּצֶר, מַה שֶּׁהוּא מִשְׁתַּדֵּל לְפַתּוֹת אֶת לִבּוֹת בְּנֵי הָאָדָם. עַל כֵּן בָּאָה הַתּוֹרָה וְכָלְלָה כְּלָל שֶׁהַכֹּל נִכְלָל בּוֹ, "וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ", כָּמוֹךָ בְּלִי שׁוּם הֶפְרֵשׁ, כָּמוֹךָ בְּלִי חִלּוּקִים, בְּלִי תַּחְבּוּלוֹת וּמְזִמּוֹת, כָּמוֹךָ מַמָּשׁ.
[מסילת ישרים פרק יא]

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 03:14 לינק ישיר 

כל הסימנים מראים על "דיל" בין ליברמן למשטרה והפרקליטות כנראה שי נצן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 01:52 לינק ישיר 

יתכן שאיווט מפחד ממישהו בעולם המשפטי, או שאיווט מנוהל על ידי אנשים כמו מרטין שלאף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2020 23:51 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

נראה לי שבבוא היום עוד יתברר שמה שהניע את ליברמן זה לא רק השנאה התהומית לנתניהו, אלא ישנם עוד דברים

הנה עוד דוגמה לדמגוגיית ליברמן

ליברמן: הסיבה לקרע עם נתניהו-הוא עומד מאחורי 7 תלונות עלי ועל ילדי,אין לזה מחילה גם בכיפור  

ולמה דמגוגיה,
כי הוא תוקף את החרדים בצורה הגסה ביותר עוד טרם הוגשה נגדו ולו תלונה אחת מצד החרדים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 00:45 לינק ישיר 

מה האינטרס של ביבי לא לפרש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 00:41 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
נראה לי שבבוא היום עוד יתברר שמה שהניע את ליברמן זה לא רק השנאה התהומית לנתניהו, אלא ישנם עוד דברים

בנימין נתניהו אמר מפורשות, שהמניע להתנהגותו של ליברמן הוא משהו אחר ! ! !  סתם ולא פירש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 23:05 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 22:50 לינק ישיר 

את כל העקרונות שלו,
ממתי יש לו עקרונות חוץ מעיקרוןן אגו ליברמני ?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אביגדור ליברמן - ספר מוסר חי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext