יש מישהו במשרד הבריאות שחושב שאנשים מקפידים על הנחיות הבידוד?
צהריים טובים,
לאחרונה כל יום שומעים על עוד חולים שהסתובבו בעשרות מקומות, ואז "מוציאים הנחייה" שכל מי שהסתובב במקום כזה וכזה לפני שבוע וחצי-שילך לבידוד...
שאלתי היא-מישהו זוכר בכלל איפה היה לפני שבוע וחצי??
האם מישהו חושב שכולם מקיימים את ההוראות?
(שואל בשביל חבר שאתרע מזלו להיות במקום שהוכרז לפני כמה ימים שכל מי שהיה שם צריך להיות בבידוד, ומתלבט האם להיות ה"פרייר היחיד"...)
נשלח ב-9/3/2020 13:19
"הפראייר" היחיד?אם הוא במקרה נדבק וידביק אחרים? אם הוא ממשיך להסתובב כרגיל הוא רוצח בפוטנציאל
נשלח ב-9/3/2020 13:24
"יותר יש לו לאדם ליזהר עצמו שלא יזיק אחרים, משלא יוזק" (תוספות ב"ק כ"ג ע"א, ד"ה וליחיד).
נשלח ב-9/3/2020 13:28
מצדרביעי
מסנגד כתב:
"הפראייר" היחיד?אם הוא במקרה נדבק וידביק אחרים? אם הוא ממשיך להסתובב כרגיל הוא רוצח בפוטנציאל
הסיכוי של אדם בודד ספציפי להדבק רק בגלל ששהה כמה דקות במתחם גדול שהיה בו חולה כמה דקות,
הוא מאוד מאוד מאוד קלוש לכל הדעות.
רק שאם מדובר בהתגייסות ציבורית כדי לעכב את ההתפשטות-יש בזה הגיון, אבל אם רוב האנשים לא מקפידים על זה-אז לא נראה שהאדם הבודד חייב להקפיד על זה-היות וכאמור מדובר בסיכוי מאוד מאוד קטן...
נשלח ב-9/3/2020 14:21
לאחר מחשבה- אני לא רוצה חס ושלום לקרר, לאחר בירור נראה שרוב האנשים כן מקפידים על ההוראות....
אבל מה שכן מוזר לי-לפני כמה ימים אובחן חולה שהיה גם בגאולה, האם כל מי שהיה בגאולה באותו יום נכנס לבידוד?...
נשלח ב-9/3/2020 14:29
אני מכיר כמה אנשים שנמצאים בבידוד ואף אחד לא מוציא את אפו החוצה.
לא כל מי שהיה בגאולה צריך להיכנס לבידוד,
רק מי שהיה שם באותה חנות.
נשלח ב-9/3/2020 14:34
לא נראה לי שאדם נורמטיבי מעוניין להיות רוצח גם אם זה סיכוי קלוש
נשלח ב-9/3/2020 14:46
מצדרביעי
muki28 כתב:
לא נראה לי שאדם נורמטיבי מעוניין להיות רוצח גם אם זה סיכוי קלוש
מעניין.
מה עם כל אלו שמעשנים ברחוב?
אתה לא חושב שיש סיכוי קלוש שהם רוצחים?
(יש אנשים שכבר יש להם מחלות רקע, וצירוף של עשן מכמה סיגריות יכול להכריע אותם)
נשלח ב-9/3/2020 14:52
מסכים. זה גם לא בסדר בלשון המעטה. אבל פה יש לך הנחיה של משרד הבריאות ופה לצערי אין הנחיה.
נשלח ב-9/3/2020 15:13
מצדרביעינשלח ב-9/3/2020 13:02
יש מישהו בגור שחושב שא/נשים מקפידים על התקונעס?! לה''ו
לא. אבל ההרגשה הטובה שאתה גורם לעדר לפחד, זה מענג אנשים מסויימים...