| נשלח ב-11/3/2020 16:51 |
|
| |
מנהל ביה"ח "מעייני הישועה" פרופ' רביד - לא להתפלל בבתי הכנסת
מנהל בית החולים מעייני הישועה פרופ' מרדכי רביד מורה שלא ללכת ולהתפלל בבתי הכנסת
בתי הכנסת הם מקום אידיאלי להדבקה. אף על פי שהנחיית הבריאות היא לבטל אירועים של התכנסות עד 2000 איש, אני קורא להפסיק עם התכנסויות בכלל. אין שום טענה שמשרד הבריאות מקל ראש, אך אני חושב שכדאי להקדים את הצעדים הללו כמה שיותר מוקדם.לא מדובר בממש פיקוח נפש, 99% לא ימותו מהנגיף אך למען בלימת הפצת הנגיף יש לנקוט בצעדים משמעותיים. אדם שהולך לבית הכנסת וחוזר הביתה עליו לקחת אחריות משום שהוא עלול להפיץ את הנגיף בכמה מעגלים". מתייחס למניעת הפצת הקורונה במגזר הדתי. קלמ ןליברמן, כאן רשת ב
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 11/03/2020 16:57:17
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 16:52 |
|
| |
השאלה העיקרית, לא מה אומר רופא כזה או אחר,
אלא מה אומרים לעשות פוסקי ההלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 17:06 |
|
| |
להצביע ליכוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 17:56 |
|
| |
מזכיר את אותו יהודי על סיפונה של אוניה שמאיימת לטבוע, וכשהקפטן הכריז שצריך להקל על משקל האוניה ולזרוק חפצים לים, הוא קודם כל זרק את התפילין והסידור...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 19:24 |
|
| |
שמיםפתוחים
| קלעפער כתב: |  | | מזכיר את אותו יהודי על סיפונה של אוניה שמאיימת לטבוע, וכשהקפטן הכריז שצריך להקל על משקל האוניה ולזרוק חפצים לים, הוא קודם כל זרק את התפילין והסידור... |
|
גם לי זה הזכיר בדיוק את זה... החוצפה והזילזול בכל דבר שבקדושה על פיתחה של... לא שמענו שסוגרים את מקומות הבילוי שלהם: את המסעדות, בתי הקפה והדיסקוטקים, קולנוע ותאטרון, אוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר ועוד. אבל קודם כל נבטל תפילה בציבור. זה רק מוכיח שהם לא מבינים את הערך הגדול של תפילה בציבור, בפרט לעת כזו! מצד שני, ברור שמי שמחויב בבידוד צריך להישמע להוראות ולהתפלל בבית ולא לסכן את הזולת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 19:52 |
|
| |
| שמיםפתוחים כתב: |  | מזכיר את אותו יהודי על סיפונה של אוניה שמאיימת לטבוע, וכשהקפטן הכריז שצריך להקל על משקל האוניה ולזרוק חפצים לים, הוא קודם כל זרק את התפילין והסידור... גם לי זה הזכיר בדיוק את זה... החוצפה והזילזול בכל דבר שבקדושה על פיתחה של... לא שמענו שסוגרים את מקומות הבילוי שלהם: את המסעדות, בתי הקפה והדיסקוטקים, קולנוע ותאטרון, אוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר ועוד. אבל קודם כל נבטל תפילה בציבור. זה רק מוכיח שהם לא מבינים את הערך הגדול של תפילה בציבור, בפרט לעת כזו! מצד שני, ברור שמי שמחויב בבידוד צריך להישמע להוראות ולהתפלל בבית ולא לסכן את הזולת. |
|
ממש ככה !!!
לא מבינים את הערך העצום של תפילה בציבור ...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 20:09 |
|
| |
| שמיםפתוחים כתבה: |  | שמיםפתוחים
| קלעפער כתב: |  | | מזכיר את אותו יהודי על סיפונה של אוניה שמאיימת לטבוע, וכשהקפטן הכריז שצריך להקל על משקל האוניה ולזרוק חפצים לים, הוא קודם כל זרק את התפילין והסידור... |
|
גם לי זה הזכיר בדיוק את זה... החוצפה והזילזול בכל דבר שבקדושה על פיתחה של... לא שמענו שסוגרים את מקומות הבילוי שלהם: את המסעדות, בתי הקפה והדיסקוטקים, קולנוע ותאטרון, אוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר ועוד. אבל קודם כל נבטל תפילה בציבור. זה רק מוכיח שהם לא מבינים את הערך הגדול של תפילה בציבור, בפרט לעת כזו! מצד שני, ברור שמי שמחויב בבידוד צריך להישמע להוראות ולהתפלל בבית ולא לסכן את הזולת. |
|
ואם רופא שקרוב לאוכלוסיה החרדית זו הבנתו, תבינו כמה דלה הידיעה שלהם בעולם החרדי, וכמה יש חוסר הסברה כדברי איכלר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-11/3/2020 20:13 |
|
| |
ראש הממשלה הוציא הנחיה שלא להתקהל מעל ל100 איש,
זה לא מצב פשוט,
אני מחכה להנחיות של גדולי הפוסקים מה צריך לעשות.
אגב : פרופ' רביד אינו אנטי דתי והוא מכיר טוב מאוד ומקרוב את הציבור החרדי,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 20:28 |
|
| |
ואני חושב בדיוק הפוך מכם , על בתי קפה תאטראות ושאר מרעין בישין אין צורך להתריע שכן ברגע שיש הוראה אנשים באופן אוטומטי ימנעו מללכת , מה שאין כן להבדיל בבתי כנסת , לכן דווקא בזה יש להתריע , וכל אחד ישאל לרבותיו איך לנהוג , וחמירא סכנתה מאיסורה בברכת שומר מצווה לא יידע רע
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2020 22:31 |
|
| |
פרופ' מוטי רביד מנהל ביה"ח 'מעייני הישועה' שעורר סערה כשאמר שאין ללכת לתפילות בביה"כ, ב'לפני חצות' בסקופים: "אני לא חוזר בי. רק בגלל שאני עובד שנים רבות עם המגזר החרדי יש לי אחריות לבריאותו. ממילא בעוד כשבועיים נגיע למצב הזה. מדוע לא להקדים רפואה למכה?".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2020 01:38 |
|
| |
הוא איש חכם ואחראי
לפחות מי שבסיכון גבוה שימנע מלבוא ולהסתכן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2020 08:48 |
|
| |
לפחות במקומות שישנה בהם האפשרות להתפלל בחוץ במרחב פתוח ומרווח, למה להידחס בחדרים צפופים לפעמים גם ללא חלונות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2020 09:01 |
|
| |
הרעיון מבריק. אבל בשביל להגיע לביצוע צריך פעילות מסודרת. להתקין סככות, ספסלים ושולחנות, עמוד לחזן, בימה וארון קודש כלשהו. וכל אלו במגוון מקומות מסודר בכל עיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2020 09:24 |
|
| |
צמצום סיכונים: במנחה-מעריב זה הרבה יותר קל. אבל גם כשיש קריאת התורה ישנם לא מעט בתי כנסת עם חצרות או רחבה מספיק גדולה של קידוש לבנה... או בתי כנסת במוסדות חינוך עם מגרש צמוד וישנם גם (כנראה לא בבני ברק וכו'...) ליד פארקים/גינות ציבוריות. ולפחות שלא להידחס במקלטים וחדרים קטנים ללא חלונות. הבנתי שבניו יורק מאיימים בסגירת בתי כנסת ובתי מדרש שיש חשד לקורונה שהסתובבה שם... - לא צריך להגיע לזה אצלנו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2020 09:52 |
|
| |
לבחירתכם
|
כאן אתה מדבר כמו בן תורה
|
|
|
|
|