בית פורומים בחדרי חרדים

הגרי"ג אדלשטיין התייעץ וקיבל נתונים ולדעתו יש לסגור את תלמודי התורה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2020 00:29 לינק ישיר 
הגרי"ג אדלשטיין התייעץ וקיבל נתונים ולדעתו יש לסגור את תלמודי התורה.

גורמים חרדיים: לאחר שקיבל נתונים והתייעץ עם גורמים שונים, סבר הרב גרשון אדלשטיין שיש לסגור את תלמודי התורה. למרות זאת, לאחר שהועברה לו דעתו של הרב קנייבסקי לא הסכים לפרסם את דעתו. מחר: המשך ההתייעצויות
https://twitter.com/AronRabino1/status/1238954192221491201?s=20

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2020 14:47 לינק ישיר 

בכל זאת יש כאלו שלא מבקשים ממנו הוכחה ואתה לא חייב להימנות עליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2020 11:13 לינק ישיר 
מצדרביעי

חיזוקתשובה כתב:

השאלה הגדולה פה היא האם ר' חיים שככל הנראה לא יודע איפה נמצאת בית שמש, יודע ומבין את הנתונים המוצגים?

אתה בטח מתכוין לסרטון שהוא שואל כמו תם אם בית שמש זה באמריקא

אולי תענה לי איך יתכן שהרב הבקי בכל חדרי תורה-בתקווה שעל זה אין ויכוח-מפספס פסוקים בנ"ך-יהושע ט"ו י', שמואל א ו' ח-כ למשל- שם מוזכרת בית שמש.

דומה שהתשובה היא שהוא עושה כאילו, מסיבותיו הוא וכל מקום אפשר להסביר או לנמק, אבל הוא ודאי יודע שיש כזה דבר 

גם אם יש צדק בדבריךבמקרה ספציפי זה, עדיין מי שטוען שהציגו לפניו את כל הנתונים הרפואיים על שיטת ההדבקה בעולם, ועל מה שקורה באיטליה לדומה-עליו "נטל ההוכחה"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2020 09:50 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

השאלה הגדולה פה היא האם ר' חיים שככל הנראה לא יודע איפה נמצאת בית שמש, יודע ומבין את הנתונים המוצגים?

אתה בטח מתכוין לסרטון שהוא שואל כמו תם אם בית שמש זה באמריקא

אולי תענה לי איך יתכן שהרב הבקי בכל חדרי תורה-בתקווה שעל זה אין ויכוח-מפספס פסוקים בנ"ך-יהושע ט"ו י', שמואל א ו' ח-כ למשל- שם מוזכרת בית שמש.

דומה שהתשובה היא שהוא עושה כאילו, מסיבותיו הוא וכל מקום אפשר להסביר או לנמק, אבל הוא ודאי יודע שיש כזה דבר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2020 09:39 לינק ישיר 

2 הערות קצרות

1במלחמת המפרץ הרב לא אמר להסתובב ברחוב בשעת הסכנה ואדרבא הוא עצמו היה נשאר תחת קורת גג עד אזעקת ההרגעה, כל שאמר זה שלא צריך לחבוש את המסכות-שבדיעבד גם בעלי המקצוע סברו כך והראיה שאספו את זה מכולנו-ולא צריך חדרים אטומים ואגירת מזון
בסך הכל הוא הרגיע את הציבור באותם ימים ועל זה בלבד ראוי להערצה

2 כל הסטטיסטיקה והחישוב של סיכוי הנפילה בבני ברק היא מגוחכת, כי מה שהתפעלו זה מכך שכמה פעמים בגבולות בני ברק הטילים חרכו ובתחום שיפוט בני ברק לא נגעו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2020 00:03 לינק ישיר 

לחריף ומקשה

זה נכון אם הטילים היו נופלים באיזור מסויים
ולא מסביב לבני ברק (שזה אומר רדיוס ענק)

כשהטילים נופלים בגבעת שמואל רמת גן ותל אביב ממש צמוד לבני ברק זה כבר לא ממש סטטיסטי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 18:31 לינק ישיר 
מצדרביעי

מצדרביעי כתב:
יוחנןש,

מצד אחד אתה טוען שהגר"ח פוסק לפי רוח הקודש ומצד שני אתה מסביר שבהלווית הרב וואזנר לא היה שום מידע שמראה על סכנה.

וקשה הדבר בעיני.
אם הגר"ח פוסק לפי ההגיון וההלכה, ההסבר שלך לגבי הלווית הרב וואזנר באמת מחזיק.

אלא שאתה טוען שהוא פוסק מרוח הקודש, ובמקרה כזה היינו מצפים שהוא יצליח לראות את הסכנה שהיתה וקיפחה חייהם של שני אברכים.

אגב, אם לא היתה סכנה, מדוע לשיטתך בכלל הלכו לשאול את הגר"ח? כשאצלנו במשפחה היו הלוויות לא הלכנו לשאול את הגר"ח.

אתה צודק לכאורה רק מפני שאתה 'תינוק שנשבה', ולימדו אותך (כמוני) כי 'רוח הקודש' ו'נבואה' חד הם. אך כל מתבגר ומתבונן ומעיין בספרים ובחז"ל אמור להבין, כי בדורנו פסקה 'נבואה' (הן אצל אדמורי"ם, באבות, משיחיים), ורק רוח הקודש מצויה, והיא איננה נבואה. היא רוח של קדושה המתלווה יחד עם דעת תורה (עיין בספר אורחות יושר להגרח"ק עצמו, מה שביאר בערך 'רוח הקודש' כמה מדרגות בעניין זה, וכמובן שהוא עצמו מדבר מתוך גרונו, נורא!).

ואכן, אם 'רוח הקודש' היא נבואה, כמו שאתה סובר לתומך, אתה צודק שיתכן שהגרח"ק 'פספס' משהו. אבל לשיטה האמיתית, רוח הקודש איננה אורים ותומים, והיא מתייחסת רק לשאלה שנשאלה, ורק לנתונים המוצגים - וכלפי זה התשובה נכונה ועילאית, ומה שקורים דברים צדדיים לא צפויים, וכמעט בגדר 'לא טבעיים' מבחינת המציאות הידועה, אין זה סותר לגמרי את רוח הקודש המנשבת בבית מדרשו של הגדול.

אתה מתקדם טוב....

האם הוא בהכרח הבין את מה שקרה באיטליה עם ההדבקה ההמונית שקרתה ב"בום" אחד, וגרמה לקריסת בתי החולים?

ליוחנן,
האם מה שרואים פה, נקרה אצלך ש"מוצגים בפניו כל הנתונים"?

https://www.bhol.co.il/news/1088394

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 15:53 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:
לחובבי הסטטיסטיקה צריך להוסיף עוד נתון

מה הסיכוי שמספר טילים ייפלו בדיוק ב2 קילומטרים מתוך 9 קילו מטר (בני ברק והאיזור הצמוד)
ולא ייפלו ב7 קילומטרים מתוך ה9

אף אחד עדיין לא הצליח להסביר את זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם תגדיר אקראית שטחים מסוימים, תגלה שה"תופעה" שגילית" בבני ברק והאיזור הצמוד. מתקיימת בהרבה שטחים אקראיים לחלוטין. ומשכך אין כאן שום תופעה יוצאת דופן.
מבחינה סטטיסטית.
הטילים לא אמורים להתפזר בהתפלגות שווה.
תמיד יימצאו אזורים שבהם הייתה התפזרות גדולה ומקומות שבהם הייתה התקבצות.
תנסה לזרוק מטבע 200 פעם. ותגלה שיש לא מעט פעמים שיצא לך רצף מדהים שהמטבע נופל על אותו הצד.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 16/03/2020 15:10:28

אני לא יודע על איזה 'איזור צמוד' מדובר, אבל שוב, העניין בסטטיסטיקה הוא ב'ניבוי', דהיינו בהבדל הגדול שבין סימון המטרה תחילה לבין יריית החץ תחילה.. כל פיזור של טילים שווה בסיכוייו לכל פיזור אחר, 'יפה' ככל שיהיה, אבל עדיין הסיכוי שהניבוי והתוצאה יתאימו זה לזה הוא מוגבל, וככל שההגבלה (ה'סיכוי') גדולה יותר, ישנה הוכחה ברורה יותר לקשר בין הניבוי לבין התוצאה.
מזכיר את האמונה של חיילים במלחמה שתמיד עדיף לעמוד איפה שכבר נפלה פצצה כי הסיכויים לנפילה של פצצה באותו מקום קלושים.. וזה כמובן ממש לא נכון, אבל, אם במלחמה כלשהי הטילים יפלו ביום השני איפה שהם נפלו אתמול בדיוק, זה יהיה 'נס' פלאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 15:10 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
השאלה מה הייתה המטרה של העירקים, ומה סבירות השגיאה שלו
נניח והעירקים כיוונו לקריה בתל אביב או לפי-גלילות (נטען כך בזמנו) ו-99% מטילי הסקאד נופלים במרחק עד 3 קילומטר מהמטרה (אין לי מושג באמת) מה הסיכוי שטיל יפגע בבני ברק?
מה קרה הערי גוש דן האחרות, בכולן נפלו טילים?

שאלות טובות.
אשמח אם מישהו יוכל להביא מידע מהימן בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 14:48 לינק ישיר 

מהשחושבים כתב:

מה הסיכוי שמספר טילים ייפלו בדיוק ב2 קילומטרים מתוך 9 קילו מטר (בני ברק והאיזור הצמוד)

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם תגדיר אקראית שטחים מסוימים, תגלה שה"תופעה" שגילית" בבני ברק והאיזור הצמוד. מתקיימת בהרבה שטחים אקראיים לחלוטין. ומשכך אין כאן שום תופעה יוצאת דופן.
מבחינה סטטיסטית.
הטילים לא אמורים להתפזר בהתפלגות שווה.
תמיד יימצאו אזורים שבהם הייתה התפזרות גדולה ומקומות שבהם הייתה התקבצות.
תנסה לזרוק מטבע 200 פעם. ותגלה שיש לא מעט פעמים שיצא לך רצף מדהים שהמטבע נופל על אותו הצד.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 16/03/2020 15:10:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 14:42 לינק ישיר 

השאלה מה הייתה המטרה של העירקים, ומה סבירות השגיאה של סקאד
נניח והעירקים כיוונו לקריה בתל אביב או לפי-גלילות (נטען כך בזמנו) ו-99% מטילי הסקאד נופלים במרחק עד 3 קילומטר מהמטרה (אין לי מושג באמת) מה הסיכוי שטיל יפגע בבני ברק?
מה קרה בערי גוש דן האחרות, בכולן נפלו טילים?

תוקן על ידי A_Smithee ב- 16/03/2020 15:26:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 13:15 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 12:47 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:
יוחנןש,

מצד אחד אתה טוען שהגר"ח פוסק לפי רוח הקודש ומצד שני אתה מסביר שבהלווית הרב וואזנר לא היה שום מידע שמראה על סכנה.

וקשה הדבר בעיני.
אם הגר"ח פוסק לפי ההגיון וההלכה, ההסבר שלך לגבי הלווית הרב וואזנר באמת מחזיק.

אלא שאתה טוען שהוא פוסק מרוח הקודש, ובמקרה כזה היינו מצפים שהוא יצליח לראות את הסכנה שהיתה וקיפחה חייהם של שני אברכים.

אגב, אם לא היתה סכנה, מדוע לשיטתך בכלל הלכו לשאול את הגר"ח? כשאצלנו במשפחה היו הלוויות לא הלכנו לשאול את הגר"ח.

אתה צודק לכאורה רק מפני שאתה 'תינוק שנשבה', ולימדו אותך (כמוני) כי 'רוח הקודש' ו'נבואה' חד הם. אך כל מתבגר ומתבונן ומעיין בספרים ובחז"ל אמור להבין, כי בדורנו פסקה 'נבואה' (הן אצל אדמורי"ם, באבות, משיחיים), ורק רוח הקודש מצויה, והיא איננה נבואה. היא רוח של קדושה המתלווה יחד עם דעת תורה (עיין בספר אורחות יושר להגרח"ק עצמו, מה שביאר בערך 'רוח הקודש' כמה מדרגות בעניין זה, וכמובן שהוא עצמו מדבר מתוך גרונו, נורא!).

ואכן, אם 'רוח הקודש' היא נבואה, כמו שאתה סובר לתומך, אתה צודק שיתכן שהגרח"ק 'פספס' משהו. אבל לשיטה האמיתית, רוח הקודש איננה אורים ותומים, והיא מתייחסת רק לשאלה שנשאלה, ורק לנתונים המוצגים - וכלפי זה התשובה נכונה ועילאית, ומה שקורים דברים צדדיים לא צפויים, וכמעט בגדר 'לא טבעיים' מבחינת המציאות הידועה, אין זה סותר לגמרי את רוח הקודש המנשבת בבית מדרשו של הגדול.

אתה מתקדם טוב....

האם הוא בהכרח הבין את מה שקרה באיטליה עם ההדבקה ההמונית שקרתה ב"בום" אחד, וגרמה לקריסת בתי החולים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 12:10 לינק ישיר 

יהיו החמרות בהוראות משרד הבריאות, וכולנו באותה סירה, לא רק על נפשנו עלינו לחוס. 
ותראה שיותר ויותר רבנים (שאינם יושבים בחצר החסידית ברשב"ם) נותנים את הטון בשפיות ובאחריות, לאחר שמיעת הנתונים, שקילת הדברים, והכרעה.
זה תהליך שהתחיל, ויתגבר עוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 12:05 לינק ישיר 

שאלה:
מדוע לא יוצאים לבין הזמנים עכשיו? בדרך כלל הלימוד נמצא ברפיון בין פורים לר"ח.
בעז"ה אם הכל ישתנה שיחזירו את התלמידים מיד אחרי פסח ללמוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2020 11:57 לינק ישיר 

קטונתי מלהבין דעת גדולים, אבל אני שאלה:
נניח אם עפים כאן טילים, ויש כאן שאלה של פיקוח נפש, וההוראה הוא להתגונן, ומגיע גדול ואומר תורה מגני ומצלי, לי זה לא יקרה כי אני לומד תורה, אני מוסר את נפשי לתורה - ניחא, אף אחד לא יכול להכריח אותי אם אני רוצה למסור נפש לתורה, וכך צריך להיות.
אבל הפעם ההוראה איננו להתגונן, אלא שלא תדביק אחרים! יתכן שאתה חולה ואתה לא יודע, ואתה מדביק אחרים, האם כאן אפשר להגיד תורה מגני ומצלי, על מי התורה מגן ? אולי על המדביק, אבל הנדבק הרי לא לומד תורה, ואתה פשוט חב לאחריני! האם לזה ייקרא מסירות נפש, האם אני מוסר את 'נפשי' לתורה, לא ולא, אני מוסר 'נפשות של אחרים'... !?!?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגרי"ג אדלשטיין התייעץ וקיבל נתונים ולדעתו יש לסגור את תלמודי התורה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext