בהדלפה שמשתחררת לאט ובחלקים עולה כי התקיימה שיחה קשה ביותר בין השרים דרעי וליצמן לבין ראה"מ נתניהו.
כששני השרים החרדיים החלו לתקוף אותו על הסגר בבני ברק ובשכונות ירושלים , נתניהו שיחרר את חרצובות לשונו דבר שנמנע לכל אורך התקופה מול הנציגים החרדיים ככה"נ בעקבות השמירה על ציר גוש הימין בימים הקריטיים הללו.
"במוצאי שבת 14/3 שיצאתי לתקשורת יחד איתך ליצמן, והבאנו שורת הוראות לכל תושבי המדינה ללא שום אזור או מגזר, קיבלנו באותו לילה פושים מטורפים באתרי האינטרנט שלכם שהנכד של הרב קנייבסקי מעביר שצריך להמשיך את כל הישיבות והבתי ספר שלכם. פניתי לשניכם" המשיך נתניהו להצליף "ואמרתם לי שהוא זקוק לתשומת לב והדרך היא שאבוא להיפגש עם הרב וזה יגרום לו לשתף פעולה. הסכמתי לשטות הזו ואף הצהרתי על זה בשידור חי לכל המדינה שאגיע לרבנים. מה נהיה ? יותר גרוע אנשי משרדי קיבלו טלפונים מבית הרב גרשון אדלשטיין ראש ישיבה בבני ברק שאם לא אבקר גם אצלו הם יורו לציבור שלא להשמע להנחיות וכי הם משפיעים יותר על הציבור וכי אם לא אעלה גם אליו לאחר הרב קנייבסקי יצאו נגדי ונגד המשרד שלך בגלוי חזיתית כולל בעיתון יתד נאמן.
בכירי המשרד שלך, (ליצמן) הזהירו שוב ושוב מזה שבתי הכנסת, החתונות הסודיות, הישיבות, הכינוסים הצפופים במחתרת יביאו את הריכוזים החרדיים לקטסטרופה, ואתה הודית לי בשיחה אישית שאין לך שליטה על הילד הזה. אמרתי לשניכם אז שאם לא תשלטו בכוחות עצמכם על המגזר, ניאלץ לעשות זאת בדרכים של חוק , שיטור וניהול צבאי".
ואז הפתיע נתניהו והמשיך "גורמים בכירים במגזר פנו אלי ישירות דרך אנשי קשר ודיווחו שקיים ויכוח בין אנשי הרב קנייבסקי לבין אנשי הרב אדלשטיין מי ייתו את המילה האחרונה להמשיך את פעילות המוסדות כנגד הוראת המדינה.
גם אם אני מבין שאינכם מעיזים להפנות בגלוי אצבע מאשימה לעבר אותם עבריינים, אז אני מצפה ומציע לשניכם להתעשת ולא להפנות לכיווני אצבע מאשימה בענין הזה, כי אם אני יאלץ להיכנס למיגננה כנגד ההתקפות בתקשורת החרדית, לא תהיה לי ברירה ואצטרך לחשוף את השיח שהיה לי איתכם ועם ח"כ גפני" סיים נתניהו.
ע"כ ציטוטים כמעט מילה במילה מהשיחה שהתקיימה במהלך הימים האחרונים.
זהו אולי ההסבר לשתיקה המוזרה של שלושת ראשי המפלגות החרדיות סביב ההתנהלות של המדינה מול המגזר.
(קבוצת המטה החרדי בליכוד)
נשלח מהאנדרואיד שלי