בית פורומים בחדרי חרדים

חובה גמורה להרחיק את מר יענקי קנייבסקי מהסבא שלו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2020 07:12 לינק ישיר 
חובה גמורה להרחיק את מר יענקי קנייבסקי מהסבא שלו

עוד שנים רבות ידברו ברחוב החרדי בסיפור הפיאסקו שהתרחש השבוע בביתו של הרב חיים קנייבסקי בנוגע לסגירת תלמודי התורה והישיבות בגלל סכנת הנפשות בוירוס הקורונה 
כל מי שראה את הווידאו שבו נראה הנכד מר יעקב קנייבסקי שואל את הרב שאלה של דיני נפשות פשוטו כמשמעו נחרד עד עמקי נשמתו !
מצורת הצגת השאלה היה נראה כמו שדנים כאן של דברים של מה בכך
כגון איזה מנהג כלשהו באם נוהגים כך או אחרת 
ללא צל של ספק בסוגיה חמורה שכזאת זה לא ענין של משו קליל שהשאלה והתשובה עליה אמורים לארוך בין חצי דקה לדקה בלבד כמו שנראה מהווידאו
בשאלות מעין אלו שחייהם של מאות בני אדם תלויים בהם חייבים לזמן לדיון רופאים מומחים ובעלי מקצוע רבים כדי שיחוו את דעתם המקצועית בנידון 
זו היתה שערורייה ממדרגה ראשונה רבנים בכירים ביותר  כמו כן אנשי מקצוע חרדים ששמעו על פסק הדין שלא לסגור את תלמודי התורה ובכך לסכן את חייהם של אלפי תלמידים ויותר מכך את האנשים הסובבים אותם בהם מבוגרים בגילים שבעים שמונים שאצלם במיוחד מדובר בסכנת נפשות נחרדו עד עמקי נשמתם !

יאמר ברורות הביקורת כאן היא לא על הרב בעצמו 
כפי שנאמר בחז"ל "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות"
אם מציגים בפניו את השאלה בצורה חפיפניקית ללא מביאים לידיעתו את גודל הסכנה המוחשית שאלפי אנשים ברחבי העולם כבר מתו כתוצאה מההידבקות בה הרי שאין פלא שהרב פסק שאין צורך לסגור את תלמודי התורה כיון שלא הבין את גודלה של המגיפה 
וכפי שעיניכם רואות אחרי יום אחד כאשר נכנסו לעניין אנשים בכירים ושטחו בפניו ביתר פירוט את מה שקורה אזי הרב פסק באופן שונה 

אומנם יש הרבה הרבה מה להוסיף בנידון כגון הקול שלא פוסק בנוגע לאינטרסים של מר יעקב קנייבסקי בהרבה מהנושאים המובאים להחלטת סבו הרב קנייבסקי ומשום קוצר הזמן נקצר במקום שהיה ראוי להאריך 
ומכאן תצא הקריאה לכל מי שיש בידו לפעול בעניין שמעתה והילך בנושאים מעין אלו אסור בשום פנים ואופן להרשות לנכד של הרב להציג בפניו שאלות שכאלו אלא אך ורק צוות נרחב שמורכב מרבנים רופאים ואנשי מקצוע אחרים עליהם ורק עליהם תוטל המשימה לעלות אל הקודש פנימה ולקבל את הדרכתו אך ורק אחרי שוידאו אל נכון שהניחו לפניו את כל הנושא בכללותו והוא מבין לנכון את השאלה על כל היבטיה וצדדיה 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 15:19 לינק ישיר 

hhaavv.אפשר לחשוב שיש גישה חופשית אצל ר' חיים הדברים ידועים: הדמנטיות שהשתלטה עליו לכאורה ,בכל מצב ,מקשה לברר את דעתו,בכל אופן יש לומר את הדברים בקול ברור וצלול! אם תרצו קחו לדוגמה את ר' גרשון ותבינו את ההבדל הגדול?בעצרות הבחירות,כמעט,  בכולן לקחו את ר' חיים,אפילו עד חיפה וזה היה לפני שנה וחצי :מצבו מאז לא השתפר ?וגם לא נהיה   יותר טוב, לקחו אותו עד לחיפה,כן כן,עד לחיפה,זה לא טעות! האם גם נתנו לו לדבר,כן כן לומר לפחות :"שמי שלא יצביע לקאליש הוא ממשנאי ה'" לדבר לומר כמה מילים? לא באלף רבתי,נחשו אתם למה?אני כבר לא מדברת על נאום!לעומת ר' גרשון שנשא נאום
בעצרת  בחירות ,אמנם נראה לי מן הכתב קרא, אבל את ר' חיים גם כמה מילים מן הפתק לא שמענו אותו אומר בעצרת? כך:שמי שרוצה להסיק מסקנות,ותובנות ,קבל לאחרונה חומר רב!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/03/2020 15:33:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 12:15 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

מי סומך על הוראותיו של יענקי? מי שרוצה לדעת באמת מה דעת הגר"ח פונה בעצמו או פונה דרך מישהו שמדייק בדבריו ופורש את השאלה כמו שצריך. בעבר לא סמכתי איפלו על עצמי והושטתי לגר"ח את השאלה בכתב, לאחר ששקלתי בדיוק מה לכתוב ואיך לכתוב והיתה לי הזדמנות לבדוק את עצמי שוב ושוב ולתקן במידת הצורך.
גם מרן הגרי"ש היה עונה בדיוק על מה שנשאל ולא מברר מעבר לכך. וגם הגרי"ז מבריסק ענה כך. וכי יחקור כל נודניק מה בדיוק כוונתו וכו'? שאלת - קיבלת, על אחריותך.
אולי כדאי לציין שהמשותף לכל הגדולים הנ"ל הוא שאין להם שום רצון להנהיג את הציבור וזה נכפה עליהם. לכן לא חיפשו לפתוח נושא מעבר למה שנשאלו.

תוקן על ידי hhaavv ב- 20/03/2020 02:47:36

אז מה אתה בעצם אומר כאן?

תחשוב על איך התקבלו ההחלטות אצל רוב מנהלי החיידרים ותענה לעצמך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 10:41 לינק ישיר 

מסכים לגמרי עם דברי "האב".

ר' חיים הרי מצהיר כל הזמן ש"אין לסמוך על דבריו למעשה", משמע-אני איש רוח ואין בכוונתי להיות "מנהיג" בעולם המעשה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 10:26 לינק ישיר 

מטריד .בהחלט מטריד. בחיידר של הילד המשיכו ללמוד השבוע בקבוצות קטנות ואני מאוד מאוד מוטרד מזה .נראה כאילו משחקים באש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 09:37 לינק ישיר 

חשבתם פעם שלא כך צריך לפסוק לרבים?

מדובר בדיני נפשות.
הייתי מצפה מפוסקי הלכה לדון בשאלות כאלה בצורה קצת יותר רצינית מאשר בשיחה של דקה עם הנכד.

לכתוב פסק הלכה מסודר עם הסברים ואסמכתאות כדי שלא רק נקבל אלא גם נבין את הצדדים לכאן ולכאן.

עצם העובדה שהציבור מוכן לקבל הנהגה כזו בה מקורב לרב גדול בתורה שואל אותו שאלה מאוד מורכבת וקשה כלאחר יד, בלי להציג את כל הצדדים, בלי ביקורת על הצגת הדברים ואחר כך מוסר לציבור את "הפסיקה" היא הבעיה.

מי מכם היה רוצה שהרב קנייבסקי ינהל כך את המדינה ויחליט על תקציב המדינה למשל דרך שאלות אגביות של יענקי. (סבא, אומרים שצריך להוסיף עוד 20 מיליארד לצבא, מה אתה אומר? צריך או לא?)

שוב, מדובר בדיני נפשות.
לא כך פוסקים הלכה לציבור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 07:25 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

זה מה שמפחיד במה שהיה. דיין, מנהיג, גדול הדור, לא עונה לשאלות, בנושאי פיקוח נפש, של ילד מפגר "בהתאם"!
מנהיג, שואל מיד, במה מדובר? מנין לך? מי זה "הם"? מהי המגפה? מה הסכנה בה? מה כוונה לסגור חדרים? האם ניתן להקטין כיתות? מה דעת המומחים? מה דעת ר' גרשון? תזמין לכאן את רופאי מעייני הישועה לברר איתם. 
למה שיסמכו על הוראותיו אם הוא עונה "בהתאם"?

הריני מוחה על ביזוי תלמיד חכם
וכל מי שרואה בבזיון תלמיד חכם ואינו מוחה נענש גם הוא על אותו עוון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 03:08 לינק ישיר 

רב שך ברור, גם הגראי"ל היה כך. הגרי"ש נוכחתי בעצמי לא פעם בגישה הזאת. מה שכן, אם מתוך השאלה היה ניכר שחסרים פרטים וכו', אכן היה חוקר ושואל. זה לא חוסר יכולת, אלא חוסר רצון. אצל הגרי"ז זה היה צורת חינוך איך לשאול נכון. אולי נהג כך רק עם מקורביו, אינני יודע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 03:01 לינק ישיר 

לא יודע לומר על הרב אליישיב בנושאי פוליטיקה אבל בנושאי הלכה אני יודע בבירור שזו לא הייתה גישתו, הוא היה "תופס" את הפרטים או העדרם במהירות.
את הבריסקער רב לא היכרתי כמובן, אבל לפי הסיפורים זה הפוך 180 מעלות. הוא היה מבין את מניעי השואל ועונה בהתאם. ידוע הסיפור שפעם אמר לבניו שאם יבוא איצ'ה מאיר לוין לשאול משהו שלא יתנו לו להיכנס כלל.
לאחר מכן הסביר ששמע שיש איזה ענין והוא כבר הבין שלווין (שאגב  היה ת"ח וחסיד חשוב) יבוא לשאול, הוא אמנם יקבל תשובה שלילת אבל יצא החוצה ויאמר "דיברתי עם הרב מבריסק ואני אומר לכם שכך צריך לעשות"  ועוד סיפורים בדומה לכך.
גם על הרב שך סיפר לי מקורבו שהיה כל פעם חוקר ודורש ומרים טלפונים וכו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 02:45 לינק ישיר 
hhaavv

מי סומך על הוראותיו של יענקי? מי שרוצה לדעת באמת מה דעת הגר"ח פונה בעצמו או פונה דרך מישהו שמדייק בדבריו ופורש את השאלה כמו שצריך. בעבר לא סמכתי איפלו על עצמי והושטתי לגר"ח את השאלה בכתב, לאחר ששקלתי בדיוק מה לכתוב ואיך לכתוב והיתה לי הזדמנות לבדוק את עצמי שוב ושוב ולתקן במידת הצורך.
גם מרן הגרי"ש היה עונה בדיוק על מה שנשאל ולא מברר מעבר לכך. וגם הגרי"ז מבריסק ענה כך. וכי יחקור כל נודניק מה בדיוק כוונתו וכו'? שאלת - קיבלת, על אחריותך.
אולי כדאי לציין שהמשותף לכל הגדולים הנ"ל הוא שאין להם שום רצון להנהיג את הציבור וזה נכפה עליהם. לכן לא חיפשו לפתוח נושא מעבר למה שנשאלו.

תוקן על ידי hhaavv ב- 20/03/2020 02:47:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 02:33 לינק ישיר 
קלעפער

hhaavv כתב:
א. מי אמר שלא היו שם אנשים?
ב. אכן יענקי קנייבסקי שאל שאלה לא ברורה - לא יודע למה וזה גם לא מעניין, וקיבל תשובה בהתאם. אולי הרים להנחתה ומלכתחילה תכנן לפרט בהמשך יותר - אין לי מושג, וזה לא העניין (למרות שיש כאלה שמעוניינים בכך שזה כן יהיה העניין).
ג. אני מניח שמיד הסבירו לר' חיים את הסיטואציה (אולי יענקי בעצמו, כאמור) ואז התעורר הדיון. ר' חיים לא אמר בשום שלב שלא להישמע לרשויות, גם הוא יודע מה שנפסק בשו"ע לעניין מומחה שאמר לאכול ביו"כ או לחלל שבת לצורך חולה, אלא עצם ההכרזה "סגירת הישיבות" עליה הוא לא הסכים, ובמסגרת התקנות זה אכן היה אפשרי בצורה זו או אחרת.

זה מה שמפחיד במה שהיה. דיין, מנהיג, גדול הדור, לא עונה לשאלות, בנושאי פיקוח נפש, של ילד מפגר "בהתאם"!
מנהיג, שואל מיד, במה מדובר? מנין לך? מי זה "הם"? מהי המגפה? מה הסכנה בה? מה כוונה לסגור חדרים? האם ניתן להקטין כיתות? מה דעת המומחים? מה דעת ר' גרשון? תזמין לכאן את רופאי מעייני הישועה לברר איתם. 
למה שיסמכו על הוראותיו אם הוא עונה "בהתאם"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 02:10 לינק ישיר 

א. מי אמר שלא היו שם אנשים?
ב. אכן יענקי קנייבסקי שאל שאלה לא ברורה - לא יודע למה וזה גם לא מעניין, וקיבל תשובה בהתאם. אולי הרים להנחתה ומלכתחילה תכנן לפרט בהמשך יותר - אין לי מושג, וזה לא העניין (למרות שיש כאלה שמעוניינים בכך שזה כן יהיה העניין).
ג. אני מניח שמיד הסבירו לר' חיים את הסיטואציה (אולי יענקי בעצמו, כאמור) ואז התעורר הדיון. ר' חיים לא אמר בשום שלב שלא להישמע לרשויות, גם הוא יודע מה שנפסק בשו"ע לעניין מומחה שאמר לאכול ביו"כ או לחלל שבת לצורך חולה, אלא עצם ההכרזה "סגירת הישיבות" עליה הוא לא הסכים, ובמסגרת התקנות זה אכן היה אפשרי בצורה זו או אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 02:01 לינק ישיר 

תגיד לי בבקשה שומעות אוזנך מה שפיך מדבר??
אתה טוען שקודם קול מר ינקי קנייבסקי שאל את הסבא שאלה חשובה שכזאת ומיד קיבל עליה את התשובה ורק אחר כך דנו בעניין שעה ארוכה?
ככה אמורה להתנהל שאלה שכרוכה בפיקוח נפש?
סדר הדברים אמור להיות בדיוק להיפך!
קודם כל מביאים רופאים ומומחים בתחום שמביעים את דעתם ורק אחר כך ניתן פסק ההלכה
באיזה עולם בדיוק אתה חי?
וזה שוב פעם מחזק את מה שכתבתי מקודם
מר יענקי קנייבסקי רצה לקבל את התשובה ה"נכונה" ולכן לא סיפק לרב כל אינפורמציה שהיתה נחוצה ביותר כדי לפסוק את ההלכה ורק אחרי שהוא קיבל את מה שרצה הוא ניהל בדיעבד משא ומתן ללא שהובאו למקום האנשים הנחוצים כדי לשמוע את דעתם בנידון

הוא אשר אמרנו חובה מוחלטת להרחיק את מר ינקי קנייבסקי מהסבא שלו
במיוחד כאשר דנים בשאלות של פיקוח נפש שנוגעות למאות נפשות כמו העניין הזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 01:13 לינק ישיר 
hhaavv

אניכברחוזר כתב:
hhaavv כתב:

מיאניומשמי כתב:
הרב יואל שילה בפורום אוצר החכמה, שמתחילה הביא לשם את הוידאו המדובר, כותב אחרי כן שלאחר בירור הוידאו הזה הוא קטע קטן, והדיון עם הגרח"ק ארך יותר משעה.
כך שאל תמהרו לשפוט.

מה אתה מפריע עם עובדות???
סוף סוף הזדמנות לפרוק עול בלי חשבון!
מי ביקש ממך להרוס את התירוצים?

זה הפונט הכי גדול שיש לך?
טיפש מטופש שכמוך
איך החי יכול להכחיש את החי?
הרי כולנו ראינו את הווידאו שבו נשאלה השאלה ונענתה התשובה וממנו רואים במפורש שהשאלה הובאה אליו בזה הרגע ונענתה מידית אינסטנט ללא שדנו בה איתו לפני כן

אומר לך יותר מכך
אם אכן נערך דיון מוקדם לפני שהוצגה בפניו השאלה הרי זה חמור שבעתיים!
כי זה רק מחזק את מה שכתבתי
הם הגיעו להחלטה שלהם לבדם ואחר כך כדי לצאת ידי חובה באו וזרקו לפניו משפט קצרצר ללא שהביאו בפניו את כל העובדות ואת דברי הרופאים והמומחים הרפואיים שכולםםםם ללא יוצא מן הכלל מחזיקים באותה הדעה שמדובר כאן בפיקוח נפש של ממש ואסור בשום פנים ואופן להמשיך את הלימודים בצורה שכזאת כפי שאכן נוכחנו כאשר הוא שינה את דעתו יום למחרת כאשר הובאו בפניו באריכות יתר חוות הדעת שלהם

בפעם הבאה תחשוב קצת לפני שאתה מאשים. זה לא סופו של הדיון אלא תחילתו. נשאלה שאלה לא ברורה וניתנה תשובה, ולאחר מכן הוסבר העניין ונידון במשך שעה. מי הטיפש - או הרשע - שהחליט להוציא ולפרסם רק את השניות הראשונות, אינני יודע וגם אינני מקנא בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 01:11 לינק ישיר 

http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=73&t=49762&start=40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 19:37 לינק ישיר 

מיאניומשמי כתב:

הרב יואל שילה בפורום אוצר החכמה, שמתחילה הביא לשם את הוידאו המדובר, כותב אחרי כן שלאחר בירור הוידאו הזה הוא קטע קטן, והדיון עם הגרח"ק ארך יותר משעה.
כך שאל תמהרו לשפוט.

אפשר לקבל קישור?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חובה גמורה להרחיק את מר יענקי קנייבסקי מהסבא שלו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext