| נשלח ב-20/3/2020 03:01 |
|
| |
לא יודע לומר על הרב אליישיב בנושאי פוליטיקה אבל בנושאי הלכה אני יודע בבירור שזו לא הייתה גישתו, הוא היה "תופס" את הפרטים או העדרם במהירות. את הבריסקער רב לא היכרתי כמובן, אבל לפי הסיפורים זה הפוך 180 מעלות. הוא היה מבין את מניעי השואל ועונה בהתאם. ידוע הסיפור שפעם אמר לבניו שאם יבוא איצ'ה מאיר לוין לשאול משהו שלא יתנו לו להיכנס כלל. לאחר מכן הסביר ששמע שיש איזה ענין והוא כבר הבין שלווין (שאגב היה ת"ח וחסיד חשוב) יבוא לשאול, הוא אמנם יקבל תשובה שלילת אבל יצא החוצה ויאמר "דיברתי עם הרב מבריסק ואני אומר לכם שכך צריך לעשות" ועוד סיפורים בדומה לכך. גם על הרב שך סיפר לי מקורבו שהיה כל פעם חוקר ודורש ומרים טלפונים וכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 03:08 |
|
| |
רב שך ברור, גם הגראי"ל היה כך. הגרי"ש נוכחתי בעצמי לא פעם בגישה הזאת. מה שכן, אם מתוך השאלה היה ניכר שחסרים פרטים וכו', אכן היה חוקר ושואל. זה לא חוסר יכולת, אלא חוסר רצון. אצל הגרי"ז זה היה צורת חינוך איך לשאול נכון. אולי נהג כך רק עם מקורביו, אינני יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 07:25 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | זה מה שמפחיד במה שהיה. דיין, מנהיג, גדול הדור, לא עונה לשאלות, בנושאי פיקוח נפש, של ילד מפגר "בהתאם"! מנהיג, שואל מיד, במה מדובר? מנין לך? מי זה "הם"? מהי המגפה? מה הסכנה בה? מה כוונה לסגור חדרים? האם ניתן להקטין כיתות? מה דעת המומחים? מה דעת ר' גרשון? תזמין לכאן את רופאי מעייני הישועה לברר איתם. למה שיסמכו על הוראותיו אם הוא עונה "בהתאם"?
|
|
הריני מוחה על ביזוי תלמיד חכם וכל מי שרואה בבזיון תלמיד חכם ואינו מוחה נענש גם הוא על אותו עוון
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 09:37 |
|
| |
חשבתם פעם שלא כך צריך לפסוק לרבים? מדובר בדיני נפשות. הייתי מצפה מפוסקי הלכה לדון בשאלות כאלה בצורה קצת יותר רצינית מאשר בשיחה של דקה עם הנכד. לכתוב פסק הלכה מסודר עם הסברים ואסמכתאות כדי שלא רק נקבל אלא גם נבין את הצדדים לכאן ולכאן. עצם העובדה שהציבור מוכן לקבל הנהגה כזו בה מקורב לרב גדול בתורה שואל אותו שאלה מאוד מורכבת וקשה כלאחר יד, בלי להציג את כל הצדדים, בלי ביקורת על הצגת הדברים ואחר כך מוסר לציבור את "הפסיקה" היא הבעיה. מי מכם היה רוצה שהרב קנייבסקי ינהל כך את המדינה ויחליט על תקציב המדינה למשל דרך שאלות אגביות של יענקי. (סבא, אומרים שצריך להוסיף עוד 20 מיליארד לצבא, מה אתה אומר? צריך או לא?) שוב, מדובר בדיני נפשות. לא כך פוסקים הלכה לציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 10:26 |
|
| |
מטריד .בהחלט מטריד. בחיידר של הילד המשיכו ללמוד השבוע בקבוצות קטנות ואני מאוד מאוד מוטרד מזה .נראה כאילו משחקים באש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 10:41 |
|
| |
מסכים לגמרי עם דברי "האב".
ר' חיים הרי מצהיר כל הזמן ש"אין לסמוך על דבריו למעשה", משמע-אני איש רוח ואין בכוונתי להיות "מנהיג" בעולם המעשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 12:15 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
מי סומך על הוראותיו של יענקי? מי שרוצה לדעת באמת מה דעת הגר"ח פונה בעצמו או פונה דרך מישהו שמדייק בדבריו ופורש את השאלה כמו שצריך. בעבר לא סמכתי איפלו על עצמי והושטתי לגר"ח את השאלה בכתב, לאחר ששקלתי בדיוק מה לכתוב ואיך לכתוב והיתה לי הזדמנות לבדוק את עצמי שוב ושוב ולתקן במידת הצורך. גם מרן הגרי"ש היה עונה בדיוק על מה שנשאל ולא מברר מעבר לכך. וגם הגרי"ז מבריסק ענה כך. וכי יחקור כל נודניק מה בדיוק כוונתו וכו'? שאלת - קיבלת, על אחריותך. אולי כדאי לציין שהמשותף לכל הגדולים הנ"ל הוא שאין להם שום רצון להנהיג את הציבור וזה נכפה עליהם. לכן לא חיפשו לפתוח נושא מעבר למה שנשאלו.
תוקן על ידי hhaavv ב- 20/03/2020 02:47:36 |
|
אז מה אתה בעצם אומר כאן? תחשוב על איך התקבלו ההחלטות אצל רוב מנהלי החיידרים ותענה לעצמך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2020 15:19 |
|
| |
hhaavv.אפשר לחשוב שיש גישה חופשית אצל ר' חיים הדברים ידועים: הדמנטיות שהשתלטה עליו לכאורה ,בכל מצב ,מקשה לברר את דעתו,בכל אופן יש לומר את הדברים בקול ברור וצלול! אם תרצו קחו לדוגמה את ר' גרשון ותבינו את ההבדל הגדול?בעצרות הבחירות,כמעט, בכולן לקחו את ר' חיים,אפילו עד חיפה וזה היה לפני שנה וחצי :מצבו מאז לא השתפר ?וגם לא נהיה יותר טוב, לקחו אותו עד לחיפה,כן כן,עד לחיפה,זה לא טעות! האם גם נתנו לו לדבר,כן כן לומר לפחות :"שמי שלא יצביע לקאליש הוא ממשנאי ה'" לדבר לומר כמה מילים? לא באלף רבתי,נחשו אתם למה?אני כבר לא מדברת על נאום!לעומת ר' גרשון שנשא נאום בעצרת בחירות ,אמנם נראה לי מן הכתב קרא, אבל את ר' חיים גם כמה מילים מן הפתק לא שמענו אותו אומר בעצרת? כך:שמי שרוצה להסיק מסקנות,ותובנות ,קבל לאחרונה חומר רב!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/03/2020 15:33:41
|
|
|
|
|