בית פורומים בחדרי חרדים

ואני הקטן שואל: האם אפשר לכנות "מגיפה" כשאין אף מת???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2020 16:18 לינק ישיר 

יהודי אנגליה בפאניקה האחרים כנראה שמחים להמית את הוריהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 16:24 לינק ישיר 

פאניקה לא משרת את אף אחד.

ואף אחד לא מכחיש שיש פה נגיף שיכול להיות מסוכן שמסתובב וקוטל.

השאלה המרכזית זה

א) האם הסגרים והבידודים למיניהם בכלל עוזרים, או זה כמו לסגור את הדלת של האורווה אחרי שהסוסים ברחו.

ב) כל המציל נפש אחת מישראל חל גם על מגיפת תאונות הדרכים, האם שם אנו גם משקיעים כ"כ הרבה אנרגיות, או אולי שם אין פשוט מי שיעשה רוח כמו פה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 23/03/2020 16:25:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 16:43 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
פאניקה לא משרת את אף אחד.

ואף אחד לא מכחיש שיש פה נגיף שיכול להיות מסוכן שמסתובב וקוטל.

השאלה המרכזית זה

א) האם הסגרים והבידודים למיניהם בכלל עוזרים, או זה כמו לסגור את הדלת של האורווה אחרי שהסוסים ברחו.

ב) כל המציל נפש אחת מישראל חל גם על מגיפת תאונות הדרכים, האם שם אנו גם משקיעים כ"כ הרבה אנרגיות, או אולי שם אין פשוט מי שיעשה רוח כמו פה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 23/03/2020 16:25:09

יש בזה משהו, אבל באמת מנקודת מבט יהודית באמת חייבים לטפל במכת התאונות דרכים גם כן ולא להיפך-להזניח בקורונה כמו התאונות דרכים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 16:54 לינק ישיר 

גם למשבר כלכלי יש השלכות בריאותיות גם על חיים ומוות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2020 16:00 לינק ישיר 

האם כעת זה כן נקרא מגיפה לפי הגדרת חז"ל? אני חושש שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2020 16:10 לינק ישיר 

מאין אף מת, נהיה רח"ל אין בית אשר אין שם (מאו)מת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2020 16:51 לינק ישיר 
hhaavv

חוד כתב:
האם כעת זה כן נקרא מגיפה לפי הגדרת חז"ל? אני חושש שלא.

מהי הגדרת חז"ל לדעתך?
כבר פסק השו"ע ששלושה מתים בשלושה ימים זה רק לעניין דבר, ולחולאים אחרים אין את ההגבלה הזאת:

שולחן ערוך אורח חיים תקע"ו

סעיף ה

וכן מתענים על החולאים כיצד הרי שירד חולי אחד לאנשים הרבה באותה העיר כגון אסכרה (פירוש חולי סוגר הגרון מענין ויסכרו מעינות תהום) או חרחור וכיוצא בהם והיו מתים מאותו חולי הרי זה צרת צבור וגוזרין עליה תענית ומתריעין וכן חכוך לח הרי הוא כשחין פורח ואם פשט ברוב הצבור מתענין ומתריעין עליו אבל חכוך יבש צועקים עליו בלבד:

הגה: ובאלו חולאים אינן צריכין שימותו בשלשה ימים זה אחר זה כמו בדבר שהוא בא מכח שינוי אויר אלא מתענים ומתריעים על אלו החלאים מיד (בית יוסף):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2020 08:05 לינק ישיר 

עיר כמו ירושלים לדוגמא, בה גרים מעל מיליון איש , ומאז תחילת ה"מגיפה" נפטרו בה סה"כ 149 אנשים, זאת אומרת שמאז פרוץ המגיפה בתחילת מרץ- אדר-ניסן, מתו כל יום  1.5 איש, (רבים רבים מהם לא קשורים לנגיף, כידוע.) אז גם כיום לפי מונחי חז"ל זה עדיין לא נקרא מגיפה ועובדה שלא ראיתי שהוכרז שום יום תפילה מיוחד מאף גוף מוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2020 10:13 לינק ישיר 

חוד כתב:
עיר כמו ירושלים לדוגמא, בה גרים מעל מיליון איש , ומאז תחילת ה"מגיפה" נפטרו בה סה"כ 149 אנשים, זאת אומרת שמאז פרוץ המגיפה בתחילת מרץ- אדר-ניסן, מתו כל יום  1.5 איש, (רבים רבים מהם לא קשורים לנגיף, כידוע.) אז גם כיום לפי מונחי חז"ל זה עדיין לא נקרא מגיפה ועובדה שלא ראיתי שהוכרז שום יום תפילה מיוחד מאף גוף מוכר.

רק להעיר שאתה מסתכל על ממוצע, המתים בפועל יכול להיות שהיו 3 מתים ב-3 ימים בחודש האחרון..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ואני הקטן שואל: האם אפשר לכנות "מגיפה" כשאין אף מת???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.