מפריע לי שקול האדמורים והרבנים לא נשמע בשעה קשה זו
מפריע לי שאין אף רב רעבע אדמור מנהיג וכו שראה בתחילת השנה את חורבן העולם כמו ששמענו מהדור הקודם שראו והריחו והתריעו
מפריע לי שהרבה מנהיגים פשוט לא מדברים עכשיו לענין.
מפריע לי שהרבה מנהיגים פשוט לא מדברים.
מפריע לי שדעת בעל בית כעת הוא הרבה יותר גבוה מדעת תורה.
מפריע לי...
נשלח ב-28/3/2020 22:09
פלדלפי כתב:
רוב הרבעס הם בקבוצת סיכון - מבוגרים \ שמנים אז אולי הם פשוט בבית מסוגרים בפחד...
היחיד שקולו נשמע הוא הרבע מקרלין. האדמו"ר היחיד שזיהה את הצורך באינטרנט מסוגנן ובלימודים אקדמיים וגם בסגירת בתי הכנסת
תגובתך היא התשובה המוחצת למה האדמו"רים לא מעוניינים להשמיע את קולם.
מפריע לי שאין אף רב רעבע אדמור מנהיג וכו שראה בתחילת השנה את חורבן העולם כמו ששמענו מהדור הקודם שראו והריחו והתריעו
מפריע לי שהרבה מנהיגים פשוט לא מדברים עכשיו לענין.
מפריע לי שהרבה מנהיגים פשוט לא מדברים.
מפריע לי שדעת בעל בית כעת הוא הרבה יותר גבוה מדעת תורה.
מפריע לי...
אין? או שאתה לא שמעת אותם? איך אתה יכול לומר שאין? האם כל מה שאתה לא יודע עליו, לא קרה?
ידוע לי לפחות על שלוש ששמעתי אותם בתחילת החורף עוד לפני שמישהו חלם על הקורונה, מדברים על זה
1. האדמו"ר ר יאשיהו פינטו הכריז ואמר בתחילת השנה "כולם יודעים שאני זהיר מאוד במה שאני אומר, אבל בשבת היה לי חלום לא-פשוט שעומד להיות זעזוע גדול בעולם, בממדים של רצח יצחק רבין או פיגועי הטרור ב-11 בספטמבר. זה יהיה בקנה מידה גדול מאוד ויגיע בדרכים קשות מאוד על השונאים של עם ישראל"
2. יש את הרב רובין מרחובות, וכמדומני שלא מדובר ברב רובין של ההכשר, את דבריו שמעתי כבר בחודש חשון או כסלו, הוא אמר שמחודש שבט יהיה הרבה צרות שיגיעו "גם לכאן לרחובות" וגם בארץ ישראל, ושזה יהיה כאן עד חג השבועות
3. האדמו"ר שלי השנה לפני התקיעות אמר שהשנה יהיה הרבה צרות ושירבו בתפילות, את שמו לא אחשוף כאן.
נשלח ב-28/3/2020 21:57
מוזר שעל הקורונה אתה תמה ועל כך שלא חזו את השואה אינך תמה.
מדוע אתה מצפה מרבנים שיהיו נביאים?
מה שהייתי מצפה זה לקצת יותר מנהיגות. מרבנים של קבוצות מסוימות שיראו קצת יותר מנהיגות ואחריות כלפי צאן מרעיתם.
רוב הרבעס הם בקבוצת סיכון - מבוגרים \ שמנים אז אולי הם פשוט בבית מסוגרים בפחד...
היחיד שקולו נשמע הוא הרבע מקרלין. האדמו"ר היחיד שזיהה את הצורך באינטרנט מסוגנן ובלימודים אקדמיים וגם בסגירת בתי הכנסת
נשלח ב-28/3/2020 21:30
לצערנו בעת הזאת בולט עוד יותר חסרונם של גדולי הדור שנפטרו בעת האחרונה: הגרי"ש אלישיב, הגר"ע יוסף, הגראי"ל זצ"ל ועוד שבהחלטה אחת גרמו לעשרות ומאות אלפים לבצע את ההנחיות.
רשכבה"ג מרן שר התורה אמר שמי שישלשל את האות ג' לקלפי מוגן מקורונה, אז למה לחשוש?
רשכבה"ג מרן שר התורה מעניק שטר שמירה והגנה מקורונה בחתימת ידו, תמורת 3000 ש"ח לקרן והסירותי כסף מן הכיס בחסות קופת העיר.
רשכבה"ג מרן שר התורה אמר בכמה הזדמנויות שאין כל סיבה לחשוש, ותורה מגנא ומצלא, ושומר מצווה לא יידע דבר רע.
היו עוד כמה שהבטיחו הבטחות, אבל מי לנו כרבן של כל בני הגולה, מנהיג היהדות החרדית בימינו שחתום על הדברים הבהירים וחזקים דלעיל.
גזירת אורייתא
נשלח ב-28/3/2020 21:19
יוחנןש
אני לא חושב שאתה צודק.
כמה נקודות.
הזמנים השתנו מאוד, ולא דווקא לטובה, מאז הזמנים של ה"בית ישראל" ומהר"א מבעלזא. גם אצל הליטאים אין כבר גדולים כמו החזון איש או אפילו הרב שך. המנהיגים הם אכן אולי לא באותו סדר גודל, אבל גם הציבור היום גדל מאוד מאוד בלע"ה והצורך בקבוצות קטנות והומוגניות גדל ביחד אתו.
ישנם אדמו"רים שעושים ומשתדלים הרבה מעבר לקהילה שלהם, ואדמו"ר אדמו"ר ופשטיה.
דווקא האדמו"ר מצאנז נשא דרשה שפורסם, פורסם גם מכתבים מהאדמו"ר מבעלזא ואאל"ט גם האדמו"ר ממודז'יץ.
זה בעצמו מרגיש, שאין היום אדמורי"ם שגם דואגים למי שאינם מהחסידות שלהם, וכן סתם יהודים מעריכים אותם כצדיקים - כמו ר"א בלזר, הבית ישראל, רבי שמעון ללובר ועוד רבים רבים. היום אין אחד כזה (אולי אמשינוב, והוא דוקא די מזלזל בהוראות משה"ב ביחס לקורונה, ושלא כדעת הסמארטפוניסטים פה)
אם תוכל בבקשה לפרט את דעת האדמו"ר מאמשינוב
נשלח ב-28/3/2020 21:11
momeir
שמעתי עכשיו בחדשות שירושלים במקום הראשון במספר החולים (האבסולוטי. לא יחסית..) . בני ברק במקום השני ותל אביב במקוםהשלישי. המשמעות היא שהחרדים הם עם מספר החולים הגדול ביותר. (לפי הדיווחים זה קורה גם בניו יורק). הם המדביקים והנדבקים הגדולים ביותר. למה? ריבונו של עולמ למה? בניגוד למה ואיך שאנחנו מצטיירים בתשקורת הכללית. אנחנו כן אנשים טובים, קהילתיים ואנשי חסד וכו' אבל במקביל גם מטומטמים גמורים ואנאלפבתים בכל מה שקשור למדע. זלזול גס ומתנשא באנשי מדע ובמדע בכלל.
תוקן על ידי momeir ב- 28/03/2020 21:14:04
נשלח ב-28/3/2020 21:05
זה בעצמו מרגיש, שאין היום אדמורי"ם שגם דואגים למי שאינם מהחסידות שלהם, וכן סתם יהודים מעריכים אותם כצדיקים - כמו ר"א בלזר, הבית ישראל, רבי שמעון ללובר ועוד רבים רבים. היום אין אחד כזה (אולי אמשינוב, והוא דוקא די מזלזל בהוראות משה"ב ביחס לקורונה, ושלא כדעת הסמארטפוניסטים פה)
נשלח ב-28/3/2020 20:54
הכי מצחיק זה שכל אלה שבדרך כלל לא נשמעים לשום אדמו"ר פתאום משתוקקים לשמוע את קול האדמו"רים.
הרי החסידים של האדמו"רים יודעים טוב מאוד מה דעת אדמו"ריהם, אז למי בדיוק הם אמורים לפרסם??
הם עסוקים בכל מה שקשור לסגולות ,קמיעות,פדיונות,לגימת בירת קורונה, בקיצור הכל מכל רק לא בעבודת הבורא ,ללא ההשתדלות והפעילות היעילה של ראש הממשלה מצבנו היה חמור יותר. לראות את הזלזול המחפיר של תושבים בערים החרדיות בנושא הכרוך בו פיקוח נפש מלמד שאבדנו את הדעת . בעוד כמה שנים כאשר נאסוף את השברים מהמגפה הזאת תדעו להזכיר אותם אם הם בכלל יהיו בין החיים.