|
|
| נשלח ב-29/3/2020 01:47 |
|
| |
"כיכר השבת", מה עובר עליכם? איפה האחריות?
יצא לי להיתקל בכמה מפינות ה"בריאות" שלהם בתקופה האחרונה, בהן הם מראיינים כל מיני "מומחי רפואה" בעניין הקורונה.
הייתי מאוד רוצה לקוות שציבור הצופים לוקח מראש את הדברים בערבון מוגבל, אך מאחר ולא כולם מבינים ו/או לא כולם חשופים למקורות רשמיים ונכונים יותר, אני חושש שיש מהצופים שיאמצו את השטויות הללו, דבר שיסכן אותם עצמם ואת סביבתם.
דוגמאות:
1. לא מזמן ראיינו את "איש הרפואה הבכיר" בנימין פישר. המראיין (ישי כהן) פתח את הראיון בכךשאמר למרואיין ש"יש שיאמרו שיש לך ידע רפואי יותר מהרופאים עצמם", וביקש ממנו להסביר לצופים בתור מומחה רפואי מה זה נגיף הקורונה, ומה דרכי ההדבקה וההתגוננות.
"איש הרפואה הבכיר" הנ"ל הסביר לצופים שהוירוס לא מדבר בנשיקה, רוק, הפרשות, אלא רק באוויר חלל החדר. (ועוד דברים שעומדים בסתירה גמורה לנתוני משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי).

2. ביום שישי האחרון הביאו לראיון את "המומחה הרפואי" "האסטרטג" מנחם גשייד, שנתן לצופים להבין שעדיף לאלו שאינם נמנים על בעלי קבוצת הסיכון להידבק בנגיף הקורונה. אמירה חסרת אחריות גם אם לא מדובר בהמלצה מעשית. מה גם שבתור יהודי שומר תורה ומצוות זה פשוט בזוי מצידו להתייחס כל כך ברצינות לפן הרפואי ולא לכך שלהדבקה המונית של צעירים יש השלכה ישירה של מוות של מבוגרים רבים, וממילא אופציה של הדבקה מכוונת אפילו לא צריכה להיות מחשבה שעברה בראש.

3. הערב הביאו בשורה לציבור- "כך תתרפאו מהקורונה". הביאו לאולפן אברך בשם אברהם ירמק שהסביר והדגים לציבור איך מכינים קוקטייל שירפא את הקורונה. אני בכלל לא נכנס כעת להאם יש הגיון בדבר הזה או לא, מה שבטוח שזה לא משהו שראוי לשידור ציבורי, ואני מקווה שגם אם יש מישהו שישתמש בזה, שלא יעשה את זה במקום ההנחיות של משרד הבריאות (חובת דיווח, בידוד, טיפול רפואי וכו'). במסגרת ההדגמה נדרש רוק של האדם החולה, וכך בשידור לעיני הצופים המומחה ביקש מהמראיין לירוק לתוך כוס, לאחר מכן המומחה בעצמו גם ירק לאותו כוס (הכינו תרופה לשניהם שיהיה למקרה הצורך), ולבסוף כשהמומחה רצה להסביר איך משתמשים בקוקטייל, הוא מרח על עצמו את החומר שיש בו רוק של שניהם.

https://www.kikar.co.il/353210.html
תוקן על ידי נוירולוג ב- 29/03/2020 02:17:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 20:54 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  | קודם כל מכיכר השבאב אין לי צפיות, אבל לגבי הקורנה יש מומחים בעלי שם שחולקים על יצירת הפאניקה המוגזמת ויש שיגידו מלאכותית, כך שלא כל החולק על מתודיקת משרד הפנים דמגוג הוא אלא לא אחת הם המביאים נתונים ועובדות בדוקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 20:29 |
|
| |
קודם כל מכיכר השבאב אין לי צפיות, אבל לגבי הקורנה יש מומחים בעלי שם שחולקים על יצירת הפאניקה המוגזמת ויש שיגידו מלאכותית, כך שלא כל החולק על מתודיקת משרד הפנים דמגוג הוא אלא לא אחת הם המביאים נתונים ועובדות בדוקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-1/4/2020 20:21 |
|
| |
צריך גם לומר מילה טובה כשזה מגיע
תמשיכו כך, כשאתם רוצים להסביר לציבור על האיום, על הסכנות, על דרכי ההתמודדות והטיפול תראיינו אנשי מקצוע!!!, ולא אסטרטגים ויועצים רפואיים (חשובים ככל שיהיו) שנותנים בין השאר אינפורמציה מוטעית ועצות לא נכונות, דבר שעלול להכשיל ולהזיק לרבים.
ראיון חשוב ואחראי של ישי כהן ובנימין פישר עם מנכ"ל משרד הבריאות
מומלץ/חובה לצפות:

https://www.kikar.co.il/354103.html
תוקן על ידי נוירולוג ב- 01/04/2020 20:26:11
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 20:47 |
|
| |
יש משלוחים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 20:45 |
|
| |
קלעפער
סופית: קורונה לא מדביק דרך האוויר - איך כן נדבקים? לאחר שבשבועות האחרונים לא היה ברור אם וירוס הקורונה נשאר באוויר ופורסמו הערכות שהוא יכול להמצא באוויר למשך שעות, מוציא ארגון הבריאות העולמי הודעה בה הוא שולל אפשרות להדבקה מהאוויר - ומפרט איך כן יכולה המחלה לעבור בין אנשים ד"ר איתי גל | פורסם 14:56
נגיף הקורונה אינו שורד באוויר, כך קובע ארגון הבריאות העולמי, שמבהיר באתר האינטרנט שלו כיצד הנגיף הקטלני עלול להדביק. ההבהרה של הארגון מגיעה אחרי הודעות שונות ברשתות החברתיות, שטוענות כי הנגיף עלול לגרום להדבקה דרך האוויר, זמן רב אחרי שחלף במקום אדום חולה.
בהודעה, המבטלת את האמור לעיל, הסבירו המומחים כי דרך ההדבקה של נגיף הקורונה היא טיפתית, כלומר – הנגיף עובר דרך רסיסי רוק או נזלת המועברים ישירות מאדם לאדם, במרחק של כמטר. לדברי הארגון, אותן טיפות המכילות את הווירוס כבדות מכדי לשרוד באוויר, והן צונחות אל הרצפה או אל משטחים, ואינן נשארות באוויר. לפיכך, אין סכנה לעבור במקום בו חלף דקות או שעות קודם לכן חולה קורונה.
צפו: החפצים המסוכנים ביותר להדבקה בקורונה
בארגון ציינו כי כדי להגיע להגנה מקסימלית, יש להתרחק לפחות מטר מאדם לאדם ולחטא משטחים שעדיין עלולים להכיל את רסיסי הרוק והכיח מאדם נגוע. נוסף על כך, מסרו כי כידוע יש להקפיד על חיטוי תכוף של הידיים.
בתוך כך, סקירות בספרות הרפואית הראו כי נגיף הקורונה שורד זמן רב על משטחים. אחת הסקירות האחרונות הראתה כי ניתן לאתר את הווירוס עד ארבע שעות על נחושת, עד 24 שעות על קרטון ועד שלושה ימים על פלסטיק ופלדת אל חלד. תוצאות דומות התקבלו מבדיקות שנעשו על נגיף הקורונה שגרם להתפרצות SARS בשנת 2003.
ומה לגבי בגדים? מחקר מעבדתי שבוצע בהונג קונג, ופיזר רסיסי נגיף קורונה בחדר ובו משטחים שונים, מצא כי הוא מתקשה לשרוד על מוצרי נייר וקרטון מעבר ל-24 שעות, ועל בגדים הוא אינו מצליח לשרוד כלל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 15:31 |
|
| |
לקיים מה שנאמר: יודעים 'אתרי התקשורת החרדים' נפש בהמותיהם...

|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 13:18 |
|
| |
זה בהחלט קורע, אבל מאחר וזה הובא במדור רפואה ובריאות כשירות לציבור ולא במדור סאטירי, יש בזה טעם לפגם
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 05:50 |
|
| |
לה''ו. אין ספק שזה סרטון לפנתיאון. בל תשקצו כפול 2. התחלת ''רקיחה'' סטרילית ללא כפפות, ואז להיזכר לשים כפפות, וזה נקרע, וממשיך עם הרקיחה כל הסרטון הקרע מנפנף. ולסיכום. אתם בטוחים שניסן עכשיו, ולא אדר ב'?! כי זה ממש פורימי .. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|