| נשלח ב-30/3/2020 20:57 |
|
| |
היחס בפורום לגר"ח
אני לא נוטה לכינויים ריקים כמו שר התורה, רשכה"ג וכו' אבל הגר"ח קנייבסקי הוא ת"ח עצום. נראה לי שרבים מזועזעים מכך שניצלו אותו ושנפלה ע"י כך תקלה גדולה ואכמ"ל. יחד עם זאת, אני רואה כאן, בפורום חרדי, ניקים שנהנים קצת יותר מדי ללעוג ולבזות את הגר"ח. רבותי, זה לא רק מנוגד לחוקת הפורום, זה גם נגד כל החינוך שכולנו קבלנו. בואו לא נהפוך את רבותינו לנביאים ולא נלעג להם כשנגלה שאין להם את רוח הקודש שיחסנו להם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 00:12 |
|
| |
וואו בהחלט,אגב הספר עדיין לרכישה? יש אותו בדיגיטל?או שכפי שנאמר מדובר בספר שציטטו ממנו דברי משכילים?והבד"ץ יצא נגד ר' חיים שנתן הסכמה עליו?בעצם אין מה לעשות ר' חיים שינוי במחלוקת:גם עכשיו רבני העדה החרדית,פסקו להישמע להוראות משרד הבריאות בניגוד לדעתו הראשונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 22:10 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | דקחר,למה אתה נודד אל יחסו של הסבא לפיד לגדולי ישראל?אני דווקא הייתי חושבת על יחסו של הסבא קנייבסקי לגדולי ישראל:וכמה זה השפיע על נכדיו?זה דוגמה הרבה יותר מוחשית להסביר את הדברים ,מהסבא קנייבסקי מצפים ליותר יחס ושמירה על כבודם של גדולי ישראל! :אז כך הסבא קנייבסקי אמר :שמי שישמע לגדולי ישראל שמורים להצביע ליונה יהב לראשות העיר הוא "ממשנאי ה".זאת אומרת שהוראתם של גדולי ישראל,הופכת את המצייתים לה "למשנאי ה'?.דיברת גם על הנכדים,אוי געוולדיג כמה שאתה צודק "מעשה אבות סימן לבנים"?אז גם אצל הרב קנייבסקי,נראה שבעקבות קביעת הסב, שוב שחסידים ואנשי מעשה הם ממשנאי ה'?הרהיבו עוז, הנכדים של הרב להזמין את הרב מקישנייב הרב אביגדור ליברמן אל סבם לכתוב עמו ספר תורה ע"פ פרסומים?,לא לפני שליברמן ביקר בעיצומה של שבת קודש באשדוד,והפגין בין היתר בחנויות לממכר דבר אחר,ודיבר רק טוב על החרדים?.כך שאתה יכול להסביר את מה שרצית להסביר?עם הרב קנייבסקי ונכדיו?ללפיד לא היה אבא דער סטייפלער!ואיך שכחתי את מי הכתיר הסבא קנייבסקי לזקן ממרא,ועל מי הוא אמר מטורפים,בהמות.משל היה מטיף במסגד?כך,שב"ה כמה שמדברים על סביבתו של הרב זה עוד כפי שאומרים באידיש מיט חסד!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 31/03/2020 15:32:02 |
|
יש גם את ההסכמה על הספר ''הגאון''.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 17:58 |
|
| |
נוירולוג דברים כדורבנות
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 16:23 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | נוירולוג מוציא את כל התסכול של 6-3 על ר' חיים שמבין ברפואה בערך כמו שהאדמור הקדוש שלו מבין בפוליטיקה...
תוקן על ידי פינטשיב ב- 30/03/2020 21:33:52
לאחרונה אתה מפיץ פה את הסיסמא הטמאה שלך "שש שלוש" בכל מקום אפשרי, סיסמא שרק מזכירה את המחלוקת שהיתה כאן לפני כשנה ומי יודע אם לא בגלל כל המחלוקות הלו באה הקטסטרופה, אבל אתה, תרבות אנשים חטאים, בא כל הזמן לעורר שוב ושוב את המחלוקת ושנאה חינם, וכך היא נקראת כי הכל מדבר על מריבה מטומטמת של "אני יותר גדול"
בומקום להרגיע את הענינים ולמחות כפשוטו על ביזוי תלמידי חכמים, הרי אתה שם את עצמך בדיוק באותו מקום, ומבזה את הרבנים של הצד השני, אתה בדיוק כמוהו.
כמה חבל שלא מסננים כאן את כל הצעירים החמומים בני הטיפש עשרה מהפורום. |
|
הוא ועוד כמה תינוקים (חיים התמים וכו' ויסלחו לי התינוקים הנוספים שלא כיבדתי אותם בנקיבת שמם המפורש) עושים זאת בשיטתיות כשהם במצוקה, הוא אף הגדיל לעשות ופתח אשכול מיוחד לצורך זה (פשש איזה כבוד, שלא אכשל חלילה בגאווה) זה טבעם , וזה סך יכולותיהם. אולי יש להם גם איזו מחשבה מוטעית שזה יזיז לי, נו שויין. למגינת ליבם זה לא הזיז לי מעולם ולא יזיז גם בהמשך.
נגעת בנקודה לא כל כך פופולרית בימים אלה, יצר המחלוקת טבוע בהם ולא מהיום, בזמנו שירות הקללות הברכות וההבטחות מבית חצר רשב"ם שרת אותם, והשתמשו בזה לאנוס את הציבור שלהם ולהשתיק ולקלל כל מי שהוא לא הם, כיום הם בעצמם גם נפגעים מהשיטה וחלקם במגמת התפכחות. אבל יש לומר את האמת, זה אותו ר' חיים מאז, זה אותו יענקוש מאז, זה אותו שימוש ציני ובזוי שעשו אז והיום. כבר היה לעולמים...
יש להם הרבה על מה לעשות חשבון נפש, על אז, ועל היום, אבל מהכרות עם הנפשות הפועלות, אין ציפיות.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 31/03/2020 16:28:41
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 16:14 |
|
| |
| המכון כתב: |  | אתם הופכים את ר חיים לבדיחה מהלכת. מי שמצביע ג לא יחלה בקורונה. מי שתורם 3000 ש"ח מקבל שטר הגנה ולא מחלה הוא ובני ביתו. אי אפשר לפרסם את כל השטויות ולגבות כסף מהמון העם המטומטם ועכשיו כשזה מתפוצץ להגיד אסור לדבר על תלמידי חכמים. חובה להגיד בצורה ברורה את האמת. ר חיים יהודי תלמיד חכם ודבר חשוב להתברך מפיו ותו לא מידי. דבר נוסף ר חיים אחראי על תוצאות מעשיו ודיבוריו חד משמעית ומה שקרה בעקבות מה שאמר באחריותו המלאה וד"ל. אם תאמר שאינו אחראי משום איזה דין? חרש, שוטה או קטן? היות ואינו אחד מהשלושה יש לו אחריות מלאה על מעשיו. אני מאוד מקווה שיצליחו לתקן את הנזק שנעשה והוא רחום יכפר עוון... לסיכום שיקרו עלינו שהמצביע ג מוגן. משקרים עלינו כשמוכרים לנו שטר הגנה של שר התורה בסכום נכבד ושיקרו עלינו שלא חייבים לשמוע בקול הרופאים ולקיים ונשמרם מאוד לנפשותיכם. אני כותב את הדברים בכאב עצום אחרי שנחשפתי לחולים קשים מאוד אלמנות ויתומים רכים בעקבות העוולות הנ"ל. ועדיין נכון לרגע זה יש עדיין במחנינו המזלזלים בהוראות ונתלים באילן גדול. ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו די... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

המלך הוא עירום
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 15:13 |
|
| |
דקחר,למה אתה נודד אל יחסו של הסבא לפיד לגדולי ישראל?אני דווקא הייתי חושבת על יחסו של הסבא קנייבסקי לגדולי ישראל:וכמה זה השפיע על נכדיו?זה דוגמה הרבה יותר מוחשית להסביר את הדברים ,מהסבא קנייבסקי מצפים ליותר יחס ושמירה על כבודם של גדולי ישראל! :אז כך הסבא קנייבסקי אמר :שמי שישמע לגדולי ישראל שמורים להצביע ליונה יהב לראשות העיר הוא "ממשנאי ה".זאת אומרת שהוראתם של גדולי ישראל,הופכת את המצייתים לה "למשנאי ה'?.דיברת גם על הנכדים,אוי געוולדיג כמה שאתה צודק "מעשה אבות סימן לבנים"?אז גם אצל הרב קנייבסקי,נראה שבעקבות קביעת הסב, שוב שחסידים ואנשי מעשה הם ממשנאי ה'?הרהיבו עוז, הנכדים של הרב להזמין את הרב מקישנייב הרב אביגדור ליברמן אל סבם לכתוב עמו ספר תורה ע"פ פרסומים?,לא לפני שליברמן ביקר בעיצומה של שבת קודש באשדוד,והפגין בין היתר בחנויות לממכר דבר אחר,ודיבר רק טוב על החרדים?.כך שאתה יכול להסביר את מה שרצית להסביר?עם הרב קנייבסקי ונכדיו?ללפיד לא היה אבא דער סטייפלער!ואיך שכחתי את מי הכתיר הסבא קנייבסקי לזקן ממרא,ועל מי הוא אמר מטורפים,בהמות.משל היה מטיף במסגד?כך,שב"ה כמה שמדברים על סביבתו של הרב זה עוד כפי שאומרים באידיש מיט חסד!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 31/03/2020 15:32:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 05:15 |
|
| |
| פינטשיב כתב: |  | נוירולוג מוציא את כל התסכול של 6-3 על ר' חיים שמבין ברפואה בערך כמו שהאדמור הקדוש שלו מבין בפוליטיקה...
תוקן על ידי פינטשיב ב- 30/03/2020 21:33:52 |
|
לאחרונה אתה מפיץ פה את הסיסמא הטמאה שלך "שש שלוש" בכל מקום אפשרי, סיסמא שרק מזכירה את המחלוקת שהיתה כאן לפני כשנה ומי יודע אם לא בגלל כל המחלוקות הלו באה הקטסטרופה, אבל אתה, תרבות אנשים חטאים, בא כל הזמן לעורר שוב ושוב את המחלוקת ושנאה חינם, וכך היא נקראת כי הכל מדבר על מריבה מטומטמת של "אני יותר גדול"
בומקום להרגיע את הענינים ולמחות כפשוטו על ביזוי תלמידי חכמים, הרי אתה שם את עצמך בדיוק באותו מקום, ומבזה את הרבנים של הצד השני, אתה בדיוק כמוהו.
כמה חבל שלא מסננים כאן את כל הצעירים החמומים בני הטיפש עשרה מהפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 02:26 |
|
| |
הרבה יותר מדאיג ההתנהגות של חסידיו בגלל הוראתו לא לסגור את הישיבות ותלמודי התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 01:30 |
|
| |
אתם הופכים את ר חיים לבדיחה מהלכת. מי שמצביע ג לא יחלה בקורונה. מי שתורם 3000 ש"ח מקבל שטר הגנה ולא מחלה הוא ובני ביתו. אי אפשר לפרסם את כל השטויות ולגבות כסף מהמון העם המטומטם ועכשיו כשזה מתפוצץ להגיד אסור לדבר על תלמידי חכמים. חובה להגיד בצורה ברורה את האמת. ר חיים יהודי תלמיד חכם ודבר חשוב להתברך מפיו ותו לא מידי. דבר נוסף ר חיים אחראי על תוצאות מעשיו ודיבוריו חד משמעית ומה שקרה בעקבות מה שאמר באחריותו המלאה וד"ל. אם תאמר שאינו אחראי משום איזה דין? חרש, שוטה או קטן? היות ואינו אחד מהשלושה יש לו אחריות מלאה על מעשיו. אני מאוד מקווה שיצליחו לתקן את הנזק שנעשה והוא רחום יכפר עוון... לסיכום שיקרו עלינו שהמצביע ג מוגן. משקרים עלינו כשמוכרים לנו שטר הגנה של שר התורה בסכום נכבד ושיקרו עלינו שלא חייבים לשמוע בקול הרופאים ולקיים ונשמרם מאוד לנפשותיכם. אני כותב את הדברים בכאב עצום אחרי שנחשפתי לחולים קשים מאוד אלמנות ויתומים רכים בעקבות העוולות הנ"ל. ועדיין נכון לרגע זה יש עדיין במחנינו המזלזלים בהוראות ונתלים באילן גדול. ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו די... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 00:43 |
|
| |
כמה מילים על ר' חיים קניבסקי קודם כל יש לזכור שמדובר בתלמיד חכם, אולי יחידי בדור, וחייבים אנו בכבודו בכל מקרה. כמה יהודים יש בימינו עם שקידה כל כך מופלאה? שנית, על פי ההלכה, אם חלילה נותרה במדינת ישראל רק מכונת הנשמה אחת ויחידה, והבררה הנוראית היא בין (חלילה) הצלת חיים של רב חיים או הצלת חייו של נתניהו, לפי ההלכה יש קדימות לרב חיים קניבסקי. ועדיין הבעיה היא בכם, אחים יקרים, שאתם הולכים לשאול אותו על כל צעד ושעל, לא ראוי בכלל לשאול אותו שום דבר, רק "מה הפשט בגמרא זו וזו". לא יותר. תבינו, העולם התורני בנוי מכל מיני התמחויות. ישנם הבקיאים בש"ס, ישנם דיינים, יש מו"צים, יש ראשי ישיבות, יש דרשנים. אתם צריכים למצוא לכם אנשים מתאימים בהתמחות המתאימה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2020 23:51 |
|
| |
פסח במצרים לפני 3332 שנה (ב'תמח לבריאה)
משה: הלילה יש את המכה האחרונה, כווולם להישאר בתוך הבתים ‼️
היהודים : אין בעיה, רק קודם אני ילך לקנות נעלים לילד לכבוד החג.
משה : אמרתי להשאר בבית ‼️
היהודים : אני קיבלתי על עצמי שבת מוקדם, זה מגן עליי לפי המקובל ..... בטח זה לא נוגע אליי.
משה: אני מתכוון כולם , כולם להשאר בבית‼️
היהודים : אבל מה בנוגע למניין  בטח את לא מתכוון שנוותר על המניין זה בוודאי יותר חשוב ‼️
משה : אתם משוגעים  בחוץ אתם מתים בפנים אתם חיים ‼️
היהודים : לא יודע הוא נשמע לי קצת מודרני, אני לא חושב שהקב״ה היה רוצה שנוותר על מניין בשביל זה.
משה : הוא רוצה שאתם תחיו ‼️
היהודים : אולי כדאי שנמצא רב יותר דתי , משה נהיה קצת מודרני
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2020 23:03 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
יוטיוב, מדוע אתה מצטט אותי ואז עונה לדברים שלא כתבתי?
באבא, מדוע אתה מניח הנחות לגבי? כתבתי כאן יותר מפעם את דעותי על היחסים בין משמשי הגר"ח לציבור וזה לא המקום.
אם עמדותי מעניינות אותך תוכל למצוא אותן באשכולות אחרים.
כתבתי את הדברים לא בגלל שאין לי ביקורת אלא בגלל שיש גבולות לדרכי התבטאות כאן.
|
|
כי תשובה 2 קשורה לתשובה 1 . אתה שואל איך יש כאלו שמעזים לבזות גדול תורה מתוך הנחה שכולם פה חרדים . אבל מניין לך שכל הניקים פה הם חרדים ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2020 22:55 |
|
| |
יוטיוב, מדוע אתה מצטט אותי ואז עונה לדברים שלא כתבתי? באבא, מדוע אתה מניח הנחות לגבי? כתבתי כאן יותר מפעם את דעותי על היחסים בין משמשי הגר"ח לציבור וזה לא המקום. אם עמדותי מעניינות אותך תוכל למצוא אותן באשכולות אחרים. כתבתי את הדברים לא בגלל שאין לי ביקורת אלא בגלל שיש גבולות לדרכי התבטאות כאן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2020 22:28 |
|
| |
מצד רביעי, כלל גדול הוא שיש קו מאפיין, ככל שאתה "קנאי" גדול יותר אתה גם עם הארץ גדול יותר... זה בולט אצל הניקים הידועים...
וסוד גדול יש בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2020 22:14 |
|
| |
מצדרביעי
| יו_טיוב כתב: |  | | אלי_ו כתב: |  | היחס בפורום לגר"ח
נראה לי שרבים מזועזעים מכך שניצלו אותו ושנפלה ע"י כך תקלה גדולה ואכמ"ל.
יחד עם זאת, אני רואה כאן, בפורום חרדי, ניקים שנהנים קצת יותר מדי ללעוג ולבזות את הגר"ח.
רבותי, זה לא רק מנוגד לחוקת הפורום, זה גם נגד כל החינוך שכולנו קבלנו. |
|
יש לך 2 טעויות . 1 . הגר''ח לא טעה וכנראה שאם אכן היו נשמעים לו ולא מבטלים את התורה שעליה העולם מתקיים באמת לא היינו במצב הקטסטרופלי שבו אנו נמצאים עכשיו . ההוראות שלו לא לבטל תורה הם בעצם למנוע את מצב המגפה שיש עכשיו . 2. מניין לך שכל בעלי הניקים פה הם חרדים ?? מה מונע מכל טרול אתאיסט או חוזר בשאלה לפתוח פה ניק ולהפיץ את דעותיו ? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
למדת פעם גמרא מימיך??? האם יש סיבה למה חובה לבטל צום ביו"כ על פי רופא, אבל לסגור את החדרים לא? על המושג "אין סומכים על הנס" שמעת???
|
|
|
|
|