מזעזע ומקומם: "פושעי קופת העיר ממשיכים לסכן את הציבור"
הבוקר קיבלתי לתיבת הדואר גליון כרומו מהודר שהנפיקו פושעי קופת העיר שבראשו הכותרת המרטיטה: "פסח תחת אימת הקורונה" העוסק ב"הבטחה" של "שר התורה" ל"הינצל מהקורונה" תמורת "פדיון נפש"...
מורי ורבותי!
עיר התורה נתונה בסגר כללי! אלפי אנשים זועקים בבתיהם הצילו! ו'הרוצחים' מקופת העיר ממשיכים בשלהם...
אשר על כן אני אני' הק' פונה בזאת בתחינה ובבקשה לאנ"ש המדקדקין במצוות להיזהר בימים אלו שבעתיים מחשש להיכשל בלאו ד"לא תעמוד על דם רעיך" ח"ו, ולא לתרום בשום פנים באופן לנוכלים שמנפיקים לציבור הנבער "שטר הגנה מקורונה". (לצערנו אני הק' מכיר אישית משפחות שגם בשעה קשה זו מסתמכים על "ההבטחה" של שר התורה...) והוא רחום יכפר ולא ישחית.
והשומע לי ישכון בטח!
נ.ב.
פשיטא שבימים הקרובים רוצחי קופת העיר ידאגו להנפיק לציבור הנבער עלוני צדקה מהודרים עבור 'יתומי הקורונה' העתידים לבוא בזכותם...
נשלח ב-21/4/2020 16:22
למה ברלנד בכלא , שפרינצלס שרייבר ופלנר מסתובבים חופשי?
שרית560 תמימה תהיו עם ה' אלוקיך.מזה משנה מי פסק?נניח שהיה ביכולתו של ר' חיים לעלות על במה ולזעוק מנהמת ליבו שהתרופה לקורונה היא לתת לקופת העיר-והמשפחה יש מוסיפים? שלושת אלפים שקל, כדי להינצל מפני נגיף קורונה! אז מה מדובר במשה רבנו,בהרכב סנהדרין?חתמנו לפני שנולדנו שנציית לו?זה מזכיר לי שעל קופות הצדקה התלויות בתחנות אוטובוסים כתוב שר' חיים פסק שכספי מעשר חייבים לתת לקופת העיר?אז מה היה כאן דיון בכלל?עם שאר הנצרכים לכספי מעשר?.ואם משהו חושב שיש כן ביקורת על גדולי ישראל שיחשוב מחדש!
נשלח ב-21/4/2020 11:54
מי שהצביע למפלגות החרדיות שיבוא בטענות לחברי הכנסת שהצביע להם.
רק הם יכולים לעקר את הכנופייה הזו.
נשלח ב-21/4/2020 03:05
אפיקטוזין כתב:
הבנתם? תפילה כבר לא שווה, צדקה סתם לא שווה, רק תרומה שיש בה ממש לקופת העיר יכולה לעזור בעת הזו, כך 'פסק' הרב קנייבסקי
השבוע ראיתי את המודעות על שני עמודים ב'השבוע בפ"ת' מבית קול העיר ותהיתי שמנהלי קופת העיר אינם אפילו גנבים הגונים. גנב הגון כשתפסת אותו יחזיר את הכסף. שואלים שם את דני הרבנים החשובים, הרב זילברשטיין והגריש קנייבסקי מה יקרה את אתרום ובכל זאת אחלה? ושניהם בנוסח אחד אומרים שאם אחלה זה באשמתי 'על איזה עבירה או מתנהג שלא כראוי' או 'מעשיו מעכבים'. כלומר אפילו הבטחה אין כאן.
אם חשבנו שכבר ראינו הכל והתפלצנו, מגיע אלינו השו"ת הזה ומראה לנו שהשרלטנים הללו ממציאים בכל פעם מחדש את המושג של "תהום".
מהכותרת אפשר לחשוב שאולי השאלה הקשה היא איך יכול להיות שאנשים שהשקיעו ממיטב כספם עבור הבטחה ושטר הגנה מקורונה חתום בחתימת יד קודשו של שר התורה ובכל זאת חלו בקורונה. אך לא, השאלה היא כזו שהעיניים מסרבות להאמין שאתה קורא מה שאתה קורא:
ש. אלפים אלפים כבר תרמו סכום שיש בו ממש לקרן והסירותי מחלה מקרבך שעל ידי קופת העיר, באמונת חכמים נפלאה שיתקיימו דברי רשכבה"ג מרן שליט"א שלא יהיו חולים בביתם, איך אפשר להסביר את העובדה שעדיין יש ציבור גדול מאד שלא תורם לקרן זו, האם הם אינם מעוניינים בברכה מפורשת כזו היוצאת מפי גדול הדור שליט"א?
הבוקר קיבלתי לתיבת הדואר גליון כרומו מהודר שהנפיקו פושעי קופת העיר שבראשו הכותרת המרטיטה: "פסח תחת אימת הקורונה" העוסק ב"הבטחה" של "שר התורה" ל"הינצל מהקורונה" תמורת "פדיון נפש"...
מורי ורבותי!
עיר התורה נתונה בסגר כללי! אלפי אנשים זועקים בבתיהם הצילו! ו'הרוצחים' מקופת העיר ממשיכים בשלהם...
אשר על כן אני אני' הק' פונה בזאת בתחינה ובבקשה לאנ"ש המדקדקין במצוות להיזהר בימים אלו שבעתיים מחשש להיכשל בלאו ד"לא תעמוד על דם רעיך" ח"ו, ולא לתרום בשום פנים באופן לנוכלים שמנפיקים לציבור הנבער "שטר הגנה מקורונה". (לצערנו אני הק' מכיר אישית משפחות שגם בשעה קשה זו מסתמכים על "ההבטחה" של שר התורה...) והוא רחום יכפר ולא ישחית.
והשומע לי ישכון בטח!
נ.ב.
פשיטא שבימים הקרובים רוצחי קופת העיר ידאגו להנפיק לציבור הנבער עלוני צדקה מהודרים עבור 'יתומי הקורונה' העתידים לבוא בזכותם...
שטר מחילה הוא מונח ששורשיו במשפטהכנסייה הקתולית של ימי הביניים. לפיו נוצרי מאמין יכול לרכוש שטר זה כעדות מול האל לפטירתו מעונש על חטא שכבר נסלח.
המחילה מותנית ברצונו ואמונתו של המאמין, המחילה יכולה לפטור אותו מכל או רק מחלק מעונשיו. ביכולת המאמין לרכוש מחילה לעצמו או למתים.
מבחינה משפטית רואה הכנסייה הקתולית את עצמה בעלת הסמכות מישו והקדושים לנהל את "אוצר הסליחות" על פני אדמות.