יש לי בן דוד בישיבת מן ההר. הדוד שלי סיפר איך שהם נזהרו כל כך במשך הזמן ובקעמפ נדבקו המון בחורים. הוא שמח מאד שתקופת הבידוד ייגמר לפני ראש חודש אלול, והוסיף "רואים בחוש איך התורה מגנא ומצלא".
סוף סוף ראיתי חלק מהסרטון. כמה זה שימח אותי לראות את בחורי חמד רציניים יושבים בבית המדרש. שהקדוש ברוך הוא יתן להם כח ובריאות להמשיך לעשות שטייגען בלי הפסקה.
כשכתבתי שבניו יורק המצב קטסטרופלי טענת שאני משקר ומגזים ונעלמת לאחר שהוכחתי שאתה הוא השקרן.
אתה כתבת שמספיק להכניס להסגר רק את אלו שמגלים סימפטומים של המחלה. כתבו לך כמה פעמים שאנשים מדביקים אפילו בלי שיש להם סימפטומים ואתה ככלב השב אל קיאו חוזר על השקרים שלך.
המציאות מוכיחה שההסגר גרם לירידה דרסטית במספר החולים אבל אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.
נשלח ב-4/5/2020 16:38
חריף
אף אחד לא אמר שאין מגיפה! מספיק עם הדמגוגיה!
ובכל זאת ייתכן שההיסטריה מיותרת ולא עוזרת במאומה.
השאלה זה דרכי התגובה למגיפה בת ארבעה חודשים שעדיין לא מכירים את צורת התנהגותו.
מפורש יצא השבוע מפי כהן גדול רבינו ראש הישיבה הגריג שליט"א שהביא את המשנה באבות, מרבה תורה מרבה חיים, מרבה ישיבה מרבה חכמה, ואמר שכעת יש לנו את החלק הראשון והוא מרבה תורה, מרבה חיים, שהכוונה לחיי העולם הזה וחיי העולם הבא, וחסר לנו את החלק של מרבה חכמה שבא על ידי מרבה ישיבה.
פשוט שתורה מגנא ומצלא, אין זה שייך למקום הלימוד וצורת הלימוד, וקיום העולם הוא על ידי עסק התורה, ואדרבה, בשעת הדחק יש מעלה גדולה לעסק התורה, ועם כל זה, הלימוד בהיכלי התורה יש לו מעלות רבות, שאותן חיסרנו כרגע.
נשלח ב-28/4/2020 11:28
הבוקר ראיתי אדמור נותן מזל"ט לילד בר מצווה ללא שום חציצה והרחקה ......
נשלח ב-28/4/2020 11:27
איני_מכיר
לךתדע1 כתב:
עניין תורה מגנא ומצלא נטחן עד זרא ונקבע כבר שגם על ספק פיקוח נפש עוברים...בפרט כשהסכנה בפתח! ובכלל איש אינו ביקש שלא ילמדו,כל מה שביקשו לעבור ללמוד בצורה אחרת או באופן פרטי האם אנו מחזיקים את בנינו כמו חיות בסגר? ברגע שיוציא אותם לא ילמדו?העניין הוא אחר:שברבות השנים, הסכמנו ששר בלי תיק,דהיינו שלא נותן כלום לציבור,בגלל שאינו מתפקד? יכול להיות שר תורה? זאת טעות חמורה: שר שאינו במיטבו: מקסימום יכול לשמש שר לענייני קופת העיר:הדברים חייבים להיאמר כי ראינו ,כשהשר לא במיטבו אז אין מי שייקח פיקוד בפרט שכל הטייטול של אותו שר, נבנתה על "סיומים" וסיפורים,ותמונות לא מציאותיות? שעין בוחנת תגיע מיד למסקנה, שהשקר שולט בכול??:דהיינו שבכל מצב סביבתו לא תוציא אותו בתור מי שמוכן להשלים עם סגירת ישיבות כי זה בעצם יפגע בתדמיתו?וכנראה ראו-גם "באי הסכמתו" לסגירת הישיבות כאקט של יחסי ציבור לסבא?כי כשצריך לסגור את הישיבות למען גב' קאליש לא ראינו בזה שום בעיה?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/04/2020 08:53:50
אם בארזים נפלה שלהבת מה יאמרו איזובי הקיר
נשלח ב-28/4/2020 11:17
ולשרה בן, אני מבין את התסכול שלך בימים אלו. כל שונאי החרדים הדרים בארץ ישראל יכולים להשמיץ את הרבנים על זה שגרמו להפצת הקורונה.
אתה יושב בניכר ורואה איך שהקורונה ממית חללים רבים ואין לך את מי להאשים.
הנסיבות שגרמו לך לעזוב את ארץ ישראל לא היו צריכים למנוע ממך לראות את ההשגחה פרטית שזוכים לה יושבי הארץ הזאת.
ייתכן שאי ראיית ההשגחה היא הסיבה שבגינה נאלצת לעזוב. אתה עדיין יכול לחזור בתשובה, ואולי תזכה לקבל את פני משיחנו בארץ ישראל.