| נשלח ב-13/4/2020 12:50 |
|
| |
סילף משמעות מקרא מפורש "לך עמי בא בחדריך וסגר דלתיך בעדך"
חבי כמעט רגע עד יעבור זעם.
כמה פעמים שמענו מכל מיני מצטטים למיניהם את הפסוק במשמעות כי עלינו להיסגר בביתנו ולהיות נעולים בתוך חדרינו. ולא לצאת אפילו לבית מדרש לתורה ולתפילה.
בזמן שרש"י מפרש הכוונה "{תשובה זו השיבהו לנביא: לך עמי בא בחדריך} בבתי כנסיות ומדרשות", ההיפך ממה שמספרים לנו הלבלרים והרבנים המפוחדים. פשוט לקחו מקרא מפורש וסילפו אותו, הוציאו מקרא מפשוטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 20:43 |
|
| |
עוד מעט סמוטריץ יתרברב שהוא הוריד דרסטית את תאונות הדרכים, כחלון העלים את העלמת המיסים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 20:36 |
|
| |
הוא מחפש תירוץ ל"נבואה" שלו שלא ימותו יהודים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 19:39 |
|
| |
בהמשך להודעה של צביקה פיק
מספר הרב ברוך רוזנבלום , סיפר לי אחד ממנהלי החברא קדישא בירושלים, בכל יום בממוצע יש כארבעים לוויות בירושלים מכל העדות יחדיו, והנה עכשיו שיש את הקרונה, יש רק עשר לוויות בכל יום, רבע מהרגיל, בכל יום מתים רק בירושלים פחות שלושים יהודים ! המעניין הוא שבאותו יום סיפר לי יהודי שגם במחוז חיפה ירד מספר הלוויות מאז תחילת הקרונה בערך כשלושים אחוז פחות, כך ממש! אנשים לא מתים! התקשרתי למנהל החברא קדישא בעירי לברר את העניין, עוד לא התחלתי לדבר והוא ישר אומר לי – כן גם אני שמתי לב לתופעה הזו, לא בכאלה ממדים עצומים, אבל ממש יש ההאטה. הוא הוסיף וסיפר שאמש (יום א' י"א ניסן) בפורום של מנהלי החברא קדישא, כולם שאלו זה את זה – שמתם לב לתופעה בזמן האחרון אנשים פשוט לא מתים!!! גם אנשים לא חולים בתקופה הזאת, סיפר גיסי שעובד במוקד 101 לא של הקרונה, אלא של הדברים האחרים, שהוא פשוט יושב משועמם רוב היום, אין קריאות במוקד – שקט הטלפון פשוט לא מצלצל. התקשרתי לעובד בכיר ברמב"ם והוא אמר לי כך: בדרך כלל בעונה זו של השנה יש תפוסה מלאה בבית חולים היות וזה עונה של מעבר, עכשיו בית חולים כמעט חצי רק. מתוך 1000 מיטות שיש בבית חולים, רק 600 בתפוסה, וכל חולי הקרונה ברמב"ם הם סה"כ 16 חולים, ה' ישלח לכולם רפואה שלימה. בכל העולם כולו מסתכלים על ישראל, מה הסוד שלהם, כיצד הם הצליחו להגיע למקום הראשון בעולם!!! ממש כך המקום בו יחס הנפטרים לעומת הנדבקים הוא הנמוך ביותר זה – ארץ ה'. לדוגמא: אוסטריה היא בין המקומות הטובים ביותר באירופה, שם יש 220 מתים ל 12,000 נדבקים, ובארץ ישראל תבדקו ותראו. יאמרו אנשים, זה בגלל משרד הבריאות, בגלל ההגבלות, אז לכו ותראו גם בעיר בני ברק, העיר הצפופה עד מאוד, ומאשימים אותם שלא נזהרו כל כך בהגבלות, אין כמעט נפטרים. אנשים פשוט לא מתים, משהו גדול קורה בארץ !
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 17:16 |
|
| |
חלילה! כל כבודה בת מלך פנימה מפורש ע"י חז"ל כביטוי של צניעות האשה שצריכה להיות ספונה בביתה. זה לא סילוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 17:10 |
|
| |
כל כבודה בת מלך. לקחו את זה לענין צניעות. עיוות של הטקסט המיקראי והפרשנים הידועים. וגם המילה צניעות לא קשורה לכיסוי הגוף. צניעות זו ענווה ואנושיות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 16:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 14:09 |
|
| |
חריף ומקשה שמך נאה לך ואתה נאה לשמך,תודה רבה על החידוש הנאה שחידשת לי במעשה דאותו חסיד. (ידעתי את המעשה אך נשמט ממני שההגמון ציטט לחסיד את אותו הפסוק) ולא אוכל להתאפק מבדיחה נאה: "כל כך אוהבים את הגוף, עד שהפסוק אומר ונשמרתם *לנפשותיכם* - הם מפרשים גם אותו על הגוף" (בעל הסולם) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 13:45 |
|
| |
הסילוף הכי גדול לדעתי , זה הפסוק מהרסייך ומחרבייך ממך יצאו, שלפי רוב מפרשי הפשט,זה ברכה גדולה, שמדבר על האנשים הרעים שיצאו ולא יהיו בעם ישראל, ממך יצאו, הכונה ילכוץת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 13:33 |
|
| |
חריף_ומקשה
| שחור_כתום כתב: |  | קבל עוד אחד: "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם כי לא ראיתם כל תמונה ביום דיבר אליכם השם מתוך האש" עיקר הפסוק הוא אזהרה מחטא עבודה זרה. הפסוק האמיתי על פיקוח נפש הוא: "אשר יעשה אותם האדם וחי בהם" ולא שימות בהם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ברכות לב ב תָּנוּ רַבָּנַן: מַעֲשֶׂה בְּחָסִיד אֶחָד שֶׁהָיָה מִתְפַּלֵּל בַּדֶּרֶךְ. בָּא הֶגְמוֹן אֶחָד וְנָתַן לוֹ שָׁלוֹם, וְלֹא הֶחְזִיר לוֹ שָׁלוֹם. הִמְתִּין לוֹ עַד שֶׁסִּייֵּם תְּפִלָּתוֹ. לְאַחַר שֶׁסִּייֵּם תְּפִלָּתוֹ, אָמַר לוֹ: רֵיקָא, וַהֲלֹא כָּתוּב בְּתוֹרַתְכֶם ״רַק הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ״, וּכְתִיב ״וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם״. כְּשֶׁנָּתַתִּי לְךָ שָׁלוֹם לָמָּה לֹא הֶחְזַרְתָּ לִי שָׁלוֹם? אִם הָיִיתִי חוֹתֵךְ רֹאשְׁךָ בְּסַיִיף, מִי הָיָה תּוֹבֵעַ אֶת דָּמְךָ מִיָּדִי?!
חתם סופר (עבודה זרה ל ע"א): "כל סכנתא הוא איסור דאורייתא מקרא ונשמרתם מאוד לנפשותיכם
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/04/2020 13:35:43
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 13:26 |
|
| |
בבא קמא ס ב ת"ר דבר בעיר כנס רגליך שנאמר ואתם לא תצאו איש מפתח ביתו עד בקר ואומר (ישעיהו כו, כ) לך עמי בא בחדריך וסגור דלתיך בעדך ואומר (דברים לב, כה) מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה מאי ואומר וכי תימא ה"מ בליליא אבל ביממא לא תא שמע לך עמי בא בחדריך וסגור דלתיך וכי תימא ה"מ [היכא] דליכא אימה מגואי אבל היכא דאיכא אימה מגואי
ביאור שטיינזלץ (עבור קשי הבנה)תנו רבנן [שנו חכמים]: מגיפת דבר בעיר — כנס רגליך, כלומר, מעט ביציאה מן הבית, שנאמר: "ואתם לא תצאו איש מפתח ביתו עד בקר" (שמות יב, כב), ואומר כיוצא בו: "לך עמי בא בחדריך וסגר דלתך בעדך חבי כמעט רגע עד יעבור זעם" (ישעיהו כו, כ), ואומר: "מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה" (דברים לב, כה). ושואלים: מאי [מה] צורך להביא "ואומר" פסוקים נוספים לראיה, כאשר לכאורה אפשר ללמוד הנהגה זו מפסוק ראשון בלבד? ומסבירים: גם כשהבאנו את הפסוק הראשון "ואתם לא תצאו... עד בקר", יש מקום לשאול: וכי תימא [ואם תאמר]: הני מילי [דברים אלה] אמורים שלא יצא דווקא בליליא [בלילה] כאשר המשחית בעיר, אבל ביממא [ביום] — לא, תא שמע [בוא ושמע] מה שנאמר בכתוב "לך עמי בא בחדריך וסגור דלתך". ואף על פסוק זה יש מקום לשאול: וכי תימא [ואם תאמר]: הני מילי [דברים אלה] אמורים דווקא היכא דליכא [במקום שאין]אימה מגואי [מבפנים], ולכן ראוי להתחבא בבית. אבל היכא דאיכא [במקום שיש] אימה מגואי [מבפנים], כי נפיק יתיב ביני אינשי בצוותא בעלמא טפי מעלי [כאשר האדם יוצא ויושב בין אנשים בחברה כללית — טוב הדבר יותר], על כן תא שמע [בוא ושמע] מן הכתוב "מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה" לומר: אף על גב [אף על פי] שמחדרים אימה, מכל מקום מחוץ תשכל חרב, ומוטב להישאר בבית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 13:24 |
|
| |
גם למצטטים יש על מי לסמוך: בבא קמא ס:
ת"ר דבר בעיר כנס רגליך שנאמר ואתם לא תצאו איש מפתח ביתו עד בקר ואומר (ישעיהו כו, כ) לך עמי בא בחדריך וסגור דלתיך בעדך ואומר (דברים לב, כה) מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה מאי ואומר וכי תימא ה"מ בליליא אבל ביממא לא תא שמע לך עמי בא בחדריך וסגור דלתיך וכי תימא ה"מ [היכא] דליכא אימה מגואי אבל היכא דאיכא אימה מגואי כי נפיק יתיב ביני אינשי בצוותא בעלמא טפי מעלי ת"ש מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה אע"ג דמחדרים אימה מחוץ תשכל חרב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 12:57 |
|
| |
קבל עוד אחד: "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם כי לא ראיתם כל תמונה ביום דיבר אליכם השם מתוך האש" עיקר הפסוק הוא אזהרה מחטא עבודה זרה. הפסוק האמיתי על פיקוח נפש הוא: "אשר יעשה אותם האדם וחי בהם" ולא שימות בהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|