|
|
| נשלח ב-14/4/2020 12:01 |
|
| |
לפני שנים רבות אחד התורמים הגדולים של מיר (כמדומני ריכניץ) הציג לרב פינקל תוכנית עסקית שבמקום לתרום לו X מליוני דולרים הוא יקנה מרכז מסחרי שמניב תשואה קבועה וכך תהיה לישיבה הכנסה קבועה
ראש הישיבה ענה לו - כשיש כסף הרבה רוצים אותו וזה יגרום למחלוקות ומריבות אבל כשיש חובות אף אחד לא קופץ לקחת את זה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 12:35 |
|
| |
מי הם המלשינים
| muki28 כתב: |  | | אני כן מזיל דמעה, אבל לא של התרגשות אלא של עצב על כל השנים האבודות של שנאה ופירוק משפחות שהמחלוקת הזו גרמה ושיכלה להסתיים בשיחת טלפון כבר לפני 20 שנה |
|
אתה יכול בבקשה לציין שם של משפחה אחת ! שהתפרקה בשביל המחלוקת ?
ולפותח האשכול,אם כבר יצאת לשמש עם חמאה על ראשך, אני עדיין לא מצפה שהרב"צ יואיל בטובו לשוחח עם הרמ"ד, אבל לפחות שחסידי 48 יואילו לבא לקידושים ושמחות הנערכים אצל קרוביהם מ45, דבר שבסאטמאר לא הפסיק לרגע אחד !
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 13:04 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  |
ב. נראה אותך מוותר עם מליארד דולר שיש לך ויכוח עם אחיך, אני לא מכיר אנשים שיעמדו בזה. יש הרבה נגידים מליארדרים שלא משוחחים אחד עם השני על סכומים יותר קטנים (ראה מלחמת הגיסים בלונדון שאחרי עשרות שנים של מריבות רק כעת התחילו להגיע לשמחות א' אצל השני).
ג. מה התעוררת כאן, זה קיים בכל חסידות נורמלית, ואין צורך לפרט.
ב. אני לא הייתי מוותר והייתי נלחם עד זוב דם כמו שני הגיסים האלו בלונדון.
אבל אני ממש לא מורה דרך לאלפים ולא אומר להם מוסר ומחנך אותם ואת בני ביתם.
נו, מה אתה רוצה שהם יגידו שהמלחמה על כסף? אז הם מסבירים לכולם שהמלחמה היא נטו על האידישקייט, ואז הכל מותר.
ג. זה באמת הבושה והחרפה ואולי הסיבה לכל הצרות תולין קלקלה במקולקל |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 13:58 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אני כן מזיל דמעה, אבל לא של התרגשות אלא של עצב על כל השנים האבודות של שנאה ופירוק משפחות שהמחלוקת הזו גרמה ושיכלה להסתיים בשיחת טלפון כבר לפני 20 שנה
|
|
קבל שלשה שאני מכיר: אילאוויטש, קטינא, וויינבערגער
ולעצם השיחה של שני האחים (סה"כ שתי דקות!), אני "מתרגש" כמו כל עם ישראל (כולל היחצנים ומייצרי הדרמות...), והשלג בחרמון דאשתקד מעניין אותנו הרבה יותר....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 15:37 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 16:54 |
|
| |
מי הם המלשינים
| שבטמישור כתב: |  | אני כן מזיל דמעה, אבל לא של התרגשות אלא של עצב על כל השנים האבודות של שנאה ופירוק משפחות שהמחלוקת הזו גרמה ושיכלה להסתיים בשיחת טלפון כבר לפני 20 שנה
קבל שלשה שאני מכיר: אילאוויטש, קטינא, וויינבערגער
תבדוק לעומק ותראה שזה היה מתפרק גם ללא קשר למחלוקת על האדמו"רות, מי שמכיר את הדנ"א בסאטמאר יודע שאף אחד לא מפרק משפחה בגלל שאח כזה או אחר הוכתר לאדמו"ר,
ולעצם השיחה של שני האחים (סה"כ שתי דקות!), אני "מתרגש" כמו כל עם ישראל (כולל היחצנים ומייצרי הדרמות...), והשלג בחרמון דאשתקד מעניין אותנו הרבה יותר.... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 17:09 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  |
שלא נתנסה... סה"כ מדובר פה על מיליוני דולרים,
|
|
ידוע מאמר חז"ל אודות המחלוקות בתוך משפחה על כסף: "בדליכא (כשאין כסף) כולי עלמא לא פליגי, כי פליגי בדאיכא..." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 17:23 |
|
| |
אתם מבינים מה קורה פה עם בונדמן הצדיק במרכאות כפולות??
הוא לא יורד לפואנטה של העניין , האם זה מכובד שהאחים הקדושים במריבה על הבלי העולם הזה או לא , הוא שואל כמו ילד קטן איזה משפחות התפרקו כתוצאה מכך .
כמו תמיד רואה רק את החסרונות של אחרים , העיקר יודע לפלפל איך לומדים גמרא , בעיון או לא , לא משנה שהוא כל היום באתר - מעניין מתי הוא מספיק "לעיין"???
גילוי נאות שיש לי כאן ,
עד לפני כמה חודשים הייתי פה בפורום סגור של בחצרות החסידים , בידיעה שאני אשה ולא אגיב כלל .
בונדמן פרסם פה על הפרענקים האלימים
ואני שראיתי בפורום הסגור אלימות נוראית אצל החסידים , שלחתי לו בפרטי , שמסתבר שגם החסידים יכולים לתת מכות רצח . משום מה מאז אני חסומה שם ,
לא יודעת אם יש לו יד בדבר או לא
אבל צירוף המקרים פה מופלא בעיני ומבחיל כאחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:05 |
|
| |
לא זכור לי הודעה בפרטי, יתכן שכן ויתכן שלא, אך היות ואמרו חז"ל בפ"ק דברכות שכל הנחחשד בדבר צריך להודיע שאין בו, אז אני מודיע שלא היה לי שום יד ורגל בחסימות בפורומים למיניהם, אבל אם את זיהית בפורום 'עקיצות' ששוגרו ברוח טובה כ"אלימות נוראית אצל החסידים" אז המקום שלך הוא באמת לא שם, את כנראה לא מבינה את השיח, והמקום שלך הוא בשורה אחת עם 'ולשרה בננה' 'בבא זוטא' ו'שרית 560'
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:21 |
|
| |
ולגופו של אשכול,
הסיבה שרז"ל נאלץ להתקשר לאחיו גם אם הוא מאוד לא רצה, והוא היה מעדיף שלא לקיימה, אחרי שהוא קרא תיגר על הנהגתו הבלתי מעורערת של אחיו בשעתו, ויצא למלחמה שפילגה את החסידות, לא היה לו פנים להסתכל לאחיו בעיניים, כעת האח הסוחר ר' ליפא, שמזוהה עם רז"ל שוכב על ערש דוי כתוצאה מנגיף הקורונה מצבו קשה ביותר והוא עלול ל......, בשעתו כשפרצה המחלוקת, נשאר הבית החיים של חסידי סאטמאר עם אהל האדמו"רים בקרית יואל בבעלות האח הגדול, וחסידי רז"ל הקימו לעצמם בית החיים נפרד, ועד היום ידעו שזה המחיר האישי שרז"ל הולך לשלם על המחלוקת שהוא יזם/נגרר, להיות טמון בבית החיים החדש לאחר אריכות ימיו, ואתו אחיו ר' ליפא, ולא לצד האבא, כעת שהיה חשש מוחשי שהאח ילך לעולמו בחג, ושם קוברים ביו"ט שני, ואז אין אפשרות לשוחח בטלפון, התחילו רז"ל ואנשיו להפעיל לחצים שבמקרה הגרוע רח"ל, יטמנו את אחיו באהל של האבא, ראשי הקהילה השיבו לו שמה שהיה הוא שיהיה והיות והוא ואחיו פרשו מהקהילה, שיתכבדו להיטמן במקום שהם הקימו, בצר לו פנה רז"ל בטלפון לאחיו, וביקש ממנו את הבקשה הנ"ל, אחיו נענה לו על אתר ואמר לו כי לכל בני האבא תהיה הזכות להיטמן באהל, לאחר אריכות ימים ושנים, לעת עתה ב"ה האח חי וקיים , מורדם ומונשם, שמו לתפילה : חנניה יום טוב ליפא בן פעסל לאה לרפו"ש בתושח"י
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:52 |
|
| |
בונדמן, לא היה לי זמן להסתכל בהיסטוריית ההודעות שלך, אבל אני מבין שאתה שייך לאהרונים.
בתור בן אדם שלא שייך לשניהם, ונהנה משניהם, אומר לך בקיצור, שהמציאות שונה מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:39 |
|
| |
צודק, המציאות שונה מאוד, ליפא טייטלבוים בריא כשור, האהל והבית החיים בקרית יואל בשליטת רז"ל, חסידי הרבי מקרית יואל הקימו את בית החיים החדש, והרבי ר' אהרן הוא זה שהתקשר לאחיו לבקש זכות קבורה באהל למקרה שח"ו יחלה שוב,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 15:27 |
|
| |
אל תיתמם, אתה יודע בדיוק (ואפילו יותר טוב ממני) על מה אני מתכוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 16:38 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | לא זכור לי הודעה בפרטי, יתכן שכן ויתכן שלא, אך היות ואמרו חז"ל בפ"ק דברכות שכל הנחחשד בדבר צריך להודיע שאין בו, אז אני מודיע שלא היה לי שום יד ורגל בחסימות בפורומים למיניהם, אבל אם את זיהית בפורום 'עקיצות' ששוגרו ברוח טובה כ"אלימות נוראית אצל החסידים" אז המקום שלך הוא באמת לא שם, את כנראה לא מבינה את השיח, והמקום שלך הוא בשורה אחת עם 'ולשרה בננה' 'בבא זוטא' ו'שרית 560' |
|
אוקיי , אז זה לא אתה ...- עד עכשיו תהיתי אולי כן .
אתה לא יכול להשוות אותי לאף ניק או ניקית כאן כי אין מה !!!! תחפש בכל האשכולות שאני מגיבה ולא תמצא שנאה למי ואיזה שהוא זרם או אדם מסויים , לא חסידי , לא ליטאי , לא מסורתי ולא חילוני .
משתדלת לא להיות שיפוטית ובטח לא לשנוא אף אחד ולא לחפש איפה הוא טועה ומה הוא לא עושה או עשה נכון .
לגבי דבריך על עקיצות ברוח טובה אתה טועה בגדול , כי מה שנכתב שם לא הייתה עקיצה כלל וכלל, אלא שדובר על אלימות לא שגרתית באיזה שבע ברכות או שבת חתן של משפחה ששמה הוזכר באשכול...
כתבתי לך זאת בפרטי מכיוון שלא רציתי להביא את זה פה בפורום פה ושזה יוביל ללשון הרע ושנאת חינם .
המטרה העיקרית ששלחתי לך היא כדי להוכיח לך שאלימות יש בכל מגזר
ודי לטיוח ודי לשטויות .
ואגב אני מאוד מבינה את השיח , ומאוד נהניתי להיות שם , אתה יודע למה???
- כי לא חיפשתי איפה רע ואיפה שלילי ,
מי שישמע מה מיוחד שם שכבר אי אפשר להבין .
לא התחפשתי לניק אחר ואם עד עכשיו זה היה בסדר שאני אהיה שם , אין ולא צריכה להיות שום סיבה לחסום אותי עכשיו.
|
|
|
|
|