|
|
| נשלח ב-16/4/2020 02:01 |
|
| |
| המכון כתב: |  | מה לכם כי תלינו על תולדות אברהם יצחק? בבעלזא, פינסק ובסלונים האדמו"ר התפלל עם מאות חסידים בחג נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בבעלז וסלונים הייתה התקהלות של מאות אנשים? יש לך תימוכין לכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 02:03 |
|
| |
כל מי שגר בשכונות הללו,
וחי את ההזנחה העצומה של העירייה,
ושל כל משרדי הממשלה,
את התנאים הקשים שם לחיים נורמליים,
לא מדמיין שיכול להיות מצב,
שבו השלטונות שרק עושים לו צרות כל השנה,
פתאום דואגים לבריאותו.........
ומכאן ההתייחסות ההפוכה להנחיות משרד הבריאות.
זה לא בא ללמד זכות עליהם,
כי מה שהם עושים זה פשע ! וזה בניגוד גמור להלכה ! לפי כל פוסקי ההלכה,
אבל סוציולוגית זה ההסבר.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 02:04:07
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 03:23 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מה לכם כי תלינו על תולדות אברהם יצחק? בבעלזא, פינסק ובסלונים האדמו"ר התפלל עם מאות חסידים בחג נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אהרן רבינוביץ @AronRabino1 אז מסתבר שלא רק הפלג וחסידות תולדות אברהם יצחק. כמה מקורות טוענים שגם האדמו"ר מבעלזא, מלב המיימסטרים החרדי, התפלל בחג עם מאות אנשים. אולי כדאי לעשות סגר מיוחד על קרית בעלזא? https://twitter.com/AronRabino1/status/1250514318124371968
גם את ליל הסדר עשה האדמור עם כחמישים משתתפים תגובות
בסלונים היה מניין של 40 איש בתוך הבית מדרש. הרבי היה בעזרת נשים. בבעלז במעריב התפללו כ100 אנשים בבית הכנסת הגדול ביחד עם האדמו"ר ושמו בדים על כל החלונות כדי שלא יראו מבחוץ. האדמו"ר אמר לרבנית שזה כבר נגמר. בשחרית האדמו"ר שאל את הגבאי איפה כולם? אז הלכו להביא אנשים מהבתים והתפללו כ500 איש.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 16/04/2020 03:27:10
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 03:35 |
|
| |
אהרן רבינוביץ @AronRabino1 חסיד בעלזא שנכח בתפילת החג עם האדמו"ר מספר: "האדמו"ר מאוד מתגעגע וכבר תקופה מנסה להחזיר את התפילות. הוא בדק את אופני ההדבקה וטען שההתכנסות, בנוסחה מפוזרת, לא תביא להידבקות. דלתות בית המדרש לא היו פתוחות ואנשים נאלצו להיכנס מדרכים ודלתות נסתרות אותן פתחו רק אחת לשעה הציבור ברובו היה מורכב מקרובי משפחה או מקורבים ובעלי משרות. במקום היה אדם שדאג להפרדת האנשים אחד מהשני". https://twitter.com/AronRabino1/status/1250537189441765376
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 03:37 |
|
| |
מרעיונוביץ,לא ציפיתי ליותר, מצטרף לשונאי ישראל ומאשים את החרדים ברציחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 03:50 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | לצערנו מתברר ומסתבר - כי בסוף כולנו נהיה 'קנאים'. לפי 'איסטרטגיית היציאה מהסגר' נראה כי סדר העדיפויות הוא לפתוח את בתי הכנסת בסוף בסוף. כל מי שמוח בקודקדו יכול להבין, כי במקרה כזה, כאשר אוטובוסים יפעלו במתכונת מלאה, בתי"ס יפעלו, ורק בתיכנ"ס - כולל גם כוללים וישיבות, כי אז כולנו נהפוך ל'פלג שבפלג' ונתקומם בעידוד גדולינו (ולמורת רוח חרדקי"נו) לצאת כנגד החוקים השרירותיים.
הלוואי, ויתכן שאתבדה, והאנטישמיות המקומית לא תתורגם לחוקים שרירותיים ובלתי מובנים כנגד החרדים ודתיהם השונות מכל העם וחרדקי"ה רוקדי המה-יפית |
|
אני מציע שכשיוחלט לפתוח את הגנים, החרדים יבקשו מהמדינה להשאיר את הגנים וחנויות הבגדים וכו' וכו' באיזורים החרדים סגורים, ולפתוח תחתם את מנייני התפילה עם זהירות והרחקה. אם ההחלטה על החרדים תהיה בידי חילונים שלא מבינים את סדר העדיפויות החרדי תהיינה התנגשויות רבות עם טיעונים לאנטישמיות וכו' שיביאו לכך שהכל ייפתח מיידית ביום שבו יהיה פתח הכי קטן, ותחזור הדבקה המונית במכפלות פי כמה יותר גבוהות. בנוסף צריך לזכור כמה דברים: א. יש כעת הרבה הרבה יותר חולים חרדים מחילונים, ולכן כל איזור חרדי כמעט מסוכן הרבה יותר, ולכן מתבקש שייפתח יותר מאוחר. ב. אורח החיים החרדי הוא חברתי פי כמה וכמה ולכן מסוכן להדבקה יותר. עם הקניון והגן הפתוח החילוני הממוצע ייפגש עם עשירית מכמות האנשים שיפגוש חרדי במקווה בתפילה בכולל וכו'. ג. הציבור החרדי מוזהר על הלכות פיקוח נפש "וחי בהם", ולכן אמור להקפיד הרבה יותר משלטונות המדינה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 10:11 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| יוחנןש כתב: |  | לצערנו מתברר ומסתבר - כי בסוף כולנו נהיה 'קנאים'. לפי 'איסטרטגיית היציאה מהסגר' נראה כי סדר העדיפויות הוא לפתוח את בתי הכנסת בסוף בסוף. כל מי שמוח בקודקדו יכול להבין, כי במקרה כזה, כאשר אוטובוסים יפעלו במתכונת מלאה, בתי"ס יפעלו, ורק בתיכנ"ס - כולל גם כוללים וישיבות, כי אז כולנו נהפוך ל'פלג שבפלג' ונתקומם בעידוד גדולינו (ולמורת רוח חרדקי"נו) לצאת כנגד החוקים השרירותיים.
הלוואי, ויתכן שאתבדה, והאנטישמיות המקומית לא תתורגם לחוקים שרירותיים ובלתי מובנים כנגד החרדים ודתיהם השונות מכל העם וחרדקי"ה רוקדי המה-יפית |
|
הוצאת לי את המילים מהפה
ועוד מדברים על חזרה אטית לשגרה. לאן פתאום נעלמו כל ההפחדות מהברבשים ושאר הרופאים??
לפני שבוע אסור באיסור חמור והעובר על דבריהם הוא רוצח וכו' ופתאום מותר??
|
|
הודעות כאלה מזכירות לי חילונים שמדברים על ההלכה כאילו היתה שרירות ליבם של רבנים. איך זה שאסור להדליק אור בשבת אבל עם שעון שבת זה בסדר? אולי יש כאן משהו שאתה לא מבין וכדאי לשאול לברר וללמוד? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|