|
|
| נשלח ב-15/4/2020 23:58 |
|
| |
עצוב , עצוב, עצוב, תמונת הכותל עכשיו, כשאין אף מתפלל
עצוב, עצוב עצוב, לראות את הכותל המערבי, שריד בית מקדשנו , לבד, ללא אף מתפלל, אני חושב שההחלטה לתת רק לתושבי הרובע להתפלל שם, שגויה, ומונעת מהרבה מתפללים את האפשרות להתפלל שם, על אף מגיפת הקורונה.
אני מציע שרב הכותל יעשה מעין משיבון שבו יותר להיות בכותל עד ל10 מתפללים, כל אחד יוכל להיות בכותל המערבי למשך זמן קבוע שנקבע מראש, ובאותו משיבון יוכל כל אזרח לבוא לכותל בתנאי שנרשם מראש, עם תעודת זהות\דרכון שלו, וכך בצורה מסודרת יוכל כל אזרח להתפלל בכותל תוך שמירה על כללי הבריאות במגיפת הקורונה
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 00:05:36
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 08:42 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 01:16 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | רעיונוביץ כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | עצוב זה אנשים מתוכינו שבהלשנתם סגרו בתי כנסיות ובתי מדרשות ושבת קול תורה ותפלה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם הם סגרו,
כדי שלא ירצחו שם אנשים,
כשהם מתפללים שלא לפי הנחיות הרופאים,
למי אתה בא בטענות?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 00:17:45 |
|
אליך ולשכמותך שבטוחים שהאמת אתם ורודפים עד חורמה מי שסובר אחרת מהם. למדת פעם הלכות רוצח שאתה יודע לפזר הלכות לכל הכיוונים? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
רשע אחד !
למדתי ועוד איך למדתי,
ולמה אני קורא לך רשע ! תלמד בהמשך......
למה "חייבים להלשין" על כל מי שמפר את הנחיות הרופאים ומתפלל בציבור בזמן מגיפת הקורונה?
הרמב"ם בהלכות רוצח ושמירת נפש פרק א' הלכה י"ד כותב כך,
כל היכול להציל ולא הציל עובר על לא תעמוד על דם רעך. וכן הרואה את חבירו טובע בים. או ליסטים באים עליו. או חיה רעה באה עליו. ויכול להצילו הוא בעצמו. או ששכר אחרים להצילו ולא הציל. או ששמע עובדי כוכבים או מוסרים מחשבים עליו רעה או טומנין לו פח ולא גלה אוזן חבירו והודיעו. או שידע בעובד כוכבים או באונס שהוא בא על חבירו ויכול לפייסו בגלל חבירו להסיר מה שבלבו ולא פייסו וכל כיוצא בדברים אלו. העושה אותם עובר על לא תעמוד על דם רעך.
משום שכל מי שלא מלשין, עובר על "לא תעמוד על דם רעך"
כי כל מי שמתפלל בניגוד להוראות הרופאים גורם לרצח יהודים ! ! !
כאשר בימים האחרונים כל ערב מתפללים אלפי יהודים ביחד, (דרך טלפונים בכל מיני שיטות ודרכים) בארץ ובחו"ל
לרפואת יקיריהם הנמצאים במצב קשה, או קשה מאוד או במצב קריטי,
אתה יכול לבוא ולומר למה סוגרים בתי כנסת?
מי שמפר את הוראות הרופאים גורם לשפיכות דמים, ואין לו על זה כפרה !
ממה שאני זוכר רק על דבר אחד הרמב"ם כותב שהוא "רשע גמור"
וזה על רוצח ! ! !
הנה הרמב"ם בהלכות רוצח ושמירת נפש פרק ד' הלכה ט'
שאע"פ שיש עונות חמורין משפיכות דמים אין בהן השחתת יישובו של עולם כשפיכות דמים אפילו ע"ז ואין צריך לומר עריות או חילול שבת אינן כשפיכות דמים. שאלו עוונות הן מעבירות שבין אדם למקום אבל שפיכות דמים מעבירות שבינו לבין חבירו וכל מי שיש בידו עוון זה הרי הוא רשע גמור ואין כל המצות שעשה כל ימיו שקולין כנגד עוון זה ולא יצילוהו מן הדין שנאמר אדם עשוק בדם נפש וגו'. צא ולמד מאחאב עובד ע"ז שהרי נאמר בו רק לא היה כאחאב וכשנסדרו עונותיו וזכיותיו לפני אלהי הרוחות לא נמצא עון שחייבו כלייה ולא היה שם דבר אחר ששקול כנגדו אלא דמי נבות שנאמר ותצא הרוח ותעמד לפני ה' זה רוח נבות ונאמר לו תפתה וגם תוכל והרי הוא הרשע לא הרג בידו אלא סיבב קל וחומר להורג בידו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 01:41:49
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:51 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | רעיונוביץ כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | עצוב זה אנשים מתוכינו שבהלשנתם סגרו בתי כנסיות ובתי מדרשות ושבת קול תורה ותפלה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם הם סגרו,
כדי שלא ירצחו שם אנשים,
למי אתה בא בטענות?
|
אליך ולשכמותך שבטוחים שהאמת אתם ורודפים עד חורמה מי שסובר אחרת מהם. למדת פעם הלכות רוצח שאתה יודע לפזר הלכות לכל הכיוונים? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תפנה אותו למקור 'הלכות רוצח' שיוכל ללמוד מה שכבר סיימת ללמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:42 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
|
אם הם סגרו,
כדי שלא ירצחו שם אנשים,
למי אתה בא בטענות?
|
אליך ולשכמותך שבטוחים שהאמת אתם ורודפים עד חורמה מי שסובר אחרת מהם. למדת פעם הלכות רוצח שאתה יודע לפזר הלכות לכל הכיוונים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:24 |
|
| |
תשלחו מיילים לרב רבינוביץ "יש לאפשר סבבים של עשרה עשרה אנשים בכל שעה עגולה 24/7 , כמובן בהרשמה מראש ולפי כללי הבטיחות, שלא יהא הכותל ריק כל כך". המייל של "הקרן למורשת הכותל" הוא [email protected]נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:17 |
|
| |
|
אם הם סגרו,
כדי שלא ירצחו שם אנשים,
למי אתה בא בטענות?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 00:17:45
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:07 |
|
| |
עצוב זה אנשים מתוכינו שבהלשנתם סגרו בתי כנסיות ובתי מדרשות ושבת קול תורה ותפלה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:05 |
|
| |
|
|
|
|
|