ר' חיים ור' גרשון במחלוקת השקפתית חריפה ביחס להוראות משרד הבריאות
בעוד הגרי"ג אדלשטיין מתייחס בכבוד רב להוראות משרד הבריאות ובנאומו היום הדגיש את עניין הסכנה בתפילות במניין והחובה להישמע להוראות משרד הבריאות, ודיבר שיש תקווה שיצליחו למצוא עצה איך לקיים את הלימודים בישיבות מבלי שיהיה סכנה. לגבי החיידרים אמר שלא ברור שיצליחו למצוא פתרון. בנוסף הדגיש שכל דבר שעושים לשם שמיים הוא מצווה. וגם מי שהולך לישון כדי שיוכל למחרת ללמוד תורה מקיים מצווה ונחשב כעוסק בתורה ומקיים את העולם בזה. https://www.kikar.co.il/356013.html לעומת זאת הגר"ח קנייבסקי מתייחס למשרד הבריאות בבוז גלוי תוך שהוא מתבטא: "התורה ציוותה עלינו לשמור על עצמנו עוד לפני שהם המציאו את החוקים שלהם, אבל אם הם היו יודעים כמה התורה והתפילות בציבור מגנא ומצלא, היו מוצאים פתרון שנצליח לעשות את זה בלי להכנס לסכנה". https://www.bhol.co.il/news/1093911 בהוראות למעשה גם הגר"ח מסכים שצריך לשמור על כל כללי משרד הבריאות ואף מכנה את מי שמפר אותם "רודפים". ולכן כרגע המחלוקת היא בעיקר השקפתית.
נשלח ב-17/4/2020 10:02
אלי_ו כתב:
למה לבלרי יתד מנסים לייצר את המחלוקת? מה יוצא להם מזה?
לדעתי הם מנסים לרקוד על שתי החתונות, מצד אחד להזהיר את הציבור ולמנוע מהם לזלזל בהוראות, מצד שני לייצר לחץ מסוים על מקבלי ההחלטות דרך הכותרת בשם הגר"ח כי באמת לא ממש הגיוני שהמשק יפתח ורק הישיבות ישארו נעולות.
אותם כותבים שבאופן מגמתי מנסים לנגח את הגר"ח קנייבסקי, ממשיכים להמציא מחלוקות פרי דמיונם הקודח! כל מי ששומע את הדברים מבין ששניהם אמרו אותו דבר רק בשינוי נוסח. אבל מי שמחפש לנגח יתעקש אחרת!
הזהרו בגחלתן... גורו לכם מיום הדין!
נשלח ב-17/4/2020 07:31
מחלוקת מוסיפה צבע ללחיים
נשלח ב-17/4/2020 07:08
למה לבלרי יתד מנסים לייצר את המחלוקת? מה יוצא להם מזה?
אני מניח שיש שיטענו שככל הנראה ר' חיים לא באמת אמר מיזמתו את המשפט הזה. וזה בעיקר משפט שהורכב מתשובות קצרות לשאלות ששאלו אותו מקורביו. ולכן לא ניתן לגזור מזה כי היחס ההשקפתי שלו שונה מהותית. אלא הכול לפי השואל הזמן והמקום. ועדיין יש יותר מידי עדויות מצטברות על גישתו השונה. החל מהפסק בהתחלה לחיידרים ולישיבות "להמשיך כרגיל" וכלה במנייני תפילה מחתרתיים בביתו.
אחד מבני משפחתו של הרב קנייבסקי!! אמר לקרוב משפחה שלי !! ש99.9 מהדברים שנאמרים בשם אבא שלי הם שקר וכזב לא להאמין לאף מילה רק אם שמעת באוזניך!! ובן אחר של הרב אמר שיש אבא שלו מסתובבים כל מיני עסקנים ונכדים המעוותים את דבריו !!
אני מניח שיש שיטענו שככל הנראה ר' חיים לא באמת אמר מיזמתו את המשפט הזה. וזה בעיקר משפט שהורכב מתשובות קצרות לשאלות ששאלו אותו מקורביו. ולכן לא ניתן לגזור מזה כי היחס ההשקפתי שלו שונה מהותית. אלא הכול לפי השואל הזמן והמקום. ועדיין יש יותר מידי עדויות מצטברות על גישתו השונה. החל מהפסק בהתחלה לחיידרים ולישיבות "להמשיך כרגיל" וכלה במנייני תפילה מחתרתיים בביתו.